Lexa - 759 Reviews

Lexa: rated 1 stars based on 759 reviews
Last updated: 26 november 2016
Lexa Logo

7.9% aanbevolen, 759 Reviews

 1. Lexa informatie
 2. Opzeggen
 3. Kosten
 4. Lexa mobiele app
 5. Gratis Lexa
 6. Events voor leden
 7. Opties abonnement Control
 8. Opties abonnement Premium
 9. Herroepingsrecht
 10. Algemene informatie Lexa
 11. Lexa Reviews
 12. Schrijf ook een review over Lexa

Lexa informatie

Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

Lexa is een van de snelstgroeiende dating-sites van Nederland.

Op Lexa.nl kun je een partner vinden voor een relatie of gewoon een vriendschappelijk contact. Het is mogelijk om op Lexa een eigen profiel aan te maken en contact te leggen met andere members.

Elke minuut schrijven nieuwe singles uit heel Nederland zich in op Lexa. Zij zijn op zoek naar een leuke date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Lexa biedt haar members een betrouwbare en veilige omgeving en is daarom ook verkozen tot meest betrouwbare datingsite van Nederland.

Lexa Details

Hits: 27512

URL: http://www.lexa.nl/

Categorieën: Algemene Datingsites

Reviews: 759

Opzeggen

Lexa uitschrijven of je Lexa abonnement opzeggen gaat als volgt. Wie zich van Lexa uitschrijven wil, gaat naar het scherm Mijn Account rechts bovenin. Daarin klik je op Mijn Instellingen van Lexa. Vervolgens kom je in een scherm met allerlei Lexa opties, en helemaal onderaan zie je een knop voor Lexa Profiel Verwijderen. Wanneer je hierop klikt, kom je in een scherm waarin je Lexa Profiel Opschorten wordt aangeboden. Hiermee wordt jouw Lexa profiel op non-actief gesteld. Voor helemaal uitschrijven van Lexa ga je naar de link onderaan in het scherm, waarmee je Lexa uitschrijven kunt aanklikken. Ter verificatie wordt om je Lexa wachtwoord gevraagd en vervolgens kun je in drie stappen het proces van Lexa opzeggen voltooien.

Kosten

Bij Lexa kun je een Lexa Full Membership aanvragen. Met een Lexa Full Membership, een Lexa Premium Membership of een Lexa Control Membership heb je allerlei voordelen. Zo kun je onbeperkt chatten en flirten, berichten versturen en alle foto's en profielen bekijken. Voor een Lexa Full Membership worden door Lexa kosten berekend. Voor 1 maand worden door Lexa kosten van € 24,95 of hoger berekend, afhankelijk van je abonnementsvorm. Lexa korting kan verkregen worden door een abonnement voor bijvoorbeeld 6 maanden te nemen, dit kan vanaf € 9,95 per maand. De kosten van Lexa variëren per abonnement.

Lexa mobiele app

Behalve via de website, hebben de leden ook de mogelijkheid om de datingsite via een speciale Lexa app te benaderen. Men heeft met deze app dezelfde mogelijkheden als op de website. Het voordeel is dat Lexa veel makkelijker en overal te benaderen is met een smartphone. Met de app is het mogelijk om van een groot deel van Lexa gebruik te maken. Helaas is het voor sommige functionaliteiten nog niet mogelijk om deze weer te geven op een mobiele telefoon. De Lexa app is beschikbaar voor Android, Ios en Windows Phone.

Gratis Lexa

Nieuwe leden krijgen 24 uur de tijd om gratis gebruik te maken van de gehele datingsite. Op het moment dat men gratis is ingeschreven, kan men meteen berichten ontvangen van andere leden. Het is echter niet mogelijk om als gratis lid te reageren op deze berichten. Wil men gebruik maken van alle mogelijkheden van deze datingsite, dan zal men een vergoeding moeten betalen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven en nagaan wat voor mogelijkheden de website biedt. Bevalt de website niet, dan is men vrij om een andere datingsite te kiezen. Inschrijven bij Lexa is dus gratis en bied de mogelijkheid om beter kennis te maken met de website. Regelmatig heeft Lexa een actie waarbij nieuwe leden 3 dagen lang een gratis full membership kunnen krijgen. In die 3 dagen is het dus ook mogelijk om berichten te versturen.

