Reviews van deze auteur

Gratis en veel beter dan de betaalde alternatieven

Review over OkCupid

Ik heb de afgelopen tijd een paar andere dating sites bekeken, maar ook alle betaalde sites steken erg mager af tegenover OkCupid. De vragen die je in kunt vullen, het meer gestructureerde profiel, waardoor je altijd wel wat aanknopingspunten hebt om een gesprek te beginnen, het zijn allemaal dingen die andere dating sites vaak missen. Zoals de andere reviewers ook al aangaven, profielen zijn meestal in het Engels (de mijne ook), waardoor je hier veel hoger opgeleiden ziet. Je vindt er ook veel Nederlanders die een tijd in het buitenland hebben gewoond en expats uit andere landen die in Nederland wonen. Als je zelf een tijdje in het buitenland hebt gewoond is het fijn om die ervaring te kunnen delen met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben.

Sterke punten
- Gestructeerde profielen
- De vragen die je in kunt vullen die je veel meer inzicht in een persoon geven dan een profiel ooit kan
- De app waarmee je makkelijk nieuwe foto's kunt uploaden
- Internationale karakter
- Community moderatie. Als een profiel nep is of iemand ongepaste opmerkingen naar je maakt, kun je dat melden waarna community leden die daar zin in hebben ernaar kijken en hun oordeel erover kunnen geven. Naar aanleiding daarvan kan iemand dus van de site getrapt worden.

Zwakke punten
- Nog relatief weinig Nederlanders als ik dat vergelijk met andere sites.
- Er schijnen wat mensen rond te lopen die je proberen geld af te troggelen. Als je zelf niet goed in je vel zit en kwetsbaar bent voor dat soort dingen moet je daar dus voor uitkijken, maar normaliter heb je dat soort lui zo door.

reacties: