e-Matching is de eerste Nederlandse datingsite. Sinds 1998 helpt e-Matching hoogopgeleide vrijgezellen om elkaar te vinden en is verantwoordelijk voor duizenden relaties en huwelijken. Doordat de datingsite alleen gericht is op hoger opgeleiden (academisch en hbo), heb je de mogelijkheid om gerichter naar de juiste partner te zoeken. Daarom is e-Matching een datingsite voor singles die echt op zoek zijn naar een duurzame vaste relatie;voor zowel hetero als homoseksuele relaties. Je bepaalt helemaal zelf met wie je wel of geen contact hebt en hoe dat eruit ziet. e-Matching stelt hogere eisen aan de inhoud van je datingprofiel dan andere datingsites. De datingsite is aangesloten bij Thuiswinkel waarborg en wordt erkend door de AVR. Tevens is e-Matching een gulle datingsite. Je mag namelijk gratis contact maken met 3 andere leden en inschrijven is gratis. Nadat goedkeuring wordt je datingprofiel geactiveerd en kan je starten met online daten. Leden met een betalend lidmaatschap hebben de mogelijkheid om zelf initiatief te nemen en contact te zoeken met andere leden. Gratis leden kunnen niet het initiatief nemen om een bericht te sturen naar anderen leden, maar kunnen wel altijd kosteloos een bericht terugsturen.

Opzeggen

Als je je bij e Matching uitschrijven wilt, ga je links in het menu naar het kopje Lidmaatschap. Hier klik je e Matching Stopzetten aan. Vervolgens kom je in een scherm waarin gevraagd wordt of e Matching opzeggen is wat je werkelijk wilt. Na aanvinken van het vakje en opgave van een reden kun je je bij e Matching uitschrijven.


Kosten

Met een E Matching account kun je na je gratis proefabonnement nog actief deelnemen op de site als je je lidmaatschap voortzet. Hiervoor worden door e Matching kosten gerekend; het is al mogelijk vanaf €19,95 per maand via automatische incasso van e Matching. Je kunt er ook voor kiezen om €49,95 aan e Matching te betalen voor 3 maanden lidmaatschap. De kosten van e Matching voor 6 maanden zijn €79,95 en voor 12 maanden lidmaatschap worden door e Matching kosten van €129,95 gerekend. Als je kiest voor een betalend lidmaatschap kun je veilig betalen via onder andere iDEAL en incasso. Het is altijd mogelijk om je lidmaatschap te annuleren en je datingprofiel te verwijderen.


Informatie over e-Matching

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare datingsite voor hoger opgeleiden dan is e-Matching de ideale optie. e-Matching heeft een keurmerk voor veilig daten, daarom weet je dat dit een betrouwbare datingsite is. Leden van e-Matching zijn tevens serieus bezig met het vinden van een vaste relatie. Deze datingsite heeft een unieke feature en een groot voordeel; de online relatieservice. Je hebt namelijk de mogelijkheid om deze online relatieservice om een ‘second opinion’ te vragen. Een dating coach helpt je vervolgens met het vinden van een leuke vrouw of man. e-Matching is waarschijnlijk een van de meest gulle datingsites. Niet alleen is inschrijven helemaal gratis, je mag daarnaast ook nog eens een datingprofiel aanmaken en 3 gratis contacten leggen. Hiervoor hoeft geen je geen betalend lidmaatschap te hebben.


Inschrijven e-Matching

Om te gebruik te maken van de datingsite is het noodzakelijk om je in te schrijven. Inschrijven is geheel gratis en doe je in slechts een paar eenvoudige stappen. Na het inschrijven heb je de mogelijkheid om een datingprofiel aan te maken. Een datingprofiel aanmaken doe je door jouw persoonlijke voorkeuren, interesses in te vullen en vragen beantwoorden. Op basis van wat je invult komen jouw ideale matches tot stand. Met een gratis datingprofiel kan je op zoek naar singles en contact zoeken met leden die jouw aandacht trekken. Je hebt de mogelijkheid om gratis met 3 leden contact te leggen. Hiervoor heb je dus geen betalend lidmaatschap nodig. Daarnaast kun je ook nog eens foto's uploaden en datingprofielen bekijken.


