OkCupid - 27 Reviews

Last updated: 13 oktober 2017
OkCupid Logo

78.3% aanbevolen, 27 Reviews

 1. OkCupid informatie
 2. Informatie over OkCupid
 3. Inschrijven OkCupid
 4. Gebruiksvriendelijkheid
 5. Kosten
 6. OkCupid App
 7. Opzeggen OkCupid
 8. OkCupid Reviews
 9. Schrijf ook een review over OkCupid

Niet tevreden over OkCupid? Probeer dan eens Happy Pancake.

OkCupid informatie

OkCupid is een 100% gratis online datingsite, ondersteund door een matchsysteem dat jij bedenkt. Lid worden kost je 60 seconden en het matchen begint meteen.

Datingtips

OkCupid Details

Hits: 14832

URL: http://www.okcupid.com/

Categorieën: Gratis Dating

Reviews: 27

Informatie over OkCupid

Naar eigen zeggen is OkCupid 'de beste internationale gratis datingsite ter wereld'.

Via een mathematische berekening wordt bekeken welke vrijgezellen goed bij je passen. Het is mogelijk om gratis berichten verzenden en te lezen. Er enkele betaalde functies, waarmee je anoniem kunt browsen, gefilterd kunt zoeken en zien wie jouw profiel interessant vindt.

OkCupid is heel interessant voor vrijgezellen die opzoek zijn naar een buitenlandse date.

Je krijgt toegang tot de gratis datingsite door je gratis aan te melden. Naar mate je meer vragen beantwoord des te nauwkeuriger worden jouw matches!

Inschrijven OkCupid

Aanmelden bij OkCupid doe je gratis met je Facebook-account of met een werkend email-adres. Na het aanmelden stelt OkCupid jou enkele vragen. De antwoorden worden gebruikt om jouw perfecte match te vinden. Hoe meer vragen je beantwoord, hoe meer matches worden voorgesteld. Het match-systeem van OkCupid kan dan nauwkeuriger bereken wie er nog meer bij je past.

Hierna wordt het pas echt interessant! Je krijgt namelijk een overzicht met een flink aantal profielfoto's (afhankelijk van jouw seksuele voorkeur) te zien. Het is de bedoeling dat je drie profielen uitkiest die je aanspreken. Het match-systeem van OkCupid leert van de keuzes die je maakt en gebruikt dat om voortaan je matches te maken.

OkCupid geeft je de mogelijkheid om meerdere foto’s van jezelf te uploaden. Maak hier dan ook gebruik van! Wanneer je nog geen foto hebt toegevoegd aan je profiel kun je bij andere profielen slechts één foto bekijken. Heb je Instragram? Dan kun je jouw datingprofiel aan je Instagram koppelen.

OkCupid geeft je de mogelijkheid om veel over jezelf te vertellen in de vrije tekstvelden.

Gebruiksvriendelijkheid

Na het inschrijven kom je in je eigen OkCupid Dashboard terecht. Hier vind je een overzicht van alle vrijgezellen, in mijn geval mannen, in jouw woonplaats en omgeving.
Op het dashboard zie je ook een percentage staan voor een match, maar ook een 'enemy' (vijand) percentage. Deze percentages zijn gebaseerd op de vragen die je tijdens het inschrijven moest beantwoorden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen matches en singles die totaal niet bij je passen. Had je op een van de vragen bijvoorbeeld geantwoord dat je een ochtendmens bent, dan worden singles die dat niet zijn dus niet jouw match. Het op wiskunde gebaseerde match-systeem van OkCupid berekent dus niet alleen in hoeverre je wél matcht, maar ook in welke mate je juist niét met iemand matcht.

Nog twee andere mogelijkheden op je dashboard; je kan zien wie jouw profiel bekeken heeft en wie interesse getoond heeft. Dit zijn echter wel twee betaalde functies. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je eerst een lidmaatschap uitbreiden.

Deze dating site is erg gebruiksvriendelijk, echter is het wel nodig om de Engelse taal machtig te zijn. Het aantal vragen dat je tijdens het inschrijven krijg kunnen wellicht een beetje overweldigend zijn, maar er blijkt al snel logica in te zitten. Er zijn op het gebied van gebruikersgemak geen punten van kritiek van mijn zijde.

