RelatiePlanet - 874 Reviews

Last updated: 3 april 2019
RelatiePlanet Logo

17.6% aanbevolen, 874 Reviews

  1. RelatiePlanet informatie
  2. Opzeggen
  3. Kosten
  4. Relatieplanet activiteiten
  5. Gratis mogelijkheden
  6. Klantenservice van Relatieplanet
  7. Mobiele app
  8. Veilig daten
  9. Hoe werkt Relatieplanet?
  10. Relatieplanet Singlesfeesten
  11. Relatieplanet video
  12. RelatiePlanet Reviews
  13. Schrijf ook een review over RelatiePlanet

Niet tevreden over RelatiePlanet? Probeer dan eens Lexa.

RelatiePlanet informatie

Relatieplanet behoort tot een van de meeste succesvolle datingsites van Nederland. Het wordt ook gezien als een van de beste datingsites van Nederland. Op deze site kan een ieder terecht, die op zoek is naar contact met andere nieuwe personen en of een date. Deze site behoort niet alleen tot een van de populairste datingsites, maar is ook winnaar van meerdere Thuiswinkel awards op het gebied van dating.

Op Relatieplanet kunnen singles op een veilige en betrouwbare manier in contact komen met andere singles. Deze site is gebruiksvriendelijk, veilig en voor een ieder toegankelijk. De gegevens van gebruikers worden ook goed beschermd. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de instellingen aan te passen, waardoor bepaalde gegevens op hun profiel niet te zien zijn voor anderen. Hierdoor blijft hun anonimiteit gewaarborgd. De beheerders van deze site houden scherp in de gaten wat er gebeurd op de site. Dit maakt het ook mogelijk om snel in te grijpen wanneer gebruikers bepaalde regels overtreden.

Geinteresseerden kunnen zich gratis inschrijven op Relatieplanet. Bij de gratis aanmelding hebben de nieuw gebruikers een aantal functionaliteiten tot hun beschikking. Deze gebruikers hebben onder andere een eigen startpagina, een eigen mailbox en een automatische zoekfunctie om andere singles te vinden met dezelfde interesses. Leden hebben ook de mogelijkheid om hun profiel tijdelijk af te schermen voor andere leden of leden te blokkeren van wie men geen berichten meer wilt ontvangen.
.
Relatieplanet heeft ook een eigen helpdesk waar gebruikers terecht kunnen met al hun vragen betreffende de site. Het stellen van vragen kan gewoon telefonisch. De helpdesk is elke dag, 365 dagen per jaar, open van 09.00 tot en met 23.00u. Hiermee probeert Relatieplanet de gebruikers zo veel als mogelijk van dienst te zijn om op een prettige manier gebruik te kunnen maken van de diensten van de site. Gebruikers hebben ook toegang tot een relatiecoach op deze site, die gratis tips geeft om sneller en succesvol te zijn bij het vinden van een geschikte partner c.q. date.

Vanwege het groot leden aantal op deze site, is de kans op een succesvolle date zeer groot. Leden kunnen ook gebruik maken van coaching sessies en singlereizen. Er worden ook diverse events georganiseerd door het hele land. Op deze events kunnen gebruikers elkaar beter en persoonlijker leren kennen. De events variëren van wijnproeverijen, wandelingen tot geweldige singlefeesten. Deze feesten zijn heel vaak druk bezocht.

Een ieder kan lid worden bij Relatieplanet. Men begint eerst als gratis lid. Nadat men een profiel heeft aangemaakt, kan men gratis gebruik maken van de functionaliteiten van de site. Men kan gratis naar foto's en video's van andere gebruikers kijken. Men kan ook berichten van andere leden ontvangen. Elk lid heeft een eigen mailbox, een eigen profiel en de mogelijkheid om foto's en video's te plaatsen op zijn of haar profiel. Gratis gebruikers kunnen maximaal 5 berichten per dag versturen naar andere leden. Hierdoor kan men te weten komen of de andere persoon ook geïnteresseerd is in het hebben van contact.