Betrouwbaarheid e-Matching

Beheerders van e-Matching controleren alle datingprofielen handmatig. Er zijn veel actieve datingprofielen en de leden moeten hoger opgeleid en minimaal 18 jaar oud zijn. Oude profielen worden door de beheerders verwijderd. E-matching gaat betrouwbaar om met jouw persoonlijke gegevens en zal nooit zonder toestemming jouw persoonlijke gegevens delen met derden. De klantenservice van e-Matching is 7 dagen in de week bereikbaar. Het is mogelijk om bellen of een e-mail te sturen. Voor advies over daten of als je wat kwijt wil over je ervaringen met online daten kan je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van e-Matching.


e-Matching app

e-Matching gaat helemaal mee met de tijd en heeft uiteraard nu ook een online dating app! De e-matching app is gratis te downloaden en is zowel beschikbaar voor Android als iOS toestellen. Met de e-Matching dating app ben je overal en altijd beschikbaar om te daten en kan je dus makkelijk in contact blijven met leuke singles.


e-Matching video


Artikelen over e-Matching

e-Matching eerste datingsite met videochat

e-Matching is de eerste (Nederlandse) datingsite die videochatten mogelijk maakt. Waar datingapps zoals Tinder en Happn de afgelopen jaren het daten terug hebben gebracht tot het swipen van foto´s, slaat e-Matching juist een meer interactieve richting in. Zien met wie je date Jasper Jan de Konink, mede-oprichter e-Matching: "Videochatten is 'the next big thing' en je ziet de toepassingen opk ... [...]

Interview met Jasper Jan de Konink van e-Matching

Jasper Jan, wie ben je en wat wat is jouw functie bij e-Machting?Ik ben een van de twee oprichters/eigenaars van e-Matching. Ik heb het bedrijf opgestart samen met mijn broer Thomas de Konink.Onze taken lopen regelmatig door elkaar, maar zijn accenten liggen op IT, site ontwikkeling en security. Mijn accenten liggen meer bij marketing en ontwikkeling van de dienstverlening. Wat voor werk deed j ... [...]

Nieuwe Nederlandse datingapp speciaal voor hoger opgeleiden

De nieuwste Nederlandse datingapp is vandaag live gegaan, speciaal voor hoger opgeleiden. Deze app is alleen voor singles die een vaste relatie zoeken en is van de makers van e-Matching. In de app bepaalt men zelf de ranking van de profielen. Voor de een zal lengte, kledingkeuze of kinderwens belangrijk zijn. Voor de ander speelt bijvoorbeeld regio of opleiding een grotere rol. Jasper Jan de Konin ... [...]

e-Matching start OFF-line dating voor hoger opgeleiden in zeven steden

e-Matching start vandaag met OFF-line daten voor hoger opgeleiden. Om te beginnen in zeven steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Maastricht en Breda. Jasper Jan de Konink – mede-oprichter van e-Matching: 'De populariteit van datingapps zoals Tinder heeft dating schijnbaar teruggebracht tot het swipen van een foto naar links of naar rechts. Het is een goede ontwikkeling d ... [...]

Datende single onzeker

Nijmegen 15 juni 2015: Online daten is geen taboe meer en het is voor singles normaal geworden wat foto's te swipen op datingapps. Maar zodra een vaste relatie wordt gezocht blijkt dat toch allemaal wat lastiger. e-Matching heeft speciaal voor die mensen de Second Opinion in het leven geroepen. Als iemand al een tijd bezig is met daten maar het wil toch niet vlotten dan kan op verzoek een analyse ... [...]

e-Matching Reviews

  Was een ooit goeie site

  Was een ooit goeie site, maar nu mag je nog maar 50 profielen uitzonderen waardoor je elke keer door 4500 profielen moet zoeken. Dus al die gezichten die je niet interesseren kom je elke keer weer tegen.