Kosten

Check altijd de actuele prijzen op de website van OkCupid. Zijn onderstaande kosten niet meer actueel? Stuur ons dan gerust een bericht.

OkCupid premium lidmaatschap kosten (A-list functies)
*1 maand $19,95
*3 maanden $14,95 per maand
*6 maanden $9,95 per maand

OkCupid biedt ook Boosts aan waarbij je profiel meer onder de aandacht valt:
*10 boosts $1,69 per stuk
*5 boosts $1,89 per stuk
*1 boost $1,99

OkCupid App

OkCupid heeft een mobiele applicatie voor iOS en Android. Het downloaden van de OkCupid datingapp is helemaal gratis. Wel is het mogelijk om via de app Boost te kopen en het uitbreiden van je lidmaatschap om je profiel beter zichtbaar te maken voor andere singles.

Wil je gebruiken maken van de datingapp dan moet je dus eerst aanmelden op Okcupid.

Opzeggen OkCupid

Je OkCupid account opzeggen kan in een paar eenvoudige stappen.

Log in en ga naar ‘settings’ (instellingen). Rechtsonder aan de pagina heb je twee opties:

1) Je kan kiezen voor ‘Disable Account’ wanneer je tijdelijk wil stoppen met het gebruiken van jouw datingprofiel.
2) Kies voor ‘Delete Account’ wanneer je definitief wil stoppen. Je OkCupid account wordt dan definitief verwijderd.


Maak nu een gratis account aan op OkCupid

OkCupid reviews (27):

OkCupid - Gecommercialiseerd. Jammer.

0

Review:
Ik ken OKC nu een jaar of vijf. Eerst bijna alleen als Engelstalige site, daarna groeide ook even het aantal NL deelnemers.
OKC was de beste datingsite die ik ooit heb gezien. Open, alle voorkeuren, hoog niveau, enorm in omvang, in hoofdzaak gratis. "150575 online" als je inlogt. Vrouwen reageren op mannen, of nemen zelf initiatief als ze willen. Zo anders. Zoals een datingsite zou moeten zijn.
Maar de site werd gekocht door Match.com (moeder van Lexa) voor 30 miljoen dollar, Match wil naar de beurs, OKC wordt gecommercialiseerd. De vroegere 'journals' (soort blogs met ervaringen) waren al verdwenen toen ik begon, nu zijn de vaak hilarische testjes ook weg, de melding 'antwoordt vaak/niet' is weg, en de vragenlijst is moeilijk te vinden. Het 'laatst ingelogd op ...' is weggehaald, zodat je best naar een stokoud inactief profiel kan zitten kijken. (Een truuk die bijv. SecondLove jaren geleden ook al uithaalde.) De waardering met 1 tot 5 sterren is vertinderd in een 'like' vs 'dislike' en ineens heb je heel veel likes die niets zeggen (maar die je kan inzien voor 15 dollar per maand).

Wat, nog even? blijft is de legendarische vragenlijst waarmee matches worden berekend. Vul minstens 300 vragen in, liefst meer, en je match met een ander lid geeft een betrouwbaar beeld van of je bij iemand past. Ooit vond ik iemand die 11000 vragen had beantwoord (ze stopte want was, letterlijk, gek geworden. Maar dit was haar life achievement). Zelf kwam ik tot 2200. En eigenlijk is alleen een 99% match (inderdaad, zie het review hieronder) voldoende, en ook dat heb ik empirisch vastgesteld. Althans, ik vond een mailmaatje in Canada met zo'n match waarmee ik nu al jaren correspondeer.

Duidelijk, Match.com vindt dat OKC commerciëler moet, meer mensen tot betalen moet bewegen, sneller/dommer moet, beetje Tinder dus, geen intellectuele spelletjes meer, meer zinloze contactpogingen moet uitlokken.

Zoals veel mooie, vroege initiatieven op het internet: langzaam verziekt door het grote geld.

Sterke punten:
Open, wereldwijd, groot, alle voorkeuren, intellectueel, uitgebreide profielteksten, de vragenlijst, het allerbeste matchalgoritme.

Zwakke punten:
Steeds verder uitgekleed, gecommercialiseerd, vertinderd, geen groei meer van deelnemers in NL.

Simon38 beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Algoritmes werken

0

Review:
Ik heb heel veel verschillende websites en apps uitgeprobeerd, maar OkCupid vind ik verre het beste. A) is het niet betuttelend B) ze hebben een ijzersterke matching algoritme, gebaseerd op vragen wat je kan beantwoorden C) is het gratis. Natuurlijk wordt dan je data gebruikt, maar dat gebeurt ook bij andere datingsites - alleen je betaalt er ook nog eens voor. En bij OkC doen ze er onderzoek mee, waar ze ook een interessante blog over hebben.
Al een jaar ben ik met mijn 99% match samen en het is nog elke dag ongelooflijk hoe goed we passen. Ik had hem waarschijnlijk niet uitgekozen, maar de 99% was verdacht, en uiteindelijk correct. Ik kan het alleen maar aanbevelen.
Overigens ook voor minder serieuze relaties, want de hele site laat het open hoe je datingsleven wilt invullen.

Sterke punten:
Slim, scherp en gratis. Een matching percentage wat ook werkt.

Zwakke punten:
Wat mij betreft, geen.

Anna Palom beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Gratis???

1

Review:
Alles bij elkaar ziet het er goed uit. Maar gratis??
Het lijkt er op als ik de vorige reviews lees dat er iets veranderd is. Ik kreeg een melding dat er 4 personen waren die mij een like hadden gegeven, maar die kon ik alleen zien als ik deelnam aan de zgn A-list. En dat kost € 15,- per maand.
Honderd procent gratis klopt dus niet (meer)

OkCupid - Oke

3

Review:
OkCupid is idd een ok-site. Grote voordeel is dat het gratis is en je gewoon naar elkaar kunt mailen zonder eerst lid te moeten worden en weet hoeveel te betalen.
Wat ik wel jammer vind is dat er weinig Nederlanders lid zijn van deze site. En wat mij, als vrouw, opvalt, is de enorme hoeveelheid mails die je krijgt. Vooral van Amerikaanse soldaten! De meeste hebben ongeveer hetzelfde verhaal maar of dit echt gemeende zoekers zijn, begin ik me nu toch echt af te vragen. Ook stellen ze vrij snel voor om op yahoo te chatten. Op zich kan dat geen kwaad natuurlijk maar ik vind het vreemd dat al deze soldaten dit willen. Dit geeft me toch een beetje een vreemd idee. Maar het is een goede site, overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Sterke punten:
Duidelijk
Gratis
Persoonlijkheidstest voor matches

Zwakke punten:
Erg veel Amerikaanse soldaten
Weinig Nederlanders....

Kimberly beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Eindelijk!

0

Review:
De eerste datingsite waar ze je niet behandelen als een idioot. Heerlijke snelle interface, ruimte zat voor teksten en foto's, geen betuttelende toestanden. Leuke vrouwen. Dit is wat ik bij al die andere sites altijd miste. Daar krijg ik het idee in een soort tandpastareclame terecht te komen; van die perfecte stellen die elkaar omhelzen op het strand en dat soort reclametroep. Dit is veel persoonlijker. Alleen de manier waarop er met je gecommuniceerd wordt al. Een verademing.

Sterke punten:
Het is gratis en werkt ook gratis. Je hoeft niet eerst te betalen om contacten te kunnen leggen. De betaalde features worden op een beleefde en volwassen manier gecommuniceerd. Je wordt niet als een kleuter of als een portemonnee behandeld. Je krijgt niet meteen shitloads of mail en ongevraagde rotzooi in je mailbox. Het is meteen ook internationaal maar je kunt je profiel ook gewoon in het Nederlands schrijven. Een verademing.

Zwakke punten:
Geen. Ik ben niet zo'n voorstander van die matching-bots want ik geloof dat tegenstellingen elkaar juist kunnen aantrekken. Maar hun matching systeem is by far the best tot nu toe.

Mr Fox beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Succes..

0

Review:
Beste mensen,


Mijn vriendin en ik wonen alweer sinds twee jaar samen en hebben het top samen. We hebben elkaar leren kennen via OkCupid, de vonk sloeg meteen over eigenlijk. Als we een reclame op tv zien mbt dating of iets dergelijks kijken we elkaar aan en glimlachen we nog steeds. Onze afspraak was zonder gechat en gedoe in één middag gemaakt.

