OkCupid - 33 Reviews

Last updated: 2 augustus 2020
OkCupid Logo

69% aanbevolen, 33 Reviews

 1. OkCupid informatie
 2. Informatie over OkCupid
 3. Inschrijven OkCupid
 4. Gebruiksvriendelijkheid
 5. Kosten
 6. OkCupid App
 7. Opzeggen OkCupid
 8. OkCupid Reviews
 9. Schrijf ook een review over OkCupid

Niet tevreden over OkCupid? Probeer dan eens FotoDate.

OkCupid informatie

OkCupid is de ultieme datingsite voor alle single mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wekelijks ontstaan er via deze datingsite meer als 50.000 dates. Op jaar basis leren meer als 91 miljoen personen elkaar kennen. De site is dus zeer betrouwbaar en zeker de moeite waard om eens te proberen en wie weet kom je ook nog in contact met je soulmate.

Aanmelden op deze site is geheel gratis en wordt ondersteund door een matchsysteem dat jij bedenkt. Lid worden kost je slechts 60 seconden en het matchen begint meteen. Je hoeft dus niet uren bezig te zijn met het aanmeldproces.

Wat maakt deze datingsite zo uniek? De site heeft in feite dezelfde functies als alle andere datingsites, maar dan met een beetje meer. Op deze datingsite krijg je de gelegenheid om over alles en nog wat met elkaar te praten. Het hoeft dus niet alleen bij flirten en aanzoekberichten te blijven.

Hoe is deze site onstaan?
In 2004 ontstond OkCupid. Vier vrienden van Harvard maakten samen deze mooie datingsite. Na bijkans acht jaren werd deze datingsite in 2012 een van de grootste met een app. Je hoefde dus niet speciaal achter een desktop te gaan zitten om te kunnen chatten met je matches. Je kon waar je maar wilde, wanneer je maar wilde en hoe lang je maar wilde berichten uitwisselen met je matches. In 2014 had deze site de eerste datingapp met 22 opties voor geslacht. Het werd "revolutionair" genoemd. We noemden het 'over tijd'. Heden ten dage is OkCupid de enige dating-app met duizenden vragen - over alles, van klimaatverandering tot koriander - die bij je passen wat belangrijk is.

Probeer vandaag nog OkCupid en kom snel in contact met je eigen interessante matches.

Datingtips

OkCupid Details

Hits: 16804

URL: http://www.okcupid.com/

Categorieën: Gratis Dating

Reviews: 33

Informatie over OkCupid

Naar eigen zeggen is OkCupid 'de beste internationale gratis datingsite ter wereld'.

Via een mathematische berekening wordt bekeken welke vrijgezellen goed bij je passen. Het is mogelijk om gratis berichten verzenden en te lezen. Er enkele betaalde functies, waarmee je anoniem kunt browsen, gefilterd kunt zoeken en zien wie jouw profiel interessant vindt.

OkCupid is heel interessant voor vrijgezellen die opzoek zijn naar een buitenlandse date.

Je krijgt toegang tot de gratis datingsite door je gratis aan te melden. Naar mate je meer vragen beantwoord des te nauwkeuriger worden jouw matches!

Inschrijven OkCupid

Aanmelden bij OkCupid doe je gratis met je Facebook-account of met een werkend email-adres. Na het aanmelden stelt OkCupid jou enkele vragen. De antwoorden worden gebruikt om jouw perfecte match te vinden. Hoe meer vragen je beantwoord, hoe meer matches worden voorgesteld. Het match-systeem van OkCupid kan dan nauwkeuriger bereken wie er nog meer bij je past.

Hierna wordt het pas echt interessant! Je krijgt namelijk een overzicht met een flink aantal profielfoto's (afhankelijk van jouw seksuele voorkeur) te zien. Het is de bedoeling dat je drie profielen uitkiest die je aanspreken. Het match-systeem van OkCupid leert van de keuzes die je maakt en gebruikt dat om voortaan je matches te maken.