  Zwakke punten
  Was een ooit goeie site

  Golddigermatching

  Vooral veeleisnede vrouwen die op geld uit zijn.. niert leuk

  No reply

  Genoeg matches,helaas geeft 95% geen antwoord op berichten.

  Sterke punten
  Veel matches

  Zwakke punten
  Zo goed als geen response. Heel veel oude foto's.

  Alpha Widow Syndrome

  Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen online zeer kritisch selecteren op uiterlijk. Veel kritischer dan mannen dat doen. Afhankelijk van welke bron je raadpleegt zal tussen de 80% en 96% van de mannen als onaantrekkelijk worden beschouwd en deze hebben, ongeacht hun kwaliteiten, geen kans. De mannen die wel akkoord worden bevonden zijn de mannen die alle opties hebben en zij gaan zich derhalve niet binden. Daarom klagen zoveel vrouwen over ONS (one night stand) en het feit dat er geen 'goede' mannen zijn. Het is natuurlijk raar dat je klaagt over een gebrek aan mannen, of een overvloed aan oppervlakkige, als je het gros van te voren zelf al afwijst. Over oppervlakkig gesproken! Vrouwen kunnen zo kritisch zijn omdat zelfs onaantrekkelijke vrouwen binnen handbereik (smartphone) een vrijwel onuitputtelijke voorraad mannen hebben, ook de knapsten. Ook ontvangen vrouwen, zonder er moeite te voor hoeven doen, zeer veel aandacht van het andere geslacht omdat de man/vrouw verhouding enorm scheef is (in het voordeel van vrouwen)

  Op e-matching zag ik voorheen geen vrouwen die zich beklagen over ONS, maar dit jaar zie ik ze wel. Ook zie ik vrouwen die ik herken van Tinder op E-matching staan. Wat ik denk wat er gebeurt is dat de vrouwen op Tinder zeer teleurgesteld zijn omdat ze keer op keer werden gedumpt door die alpha die tot de knapsten behoort. Het alpha widow syndrome' houdt in dat deze vrouwen niet meer genoegen nemen met een minder aantrekkelijke man. De lat kan alleen maar hoger worden gelegd, nooit lager. Ze heeft geroken en geproefd aan de alpha en daar is zu nu eeuwig voor bestemd. Gefrustreerd door Tinder gaan vrouwen het dan op een 'serieuzer' medium proberen. Maar het zijn dus alpha widows dus het eisenpakket is onverminderd. De mannen die zij willen zullen niet op e-matching staan. Mannen zijn doorgaans weinig geïnteresseerd in het precieze opleidingsniveau van de vrouw. Je maakt meer indruk door een opleiding op de sportschool, met een navenant strak lijf, dan wanneer je een hoog opgeleid, hoogdravend en zelfingenomen stuk proza schrijft, maar er uit ziet als een plofkip. Knappe mannen gaan daar waar veel aanbod is van knappe vrouwen en dat is zeker NIET e-matching. E-matching kan wel eens een vergaarbak worden van gefrustreerde alpha widows. Als je de vragenrubriek van datingcoach Irma leest, met de reacties van leden, dan blijkt dat inderdaad het geval te zijn. Volgens de ematchende dames mankeert er van alles aan de mannen en doen ze niks goeds. Volgens een interne enquête denkt minstens 40% van de leden via ematching NOOIT aan een partner te geraken. De alpha widow zal op zoek moeten gaan naar een serie katten. Of terug naar Tinder en op je beurt wachten.