Ik maakte een profiel aan, zij was al op de site aanwezig. Binnen tien minuten stuurde ik haar een bericht, uurtje gepraat, daarna besloten om samen een drankje te doen, die eerste date duurde vrijwel een hele dag. Geluncht, diner , gewandeld etc.. daarna naar huis. Twee dagen erna zijn we bij elkaar gekomen en eigenlijk nooit meer weg gegaan van elkaar.

Dit zal niet standaard zijn maar mijn advies is, kijk zeker uit (vooral de dames onder ons) maar twijfel niet TE lang omdat deze datingsite wordt overspoeld van profielen en het schakelen (toen der tijd) tussen de profielen vrij snel ging.

Groetjes van ons! Veel liefde en geluk gewenst...

Sterke punten:
Duidelijk, eerlijk en helder.

Zwakke punten:
Geen zwakke punten twee jaar geleden.

Marcello beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - OKC is helemaal OK

1

Review:
OKCupid is verreweg de beste dating site, waar dan ook. Het matching systeem is gebaseerd op psychologische testen en statistiek: een match kleiner dan 95% en een 'enemy' hoger dan 20% is bij voorbaat kansloos. Voor Nederlanders misschien jammer dat er nog niet heel veel landgenoten op aanwezig zijn, maar het aantal neemt wel snel toe. Goede beheersing van de Engelse taal is wel een vereiste, maar dat selecteert meteen de Johnny's en Anita's uit. Met alle respect :-) Hoe dan ook, wie dit ooit heeft meegemaakt wil niet terug naar Paiq, relatie.nl of aanverwante bestemmingen (om van de 1000 fakesites die de afgelopen paar jaar in de lucht kwamen maar te zwijgen). Aanpalend voordeel: OKC biedt naast hetero singles ook ruimte voor homo's, gebonden zoekers of welke variant dan ook.

Sterke punten:
- zeer uitgebreide profielen
- matching systeem heel bruikbaar
- diverse sexuele/matching voorkeuren

Zwakke punten:
- vnl voor hoogopgeleiden, goede beheersing Engels noodzakelijk

Willem beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Beste dating site die ik ken

0

Review:
Ik zit al een poosje op OKC. Heb dusver leuke contacten en een aantal interessante dates gehad. Het niveau op OKC is een stuk beter/hoger, de dames zijn hoog opgeleid en weten veelal precies wat ze willen.

Het matching systeem werkt redelijk goed en de quizzes zijn er leuk.

De controle op OKC is zeer goed. Je treft er nauwelijks fake profielen aan. Ze worden erg snel verwijderd dankzij een actieve (internationale) community.

Het is zeker geen site voor losse flodder afspraakjes. Verreweg de meeste mensen op OKC zijn op zoek naar iets serieus.

De site is gratis. Verreweg alle functionaliteiten zijn kostenloos te gebruiken. Je kunt een betaald abonnement nemen voor photomatching and anoniem surfen.

Sterke punten:
Gratis
Uitstekende man/vrouw verhouding
Goed niveau
Uitgebreide profielen
Quiz!

Zwakke punten:
Geen

Snijboon beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - OKCupid - veel slechter gezien.

0

Review:
Voor diegene die de negatieve reviews geven en stellen dat vrouwen niet snel reageren... Vindt je het heel gek? Merendeel van de vrouwen op OKCupid is hoger opgeleid en op zoek naar een vaste relatie en weet donders goed wat ze wil.

Ze worden daarnaast overladen met berichtjes, veelal van heel laag niveau, dus zijn ze zeer selectief.

Kreeg zelf geregeld een opgeluchte reactie in de trant van "eindelijk een normale/leuke/originele opening die niet alleen maar om seks vraagt", maar meeste vrouwen reageren gewoon niet meer om de vaak wel erg vervelende reacties van afgewezen mannen te voorkomen.

Wil je een reactie of zelfs maar bekeken worden, dan moet je dus positief opvallen. Meeste vrouwen op OKCupid zullen dan ook niet uit zichzelf contact opnemen, maar eerst even kijken of het wat is en of je er eerlijk bent over je intenties.