RelatiePlanet Details

Hits: 40618

URL: http://www.relatieplanet.nl/

Categorieën: Algemene Datingsites

Reviews: 874

Opzeggen

Je lidmaatschap bij Relatieplanet opzeggen is eenvoudig. Wie zich van Relatieplanet uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Daar bevindt zich de knop Mijn Account. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een menu met onder andere de optie van Relatieplanet Account Verwijderen. Wanneer je dit aanklikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of je zeker weet dat Relatieplanet uitschrijven echt is wat je wilt. Onderaan dat scherm bevindt zich de knop van Relatieplanet Account Verwijderen.

Kosten

Relatieplanet biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een Full Membership. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt berichten sturen, alle foto's van leden bekijken en zelf tot 20 foto's plaatsen, 1 op 1 (webcam) chatten, onbeperkt interesse-berichten versturen, én je profiel komt hoger in de zoekresultaten! Bij inschrijving voor een Full Membership worden door Relatieplanet kosten berekend.

1 maand: 24,95 euro
3 maanden: 44,85 euro
6 maanden: 59,70 euro
12 maanden: 71,40 euro

Relatieplanet activiteiten

De vele leden van Relatieplanet maken het mogelijk, dat de kans op een date groot is. Deze website biedt coaching sessies en singlereizen aan voor wie dat wil en organiseert ook vaak diverse events door het hele land. Van gezellige wijnproeverijen en wandelingen tot grootschalige Singelfeesten. De singlefeesten van Relatieplanet worden zeer goed bezocht.

Gratis mogelijkheden

Geïnteresseerden kunnen zich gratis en vrijblijvend aanmelden bij Relatieplanet. Dit geeft mensen niet alleen de mogelijkheid om kennis te maken met de website, maar ook om een besluit te kunnen nemen of men een abonnement gaat afsluiten.

Nadat men een profiel heeft aangemaakt, kan de nieuwe member gratis kennismaken met de functionaliteiten van Relatieplanet. Men kan profielfoto’s van andere leden bekijken alsook berichten ontvangen. Als Gratis lid kan men tot aan 5 berichten per dag gratis versturen naar andere leden. Met deze berichten kan men nagaan of andere members eventueel geïnteresseerd zijn om berichten uit te wisselen.

Klantenservice van Relatieplanet

Relatieplanet heeft een eigen Helpdesk, die hulp kan bieden en alle vragen van leden kan beantwoorden. De helpdesk is 365 dagen per jaar beschikbaar en elke dag open van 09:00 tot 23:00, zodat men direct en snel geholpen kan worden. Daarnaast beschikt Relatieplanet over een datingcoach die gratis tips verstrekt om sneller succesvol te zijn. Leden kunnen telefonisch contact opnemen met de klantenservice via het telefoonnummer 088-5052505.

Mobiele app

Naast de bestaande gewone website heeft Relatieplanet ook een app voor Android en iPhone. Hiervoor moet men zich eerst inschrijven op de normale website. Daarna kan men de relatieplanet app downloaden in de Apple Appstore of via de Android Google Play. Inloggen kan met de inloggegevens welke men gebruikt om in te loggen op de normale website.

Veilig daten

Relatieplanet houdt scherp in de gaten wat er gebeurt op hun datingsite. Dit maakt het mogelijk om snel in te grijpen wanneer een van de leden, de vastgestelde regels overtreed. Wanneer een persoon zich gratis aanmeldt, dan krijgt deze een aantal functionaliteiten tot zijn of haar beschikking. Deze nieuwe leden hebben bijvoorbeeld toegang tot een eigen homepage, een eigen mailbox en een automatische zoekfunctie die op zoek gaat naar geschikte singles voor deze persoon. De leden hebben ook de mogelijkheid om hun profiel tijdelijk af te schermen voor andere leden. Daarnaast kan men ook leden blokkeren van wie men geen reacties meer wilt ontvangen.

Hoe werkt Relatieplanet?

Op deze site gaan de meeste mensen op zoek naar een serieuze relatie. Om een beeld te hebben van wat de mogelijkheden zijn van deze website, kunnen geïnteresseerden zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid ook om profiel aan te maken, op zoek te gaan naar singles en interesseberichten te sturen. Indien men uitgebreid contact wilt leggen met andere singles, dan kan men een betaald abonnement nemen.