  Sterke punten
  Je kunt, in tegenstelling tot Tinder, zien wie je profiel heeft bezocht. Dan zie je dat de meesten een stuk oudere vrouwen zijn wat nog eens aangeeft hoe onrealistisch de verwachtingen van deze vrijgezelle vrouwen zijn. De zeer royale tekstvelden geven vrouwen volop de kans hun narcistische en zelfingenomen houding ten toon te stellen. Vaak resulteert dit in bijna lachwekkende proza. Je bent dan meteen gewaarschuwd.

  Zwakke punten
  Ematching verandert niets aan de tarieven. Vergeleken de apps is ematching nogal prijzig terwijl er veel minder leden op zitten. De site is een stuk minder levendig dan voorheen maar de prijs blijft hetzelfde.
  De vrouwen die eerst op Tinder stonden waren daar gratis te matchen. Waarom veel betalen om deze zelfde vrouwen te berichten ???

  Toch weer even rondgekeken

  Omdat een bekende zich ook bij e-matching had aangemeld heb ik ook een profiel aangemaakt. Het was immers al wat jaartjes geleden dat ik bij e-matching stond ingeschreven en ik was wel benieuwd naar de huidige stand van zaken.

  Ondanks Tinder is e-matching nog ongeveer gelijk (iets kleiner) gebleven, is althans mn eerste indruk. Logisch want Tinder is verre van ideaal, zeker de laatste jaren hebben ze er een potje van gemaakt. E-matching is verder een nette site die gratis leden ook de mogelijkheid geeft te reageren op een bericht dat een betalend lid stuurt. Prima, zo hoort het eigenlijk ook, maar bij veel sites is dat niet zo.

  Dan het aanbod.
  Narcistische profielen, saaie profielen die toch verdacht veel weg hebben van een CV. En wat je leest in het veld 'ik zoek'. Tja alsof je een profielschets uit een vacature leest welke geschreven is door een geflipte HR manager. Overigens zie je op e-matching ook de nodige HR managers, verander-managers (ja, het bestaat echt), psychologen (vaak hebben die zelf een steekje los). Natuurlijk de nodige vrouwen met rammelende eierstokken tussen 35-40 jaar. Of vrouwen van 45 die bij kinderwens 'weet niet' invullen. De wensenlijstjes die zo naar Sinterklaas kunnen. Pffff. Valt niet mee om er een normale te vinden. Het aantal vrouwen dat zich aantrekkelijk presenteert vind ik bijzonder klein. Hoogstens 10. Beperk ik mij tot mijn eigen regio (randstad) zijn het er minder dan 5 . De ervaring leert dat de meesten toch niet reageren dus kans dat je abo wat oplevert is klein. Sowieso langer dan 1 maand is niet zo zinvol want binnen 1 maand heb jij die paar vrouwen al lang een bericht gestuurd.

  De profielbezoeksters zijn nog steeds grotendeels ouder dan ik zelf ben, 10 jaar ouder of meer is geen uitzondering. Ik vergelijk deze cougar-vrouwen met Madonna, maar zonder de roem, geld, plastische chirurgie, fitness en uitstraling. Waarschijnlijk omdat ze zo hoog opgeleid zijn gaan ze voor een jongere man. Maar een man wordt meer opgewonden van een chick uit de sportschool dan een oudere universitaire doos met de looks van Bessie Turf. Sommige vrouwen zetten het ook gewoon in hun profiel dat ze het jonger zoeken. Of ze melden dat een man max 3 a 4 jaar ouder mag zijn en wel 10 jaar jonger. Want zij voelt zich toch zo ‘jong van geest’. Logisch dat ze single blijven.
  Verbetering: e-matching heeft de inkomensopgaaf verwijderd uit het invulscherm. Dan ziet het er iets minder kakballerig uit.

