OkCupid is de ultieme datingsite voor alle single mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wekelijks ontstaan er via deze datingsite meer als 50.000 dates. Op jaar basis leren meer als 91 miljoen personen elkaar kennen. De site is dus zeer betrouwbaar en zeker de moeite waard om eens te proberen en wie weet kom je ook nog in contact met je soulmate. Aanmelden op deze site is geheel gratis en wordt ondersteund door een matchsysteem dat jij bedenkt. Lid worden kost je slechts 60 seconden en het matchen begint meteen. Je hoeft dus niet uren bezig te zijn met het aanmeldproces. Wat maakt deze datingsite zo uniek? De site heeft in feite dezelfde functies als alle andere datingsites, maar dan met een beetje meer. Op deze datingsite krijg je de gelegenheid om over alles en nog wat met elkaar te praten. Het hoeft dus niet alleen bij flirten en aanzoekberichten te blijven. Hoe is deze site onstaan? In 2004 ontstond OkCupid. Vier vrienden van Harvard maakten samen deze mooie datingsite. Na bijkans acht jaren werd deze datingsite in 2012 een van de grootste met een app. Je hoefde dus niet speciaal achter een desktop te gaan zitten om te kunnen chatten met je matches. Je kon waar je maar wilde, wanneer je maar wilde en hoe lang je maar wilde berichten uitwisselen met je matches. In 2014 had deze site de eerste datingapp met 22 opties voor geslacht. Het werd "revolutionair" genoemd. We noemden het 'over tijd'. Heden ten dage is OkCupid de enige dating-app met duizenden vragen - over alles, van klimaatverandering tot koriander - die bij je passen wat belangrijk is. Probeer vandaag nog OkCupid en kom snel in contact met je eigen interessante matches. Datingtips

Informatie over OkCupid

Naar eigen zeggen is OkCupid 'de beste internationale gratis datingsite ter wereld'. Via een mathematische berekening wordt bekeken welke vrijgezellen goed bij je passen. Het is mogelijk om gratis berichten verzenden en te lezen. Er enkele betaalde functies, waarmee je anoniem kunt browsen, gefilterd kunt zoeken en zien wie jouw profiel interessant vindt. OkCupid is heel interessant voor vrijgezellen die opzoek zijn naar een buitenlandse date. Je krijgt toegang tot de gratis datingsite door je gratis aan te melden. Naar mate je meer vragen beantwoord des te nauwkeuriger worden jouw matches!


Inschrijven OkCupid

Aanmelden bij OkCupid doe je gratis met je Facebook-account of met een werkend email-adres. Na het aanmelden stelt OkCupid jou enkele vragen. De antwoorden worden gebruikt om jouw perfecte match te vinden. Hoe meer vragen je beantwoord, hoe meer matches worden voorgesteld. Het match-systeem van OkCupid kan dan nauwkeuriger bereken wie er nog meer bij je past. Hierna wordt het pas echt interessant! Je krijgt namelijk een overzicht met een flink aantal profielfoto's (afhankelijk van jouw seksuele voorkeur) te zien. Het is de bedoeling dat je drie profielen uitkiest die je aanspreken. Het match-systeem van OkCupid leert van de keuzes die je maakt en gebruikt dat om voortaan je matches te maken. OkCupid geeft je de mogelijkheid om meerdere foto’s van jezelf te uploaden. Maak hier dan ook gebruik van! Wanneer je nog geen foto hebt toegevoegd aan je profiel kun je bij andere profielen slechts één foto bekijken. Heb je Instragram? Dan kun je jouw datingprofiel aan je Instagram koppelen. OkCupid geeft je de mogelijkheid om veel over jezelf te vertellen in de vrije tekstvelden.


Gebruiksvriendelijkheid

Na het inschrijven kom je in je eigen OkCupid Dashboard terecht. Hier vind je een overzicht van alle vrijgezellen, in mijn geval mannen, in jouw woonplaats en omgeving. Op het dashboard zie je ook een percentage staan voor een match, maar ook een 'enemy' (vijand) percentage. Deze percentages zijn gebaseerd op de vragen die je tijdens het inschrijven moest beantwoorden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen matches en singles die totaal niet bij je passen. Had je op een van de vragen bijvoorbeeld geantwoord dat je een ochtendmens bent, dan worden singles die dat niet zijn dus niet jouw match. Het op wiskunde gebaseerde match-systeem van OkCupid berekent dus niet alleen in hoeverre je wél matcht, maar ook in welke mate je juist niét met iemand matcht. Nog twee andere mogelijkheden op je dashboard; je kan zien wie jouw profiel bekeken heeft en wie interesse getoond heeft. Dit zijn echter wel twee betaalde functies. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je eerst een lidmaatschap uitbreiden. Deze dating site is erg gebruiksvriendelijk, echter is het wel nodig om de Engelse taal machtig te zijn. Het aantal vragen dat je tijdens het inschrijven krijg kunnen wellicht een beetje overweldigend zijn, maar er blijkt al snel logica in te zitten. Er zijn op het gebied van gebruikersgemak geen punten van kritiek van mijn zijde.