Relatieplanet Singlesfeesten

De Relatieplanet singlesfeesten worden bijna iedere maand gehouden. In enkele gevallen wordt een maand overgeslagen als het gaat om een feestdag of als de periode valt in de vakantie. De Relatieplanet Singlesfeesten zijn altijd druk bezocht. In de meeste gevallen komen ongeveer 1500 tot 2200 singles bij elkaar, die op zoek zijn naar een nieuwe partner, vriendschap of een date. De evenementen worden georganiseerd in samenwerking met Claus Company BV. De meeste feesten worden daarom ook gehouden in het Claus Event Center of in bepaalde gevallen in de Papa's Beach House.

De singlesfeesten zijn zowel voor leden van Relatieplanet alsook niet leden toegankelijk. Dus ook niet- leden zijn op deze feesten welkom. Op deze feesten kunnen gebruikers elkaar beter leren kennen en het daten eventueel op een hoger niveau brengen.

Relatieplanet video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JmsO63GXFGI?list=PL_nuv8jQzsNa9mT6OPWCtnQFmRtROYfJ5" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Maak nu een gratis account aan op RelatiePlanet

RelatiePlanet Acties & Nieuws

  • 22 december 2017 50% Kerst Korting op RelatiePlanet
    Op Eerste en Tweede Kerstdag 2017 geldt een 50% korting op een RelatiePlanet abonnement van 1 maand. Let wel op, de actie loopt alleen deze twee dagen en niet langer. Gebruik deze link om van deze actie te profiteren Lees verder
  • 28 januari 2017 Interview met Kim Luu van Relatieplanet
    Kim, hoe lang ben je al werkzaam bij Relatieplanet en wat is jouw functie? Ik werk hier sinds 1 december 2016. Relatieplanet is sinds kort verhuisd van Groningen naar Amsterdam . Daardoor is het hele team vernieuwd. Wat voor werk deed je voor Relatieplanet? Hiervoor was ik ook Marketeer bij TMG Digital, maar dan voor een andere titel. Relatieplanet is ook een titel van TMG Digital Relatieplane Lees verder
  • 20 oktober 2016 Klachten over Relatieplanet
    Klachten over Relatieplanet Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Zowel dertig plussers alsook mensen die de zestig al gepasseerd zijn kunnen op deze website terecht om andere singles te leren kennen. Daarnaast is deze datingsite niet alleen voor mensen die hoog opgeleid zijn, maar ook voor de minder hoogopgeleiden. Het is kortom een datingsite voor een ieder. Volgens velen is Relatiep Lees verder
  • 3 juli 2015 Dit weekend 3 dagen gratis op RelatiePlanet
    Relatieplanet start dit weekend met een super (lange) actie! Vanaf vrijdag 3 juli start Relatieplanet met een 3 dagen gratis Full Membership actie. Na dit weekend blijft de actie geldig tot en met zondag 12 juli 2015!! Lees verder
  • 12 juni 2015 Relatieplanet.nl - Hele maand juni tot 30% korting
    Datingsite Relatieplanet heeft vanaf vandaag t/m eind juni een tot 30% kortingsactie voor alle nieuwe leden. Normale abonnementsprijzen van Relatieplanet zijn: 1 maand € 28,50 3 maand € 43,50 6 maand € 63,50 12 maand € 86,50 Daar krijg je nu dus 30% korting op! Lees verder
  • 27 februari 2015 Relatieplanet weekendactie
    Komend weekend heeft Relatieplanet een leuke kortingsactie! Alleen dit weekend ontvang je nu 30% korting op een Full Membership. De actie is geldig vanaf vrijdag 27 februari tot en met dinsdag 3 maart. Lees verder
  • 13 februari 2015 Valentijnsactie Relatieplanet: 3 dagen gratis!
    Ook Relatieplanet komt met een leuke Valentijns actie. Speciaal voor Valentijnsdag geeft Relatieplanet in de periode van vrijdag 13 februari tot en met zondag 15 februari heeft Relatieplanet een 3 dagen gratis full membership actie. Lees verder
  • 16 januari 2015 Relatieplanet - Alleen dit weekend: 3 dagen gratis full membership
    Aankomend weekend heeft Relatieplanet een 3 dagen gratis full membership actie. De actie start op vrijdag 16 januari en loopt tot en met zondag 18 januari. Naast de 3 dagen gratis full membership actie zal ook de 30 procent kortingsactie actief blijven! Lees verder
  • 28 november 2014 Relatieplanet | 30% korting op full membership
    De winterperiode gaat van start en dat betekent veel singles die weer massaal achter hun computer/laptop/mobieltje duiken om zich in te schrijven bij een datingsite. Vanaf 28 november t/m 7 december heeft Relatieplanet een 30% korting op een Full memberschip actie. Schrijf je dus snel in via de banner hieronder! Lees verder
  • 29 augustus 2014 Relatieplanet 30% korting op je full membership!
    Komend weekeinde heeft Relatieplanet weer de actie 30% korting op een Full memberschip inschrijving. Deze actie loopt van 29 augustus tot en met 31 augustus 2014. Lees verder