OkCupid geeft je de mogelijkheid om meerdere foto’s van jezelf te uploaden. Maak hier dan ook gebruik van! Wanneer je nog geen foto hebt toegevoegd aan je profiel kun je bij andere profielen slechts één foto bekijken. Heb je Instragram? Dan kun je jouw datingprofiel aan je Instagram koppelen.

OkCupid geeft je de mogelijkheid om veel over jezelf te vertellen in de vrije tekstvelden.

Gebruiksvriendelijkheid

Na het inschrijven kom je in je eigen OkCupid Dashboard terecht. Hier vind je een overzicht van alle vrijgezellen, in mijn geval mannen, in jouw woonplaats en omgeving.
Op het dashboard zie je ook een percentage staan voor een match, maar ook een 'enemy' (vijand) percentage. Deze percentages zijn gebaseerd op de vragen die je tijdens het inschrijven moest beantwoorden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen matches en singles die totaal niet bij je passen. Had je op een van de vragen bijvoorbeeld geantwoord dat je een ochtendmens bent, dan worden singles die dat niet zijn dus niet jouw match. Het op wiskunde gebaseerde match-systeem van OkCupid berekent dus niet alleen in hoeverre je wél matcht, maar ook in welke mate je juist niét met iemand matcht.

Nog twee andere mogelijkheden op je dashboard; je kan zien wie jouw profiel bekeken heeft en wie interesse getoond heeft. Dit zijn echter wel twee betaalde functies. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je eerst een lidmaatschap uitbreiden.

Deze dating site is erg gebruiksvriendelijk, echter is het wel nodig om de Engelse taal machtig te zijn. Het aantal vragen dat je tijdens het inschrijven krijg kunnen wellicht een beetje overweldigend zijn, maar er blijkt al snel logica in te zitten. Er zijn op het gebied van gebruikersgemak geen punten van kritiek van mijn zijde.

Kosten

Check altijd de actuele prijzen op de website van OkCupid. Zijn onderstaande kosten niet meer actueel? Stuur ons dan gerust een bericht.

OkCupid premium lidmaatschap kosten (A-list functies)
*1 maand $19,95
*3 maanden $14,95 per maand
*6 maanden $9,95 per maand

OkCupid biedt ook Boosts aan waarbij je profiel meer onder de aandacht valt:
*10 boosts $1,69 per stuk
*5 boosts $1,89 per stuk
*1 boost $1,99

OkCupid App

OkCupid heeft een mobiele applicatie voor iOS en Android. Het downloaden van de OkCupid datingapp is helemaal gratis. Wel is het mogelijk om via de app Boost te kopen en het uitbreiden van je lidmaatschap om je profiel beter zichtbaar te maken voor andere singles.

Wil je gebruiken maken van de datingapp dan moet je dus eerst aanmelden op Okcupid.

Opzeggen OkCupid

Je OkCupid account opzeggen kan in een paar eenvoudige stappen.

Log in en ga naar ‘settings’ (instellingen). Rechtsonder aan de pagina heb je twee opties:

1) Je kan kiezen voor ‘Disable Account’ wanneer je tijdelijk wil stoppen met het gebruiken van jouw datingprofiel.
2) Kies voor ‘Delete Account’ wanneer je definitief wil stoppen. Je OkCupid account wordt dan definitief verwijderd.


Maak nu een gratis account aan op OkCupid

OkCupid Acties & Nieuws

 • 26 april 2018 Algoritmes OkCupid werken ook echt!
  De gebruikers van OkCupid blijven positief over de diensten van de site. 'De Algoritmes van de site werken ook echt' geven gebruikers aan. Er zijn gebruikers die een aantal sites hebben geprobeerd om een goede date te vinden, echter heeft men alleen op OkCupid echt kunnen vinden waar men naar op zoek was. De site houdt mensen niet voor de gek, er is een ijzersterker algoritme en de site is geheel Lees verder

OkCupid reviews (33):