Kosten

Check altijd de actuele prijzen op de website van OkCupid. Zijn onderstaande kosten niet meer actueel? Stuur ons dan gerust een bericht. OkCupid premium lidmaatschap kosten (A-list functies) *1 maand $19,95 *3 maanden $14,95 per maand *6 maanden $9,95 per maand OkCupid biedt ook Boosts aan waarbij je profiel meer onder de aandacht valt: *10 boosts $1,69 per stuk *5 boosts $1,89 per stuk *1 boost $1,99


OkCupid App

OkCupid heeft een mobiele applicatie voor iOS en Android. Het downloaden van de OkCupid datingapp is helemaal gratis. Wel is het mogelijk om via de app Boost te kopen en het uitbreiden van je lidmaatschap om je profiel beter zichtbaar te maken voor andere singles. Wil je gebruiken maken van de datingapp dan moet je dus eerst aanmelden op Okcupid.


Opzeggen OkCupid

Je OkCupid account opzeggen kan in een paar eenvoudige stappen. Log in en ga naar ‘settings’ (instellingen). Rechtsonder aan de pagina heb je twee opties: 1) Je kan kiezen voor ‘Disable Account’ wanneer je tijdelijk wil stoppen met het gebruiken van jouw datingprofiel. 2) Kies voor ‘Delete Account’ wanneer je definitief wil stoppen. Je OkCupid account wordt dan definitief verwijderd.


Artikelen over OkCupid

Algoritmes OkCupid werken ook echt!

De gebruikers van OkCupid blijven positief over de diensten van de site. 'De Algoritmes van de site werken ook echt' geven gebruikers aan. Er zijn gebruikers die een aantal sites hebben geprobeerd om een goede date te vinden, echter heeft men alleen op OkCupid echt kunnen vinden waar men naar op zoek was. De site houdt mensen niet voor de gek, er is een ijzersterker algoritme en de site is geheel ... [...]

OkCupid Reviews

  Geen likes

  Na jaren weer eens een profiel op okc aangemaakt. Binnen een paar dagen 20 likes. Voor 20 euro in te zien dus ik dacht ik probeer dit eens. Tegenwoordig koop je er drie biertjes voor in het cafe dus ik dacht ik waag het er eens op. Alle vrouwen kwamen uit Kenya of de Filippijnen. Dit grenst voor mij aan oplichting okc. Kennelijk laat okc mijn profiel dus in die landen zien voor de likes. Maar goed, even balen en door. Dus ik ga maar nette intro's sturen. Veel intro's! Tot op heden nog geen enkele reactie. Tot op heden nog geen enkele like van iemand uit de buurt. Ik weet ook niet of ik naar profielen aan het kijken ben die waarop de laatste drie jaar niet meer is ingelogd. Voor mij valt okc enorm tegen. Mijn advies zou zijn om er in ieder geval niet voor te betalen. En het matchgehalte zegt helemaal niks!

  Sterke punten
  Weinig nepprofielen zo te zien.

  Zwakke punten
  Matchgehalte zegt echt helemaal niks.
  Likes van vrouwen die een halve wereld weg wonen.
  Je kan niet zien hoe oud de profielen zijn of wanneer ze het laatst online waren.

  Werkt niet

  Ten eerste is het aanbod van gratis datingapps echt heel erg beperkt. De beste is nog happypancake maar daar zit helemaal niemand op.

  Ik sluit mezelf aan bij de meeste recensies. Je krijgt, zogenaamd, veel likes. Maar je match met geen enkele dame waarvan je het profiel liked. Ik heb zelf het idee dat veel profielen nep zijn. En durf te wedden dat als je eenmaal betaald om je likes te zien het vooral dames uit Azië of Africa zal zijn. Op zoek naar een betere toekomst of een sukkel die geld gaat lopen sturen.

  Ik geloof niet dat er tegenwoordig nog datingapps zijn die echt werken. Of je moet als man een fotomodel zijn met een zeer actief leven en een goede baan. Ik had na jaren weer eens Tinder geïnstalleerd omdat ik zelf weer behoefte begin te krijgen naar een leuke vriendin. Maar tegenwoordig staan er alleen maar fotomodellen en vrouwen met 3 kinderen op. Ik verzin dit echt niet. Er is trouwens geen enkele site die de datingervaring van de gemiddelde man verteld. Die heeft helemaal niks te zoeken op een datingsite. Waarom lees je dat nooit terug op de sites die lopen te vertellen hoe goed de datingsites wel niet zijn. Het is allemaal marketing of het zijn knappe vrouwen die vertellen hoe geweldig of kut hun wekelijkse date wel niet was. De gemiddelde man heeft meestal niet eens een match. Datingapps vandaag de dag is een en al marketing. En normale mensen zullen snel hun profiel verwijderen op de gemiddelde datingsite

  Sterke punten
  Accoun aanmaken is gratis

  Zwakke punten
  Je hebt zogenaamd matches maar die kan je pas zien bij betaling. Zodra je betaald zijn het profielen van mensen die meer dan 100km van je vandaan wonen. Het is vooral geldklopperij. Maar wie niet waagt, wie niet wint.

  OkCupid

  Ik ben nu 3 mnd bij OkCupid. Heb mij aangemeld om het gewoon eens te testen. Om zo een eerlijk mogelijk oordeel te geven. Ik kreeg bij de 1e en 2e boost best veel Likes. Maar vrolijk werd ik er niet van. Allemaal "vrouwen" van Nigeria, Kenia, Uganda enz. Ze vragen al heel snel om geld over te maken. En dan krijg je ook nog eens te maken met aziatische "vrouwen" die zogenaamd in europa wonen. Allemaal leugens. Ze stellen al heel snel de vraag of je iets met crypto doet. En dan willen ze je oplichten. Maar tussen al die foute "vrouwen" zitten er natuurlijk ook serieuze leuke vrouwen tussen. Maar je bent gewaarschuwd!

  Schreeuwend duur

  Vandaag even hun app geinstalleerd.
  Begint veelbelovend doordat je tal van vragen moet beantwoorden waarop de app personen selecteert. Zou het minder 'plat' dan Tinder zijn?
  Binnen 10 minuten na het aanmaken van mijn profiel zou ik 10 likes hebben. Dat vind ik al verdacht. Die kun je na betaling zien. Even maandje proberen? Dat is dan bijna 52 euro alstublieft!
  Na 10 tot max 20 (niet geteld) vrouwen te hebben geliked ben je aan je limiet, betalen als je verder wilt svp.
  Belachelijke prijs voor een app. Hiervoor ga ik liever lekker voor uit eten. Dan zijn er nog mensen echt voor je aan het werk voor het geld. Wanneer mensen zoveel geld neerleggen voor een app kun je je afvragen of de persoon wel bij je past. Ik zou een okcupid vriendin never nooit je portemonnee uitlenen, zelfs niet voor een pak melk!

  niet te doen

  je ontvangt geen berichten.. rommel

  Pretenties, snobs en hokjes

  Het is op zich een aardige datingsite, er zijn voldoende leuke en interessante profielen en de hoeveel vragen die je voor een matchrating kan invullen is zeer uitgebreid. Wat je hier veel tegen komt zijn volgens de vrouwen zelf, 'intelligente' vrouwen, zelf benoemd weliswaar. Ook het hebben van specifieke sexuele voorkeur schijnt helemaal hip te zijn, vrij veel vrouwen en mannen misschien ook zijn sapiosexueel of demisexueel, ze vallen niet meer onder hetero of bi of homo of gender, er schijnt keuze zat te zijn gelukkig, wel erg onduidelijk maar zie een overeenkomst in 'intelligent' en 'sapio', ze vallen dus op hersens en hersens alleen denk ik. Misschien zijn ze voorzien van kunstmatige intelligentie want het komt erg plastisch en wat pretentieus over.Erg aantrekkelijk klinkt het niet en na vele gesprekken ben ik ook gaan twijfelen aan de waarde van deze toevoegingen, waarschijnlijk wil men serieus genomen worden, het tegendeel is helaas de uitkomst. Intelligente mensen vermelden vaak niet dat ze dit zijn, het lijkt vooral op onzekerheid of overschatting en dat is jammer.Gelukkig blijft er nog voldoende over wat de moeite waard is.

  Sterke punten
  Veel leuke mensen, vaak wat hoger opgeleid en Amsterdam is goed vertegenwoordigd.

  Zwakke punten
  Nogal wat pretentieuze types, die zichzelf te serieus nemen.

  Verrassend goed

  Na onderzoek van veel verschillende dating sites ook OKCupid geprobeerd. Ik heb het nog maar heel kort gebruikt, maar ben nu al onder de indruk (zeker vergeleken met de andere, bekende dating sites).

  De profielen van de Nederlandse dames lijken echt (ik heb nog geen overduidelijke nepprofielen gezien), met meestal goede, persoonlijke teksten of in ieder geval eerlijke karaktereigenschappen. Het lijkt er ook op dat de meeste dames (althans volgens mijn zoekcriteria) naar een serieuze relatie (of in ieder geval vrienden) op zoek zijn i.p.v. alleen een 'hook-up' a la Tinder.

  Het is vrij zeldzaam dat je op een gratis site meteen berichten naar matches kunt sturen. Dat je je likes niet kunt zien is jammer, maar het niet waard om voor te betalen. Gebaseerd op de dames die met me gematched en de matching score worden, lijkt het erop dat het matching algoritme inderdaad best goed is.

  Ik zal OKCupid een kans geven en hoop dat de dames ook werkelijk actief zijn en op berichten reageren.

  Sterke punten
  - Echte profielen (voor zover ik gezien heb)
  - Genoeg vrouwen
  - Zichtbaar of een match nu online (actief) is
  - Matching systeem is zeer compleet en lijkt goed te werken
  - Gratis berichten sturen en lezen
  - Vrolijk, positief taalgebruik op de site
  - Engelstalige site geeft een bepaalde 'niveau-drempel'

  Zwakke punten
  Jammer dat Match.com (eigenaar van Lexa) OKCupid overgenomen heeft -- dat betekent meestal een verslechtering (te commericeel/groot/oplichterij).

