RelatiePlanet - 851 Reviews

RelatiePlanet: rated 1 stars based on 851 reviews
Last updated: 25 september 2016
RelatiePlanet Logo

18.7% aanbevolen, 851 Reviews

  1. RelatiePlanet informatie
  2. Opzeggen
  3. Kosten
  4. Interview
  5. RelatiePlanet Reviews
  6. Schrijf ook een review over RelatiePlanet

RelatiePlanet informatie

Relatieplanet is met meer dan 6.000 inschrijvingen per week marktleider in de Benelux. Een zeer actieve datingcommunity waar singles op zoek zijn naar een serieuze relatie, vriendschap of date. Aanmelden is GRATIS. Duizenden mensen hebben al een partner gevonden. Relatieplanet is anoniem, betrouwbaar en... Relatieplanet werkt!

Iedereen kan zich bij Relatieplanet inschrijven als Gratis Member. Als je vervolgens, net als duizenden andere members, tevreden bent kun je Full Member worden waarmee je optimaal vindbaar wordt voor andere members en onbeperkt gebruik kunt maken van alle functionaliteiten van Relatieplanet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan berichten versturen, alle foto's zien en de live chat.

Voor de mobiele gebruikers van RelatiePlanet bieden wij ook de mogelijkheid onze diensten via applicaties voor meerdere mobiele apparaten te gebruiken!

Relatieplanet Singlesfeest! Kom ook en ontmoet 2200 andere leuke singles in een schitterende ambiance! Leef je heerlijk uit in onze intieme, sfeervolle zalen. Bruisend entertainment voor iedereen!

RelatiePlanet Details

Hits: 37724

URL: http://www.relatieplanet.nl/

CategorieŽn: Algemene Datingsites

Reviews: 851

Opzeggen

Je lidmaatschap bij Relatieplanet opzeggen is eenvoudig. Wie zich van Relatieplanet uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Daar bevindt zich de knop Mijn Account. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een menu met onder andere de optie van Relatieplanet Account Verwijderen. Wanneer je dit aanklikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of je zeker weet dat Relatieplanet uitschrijven echt is wat je wilt. Onderaan dat scherm bevindt zich de knop van Relatieplanet Account Verwijderen.

Kosten

Relatieplanet biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een Full Membership. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt berichten sturen, alle foto's van leden bekijken en zelf tot 20 foto's plaatsen, 1 op 1 (webcam) chatten, onbeperkt interesse-berichten versturen, én je profiel komt hoger in de zoekresultaten! Bij inschrijving voor een Full Membership worden door Relatieplanet kosten berekend.

1 maand: 20 euro
3 maanden: 27 euro
6 maanden: 48 euro
12 maanden: 72 euro


RelatiePlanet reviews (851):

RelatiePlanet - Prima site voor de frigide medemens.

3

Review:
Ik had relatieplanet als eerste dating site getest begin dit jaar. Was er al snel uitgekeken. Want je krijg vaak geen bericht terug.

Men kan op zijn minst aangeven wel je bericht te hebben gelezen bijvoorbeeld. Of het zijn allemaal nep accounts die moeten lijken of er wat te daten valt.

Net vandaag een blokkade gekregen ik had iets seksueel getint geschreven. Dat mag niet volgens de reglementen. Die ken ik niet uit mijn hoofd dus helaas.

Maar goed wat een onzin is dat. Dus bij het daten moet alles wat met sex te maken heeft achterwege blijven bij relatie planet. Dus echt iets voor de sexloze mens.

En we hebben het alleen nog maar over woorden waar je wat achter zou kunnen zoeken in mijn geval.

Het hufterige is je kan je account niet verwijderen als je geblokkeerd bent. Dan laten ze je eerst weer betalen voor de volgende ronde.

Dus allemaal oplichterij fake accounts en preutsheid is het belangrijkste.

Sterke punten:
Weten je portemonnee constant leeg te plukken.

Zwakke punten:
Amper contacten te vinden.

Of het merendeel zijn schijn accounts. Want er komt geen reactie los.