Events voor leden

Lexa bied leden ook de mogelijkheid om elkaar in het echt te ontmoeten via de zogenaamde Lexa Events. Deze events worden in de grote steden van Nederland gehouden. Er kunnen op de events verschillende activiteiten worden georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn kookworkshops, musea bezoek, gezamenlijk sporten of een gezellige borrel.

Opties abonnement Control

De voordelen van de optie Control:

- Vraag leesbevestigingen
- Een rustmoment inlassen via de chat modus ´offline´
- Kies wie contact met jou op kan nemen aan de hand van het contactfilter
- Activeer tijdelijk een afwezigheidsmanager

Opties abonnement Premium

De voordelen van de optie Premium:
- Alle gratis members de mogelijkheid bieden contact te kunnen leggen met jou
- Als eerste voorgesteld worden aan de nieuwe members
- Kies wie contact met jou op kan nemen aan de hand van het contactfilter
- Naar voren geschoven worden bij de aangeboden matches
- Maar je verschijnt bovendien als Premium Member voor alle members die jouw profiel bezoeken.

Deze (gratis) members kunnen dan:
- Jouw persoonlijke fotoalbum bekijken
- De berichten die jij hen stuurt lezen en beantwoorden
- Jouw chatberichten via de Messenger lezen en beantwoorden

Herroepingsrecht

Leden hebben het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Herroepen kan men doen via de Customer Care functie op de website, per e-mail naar [email protected] of per fax.

Algemene informatie Lexa

Lexa is een handelsnaam van Meetic Netherlands B.V.
Herengracht 374, 1016 CH Amsterdam.
Ingeschreven in het Handelsregister onder nr.: 58845895
BTW-nummer: FR8843780339
Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 t/m 12:00)
E-mail adres: [email protected]
Lexa is een onderdeel van MeeticGroup, p/a Meetic S.A.S.
6 rue Auber, 75009 Parijs, Frankrijk


Lexa Acties en Nieuws

Lexa reviews (757):

Lexa - Veel

4

Review:
Wil geen lange tekst plaatsen maar het volgende is me al twee keer overkomen. Na uitschrijven als betaal lid krijg ik opeens heel veel bekijks e.d. De rode vakjes puilen uit. Als je lid bent komt er echt niet zoveel in. Meer een lokkertje om weer te betalen dus en een echte controle hierop heb je niet. Volgens mij een standaard iets als je jezelf uitschrijft.

Sterke punten:
Best wel echte profielen.

Zwakke punten:
Zie tekst en als je niet goed leest sluit je er direct andere onzin kosten bij af.

Lexa - Echt waardeloos

0

Review:
Ik heb wel wat dates gehad maar de site komt echt heel druk over. En opzeggen van je account is een drama. Dat is extra moeilijk gemaakt.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Eigenlijk alles.

BigJim beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - Slecht opgezette datingsite

14

Review:
Deze keer een echte datingsite, echter hun bewering in de reclames dat het de nummer 1 datingsite van Nederland zou zijn kunnen ze niet waarmaken.

Ik heb zelf een tijdlang op Lexa gezeten met een abonnement. Ik heb er in anderhalf jaar tijd 3 echte dates uit gehaald. Helaas toch ook moeten constateren dat er veel fake profielen zijn waar scammers achter zitten, veelal vanuit Rusland en Oost-Europa. Zogenaamd Russische of vrouwen uit Oekraïne die eeuwige trouw aan je beloven, maar direct een e-mail adres sturen om verder te communiceren. Na een aantal berichten wisselen waarbij ze de mooiste foto's sturen, komt de aap uit de mouw: de reis naar Nederland kost hun teveel en of je dan even kan helpen met de kosten.

De dates die ik heb gehad waren leuk, de laatste zelfs een korte relatie van 7 maanden mee gehad. Echter wel gemerkt dat veel vrouwen op Lexa "beschadigd" zijn. Ze dragen een rugzak mee met een verleden wat ze nog niet verwerkt hebben, waardoor je heel veel geduld moet opbrengen en uiteindelijk weer alleen achterblijft. De ene kwam er na twee dagen achter er nog niet klaar voor te zijn, de ander na ruim een maand. De laatste was in het begin leuk, maar gaandeweg bleek ook haar verleden te gaan opspelen.
Wat opviel is dat allen in het profiel hebben staan op zoek te zijn naar "de ware", omdat de beheerders geen teksten toestaan die intimiteiten suggereren. Maar bij de dates die ik daadwerkelijk had ging het de vrouwen in de eerste plaats puur om seks. Als man vind ik dat uiteraard helemaal niet erg, maar geeft wel aan dat het dating aspect op de site misleidend kan zijn.

Het nare van Lexa is wel dat je verplicht wordt een abonnement af te nemen om ook maar iets op de site te kunnen doen. Profielbezoekers, flirts en berichten kan je niet lezen of bekijken zonder abonnement. Dus als gratis lid is de site waardeloos.
De abonnementen zijn duur. Daarbij is het ook nog eens zo dat wanneer je een standaard abonnement afsluit, je nog niet alles kan. Om vrouwen op jouw berichten te kunnen laten reageren die zelf geen abonnee zijn, moet je een extra optie tegen betaling afnemen om Premium lid te worden.

Ook heb ik geconstateerd dat Lexa gekoppeld is aan datingsites in andere landen. Zo heb ik eens berichten uitgewisseld met een vrouw in Noord-Ierland en ontdekte dat de site waar zij zich ingeschreven had match.com heet. Later ontdekte ik soortgelijke koppelingen met een Franse, Belgische en Scandinavische datingsite. Je denkt dus op een Nederlandse site te zitten, maar in werkelijkheid is jouw profiel over heel de wereld te zien.

Het opzeggen van een abonnement is lastig en onduidelijk. Denk je opgezegd te hebben, blijkt er toch nog iets actief te staan waardoor er alsnog maandelijkse afschrijvingen van de bankrekening plaatsvinden. Dat is dus wel iets om goed te onthouden.

Al met al een echte datingsite, maar verre van aan te raden. Veel te dure abonnementen voor de slechte werking en kwaliteit van de site. Je kan geluk hebben en er een leuke date uit halen, maar dat is meer geluk dan wijsheid.

Sterke punten:
Veel echte profielen.

Zwakke punten:
Te hoge abonnementskosten en een slecht werkende site, waar ook scammers op actief zijn.

Marc beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - Waardeloos.

3

Review:
Toegegeven. Ik heb me aangemeld als gratis lid. Het enige dat je dan hebt is een profiel en meer niet. Geen mogelijkheid om berichten te versturen en ontvangen.

Wat opvalt is dat mijn profiel blijkbaar wel "populair" is. Binnen no time zag dat mijn profiel blijkbaar wel druk werd bezocht en ik allerlei berichtjes had (die ik niet kan openen).

Aangezien ik geen hartenbreker ben qua uiterlijk en een enorm saaie profieltekst had geschreven concludeer ik dat dit fake is. Zo nep als het maar zijn kan.

Het is slecht gesteld op het gebied van internetdaten en Lexa is daar een voorbeeld van.

Sterke punten:
-Geen

Zwakke punten:
-Als gratis lid kan je echt niks.
-Vermoedelijk veel fakers en oplichters.
-Overduidelijk opgezet om mensen veel geld afhandig te maken.

Gibbon beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - Oplichters

1

Review:
Tijd geleden lid geweest. Ging weer eens kijken en ze hadden een nieuwe functie, incognito kijken bij een profiel! Vond het al belachelijk, want als ik bij een profiel kijk mogen ze dat van mij wel zien. Ik klikte op informatie...binnen 5 minuten.kreeg ik de email dat de betaling verwerkt was..wtf??? Ik wilde alleen info!
Mail gestuurd dat ik dit geen manier van doen vindt. Standaard mail terug gekregen. Zo slecht..never nooit meer Lexa..ga wel naar de kroeg..heb je tenminste nog een wijntje voor je geld!