  JA HOORRR

  Het was jaren geleden wel een leuke site. Heb een aantal leuke dates/relaties gehad via de site...
  Maar, tegenwoordig ben je verplicht je eigen naam te gebruiken. Daar week ik 1x van af en nu ben ik opeens verbannen van de site! Zonder waarschuwing, uitleg of wat dan ook! Wat een klojos...

  Sterke punten
  Gratis

  Divers publiek

  Leuke dames (meestal wel serieus op zoek)

  Matching systeem is wel grappig

  Zwakke punten
  Het is tegenwoordig verplicht om je eigen naam te gebruiken voor je (openbare!) profiel.

  Ze verbannen je om niks!

  waardeloze site

  Dit is echt een waardeloze, door arrogante amerikanen op gezette website. De vrouwen zijn arrogant en reageren vrijwel nergens op en je mag al blij zijn als het profile dat je probeert te contacteren wel een echt profiel is. Hier doet OKcupid namelijk niks aan.
  Afgezien van dat heb je de A-list functie, die ook nergens op slaat. Het enige waar je dus voor betaald is om te zien wie je profiel bekeken hebben. compleet nutteloos dus.
  Je mag geen foto's gebruiken waar je zelf niet op staat (waar ik het wel mee eens ben trouwens), maar je mag wel foto's erop zetten waar je totaal niet herkenbaar op bent. Klopt ook niet helemaal volgens mij. Ook door de vele "f&@k-boys" is het praktisch onmogelijk om kontakt te krijgen met een dame omdat deze de boel verpesten voor mannen die wél op zoek zijn naar een relatie. OKcupid maakt het namelijk mogelijk om gratis berichten te sturen en daarom komt elke kinderlokker op deze site af.
  Mijn advies:
  Kies een fatsoenlijke, betaalde website. Je betaald misschien wel (iets meer) maar je krijgt zoveel meer waar voor je geld.

  Sterke punten
  De nepprofielen hebben vrouwen met flinke borsten of een mooie kont. verder valt er niks te halen daar.

  Zwakke punten
  Neppe profielen, waardeloze service, arrogante vrouwen.

  Gecommercialiseerd. Jammer.

  Ik ken OKC nu een jaar of vijf. Eerst bijna alleen als Engelstalige site, daarna groeide ook even het aantal NL deelnemers.
  OKC was de beste datingsite die ik ooit heb gezien. Open, alle voorkeuren, hoog niveau, enorm in omvang, in hoofdzaak gratis. "150575 online" als je inlogt. Vrouwen reageren op mannen, of nemen zelf initiatief als ze willen. Zo anders. Zoals een datingsite zou moeten zijn.
  Maar de site werd gekocht door Match.com (moeder van Lexa) voor 30 miljoen dollar, Match wil naar de beurs, OKC wordt gecommercialiseerd. De vroegere 'journals' (soort blogs met ervaringen) waren al verdwenen toen ik begon, nu zijn de vaak hilarische testjes ook weg, de melding 'antwoordt vaak/niet' is weg, en de vragenlijst is moeilijk te vinden. Het 'laatst ingelogd op ...' is weggehaald, zodat je best naar een stokoud inactief profiel kan zitten kijken. (Een truuk die bijv. SecondLove jaren geleden ook al uithaalde.) De waardering met 1 tot 5 sterren is vertinderd in een 'like' vs 'dislike' en ineens heb je heel veel likes die niets zeggen (maar die je kan inzien voor 15 dollar per maand).

  Wat, nog even? blijft is de legendarische vragenlijst waarmee matches worden berekend. Vul minstens 300 vragen in, liefst meer, en je match met een ander lid geeft een betrouwbaar beeld van of je bij iemand past. Ooit vond ik iemand die 11000 vragen had beantwoord (ze stopte want was, letterlijk, gek geworden. Maar dit was haar life achievement). Zelf kwam ik tot 2200. En eigenlijk is alleen een 99% match (inderdaad, zie het review hieronder) voldoende, en ook dat heb ik empirisch vastgesteld. Althans, ik vond een mailmaatje in Canada met zo'n match waarmee ik nu al jaren correspondeer.

  Duidelijk, Match.com vindt dat OKC commerciëler moet, meer mensen tot betalen moet bewegen, sneller/dommer moet, beetje Tinder dus, geen intellectuele spelletjes meer, meer zinloze contactpogingen moet uitlokken.

  Zoals veel mooie, vroege initiatieven op het internet: langzaam verziekt door het grote geld.

  Sterke punten
  Open, wereldwijd, groot, alle voorkeuren, intellectueel, uitgebreide profielteksten, de vragenlijst, het allerbeste matchalgoritme.

  Zwakke punten
  Steeds verder uitgekleed, gecommercialiseerd, vertinderd, geen groei meer van deelnemers in NL.