Henk beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Helaas

4

Review:
Helaas

Ik denk dat we in het algemeen mogen stellen wanneer iemand zich op een datingsite inschrijft het hem of haar in het dagelijks leven niet gelukt is een geschikte partner te vinden. Helaas is het zo dat het op een datingsite voor 99% ook niet gaat lukken en zeker niet als je je ideale type zoekt en alles wat daar niet aan voldoet resoluut afwijst. Ik zie vrouwen jarenlang met dezelfde foto's op datingsites staan terwijl ze beslist niet te klagen hebben over het aantal emails die ze per dag krijgen. Je moet je realiseren wanneer je in het in het dagelijks leven niet lukt om een partner te vinden dat je om één of andere reden bij het andere geslacht niet in de smaak valt. Je hebt bijvoorbeeld gezien je uiterlijk, leeftijd en/of je persoonlijke situatie veel te hoge eisen, je kan niet goed communiceren, je sluit jezelf teveel af of je durft door angst voor een blauwtje niet op een ander af te stappen zodat die ander niet weet dat je interesse voor haar of hem hebt. Ik lees vaak de klacht dat alle interessante mannen of vrouwen getrouwd zijn of al een relatie hebben. Wat nog vrij rondloopt vinden ze dus niet interessant. Wat mij opvalt is dat, ook getrouwde, dominante mannen succes bij de vrouwen hebben terwijl de niet zo dominante en niet zo op de voorgrond tredende mannen het nakijken hebben omdat ze niet opvallen. Sommige mannen doen hun best om er "apart" uit te zien en zich anders te gedragen zodat ze opvallen. Niet blanke mannen vallen ook op en krijgen vaak aandacht. Een goed verzorgde en goed geklede man valt niet op bij de vrouwen omdat dit de norm en dus gewoon is. Als je wilt opvallen draag aparte kleding, gedraag je zelfverzekerd, doe alsof je het helemaal hebt gemaakt en aan vrouwen geen gebrek hebt. Als je serieus bent vinden vrouwen je een saaie grijze mus en dus oninteressant. Een vrouw wil lachen en plezier hebben en heeft geen zin in serieuze gesprekken behalve als ze zelf ergens mee zit, haar verhaal kwijt moet en een luisterend oor nodig heeft. Vrouwen vragen vaak om een man met humor zodat ze kunnen lachen en die het leven niet al te serieus neemt. Mannen boven de vijftig hebben het probleem dat voor veel vrouwen boven de vijftig een relatie niet meer hoeft, ze hebben genoeg aan hun vriendinnen. Hierdoor is het extra moeilijk voor een man boven de vijftig een relatie te krijgen met een geschikte vrouw van ongeveer zijn leeftijd. Leuke vrouwen van in de veertig zijn er nog wel maar die zijn niet op zoek naar oudere mannen maar juist naar jonge mannen.

Johan beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - 100% Gezeik

17

Review:
Ik ben er diverse jaren op actief geweest met maar 5 dates als resultaat, nee niet echt top.

Het is een echte vleeskeuring, men is zo gefocust op uiterlijk en status dan de mens erachter niet meer gezien wordt, je breekt je nek over het WO/HBO geweld met de meest onzinnige eisen.

Ik weet ook niet wat de meeste vrouwen daar zoeken maar wat het ook is dat ze zoeken, het is beslist geen relatie, je wordt er alleen maar afgezeken, als je één typefout maakt dan breekt de pleuris uit en wordt je compleet afgebrand en daarna geblokkeerd want men EIST perfectie.

Jee wat heb ik daar vaak met kromme tenen gezeten, je kan om de meest achterlijke redenen geblokkeerd worden, reageren met een vriendelijk bericht is al genoeg, leuke goedbedoelde reacties op een foto zoals ďLeuk een goedlachse vrouwĒ kunnen letterlijk het begin van een ware haaicampagne zijn.

Nee elke cent die daaraan uitgegeven wordt is je reinste geldverspilling.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