  Overigens kon ik bij een vrouw die ingeschreven was bij e-matching eens meekijken en ik lachte mij stuk om een profiel van een kerel die zo uit een GGZ inrichting leek te komen.Daar had ze een bericht van gekregen. Het andere bericht was van een veel oudere man met een echte opa-uitstraling die het ook niet had begrepen. Je ziet ook dat veel mannen in hun profiel hard bezig zijn zichzelf te bewijzen, net als de vrouwen, maar dan meer op materieel vlak. Grappig was ook dat een van haar profielbezoekers een man was die ook bij mij op de sportvereniging zit maar deze man haalt in het echt toch niet de opgegeven180 cm. Een leugentje om bestwil, net zoals vrouwen die in tegenstelling tot hun profieltekst helemaal niet sociaal en spontaan zijn.

  Misschien overbodig om te melden dat ondanks het feit dat mijn profiel heel vaak is bezocht, er geen enkel bericht wordt gestuurd. Ook de hoog opgeleide vrouwen zijn wat dat betreft ouderwets en de dates die ik in het verleden had op e-matching waren op mijn initiatief.

  Conclusie: weinig vrouwen, en die er zijn die zijn alles behalve de creme de la creme van datingland. Maar grappig om eens gratis rond te neuzen want met een beetje gevoel voor humor....

  Sterke punten
  Gratis ingeschreven mensen kunnen berichten beantwoorden en dat is bij veel andere datingsites niet het geval

  Zwakke punten
  Vermenigvuldig het zeer geringe aantal geschikte kandidaten met de respons ratio, dan snap je dat het hier niks wordt.

  Eindelijk een goede, fatsoenlijke datingsite

  Normaal schrijf ik nooit een review maar gezien de best negatieve reviews hier van e-matching wil ik hier toch mijn positief verhaal er tegenover zetten.
  Deze site heeft gewoon hele leuke vrouwen (zowel qua innerlijk als uiterlijk) met uitgebreide profielen waaruit ook echt dates en relaties ontstaan. Het 'elitaire' gehalte (waar ik van tevoren huiverig over was) valt gelukkig ook erg mee. Ik heb zelf een paar dates met verschillende meiden gehad en ook een lange relatie aan over gehouden, dus ik weet gewoon dat deze site werkt. En dit dus ook voor mijn jongere leeftijdscategorie (ben zelf 33), dus er zitten zeker niet alleen maar ouderen op deze site. En nee ik ben zeker geen Don Juan, gezien mijn eerdere ervaringen met best goede (Paiq en Relatieplanet), matige (Tinder) en slechte (Lexa) datingsites.
  Ook een voordeel is dat je als niet-betalend lid wel kunt reageren op berichten van betalende leden, zodat ik wist dat vrouwen de mogelijkheid hadden om te reageren op mijn berichten en ik ook (in mijn niet-betalende periode) kon reageren op berichten die ik zelf kreeg.
  Het enige nadeel van deze site is dat het qua hoeveelheid vrouwen wat minder was (vooral in mijn regio), maar daar gaat het uiteindelijk niet om natuurlijk. Plus dat je geen nepprofielen hebt (ben ze in ieder geval niet tegen gekomen), dus dat maakt de kans op een 'echte' match een stuk groter.

  Sterke punten
  - Duidelijke uitgebreide profielen met foto's
  - Geen nepprofielen te zien
  - Minder oppervlakkig dan andere datingsites
  - Goede duidelijke site (design niet heel mooi, maar het werkt goed)

  Zwakke punten
  - Aantal profielen (vooral in mijn regio) vrij laag, maar je hoeft maar 1 juiste te hebben