Gezien de berichten die ze krijgen zijn de meeste vrouwen vaak ook erg terughoudend in afspraakjes maken zelfs als ze wel geïnteresseerd zijn, dus neem rustig de tijd. Het kost niets als je een leuk contact vindt en tot nu toe geen scammers tegen gekomen.

Moderators reageren meestal snel op gerapporteerde nepprofielen (één keer een profiel met link naar een trojan tegengekomen - klik niet op links naar fotos maar rapporteer deze! Zo'n profiel wordt dan snel verwijdert!). Ook één keer een profiel tegengekomen die was gemaakt om een ex van iemand lastig te vallen (met telefoonnummer en allerlei vervelende opmerkingen em eigenschappen). Ook dit profiel is verwijdert.

Al met al tot nu toe goede ervaring mee, maar je moet als man wel wat moeite doen.

Sterke punten:
* Veel methodes om te filteren op resultaten.
* Veel methodes om te filteren op vragen (overeenkomsten, onacceptabele verschillen, groepen).
* Goede app. voor smartphone.
* Heldere en professionele vormgeving.
* Goed gevoel voor humor.
* Kan je eigen vragen opstellen.
* Chat optie beschikbaar en uit te zetten (we.gens spam staat die meestal uit bij de vrouwen)
* Zowel regionale als internationale contacten.
* Moderators reageren snel op misstanden.

Zwakke punten:
* Betaalde extras zijn niet erg nodig en daarom, relatief duur. Zou zelf OKCupid aanraden die prijzen te halveren.
* Sommige features (vooral op zoeken en vergelijken) zijn nog wat door te ontwikkelen.
* Veel van de vragen zijn wel heel erg op Amerika gericht, komt vooral omdat je ze zelf kan opstellen.
* Matching is afhankelijk van dezelfde vragen beantwoord te hebben met duizenden vragen als optie.

Hans beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Okcupid - Underrated

0

Review:
Tot m'n verassing zag ik hier dat Okcupid maar 64.3% aanbeveling heeft.
Ik zit al een tijdje op deze site en ik moet zeggen dat het zeker één van de beste is, zeker als je nagaat dat het gratis is(tenzij je wilt upgraden, wat niet heel veel extra geeft). Het is redelijk druk en veel mensen zijn van niveau. Veel studenten, hoogopgeleiden en expats.

Omdat het gratis is zijn er natuurlijk een hele rits van mannen die hun slag willen slaan maar niet al te veel moeite ervoor willen doen Als vrouwzijnde wordt je dus al snel volgespamt en leuke berichten schieten er dus soms tussendoor. Dit geeft de foute impressie dat vrouwen hier nooit een berichtje terugsturen. Je moet alleen beter je best doen dan een simpele: "hoi hoe gaat het?" en dit maakt het persoonlijk leuker.

Wat de andere reviewers zeggen mensen die op je geld uit zijn, ik heb daar persoonlijk helemaal niks van meegekregen. Misschien was dit vroeger zo, maar nu zeker niet.

Wat iets minder is, is dat het Engels is. Dit is op zich helemaal geen probleem, beter zelfs in mijn mening. Maar je weet niet altijd op eerste oogopslag of je nou een berichtje in het Nederlands of in het Engels moet schrijven. Ik doe het altijd in het Engels, ook al staat er bij dat ze Nederlands spreken. Gewoon om consistent te blijven.

Zelf ben ik op meerdere dates geweest met vrouwen die ik via de site heb leren kennen. Dit was allemaal heel leuk.

Sterke punten:
Gratis
Schone, mooie layout. Goede zoekopties
Geen of weinig fake profielen. Als je ze aangeeft worden ze snel verwijderd
Mensen van niveau, over het algemeen
Leuk vragensysteem.

Zwakke punten:
Matchrating zegt heel weinig, maar is toch een leuke gesprekstarter
Vrouwen zeggen meestal niks terug tenzij je iets leuks of slims zegt. Voor mij geen dealbreker maar voor de mensen die niks beters kunnen verzinnen dan "hoi" zou ik wegblijven

Lloyd beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over OkCupid

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou OkCupid aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou OkCupid aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek OkCupid


Home » Gratis Dating » OkCupid