Dirk beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Situatie niet anders

28

Review:
RP mag dan wel elke keer worden uitgeroepen tot beste datingsite maar de situatie op RP en het slagingspercentage is niet beter als op andere datingsites. Op RP zijn er ook minstens tien keer meer mannen ingeschreven dan vrouwen en dan heb ik het nog geen eens over betalende en echt zoekende vrouwen. Als ik aanneem dat er in Nederland ongeveer evenveel vrouwen als mannen zijn dan vraag ik me af waar al die single vrouwen zijn en doen. Ik neem niet aan dat het allemaal carrière vrouwen zijn die geen tijd voor een relatie hebben. Ik neem ook niet aan dat het allemaal lelijke eendjes zijn die geen enkele man wil. Willen deze vrouwen vrijgezel en dus ongebonden zijn zodat ze alle vrijheid hebben? Zien ze de single mannen niet staan en voelen ze zich enkel maar aangetrokken door gebonden mannen? Willen ze een alpha man, geen bèta man? Willen deze vrouwen geen relatie meer omdat ze een slechte ervaring met hun ex hebben gehad? Denken ze dat alle mannen zo zijn als hun ex? Willen ze enkel maar het type man die ze niet voor vast kunnen krijgen omdat die man meer vriendinnen heeft? Ook voor een vrouw gaat de tijd door en begint te tekenen. Blijven ze eindeloos wachten op de prins op het het witte paard die niet komt omdat die allang een mooi prinsesje heeft? Ze kunnen enkel nog maîtresse van die prins worden want die prins gaat niet weg van zijn prinsesje omdat dit voor hem teveel nadelen geeft. Als je moeilijk gaat doen en aandringen dat hij zijn prinsesje moet verlaten is de relatie met prins over. Al met al blijven er heel veel goede en best wel aantrekkelijke maar niet zo opvallende single mannen naar een vrouw zoeken die ze niet kunnen vinden, zeker op een datingsite niet.

Johan beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Situatie niet anders

0

Review:
RP mag dan wel elke keer worden uitgeroepen tot beste datingsite maar de situatie op RP en het slagingspercentage is niet beter als op andere datingsites. Op RP zijn er ook minstens tien keer meer mannen ingeschreven dan vrouwen en dan heb ik het nog geen eens over betalende en echt zoekende vrouwen. Als ik aanneem dat er in Nederland ongeveer evenveel vrouwen als mannen zijn dan vraag ik me af waar al die single vrouwen zijn en doen. Ik neem niet aan dat het allemaal carrière vrouwen zijn die geen tijd voor een relatie hebben. Ik neem ook niet aan dat het allemaal lelijke eendjes zijn die geen enkele man wil. Willen deze vrouwen vrijgezel en dus ongebonden zijn zodat ze alle vrijheid hebben? Zien ze de single mannen niet staan en voelen ze zich enkel maar aangetrokken door gebonden mannen? Willen ze een alpha man, geen bèta man? Willen deze vrouwen geen relatie meer omdat ze een slechte ervaring met hun ex hebben gehad? Denken ze dat alle mannen zo zijn als hun ex? Willen ze enkel maar het type man die ze niet voor vast kunnen krijgen omdat die man meer vriendinnen heeft? Ook voor een vrouw gaat de tijd door en begint te tekenen. Blijven ze eindeloos wachten op de prins op het het witte paard die niet komt omdat die allang een mooi prinsesje heeft? Ze kunnen enkel nog maîtresse van die prins worden want die prins gaat niet weg van zijn prinsesje omdat dit voor hem teveel nadelen geeft. Als je moeilijk gaat doen en aandringen dat hij zijn prinsesje moet verlaten is de relatie met prins over. Al met al blijven er heel veel goede en best wel aantrekkelijke maar niet zo opvallende single mannen naar een vrouw zoeken die ze niet kunnen vinden, zeker op een datingsite niet.

Johan beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Klantonvriendelijk

1

Review:
Vroeger was Relatieplanet één van de beste en grootste sites.
Maar nu is er bijna niets van over.
En dat komt omdat ze nu van 2 kanten geld vragen om contact te kunnen leggen.
Als je nu als gratis lid een bericht ontvangt van een betalend lid, dan kun je dat alleen maar beantwoorden met een standaard niets zeggend berichtje.
De ander moet dan maar begrijpen dat je verder niks kunt en dan hoop je dat degene een mailadres vermeldt.. en het zou me niets verbazen als RP dat ook nog weg filtert. Kortom ze willen gewoon van 2 kanten geld zien.
Mijn advies: kies dan voor andere klantvriendelijker sites zoals eMatching, Match4me en 50Plusmatch.

Sterke punten:
Goed werkende site

Zwakke punten:
Dat je van twee kanten dus betalend lid moet zijn om contact te kunnen leggen.
Geldwolven zijn het dus..

JvG beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Wat je vooraf moet weten (schrik niet)

34

Review:
Om jullie goed te kunnen informeren over relatieplanet (RP) heb ik mijzelf opgeofferd en een betaald lidmaatschap genomen. Ik heb gepeild op 17-02-2016.

Ik selecteer ALLE vrouwen van 35 - 41 jaar in heel de provincie Utrecht. Dit levert 288 profielen op. Maar nu komt het. Van de 288 profielen hebben er slechts 68 een betaald lidmaatschap. Alleen met deze betaalde leden is communicatie mogelijk. Met andere woorden: met slechts 24% is communicatie mogelijk. Met de ruim 75% gratis leden is niet alleen geen communicatie mogelijk; het zijn veelal ook mensen die uit nieuwsgierigheid even hebben rondgekeken en al lang niet meer hebben ingelogd. Je kunt binnen RP niet op betaalde leden selecteren zodat je telkens door een overvloed van nutteloze profielen heen moet. Zo probeert de 'grootste datingsite van de Benelux' het marginale aanbod wat op te kloppen, maar dit gaat tenkoste van het gebruikersgemak. Eigenlijk kun je zeggen dat het grootste gedeelte van de site gebakken lucht is.

Van de 68 echte members zijn 33 alleenstaande moeders, ongeveer de helft dus. Mijn ervaring met alleenstaande moeders is dat zij vaak op zoek zijn naar wat aandacht (chatten), willen weten of ze nog goed in de markt liggen, door negatieve ervaringen zeer kritisch zijn geworden, of een combinatie van eerdergenoemde eigenschappen. In ieder geval weinig gemotiveerd zijn om een relatie aan te gaan. Zij zullen dan ook vrijwel nooit uit eigen initiatief reageren. Daarnaast kom je in deze categorie veel probleemsituaties tegen waaronder financiële issues en hebben velen meer het uiterlijk van ma flodder dan een elegante vrouw. Last but not least vraag ik me af waarom en op wiens initiatief de scheiding heeft plaats gevonden. De gevolgen voor de kinderen zijn doorgaans traumatisch te noemen en als blijkt dat de vrouw het initiatief heeft genomen, zonder dat er sprake was van zwaarwegende redenen, dan haak ik af. Al met al blijkt het weinig zin te hebben alleenstaande moeders aan te schrijven (reageren toch meestal niet) dus sla ik deze profielen over.

Blijven er derhalve van de 288 nog 35 profielen over. Hiervan hebben er 7 geen foto. Resteren er nog 28 profielen in heel de provincie Utrecht . Hieruit kun je dan verder gaan selecteren. Als je selecteert op uiterlijk dan ben je snel klaar. De meeste van deze 28 profielen zijn bepaald niet moeders mooiste en doen weinig moeite voor hun uiterlijk. Selecteren op opleiding en baan (ambitieniveau) kan ik je ook niet aanraden, ook dan blijft er weinig over. Er blijven hooguit 2 a 3 min of meer aantrekkelijke vrouwen over met een leuke profieltekst.

Deze paar aantrekkelijke vrouwen kun je een bericht sturen, maar door de volstrekt scheve man/vrouw verhouding ontvangen de vrouwen tientallen berichten per dag. Hierdoor is de kans op een respons van die paar vrouwen zeer klein. Zij zijn (en geef ze eens ongelijk) zeer kritisch geworden doordat er een overschot aan mannen is.

Hoe het in de andere provincies zit heb ik niet uitgezocht, maar ik vermoed dat het daar niet veel beter is.

Beste mannen van Nederland; trap niet in deze gebakken lucht. De grootste datingsite van de Benelux heeft aantoonbaar maar een zeer marginaal bestand. Het kleine beetje dat zich op de site bevindt is het niet waard om een betaald abonnement te nemen. De kans op een leuke date is minimaal.

Sterke punten:
relatief goedkoop vergeleken andere sites (maar het levert niets op, dus eigenlijk te duur)

Zwakke punten:
1) weinig actieve vrouwelijke leden
2) hiervan weinig aantrekkelijke vrouwen
3) geen mogelijkheid om te selecteren op echte (betalende) leden
4) veel vrouwen die al heel lang op de site staan, superkritisch zijn zonder iets te kunnen bieden als tegenprestatie etc etc etc.
5) zonde van je tijd, geld en gemoedstoestand

mmmmm beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Site ok, bevolking valt tegen

6

Review:
Ben nu ook een tijdje actief op RP. De site vindt ik vele malen beter dan b.v. Lexa, als betalend lid kun je op RP zonder extra kosten tenminste gewoon zien wie van de dames ook betalend lid is en of je berichten zijn gelezen of niet. Ook wordt je niet steeds lastiggevallen met allerlei commerciële uitingen.

Sinds afgelopen zomer hebben 2 dames de revue gepasseerd, beiden heb ik meerdere malen ontmoet. Uiteindelijk niets geworden.