RelatiePlanet reviews (873):

RelatiePlanet - Oud nieuws.

0

Review:
Zag net hierboven ergens staan: activiteiten en nieuws van RP.
De laatst vermelde activiteit was van juli 2015.
Geeft wel de teloorgang aan van een datingsite die ooit eens de beste was maar dan praten we over 10 jaar terug.

Ocnirt beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Zo gek nog niet

0

Review:
Ben eerder op RP actief geweest, en na een relatie nu weer terug. De site is beter geworden; met name de mogelijkheid om op afstand te filteren (op basis van je postcode) is heel goed, van alle dating sites die ik bekeken heb zijn er maar een paar die dat bieden, terwijl ik het juist bij het zoeken van een relatie heel belangrijk vind te weten hoe ver je van elkaar af zit. In mijn leeftijdsgroep is het aanbod niet heel flitsend, maar dat lijkt me geen fout van RP.
Wat wel vervelend is en blijft (net als op alle andere datingsites) is de manier waarop de prijzen van lidmaatschappen worden aangegeven: ook voor langduriger opties wordt de prijs per maand gegeven. Als standaard wordt ingesteld dat je lidmaatschap (en de daarbij behorende betaling) automatisch verlengd wordt, een soort boerenbedrog dat helaas in deze branche normaal is. Je kan dit wel veranderen maar dat vereist dus actie.

Sterke punten:
Filteren op afstand
Je kan zien of jouw bericht door de ontvanger gelezen is
Foto's worden op een flink formaat getoond
Je kan zien of iemand betalend lid is, en wanneer hij/zij voor het laatst online was

Zwakke punten:
De prijs van lidmaatschap wordt aangegeven per maand, ook voor langere contracten. Zonder ingrijpen wordt je lidmaatschap automatisch verlengd (en het bedrag van die verlenging van je rekening afgeschreven).
Lichaamslengte gaat in stapjes van 5 cm. Dat kan net lullig uitpakken, zeker als je op de grens valt; waarom niet gewoon het aantal centimeters invullen?
Gegeven dat ik filteren op afstand een grote plus vind: Waarom wordt bij het toekennen van matches niet naar afstand gekeken?

Bart beveelt RelatiePlanet aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Prima site voor de frigide medemens.

5

Review:
Ik had relatieplanet als eerste dating site getest begin dit jaar. Was er al snel uitgekeken. Want je krijg vaak geen bericht terug.

Men kan op zijn minst aangeven wel je bericht te hebben gelezen bijvoorbeeld. Of het zijn allemaal nep accounts die moeten lijken of er wat te daten valt.

Net vandaag een blokkade gekregen ik had iets seksueel getint geschreven. Dat mag niet volgens de reglementen. Die ken ik niet uit mijn hoofd dus helaas.

Maar goed wat een onzin is dat. Dus bij het daten moet alles wat met sex te maken heeft achterwege blijven bij relatie planet. Dus echt iets voor de sexloze mens.

En we hebben het alleen nog maar over woorden waar je wat achter zou kunnen zoeken in mijn geval.

Het hufterige is je kan je account niet verwijderen als je geblokkeerd bent. Dan laten ze je eerst weer betalen voor de volgende ronde.

Dus allemaal oplichterij fake accounts en preutsheid is het belangrijkste.

Sterke punten:
Weten je portemonnee constant leeg te plukken.

Zwakke punten:
Amper contacten te vinden.

Of het merendeel zijn schijn accounts. Want er komt geen reactie los.

Henk beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Helaas

6

Review:
Helaas

Ik denk dat we in het algemeen mogen stellen wanneer iemand zich op een datingsite inschrijft het hem of haar in het dagelijks leven niet gelukt is een geschikte partner te vinden. Helaas is het zo dat het op een datingsite voor 99% ook niet gaat lukken en zeker niet als je je ideale type zoekt en alles wat daar niet aan voldoet resoluut afwijst. Ik zie vrouwen jarenlang met dezelfde foto's op datingsites staan terwijl ze beslist niet te klagen hebben over het aantal emails die ze per dag krijgen. Je moet je realiseren wanneer je in het in het dagelijks leven niet lukt om een partner te vinden dat je om één of andere reden bij het andere geslacht niet in de smaak valt. Je hebt bijvoorbeeld gezien je uiterlijk, leeftijd en/of je persoonlijke situatie veel te hoge eisen, je kan niet goed communiceren, je sluit jezelf teveel af of je durft door angst voor een blauwtje niet op een ander af te stappen zodat die ander niet weet dat je interesse voor haar of hem hebt. Ik lees vaak de klacht dat alle interessante mannen of vrouwen getrouwd zijn of al een relatie hebben. Wat nog vrij rondloopt vinden ze dus niet interessant. Wat mij opvalt is dat, ook getrouwde, dominante mannen succes bij de vrouwen hebben terwijl de niet zo dominante en niet zo op de voorgrond tredende mannen het nakijken hebben omdat ze niet opvallen. Sommige mannen doen hun best om er "apart" uit te zien en zich anders te gedragen zodat ze opvallen. Niet blanke mannen vallen ook op en krijgen vaak aandacht. Een goed verzorgde en goed geklede man valt niet op bij de vrouwen omdat dit de norm en dus gewoon is. Als je wilt opvallen draag aparte kleding, gedraag je zelfverzekerd, doe alsof je het helemaal hebt gemaakt en aan vrouwen geen gebrek hebt. Als je serieus bent vinden vrouwen je een saaie grijze mus en dus oninteressant. Een vrouw wil lachen en plezier hebben en heeft geen zin in serieuze gesprekken behalve als ze zelf ergens mee zit, haar verhaal kwijt moet en een luisterend oor nodig heeft. Vrouwen vragen vaak om een man met humor zodat ze kunnen lachen en die het leven niet al te serieus neemt. Mannen boven de vijftig hebben het probleem dat voor veel vrouwen boven de vijftig een relatie niet meer hoeft, ze hebben genoeg aan hun vriendinnen. Hierdoor is het extra moeilijk voor een man boven de vijftig een relatie te krijgen met een geschikte vrouw van ongeveer zijn leeftijd. Leuke vrouwen van in de veertig zijn er nog wel maar die zijn niet op zoek naar oudere mannen maar juist naar jonge mannen.

Johan beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - 100% Gezeik

18

Review:
Ik ben er diverse jaren op actief geweest met maar 5 dates als resultaat, nee niet echt top.

Het is een echte vleeskeuring, men is zo gefocust op uiterlijk en status dan de mens erachter niet meer gezien wordt, je breekt je nek over het WO/HBO geweld met de meest onzinnige eisen.

Ik weet ook niet wat de meeste vrouwen daar zoeken maar wat het ook is dat ze zoeken, het is beslist geen relatie, je wordt er alleen maar afgezeken, als je één typefout maakt dan breekt de pleuris uit en wordt je compleet afgebrand en daarna geblokkeerd want men EIST perfectie.

Jee wat heb ik daar vaak met kromme tenen gezeten, je kan om de meest achterlijke redenen geblokkeerd worden, reageren met een vriendelijk bericht is al genoeg, leuke goedbedoelde reacties op een foto zoals “Leuk een goedlachse vrouw” kunnen letterlijk het begin van een ware haaicampagne zijn.

Nee elke cent die daaraan uitgegeven wordt is je reinste geldverspilling.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

Dirk beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Situatie niet anders

28

Review:
RP mag dan wel elke keer worden uitgeroepen tot beste datingsite maar de situatie op RP en het slagingspercentage is niet beter als op andere datingsites. Op RP zijn er ook minstens tien keer meer mannen ingeschreven dan vrouwen en dan heb ik het nog geen eens over betalende en echt zoekende vrouwen. Als ik aanneem dat er in Nederland ongeveer evenveel vrouwen als mannen zijn dan vraag ik me af waar al die single vrouwen zijn en doen. Ik neem niet aan dat het allemaal carrière vrouwen zijn die geen tijd voor een relatie hebben. Ik neem ook niet aan dat het allemaal lelijke eendjes zijn die geen enkele man wil. Willen deze vrouwen vrijgezel en dus ongebonden zijn zodat ze alle vrijheid hebben? Zien ze de single mannen niet staan en voelen ze zich enkel maar aangetrokken door gebonden mannen? Willen ze een alpha man, geen bèta man? Willen deze vrouwen geen relatie meer omdat ze een slechte ervaring met hun ex hebben gehad? Denken ze dat alle mannen zo zijn als hun ex? Willen ze enkel maar het type man die ze niet voor vast kunnen krijgen omdat die man meer vriendinnen heeft? Ook voor een vrouw gaat de tijd door en begint te tekenen. Blijven ze eindeloos wachten op de prins op het het witte paard die niet komt omdat die allang een mooi prinsesje heeft? Ze kunnen enkel nog maîtresse van die prins worden want die prins gaat niet weg van zijn prinsesje omdat dit voor hem teveel nadelen geeft. Als je moeilijk gaat doen en aandringen dat hij zijn prinsesje moet verlaten is de relatie met prins over. Al met al blijven er heel veel goede en best wel aantrekkelijke maar niet zo opvallende single mannen naar een vrouw zoeken die ze niet kunnen vinden, zeker op een datingsite niet.

Johan beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Situatie niet anders

0

Review:
RP mag dan wel elke keer worden uitgeroepen tot beste datingsite maar de situatie op RP en het slagingspercentage is niet beter als op andere datingsites. Op RP zijn er ook minstens tien keer meer mannen ingeschreven dan vrouwen en dan heb ik het nog geen eens over betalende en echt zoekende vrouwen. Als ik aanneem dat er in Nederland ongeveer evenveel vrouwen als mannen zijn dan vraag ik me af waar al die single vrouwen zijn en doen. Ik neem niet aan dat het allemaal carrière vrouwen zijn die geen tijd voor een relatie hebben. Ik neem ook niet aan dat het allemaal lelijke eendjes zijn die geen enkele man wil. Willen deze vrouwen vrijgezel en dus ongebonden zijn zodat ze alle vrijheid hebben? Zien ze de single mannen niet staan en voelen ze zich enkel maar aangetrokken door gebonden mannen? Willen ze een alpha man, geen bèta man? Willen deze vrouwen geen relatie meer omdat ze een slechte ervaring met hun ex hebben gehad? Denken ze dat alle mannen zo zijn als hun ex? Willen ze enkel maar het type man die ze niet voor vast kunnen krijgen omdat die man meer vriendinnen heeft? Ook voor een vrouw gaat de tijd door en begint te tekenen. Blijven ze eindeloos wachten op de prins op het het witte paard die niet komt omdat die allang een mooi prinsesje heeft? Ze kunnen enkel nog maîtresse van die prins worden want die prins gaat niet weg van zijn prinsesje omdat dit voor hem teveel nadelen geeft. Als je moeilijk gaat doen en aandringen dat hij zijn prinsesje moet verlaten is de relatie met prins over. Al met al blijven er heel veel goede en best wel aantrekkelijke maar niet zo opvallende single mannen naar een vrouw zoeken die ze niet kunnen vinden, zeker op een datingsite niet.