  Algoritmes werken

  Ik heb heel veel verschillende websites en apps uitgeprobeerd, maar OkCupid vind ik verre het beste. A) is het niet betuttelend B) ze hebben een ijzersterke matching algoritme, gebaseerd op vragen wat je kan beantwoorden C) is het gratis. Natuurlijk wordt dan je data gebruikt, maar dat gebeurt ook bij andere datingsites - alleen je betaalt er ook nog eens voor. En bij OkC doen ze er onderzoek mee, waar ze ook een interessante blog over hebben.
  Al een jaar ben ik met mijn 99% match samen en het is nog elke dag ongelooflijk hoe goed we passen. Ik had hem waarschijnlijk niet uitgekozen, maar de 99% was verdacht, en uiteindelijk correct. Ik kan het alleen maar aanbevelen.
  Overigens ook voor minder serieuze relaties, want de hele site laat het open hoe je datingsleven wilt invullen.

  Sterke punten
  Slim, scherp en gratis. Een matching percentage wat ook werkt.

  Zwakke punten
  Wat mij betreft, geen.

  Gratis???

  Alles bij elkaar ziet het er goed uit. Maar gratis??
  Het lijkt er op als ik de vorige reviews lees dat er iets veranderd is. Ik kreeg een melding dat er 4 personen waren die mij een like hadden gegeven, maar die kon ik alleen zien als ik deelnam aan de zgn A-list. En dat kost € 15,- per maand.
  Honderd procent gratis klopt dus niet (meer)

  Oke

  OkCupid is idd een ok-site. Grote voordeel is dat het gratis is en je gewoon naar elkaar kunt mailen zonder eerst lid te moeten worden en weet hoeveel te betalen.
  Wat ik wel jammer vind is dat er weinig Nederlanders lid zijn van deze site. En wat mij, als vrouw, opvalt, is de enorme hoeveelheid mails die je krijgt. Vooral van Amerikaanse soldaten! De meeste hebben ongeveer hetzelfde verhaal maar of dit echt gemeende zoekers zijn, begin ik me nu toch echt af te vragen. Ook stellen ze vrij snel voor om op yahoo te chatten. Op zich kan dat geen kwaad natuurlijk maar ik vind het vreemd dat al deze soldaten dit willen. Dit geeft me toch een beetje een vreemd idee. Maar het is een goede site, overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

  Sterke punten
  Duidelijk
  Gratis
  Persoonlijkheidstest voor matches

  Zwakke punten
  Erg veel Amerikaanse soldaten
  Weinig Nederlanders....

  Eindelijk!

  De eerste datingsite waar ze je niet behandelen als een idioot. Heerlijke snelle interface, ruimte zat voor teksten en foto's, geen betuttelende toestanden. Leuke vrouwen. Dit is wat ik bij al die andere sites altijd miste. Daar krijg ik het idee in een soort tandpastareclame terecht te komen; van die perfecte stellen die elkaar omhelzen op het strand en dat soort reclametroep. Dit is veel persoonlijker. Alleen de manier waarop er met je gecommuniceerd wordt al. Een verademing.

  Sterke punten
  Het is gratis en werkt ook gratis. Je hoeft niet eerst te betalen om contacten te kunnen leggen. De betaalde features worden op een beleefde en volwassen manier gecommuniceerd. Je wordt niet als een kleuter of als een portemonnee behandeld. Je krijgt niet meteen shitloads of mail en ongevraagde rotzooi in je mailbox. Het is meteen ook internationaal maar je kunt je profiel ook gewoon in het Nederlands schrijven. Een verademing.

  Zwakke punten
  Geen. Ik ben niet zo'n voorstander van die matching-bots want ik geloof dat tegenstellingen elkaar juist kunnen aantrekken. Maar hun matching systeem is by far the best tot nu toe.

  Succes..

  Beste mensen,


  Mijn vriendin en ik wonen alweer sinds twee jaar samen en hebben het top samen. We hebben elkaar leren kennen via OkCupid, de vonk sloeg meteen over eigenlijk. Als we een reclame op tv zien mbt dating of iets dergelijks kijken we elkaar aan en glimlachen we nog steeds. Onze afspraak was zonder gechat en gedoe in één middag gemaakt.

  Ik maakte een profiel aan, zij was al op de site aanwezig. Binnen tien minuten stuurde ik haar een bericht, uurtje gepraat, daarna besloten om samen een drankje te doen, die eerste date duurde vrijwel een hele dag. Geluncht, diner , gewandeld etc.. daarna naar huis. Twee dagen erna zijn we bij elkaar gekomen en eigenlijk nooit meer weg gegaan van elkaar.

  Dit zal niet standaard zijn maar mijn advies is, kijk zeker uit (vooral de dames onder ons) maar twijfel niet TE lang omdat deze datingsite wordt overspoeld van profielen en het schakelen (toen der tijd) tussen de profielen vrij snel ging.

  Groetjes van ons! Veel liefde en geluk gewenst...

  Sterke punten
  Duidelijk, eerlijk en helder.

  Zwakke punten
  Geen zwakke punten twee jaar geleden.