OkCupid - Schreeuwend duur

6

Review:
Vandaag even hun app geinstalleerd.
Begint veelbelovend doordat je tal van vragen moet beantwoorden waarop de app personen selecteert. Zou het minder 'plat' dan Tinder zijn?
Binnen 10 minuten na het aanmaken van mijn profiel zou ik 10 likes hebben. Dat vind ik al verdacht. Die kun je na betaling zien. Even maandje proberen? Dat is dan bijna 52 euro alstublieft!
Na 10 tot max 20 (niet geteld) vrouwen te hebben geliked ben je aan je limiet, betalen als je verder wilt svp.
Belachelijke prijs voor een app. Hiervoor ga ik liever lekker voor uit eten. Dan zijn er nog mensen echt voor je aan het werk voor het geld. Wanneer mensen zoveel geld neerleggen voor een app kun je je afvragen of de persoon wel bij je past. Ik zou een okcupid vriendin never nooit je portemonnee uitlenen, zelfs niet voor een pak melk!

MGTOW beveelt OkCupid NIET aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - niet te doen

0

Review:
je ontvangt geen berichten.. rommel

peterpan beveelt OkCupid NIET aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Pretenties, snobs en hokjes

2

Review:
Het is op zich een aardige datingsite, er zijn voldoende leuke en interessante profielen en de hoeveel vragen die je voor een matchrating kan invullen is zeer uitgebreid. Wat je hier veel tegen komt zijn volgens de vrouwen zelf, 'intelligente' vrouwen, zelf benoemd weliswaar. Ook het hebben van specifieke sexuele voorkeur schijnt helemaal hip te zijn, vrij veel vrouwen en mannen misschien ook zijn sapiosexueel of demisexueel, ze vallen niet meer onder hetero of bi of homo of gender, er schijnt keuze zat te zijn gelukkig, wel erg onduidelijk maar zie een overeenkomst in 'intelligent' en 'sapio', ze vallen dus op hersens en hersens alleen denk ik. Misschien zijn ze voorzien van kunstmatige intelligentie want het komt erg plastisch en wat pretentieus over.Erg aantrekkelijk klinkt het niet en na vele gesprekken ben ik ook gaan twijfelen aan de waarde van deze toevoegingen, waarschijnlijk wil men serieus genomen worden, het tegendeel is helaas de uitkomst. Intelligente mensen vermelden vaak niet dat ze dit zijn, het lijkt vooral op onzekerheid of overschatting en dat is jammer.Gelukkig blijft er nog voldoende over wat de moeite waard is.

Sterke punten:
Veel leuke mensen, vaak wat hoger opgeleid en Amsterdam is goed vertegenwoordigd.

Zwakke punten:
Nogal wat pretentieuze types, die zichzelf te serieus nemen.

Albert beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Verrassend goed

6

Review:
Na onderzoek van veel verschillende dating sites ook OKCupid geprobeerd. Ik heb het nog maar heel kort gebruikt, maar ben nu al onder de indruk (zeker vergeleken met de andere, bekende dating sites).

De profielen van de Nederlandse dames lijken echt (ik heb nog geen overduidelijke nepprofielen gezien), met meestal goede, persoonlijke teksten of in ieder geval eerlijke karaktereigenschappen. Het lijkt er ook op dat de meeste dames (althans volgens mijn zoekcriteria) naar een serieuze relatie (of in ieder geval vrienden) op zoek zijn i.p.v. alleen een 'hook-up' a la Tinder.

Het is vrij zeldzaam dat je op een gratis site meteen berichten naar matches kunt sturen. Dat je je likes niet kunt zien is jammer, maar het niet waard om voor te betalen. Gebaseerd op de dames die met me gematched en de matching score worden, lijkt het erop dat het matching algoritme inderdaad best goed is.

Ik zal OKCupid een kans geven en hoop dat de dames ook werkelijk actief zijn en op berichten reageren.