Johan beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Klantonvriendelijk

1

Review:
Vroeger was Relatieplanet één van de beste en grootste sites.
Maar nu is er bijna niets van over.
En dat komt omdat ze nu van 2 kanten geld vragen om contact te kunnen leggen.
Als je nu als gratis lid een bericht ontvangt van een betalend lid, dan kun je dat alleen maar beantwoorden met een standaard niets zeggend berichtje.
De ander moet dan maar begrijpen dat je verder niks kunt en dan hoop je dat degene een mailadres vermeldt.. en het zou me niets verbazen als RP dat ook nog weg filtert. Kortom ze willen gewoon van 2 kanten geld zien.
Mijn advies: kies dan voor andere klantvriendelijker sites zoals eMatching, Match4me en 50Plusmatch.

Sterke punten:
Goed werkende site

Zwakke punten:
Dat je van twee kanten dus betalend lid moet zijn om contact te kunnen leggen.
Geldwolven zijn het dus..

JvG beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Wat je vooraf moet weten (schrik niet)

34

Review:
Om jullie goed te kunnen informeren over relatieplanet (RP) heb ik mijzelf opgeofferd en een betaald lidmaatschap genomen. Ik heb gepeild op 17-02-2016.

Ik selecteer ALLE vrouwen van 35 - 41 jaar in heel de provincie Utrecht. Dit levert 288 profielen op. Maar nu komt het. Van de 288 profielen hebben er slechts 68 een betaald lidmaatschap. Alleen met deze betaalde leden is communicatie mogelijk. Met andere woorden: met slechts 24% is communicatie mogelijk. Met de ruim 75% gratis leden is niet alleen geen communicatie mogelijk; het zijn veelal ook mensen die uit nieuwsgierigheid even hebben rondgekeken en al lang niet meer hebben ingelogd. Je kunt binnen RP niet op betaalde leden selecteren zodat je telkens door een overvloed van nutteloze profielen heen moet. Zo probeert de 'grootste datingsite van de Benelux' het marginale aanbod wat op te kloppen, maar dit gaat tenkoste van het gebruikersgemak. Eigenlijk kun je zeggen dat het grootste gedeelte van de site gebakken lucht is.

Van de 68 echte members zijn 33 alleenstaande moeders, ongeveer de helft dus. Mijn ervaring met alleenstaande moeders is dat zij vaak op zoek zijn naar wat aandacht (chatten), willen weten of ze nog goed in de markt liggen, door negatieve ervaringen zeer kritisch zijn geworden, of een combinatie van eerdergenoemde eigenschappen. In ieder geval weinig gemotiveerd zijn om een relatie aan te gaan. Zij zullen dan ook vrijwel nooit uit eigen initiatief reageren. Daarnaast kom je in deze categorie veel probleemsituaties tegen waaronder financiële issues en hebben velen meer het uiterlijk van ma flodder dan een elegante vrouw. Last but not least vraag ik me af waarom en op wiens initiatief de scheiding heeft plaats gevonden. De gevolgen voor de kinderen zijn doorgaans traumatisch te noemen en als blijkt dat de vrouw het initiatief heeft genomen, zonder dat er sprake was van zwaarwegende redenen, dan haak ik af. Al met al blijkt het weinig zin te hebben alleenstaande moeders aan te schrijven (reageren toch meestal niet) dus sla ik deze profielen over.

Blijven er derhalve van de 288 nog 35 profielen over. Hiervan hebben er 7 geen foto. Resteren er nog 28 profielen in heel de provincie Utrecht . Hieruit kun je dan verder gaan selecteren. Als je selecteert op uiterlijk dan ben je snel klaar. De meeste van deze 28 profielen zijn bepaald niet moeders mooiste en doen weinig moeite voor hun uiterlijk. Selecteren op opleiding en baan (ambitieniveau) kan ik je ook niet aanraden, ook dan blijft er weinig over. Er blijven hooguit 2 a 3 min of meer aantrekkelijke vrouwen over met een leuke profieltekst.