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

Mar beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - Kansloos

3

Review:
Hoorde van een vriendin positieve verhalen, dus dacht probeer het eens uit.

Ik wil best geloven dat deze site voor vrouwen werkt, maar voor mannen in ieder geval niet!

9vd10 profielen zijn nep/inactief (of anders gratis members waarmee je alleen in contact kunt komen als je extra betaald).

9vd10 vrouwen checkt niet wie hen een flirt stuurt. Lijkt mij dus nep/inactief.

9/vd10 reageert niet op berichten. Mocht er dan ooit iemand reageren, blijft het ook bij die ene zin.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Pure oplichterij

Ben beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - lexa is realy scammer

2

Review:
19 september 2016, 59,94euro overgemaakt voor een half jaar lidmaatschap, op 27september is er 89,94euro van mijn rekening afgeschreven, hier heb ik niet om gevraagd. Wil dat geld terug

Lexa - Oplichters bende

0

Review:
Ben eerder lid geweest, maar wat ze nu weer hebben.
Het 1 maand Membership kun je alleen betalen met creditcard of PayPal. Alle andere (veel langere) abonnementen kun je wel via het meeste voorkomende systeem 'Ideal' betalen.
Mooie manier om mensen een langer abonnement proberen aan te smeren. Oplichters zijn het. Heb direct weer mijn account verwijderd. Als de mensen slim zijn zetten ze hun echte naam en woonplaats erop en zoek je elkaar via facebook ;)

Sterke punten:
-

Zwakke punten:
Genoeg over gezegd

Peter beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - man/vrouw verhouding

5

Review:
Ik had vandaag een gesprek met een van de dames op het werk die een vriend via lexa heeft gevonden. Zij is een vrouw, 45+, 2 kinderen en zeker niet de knapste (al valt over smaak nooit te twisten).
In het begin ontving zij ongeveer 50 berichten per dag. Daarna 2 per dag. Zij gaf zelf aan keus in overvloed te hebben en daardoor erg kieskeurig te zijn geworden.
Hoe denken jullie hoe het gaat bij een vrouw die aantrekkelijk is?
Zoals het op lexa gaat zo zal het op elke datingsite gaan. Als man zijnde kun je datingsites het beste vermijden, in ieder geval niet veel tijd of geld aan besteden.

Sterke punten:
?

Zwakke punten:
lijkt me welk duidelijk als je even logisch nadenkt

MMM beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Lexa - Oplichterij

9

Review:
Na jaren single te zijn besloot ik het er maar eens op te wagen, de schaamte voorbij en op zoek naar geluk.

Ik heb een membership van een jaar geprobeerd. Achteraf gezien weggegooid geld. Goedkoop is het namelijk allerminst. Maar wat mij het meest irriteert is hoe Lexa omgaat met niet betalende members.

Het verraste mij dat zodra je stopt met betalen je in één klap immens populair bent. Binnen 24 uur na het opzeggen van de betaalde functies ben ik inmiddles 10 mailtjes rijker van lexa met de melding dat ik een bezoeker heb gehad en dat mijn profiel populair is.
Alles leuk en aardig maar omdat je geen betalend lid bent kan je hier niks meer mee. Schandalig dat mensen hiermee hun geld kunnen verdienen.

Ik heb geen goed woord over voor deze oplichterij. Ik adviseer dan ook iedereen om je geld niet aan Lexa te besteden want je wordt opgelicht waar je bij staat.

Sterke punten:
Lexa is expert in het aftroggelen van geld door middel van "speciale" deals. hier blijft het dan ook bij

Zwakke punten:
- In bijna een jaar tijd geen enkel serieus contact gehad.
- Na het stopzetten van betaling wordt je volgespammed met bezoekers
- Duur

UnknownFor beveelt Lexa NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Lexa

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Lexa aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Lexa aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Lexa