Sterke punten:
- Echte profielen (voor zover ik gezien heb)
- Genoeg vrouwen
- Zichtbaar of een match nu online (actief) is
- Matching systeem is zeer compleet en lijkt goed te werken
- Gratis berichten sturen en lezen
- Vrolijk, positief taalgebruik op de site
- Engelstalige site geeft een bepaalde 'niveau-drempel'

Zwakke punten:
Jammer dat Match.com (eigenaar van Lexa) OKCupid overgenomen heeft -- dat betekent meestal een verslechtering (te commericeel/groot/oplichterij).

Johan beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - JA HOORRR

0

Review:
Het was jaren geleden wel een leuke site. Heb een aantal leuke dates/relaties gehad via de site...
Maar, tegenwoordig ben je verplicht je eigen naam te gebruiken. Daar week ik 1x van af en nu ben ik opeens verbannen van de site! Zonder waarschuwing, uitleg of wat dan ook! Wat een klojos...

Sterke punten:
Gratis

Divers publiek

Leuke dames (meestal wel serieus op zoek)

Matching systeem is wel grappig

Zwakke punten:
Het is tegenwoordig verplicht om je eigen naam te gebruiken voor je (openbare!) profiel.

Ze verbannen je om niks!

Jezus Chri beveelt OkCupid NIET aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - waardeloze site

2

Review:
Dit is echt een waardeloze, door arrogante amerikanen op gezette website. De vrouwen zijn arrogant en reageren vrijwel nergens op en je mag al blij zijn als het profile dat je probeert te contacteren wel een echt profiel is. Hier doet OKcupid namelijk niks aan.
Afgezien van dat heb je de A-list functie, die ook nergens op slaat. Het enige waar je dus voor betaald is om te zien wie je profiel bekeken hebben. compleet nutteloos dus.
Je mag geen foto's gebruiken waar je zelf niet op staat (waar ik het wel mee eens ben trouwens), maar je mag wel foto's erop zetten waar je totaal niet herkenbaar op bent. Klopt ook niet helemaal volgens mij. Ook door de vele "f&@k-boys" is het praktisch onmogelijk om kontakt te krijgen met een dame omdat deze de boel verpesten voor mannen die wél op zoek zijn naar een relatie. OKcupid maakt het namelijk mogelijk om gratis berichten te sturen en daarom komt elke kinderlokker op deze site af.
Mijn advies:
Kies een fatsoenlijke, betaalde website. Je betaald misschien wel (iets meer) maar je krijgt zoveel meer waar voor je geld.

Sterke punten:
De nepprofielen hebben vrouwen met flinke borsten of een mooie kont. verder valt er niks te halen daar.

Zwakke punten:
Neppe profielen, waardeloze service, arrogante vrouwen.

Ikke beveelt OkCupid NIET aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Gecommercialiseerd. Jammer.

0

Review:
Ik ken OKC nu een jaar of vijf. Eerst bijna alleen als Engelstalige site, daarna groeide ook even het aantal NL deelnemers.
OKC was de beste datingsite die ik ooit heb gezien. Open, alle voorkeuren, hoog niveau, enorm in omvang, in hoofdzaak gratis. "150575 online" als je inlogt. Vrouwen reageren op mannen, of nemen zelf initiatief als ze willen. Zo anders. Zoals een datingsite zou moeten zijn.
Maar de site werd gekocht door Match.com (moeder van Lexa) voor 30 miljoen dollar, Match wil naar de beurs, OKC wordt gecommercialiseerd. De vroegere 'journals' (soort blogs met ervaringen) waren al verdwenen toen ik begon, nu zijn de vaak hilarische testjes ook weg, de melding 'antwoordt vaak/niet' is weg, en de vragenlijst is moeilijk te vinden. Het 'laatst ingelogd op ...' is weggehaald, zodat je best naar een stokoud inactief profiel kan zitten kijken. (Een truuk die bijv. SecondLove jaren geleden ook al uithaalde.) De waardering met 1 tot 5 sterren is vertinderd in een 'like' vs 'dislike' en ineens heb je heel veel likes die niets zeggen (maar die je kan inzien voor 15 dollar per maand).