Deze paar aantrekkelijke vrouwen kun je een bericht sturen, maar door de volstrekt scheve man/vrouw verhouding ontvangen de vrouwen tientallen berichten per dag. Hierdoor is de kans op een respons van die paar vrouwen zeer klein. Zij zijn (en geef ze eens ongelijk) zeer kritisch geworden doordat er een overschot aan mannen is.

Hoe het in de andere provincies zit heb ik niet uitgezocht, maar ik vermoed dat het daar niet veel beter is.

Beste mannen van Nederland; trap niet in deze gebakken lucht. De grootste datingsite van de Benelux heeft aantoonbaar maar een zeer marginaal bestand. Het kleine beetje dat zich op de site bevindt is het niet waard om een betaald abonnement te nemen. De kans op een leuke date is minimaal.

Sterke punten:
relatief goedkoop vergeleken andere sites (maar het levert niets op, dus eigenlijk te duur)

Zwakke punten:
1) weinig actieve vrouwelijke leden
2) hiervan weinig aantrekkelijke vrouwen
3) geen mogelijkheid om te selecteren op echte (betalende) leden
4) veel vrouwen die al heel lang op de site staan, superkritisch zijn zonder iets te kunnen bieden als tegenprestatie etc etc etc.
5) zonde van je tijd, geld en gemoedstoestand

mmmmm beveelt RelatiePlanet NIET aan bij vrienden/bekenden

RelatiePlanet - Site ok, bevolking valt tegen

6

Review:
Ben nu ook een tijdje actief op RP. De site vindt ik vele malen beter dan b.v. Lexa, als betalend lid kun je op RP zonder extra kosten tenminste gewoon zien wie van de dames ook betalend lid is en of je berichten zijn gelezen of niet. Ook wordt je niet steeds lastiggevallen met allerlei commerciële uitingen.

Sinds afgelopen zomer hebben 2 dames de revue gepasseerd, beiden heb ik meerdere malen ontmoet. Uiteindelijk niets geworden.

Er zijn veel profielen, maar gewoon leuke vrouwen moet je zoeken met een vergrootglas. Materialisme, probleemgevallen, niet-serieuze rondkijkers en vooral veeleisendheid (volslagen onrealistisch vaak) voeren de boventoon. 80% is gratis member en valt dus sowieso af, daar kun je toch niet me in contact komen. Ik ga echt niet tegen de regels in email adressen in het rond strooien! Ik stuur altijd vriendelijke en originele berichtjes, maar in verreweg de meeste gevallen krijg je geen antwoord.

Regelrechte afknappers zij de gratis members die er in hun profiel op zinspelen dat wij mannen als wél betalend lid maar iets creatiefs moeten verzinnen om in contact te komen. Kom op zeg...

Maar het absolute dieptepunt was wel de "dame" die kennelijk geen interesse meer had om verder te chatten en niet het fatsoen op kon brengen om dat gewoon te zeggen. Kennelijk is het handiger om dan maar gewoon op de blokkeerknop te drukken. Ja als je zo met mensen omgaat... En nee, ik had echt niets raars gezegd!

Dus al met al, het is best mogelijk mensen te ontmoeten hier, maar je moet wel heel veel geduld hebben, eelt op je ziel ontwikkelen, en vooral geen verwachtingen hebben.

Tot slot een vraag aan de vrouwelijke lezers: Wat is er toch mis met het feit dat ik altijd vrijgezel ben geweest en nu, op mijn 47ste, alsnog iemand zoek??

Sterke punten:
Duidelijke, rustige site met veel mogelijkheden voor het standaard tarief.

Zwakke punten:
Het ligt niet zozeer aan de site, maar het aantal "bruikbare" profielen is niet echt groot.

Schrijf ook een review over RelatiePlanet

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou RelatiePlanet aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou RelatiePlanet aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek RelatiePlanet


Home » Algemene Datingsites » RelatiePlanet