  OKC is helemaal OK

  OKCupid is verreweg de beste dating site, waar dan ook. Het matching systeem is gebaseerd op psychologische testen en statistiek: een match kleiner dan 95% en een 'enemy' hoger dan 20% is bij voorbaat kansloos. Voor Nederlanders misschien jammer dat er nog niet heel veel landgenoten op aanwezig zijn, maar het aantal neemt wel snel toe. Goede beheersing van de Engelse taal is wel een vereiste, maar dat selecteert meteen de Johnny's en Anita's uit. Met alle respect :-) Hoe dan ook, wie dit ooit heeft meegemaakt wil niet terug naar Paiq, relatie.nl of aanverwante bestemmingen (om van de 1000 fakesites die de afgelopen paar jaar in de lucht kwamen maar te zwijgen). Aanpalend voordeel: OKC biedt naast hetero singles ook ruimte voor homo's, gebonden zoekers of welke variant dan ook.

  Sterke punten
  - zeer uitgebreide profielen
  - matching systeem heel bruikbaar
  - diverse sexuele/matching voorkeuren

  Zwakke punten
  - vnl voor hoogopgeleiden, goede beheersing Engels noodzakelijk

  Beste dating site die ik ken

  Ik zit al een poosje op OKC. Heb dusver leuke contacten en een aantal interessante dates gehad. Het niveau op OKC is een stuk beter/hoger, de dames zijn hoog opgeleid en weten veelal precies wat ze willen.

  Het matching systeem werkt redelijk goed en de quizzes zijn er leuk.

  De controle op OKC is zeer goed. Je treft er nauwelijks fake profielen aan. Ze worden erg snel verwijderd dankzij een actieve (internationale) community.

  Het is zeker geen site voor losse flodder afspraakjes. Verreweg de meeste mensen op OKC zijn op zoek naar iets serieus.

  De site is gratis. Verreweg alle functionaliteiten zijn kostenloos te gebruiken. Je kunt een betaald abonnement nemen voor photomatching and anoniem surfen.

  Sterke punten
  Gratis
  Uitstekende man/vrouw verhouding
  Goed niveau
  Uitgebreide profielen
  Quiz!

  Zwakke punten
  Geen

  OKCupid - veel slechter gezien.

  Voor diegene die de negatieve reviews geven en stellen dat vrouwen niet snel reageren... Vindt je het heel gek? Merendeel van de vrouwen op OKCupid is hoger opgeleid en op zoek naar een vaste relatie en weet donders goed wat ze wil.

  Ze worden daarnaast overladen met berichtjes, veelal van heel laag niveau, dus zijn ze zeer selectief.

  Kreeg zelf geregeld een opgeluchte reactie in de trant van "eindelijk een normale/leuke/originele opening die niet alleen maar om seks vraagt", maar meeste vrouwen reageren gewoon niet meer om de vaak wel erg vervelende reacties van afgewezen mannen te voorkomen.

  Wil je een reactie of zelfs maar bekeken worden, dan moet je dus positief opvallen. Meeste vrouwen op OKCupid zullen dan ook niet uit zichzelf contact opnemen, maar eerst even kijken of het wat is en of je er eerlijk bent over je intenties.

  Gezien de berichten die ze krijgen zijn de meeste vrouwen vaak ook erg terughoudend in afspraakjes maken zelfs als ze wel geïnteresseerd zijn, dus neem rustig de tijd. Het kost niets als je een leuk contact vindt en tot nu toe geen scammers tegen gekomen.

  Moderators reageren meestal snel op gerapporteerde nepprofielen (één keer een profiel met link naar een trojan tegengekomen - klik niet op links naar fotos maar rapporteer deze! Zo'n profiel wordt dan snel verwijdert!). Ook één keer een profiel tegengekomen die was gemaakt om een ex van iemand lastig te vallen (met telefoonnummer en allerlei vervelende opmerkingen em eigenschappen). Ook dit profiel is verwijdert.

  Al met al tot nu toe goede ervaring mee, maar je moet als man wel wat moeite doen.

  Sterke punten
  * Veel methodes om te filteren op resultaten.
  * Veel methodes om te filteren op vragen (overeenkomsten, onacceptabele verschillen, groepen).
  * Goede app. voor smartphone.
  * Heldere en professionele vormgeving.
  * Goed gevoel voor humor.
  * Kan je eigen vragen opstellen.
  * Chat optie beschikbaar en uit te zetten (we.gens spam staat die meestal uit bij de vrouwen)
  * Zowel regionale als internationale contacten.
  * Moderators reageren snel op misstanden.

  Zwakke punten
  * Betaalde extras zijn niet erg nodig en daarom, relatief duur. Zou zelf OKCupid aanraden die prijzen te halveren.
  * Sommige features (vooral op zoeken en vergelijken) zijn nog wat door te ontwikkelen.
  * Veel van de vragen zijn wel heel erg op Amerika gericht, komt vooral omdat je ze zelf kan opstellen.
  * Matching is afhankelijk van dezelfde vragen beantwoord te hebben met duizenden vragen als optie.

  Okcupid - Underrated

  Tot m'n verassing zag ik hier dat Okcupid maar 64.3% aanbeveling heeft.
  Ik zit al een tijdje op deze site en ik moet zeggen dat het zeker één van de beste is, zeker als je nagaat dat het gratis is(tenzij je wilt upgraden, wat niet heel veel extra geeft). Het is redelijk druk en veel mensen zijn van niveau. Veel studenten, hoogopgeleiden en expats.

  Omdat het gratis is zijn er natuurlijk een hele rits van mannen die hun slag willen slaan maar niet al te veel moeite ervoor willen doen Als vrouwzijnde wordt je dus al snel volgespamt en leuke berichten schieten er dus soms tussendoor. Dit geeft de foute impressie dat vrouwen hier nooit een berichtje terugsturen. Je moet alleen beter je best doen dan een simpele: "hoi hoe gaat het?" en dit maakt het persoonlijk leuker.

  Wat de andere reviewers zeggen mensen die op je geld uit zijn, ik heb daar persoonlijk helemaal niks van meegekregen. Misschien was dit vroeger zo, maar nu zeker niet.

  Wat iets minder is, is dat het Engels is. Dit is op zich helemaal geen probleem, beter zelfs in mijn mening. Maar je weet niet altijd op eerste oogopslag of je nou een berichtje in het Nederlands of in het Engels moet schrijven. Ik doe het altijd in het Engels, ook al staat er bij dat ze Nederlands spreken. Gewoon om consistent te blijven.

  Zelf ben ik op meerdere dates geweest met vrouwen die ik via de site heb leren kennen. Dit was allemaal heel leuk.

  Sterke punten
  Gratis
  Schone, mooie layout. Goede zoekopties
  Geen of weinig fake profielen. Als je ze aangeeft worden ze snel verwijderd
  Mensen van niveau, over het algemeen
  Leuk vragensysteem.

  Zwakke punten
  Matchrating zegt heel weinig, maar is toch een leuke gesprekstarter
  Vrouwen zeggen meestal niks terug tenzij je iets leuks of slims zegt. Voor mij geen dealbreker maar voor de mensen die niks beters kunnen verzinnen dan "hoi" zou ik wegblijven

  Een van de betere datingsites, maar wel meer internationaal gericht

  Ik heb in het verleden op een andere betaalde datingsite gezeten, maar met weinig succes. Veel vrouwen laten zich de contacten ook aanleunen, dus veel moet ook van jezelf komen, al is dat soms teleurstellend.

  OkCupid is de leukste site die ik tot nu toe heb gezien. De site is zelfs gratis met contacten antwoorden en al, met veel leuke mogelijkheden (o.a. chatten via de site en verrassingsdate), en als je nog meer wil kost het weinig extra's.
  De site is wel voornamelijk internationaal, maar er zitten ook Nederlanders op. Als je het engels dus niet of minder machtig bent, kun je misschien beter elders kijken.

  Ik heb er in korte tijd een leuk en veelbelovend contact aan overgehouden. Natuurlijk zit op iedere datingsite wel **CRAP** Veel hangt uiteraard af van elkaars intenties en hoe je elkaar 'behandelt'. Een serieus contact of een nieuwe liefde is nu eenmaal niet iets dat je ''uit de schappen pakt'. Je moet er wel de tijd en moeite voor nemen.

  Sterke punten
  1. Leuke, frisse website
  2. Gratis, en meer mogelijkheden kost weinig extra
  3. Groot potentieel bereik (internationaal)

  Zwakke punten
  1. In Nederland minder bekend, maar dat betekent niet per definitie minder goed - integendeel is mijn persoonlijke ervaring. Dit vind ik een verademing in vergelijking met veel betaalde, Nederlandse datingsites.

  2. Taal bij voorkeur engels, anders kun je beter elders kijken.

  Opgepast! OkCupid plaatst foto's op Jerk.com

  Ik had vroeger een ernstig profiel, en heb er heel interessante gesprekspartner ontmoet. Aangezien deze gesprekken niet meer via OkCupid gebeurden, was ik er even minder actief op. Een tijd later had ik terug behoefte om nieuwe mensen te leren kennen, maar er kwamen geen reacties meer binnen. Aangezien ik deze passiviteit beu geraakte, besloot ik om mijn profiel cynisch te perverteren om te provoceren. Uiteraard met de bedoeling dat men geagiteerd reageert, en ik van daaruit de mensen terug kon geruststellen. Het doel heiligde de middelen - en het doel was om leuke en interssante mensen te ontmoeten!

  OkCupid heeft daarop mijn profielfoto ongevraagd op jerk.com geplaatst en mijn ware identiteit gepubliceerd, met een hoge ranking op google! Sindsdien heb ik mijn profiel gewist.

  Je moet dus heel voorzichtig zijn op OkCupid, want ze nemen het niet nauw met privacy!

  Sterke punten
  Leuke quizzen, entertainend.

  Zwakke punten
  Passief, geen respect voor privacy.

  Achteruit gegaan

  Ik was in het begin lid van OK Cupid en vond het toen wel leuk. Het was toen ook in het Nederlands.
  Waarom ik met lidmaatschap gestopt was weet ik niet meer. Pas geleden ben ik weer lid geworden. Wat me meteen opviel is dat het niet meer in het Nederlands is en alleen Engelstalig, dat vind ik lastig.
  In de korte tijd dat ik lid was kreeg ik drie berichten van dames. Alle drie de berichten waren van scammers. De profielen van de scammers zijn verwijderd.