Wat, nog even? blijft is de legendarische vragenlijst waarmee matches worden berekend. Vul minstens 300 vragen in, liefst meer, en je match met een ander lid geeft een betrouwbaar beeld van of je bij iemand past. Ooit vond ik iemand die 11000 vragen had beantwoord (ze stopte want was, letterlijk, gek geworden. Maar dit was haar life achievement). Zelf kwam ik tot 2200. En eigenlijk is alleen een 99% match (inderdaad, zie het review hieronder) voldoende, en ook dat heb ik empirisch vastgesteld. Althans, ik vond een mailmaatje in Canada met zo'n match waarmee ik nu al jaren correspondeer.

Duidelijk, Match.com vindt dat OKC commerciëler moet, meer mensen tot betalen moet bewegen, sneller/dommer moet, beetje Tinder dus, geen intellectuele spelletjes meer, meer zinloze contactpogingen moet uitlokken.

Zoals veel mooie, vroege initiatieven op het internet: langzaam verziekt door het grote geld.

Sterke punten:
Open, wereldwijd, groot, alle voorkeuren, intellectueel, uitgebreide profielteksten, de vragenlijst, het allerbeste matchalgoritme.

Zwakke punten:
Steeds verder uitgekleed, gecommercialiseerd, vertinderd, geen groei meer van deelnemers in NL.

Simon38 beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Algoritmes werken

0

Review:
Ik heb heel veel verschillende websites en apps uitgeprobeerd, maar OkCupid vind ik verre het beste. A) is het niet betuttelend B) ze hebben een ijzersterke matching algoritme, gebaseerd op vragen wat je kan beantwoorden C) is het gratis. Natuurlijk wordt dan je data gebruikt, maar dat gebeurt ook bij andere datingsites - alleen je betaalt er ook nog eens voor. En bij OkC doen ze er onderzoek mee, waar ze ook een interessante blog over hebben.
Al een jaar ben ik met mijn 99% match samen en het is nog elke dag ongelooflijk hoe goed we passen. Ik had hem waarschijnlijk niet uitgekozen, maar de 99% was verdacht, en uiteindelijk correct. Ik kan het alleen maar aanbevelen.
Overigens ook voor minder serieuze relaties, want de hele site laat het open hoe je datingsleven wilt invullen.

Sterke punten:
Slim, scherp en gratis. Een matching percentage wat ook werkt.

Zwakke punten:
Wat mij betreft, geen.

Anna Palom beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

OkCupid - Gratis???

1

Review:
Alles bij elkaar ziet het er goed uit. Maar gratis??
Het lijkt er op als ik de vorige reviews lees dat er iets veranderd is. Ik kreeg een melding dat er 4 personen waren die mij een like hadden gegeven, maar die kon ik alleen zien als ik deelnam aan de zgn A-list. En dat kost € 15,- per maand.
Honderd procent gratis klopt dus niet (meer)

OkCupid - Oke

3

Review:
OkCupid is idd een ok-site. Grote voordeel is dat het gratis is en je gewoon naar elkaar kunt mailen zonder eerst lid te moeten worden en weet hoeveel te betalen.
Wat ik wel jammer vind is dat er weinig Nederlanders lid zijn van deze site. En wat mij, als vrouw, opvalt, is de enorme hoeveelheid mails die je krijgt. Vooral van Amerikaanse soldaten! De meeste hebben ongeveer hetzelfde verhaal maar of dit echt gemeende zoekers zijn, begin ik me nu toch echt af te vragen. Ook stellen ze vrij snel voor om op yahoo te chatten. Op zich kan dat geen kwaad natuurlijk maar ik vind het vreemd dat al deze soldaten dit willen. Dit geeft me toch een beetje een vreemd idee. Maar het is een goede site, overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Sterke punten:
Duidelijk
Gratis
Persoonlijkheidstest voor matches

Zwakke punten:
Erg veel Amerikaanse soldaten
Weinig Nederlanders....

Kimberly beveelt OkCupid aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over OkCupid

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou OkCupid aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou OkCupid aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek OkCupid


Home » Gratis Dating » OkCupid