Er zijn veel profielen, maar gewoon leuke vrouwen moet je zoeken met een vergrootglas. Materialisme, probleemgevallen, niet-serieuze rondkijkers en vooral veeleisendheid (volslagen onrealistisch vaak) voeren de boventoon. 80% is gratis member en valt dus sowieso af, daar kun je toch niet me in contact komen. Ik ga echt niet tegen de regels in email adressen in het rond strooien! Ik stuur altijd vriendelijke en originele berichtjes, maar in verreweg de meeste gevallen krijg je geen antwoord.

Regelrechte afknappers zij de gratis members die er in hun profiel op zinspelen dat wij mannen als wél betalend lid maar iets creatiefs moeten verzinnen om in contact te komen. Kom op zeg...

Maar het absolute dieptepunt was wel de "dame" die kennelijk geen interesse meer had om verder te chatten en niet het fatsoen op kon brengen om dat gewoon te zeggen. Kennelijk is het handiger om dan maar gewoon op de blokkeerknop te drukken. Ja als je zo met mensen omgaat... En nee, ik had echt niets raars gezegd!

Dus al met al, het is best mogelijk mensen te ontmoeten hier, maar je moet wel heel veel geduld hebben, eelt op je ziel ontwikkelen, en vooral geen verwachtingen hebben.

Tot slot een vraag aan de vrouwelijke lezers: Wat is er toch mis met het feit dat ik altijd vrijgezel ben geweest en nu, op mijn 47ste, alsnog iemand zoek??

Sterke punten:
Duidelijke, rustige site met veel mogelijkheden voor het standaard tarief.

Zwakke punten:
Het ligt niet zozeer aan de site, maar het aantal "bruikbare" profielen is niet echt groot.

RelatiePlanet - Kijk uit oplichters

1

Review:
Na een 3 maanden abonnement heb ik mijn account verwijderd, en word nu gestalked werkelijk door Relatieplanet dat ik 27 euro moet betalen, en zover zelfs dat ze er nu een incassobureau erbij gaan halen. Dus laat je niet verleiden door hun mooie aanbiedingen en praatjes, dit is puur en alleen een website om mensen uit te knijpen met stilzwijgende abonnement verlengingen wat volgens de wet geeneens mag.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alleen uit op winstbejag het zou ze werkelijk worst zijn, wie hier een relatie opdoet.

Sam beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - " 3 dagen gratis full membership"

14

Review:
Regelmatig hebben sites als "Relatieplanet" en "Lexa" een bepaalde actie waarbij je maar liefste " 3 dagen gratis fullmembership" krijgt wanneer je je inschrijft als lid.
Dit klinkt natuurlijk leuk, en men probeert hiermee het gevoel uit te stralen
" een cadeau van ons, voor jou."
Maar, als je logisch nadenkt: Niets is gratis, ook niet met dit soort acties waarin men op je gevoel probeert in te spelen.
Bijvoorbeeld.....als jij als man het lukt om binnen die 3 dagen de speld in de welbekende hooiberg te vinden ( een vrouw die reageert, en dan niet met een goedkoop "geen interesse"), en je denkt "he, morgen is mijn 3 daagse trial over, ik kan dan niet meer met haar mailen.Weet je wat ? Ik noem mijn persoonlijke emailadres in een persoonlijk bericht.Kan ik toch nog contact blijven houden."
En daar zit het gluiperige: Dan noem jij je persoonlijke email, maar wat doen Lexa en Relatieplanet? Die halen het : of weg, of het wordt met sterretjes onleesbaar gemaakt.
Dan blijkt dus dat de dame jouw email niet kan lezen, en jij wilt het contact behouden na die 3 dagen....zodat je een betaald lidmaatschap neemt, want Relatieplanet en Lexa willen niet dat je contact kan houden buiten de site om...Kost hen geld.
Dit is dus het doel...zodat je na die 3 dagen "gratis" full membership een betaald lidmaatschap neemt, want zoals gezegd..wanneer je contact hebt ( wat al een zeldzaamheid is) en je wilt het voortzetten na die 3 dagen...en je noemt je persoonlijke email...Dan wordt het vrolijk door de meelezende medewerkers weggehaald of onleesbaar gemaakt.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles.Sites als RP, Lexa, en andere rommel is 1 bron van desillusie voor de gewone man.

Bertus beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over RelatiePlanet

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou RelatiePlanet aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou RelatiePlanet aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek RelatiePlanet


Home Ľ CategorieŽn Ľ Algemene Datingsites Ľ RelatiePlanet