  Ik vind Ok Cupid niet veel bijzonders meer. Daarom ben ik er vanaf gegaan. De dames wonen te ver weg en zijn passief. Voor mij hoeft het niet meer. Ik heb mijn profiel voorgoed verwijderd en ik kom niet meer terug.

  Sterke punten
  Gratis en uitgebreid.
  Leuke vragen als je goed Engels kan.

  Zwakke punten
  Matching klopt niet.
  Passieve vrouwen.
  Bezoekers meestal uit het buitenland.
  Scammers
  Je kunt niet zoeken.
  Engelstalig (Nederlandse vertaling is verwijderd).

  Niet anders dan andere sites

  Ik ben hier ook ( momenteel nog wel),lid van.Het is opzich een leuke site, waar je redelijk wat veel kan, en ook dat je internationaal kan gaan zoeken.
  Echter, ook hier ervaar ik wederom hetzelfde wat ik al jarenlang heb ervaren:
  Je neemt de tijd en moeite om een leuk profiel te maken, je profiel wordt vaak meteen bekeken ( soms wel meerdere keren), maar iets terugzeggen: dat gebeurd niet, of je bent met iemand aan het mailen die na 3x niets meer van haar laat horen.
  Zijn vrouwen wel serieus opzoek ? Nee, concludeer ik steeds vaker.Je kan beter iemand in een cafe, dancing ontmoeten, dan is de kans groter dat je er wat aan overhoudt dan bij datingsites..
  Ooit was ik eens lid van Knuz, maar de aanwezigheid van veel gepeupel, vooral van onderste uit de kan volk ( die dan de air hebben dat ze iedereen kunnen krijgen), heeft me ook daar doen nokken.

  Sterke punten
  Veel keuze, internationaal gericht

  Zwakke punten
  Ook hier is de kans op succes nihil

  Gratis en veel beter dan de betaalde alternatieven

  Ik heb de afgelopen tijd een paar andere dating sites bekeken, maar ook alle betaalde sites steken erg mager af tegenover OkCupid. De vragen die je in kunt vullen, het meer gestructureerde profiel, waardoor je altijd wel wat aanknopingspunten hebt om een gesprek te beginnen, het zijn allemaal dingen die andere dating sites vaak missen. Zoals de andere reviewers ook al aangaven, profielen zijn meestal in het Engels (de mijne ook), waardoor je hier veel hoger opgeleiden ziet. Je vindt er ook veel Nederlanders die een tijd in het buitenland hebben gewoond en expats uit andere landen die in Nederland wonen. Als je zelf een tijdje in het buitenland hebt gewoond is het fijn om die ervaring te kunnen delen met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben.

  Sterke punten
  - Gestructeerde profielen
  - De vragen die je in kunt vullen die je veel meer inzicht in een persoon geven dan een profiel ooit kan
  - De app waarmee je makkelijk nieuwe foto's kunt uploaden
  - Internationale karakter
  - Community moderatie. Als een profiel nep is of iemand ongepaste opmerkingen naar je maakt, kun je dat melden waarna community leden die daar zin in hebben ernaar kijken en hun oordeel erover kunnen geven. Naar aanleiding daarvan kan iemand dus van de site getrapt worden.

  Zwakke punten
  - Nog relatief weinig Nederlanders als ik dat vergelijk met andere sites.
  - Er schijnen wat mensen rond te lopen die je proberen geld af te troggelen. Als je zelf niet goed in je vel zit en kwetsbaar bent voor dat soort dingen moet je daar dus voor uitkijken, maar normaliter heb je dat soort lui zo door.

  OKcupid, zeker de moeite waard

  Okcupid is een super site waarin je mensen kan vinden van over de hele wereld die het zelfde denken.

  Je vult vragen in en vanaf ~200 beantwoorde vragen komen er suggesties van mensen naar boven die daadwerkelijk de zelfde visie hebben.

  Het leuke is dat vragen door iedereen bedacht kunnen worden dus er zitten vaak totaal onverwachte en vreemde maar wel leuke vragen tussen. Je kan deze vragen overigens ook overslaan of prive beantwoorden.

  Daar bovenop zijn er ook tests die gebruikers kunnen maken en niet veel zeggen maar wel leuk zijn als je ooit niets te doen hebt.

  Sterke punten
  Een 100% functionele gratis site. Er is een betaal functie waarmee je account wat extra's kan maar het is niet zo dat dit de meest nuttige upgrades oplevert.

  Internationale site in het Engels en ik zie zelden Nederlanders met een profiel in het Nederlands.

  Omdat alles in het Engels is, veel hoogopgeleide mensen.

  Over het algemeen vol met veel creatieve, anders dan de massa denkende mensen.

  Zwakke punten
  (nog) wat weinig Nederlanders aanwezig

  Vragen zijn voornamelijk op amerikanen gericht, dus jammer genoeg veel godsdienst vragen. Deze kunnen dan weer wel overgeslagen worden.


Bezoek OkCupid

Schrijf een review