  Weer domme reclame van e-matching

  Onlangs hoorde ik een radiocommercial van e-matching....Men meldde dat ze de privacy wel heel serieus nemen en dat een facebookkoppeling niet nodig is.
  Het afgeven op een facebookkoppeling is overduidelijk gericht tegen Tinder. Begrijpelijk, want sinds Tinder zijn datingsites gemarginaliseerd en in het algemeen denkt men dat Tinder onlosmakelijk met facebook is verbonden.. Maar je kunt op Tinder al sinds langere tijd ook een account maken zonder facebook door in te loggen met een telefoonnummer. En wat stelt de privacy op e-matching voor? Je kunt je op e-matching gewoon gratis inschrijven en alle profielen bekijken. Ben je wel snel klaar want veel vrouwen zie je er niet, zeker niet min of meer aantrekkelijke. Daarnaast heeft e-matching rubriekjes waar je bijvoorbeeld je inkomenscategorie kan invullen en wordt je gedwongen een uitgebreid profiel in te vullen anders accepteren ze je profiel niet. Terwijl op Tinder dwingt niemand om iets in te vullen. Geen woord tekst in je Tinder-profiel is geen enkel probleem.....Daarnaast is e-matching zo klein dat je ook eerder opvalt.
  Kortom weer een heel domme reclame uit de stal van e-matching waar je enkel over het paard getilde arrogante 'prinsesjes' gaat vinden.

  Sterke punten
  Knap dat een site met zo weinig actieve vrouwen nog in de lucht is.

  Zwakke punten
  De domme reclame die mensen moet overhalen zich in te schrijven bij een door Tinder uitgeholde site.

  Geen waar voor je geld

  Geen e Matching meer voor mij!

  Ondanks de gebruiksvriendelijke site, veel verouderde profielen van oud-leden die al zeker 1/1.5 jr niet meer actief zijn.
  Weinig aanbod voor dames vanaf 45 jaar.
  De eigenaren zijn zakelijk waarschijnlijk goed, maar voelen niet aan dat ze chats met grof seksistisch gedrag behoren aan te pakken...let the money come, jammer want je kunt met/voor deze doelgroep best een goed produkt neerzetten als je zelf ook integer bent en de waarden en normen nakomt die je probeert uit te stralen.

  Sterke punten
  Overzichtelijke site

  Zwakke punten
  Verouderde niet actieve profielen
  Eigenaren die te weinig hun eigen moraliteit kritisch hebben durven bekijken

  Ongewijzigde tarieven

  Een aantal jaren terug lukte het via e-matching nog wel om een date te regelen. Inmiddels is de site grotendeels leeggelopen. De tarieven zijn echter nog net zo hoog. Je krijgt dus nu veel minder waar voor je geld. Mensen die geld willen spenderen hebben nu ook de keuze uit de betaalde versie van datingapp Tinder. En de betaalde versie van deze app heeft veel meer te bieden dan E-matching. E-matching heeft dus zichzelf uit de markt geprijsd net zoals de arrogante vrouwen die zich op e-matching bevinden zich uit de markt hebben geprijsd. Dat de site uberhaupt nog bestaat komt omdat de operationele kosten van een website laag zijn. Je hebt dus maar weinig slachtoffers nodig om het zaakje draaiende te houden.

  Sterke punten
  leuk vermaak door uberkritische en arrogante vrouwen

  Zwakke punten
  vermaak is van korte duur omdat er nauwelijks leden zijn.
  een echte afrader.
  Gratis lidmaatschap voor mannen zinloos.

  Gaat het slecht met ematching

  Ik heb een gratis acount bij e-matching. Want ik ga natuurlijk niet betalen voor een site waar zo weinig weinig vrouwen ingeschreven zijn. En hiervan hebben de meesten totaal onrealistische verwachtingspatronen, tot een date zal het dus niet snel komen. Maar amusant is het wel.
  Maar ik krijg dus telkens een mail van e-matching om mij in te schrijven voor speeddaten. Hier moet je apart voor betalen. Kennelijk heeft e-matching belangen bij de organisatie die de speeddates organiseert.
  Maar is het niet vreemd dat de beheerders van een datingsite hun leden proberen te porren om elders te gaan daten? Werkt hun site dan niet? (antwoord: inderdaad!, zie het ledenaanbod)
  Misschien kunnen ze je bij ematching voordat je bij hen inschrijft meteen doorsturen naar speeddating want dat bespaart je een nutteloos abonnement.

  Sterke punten
  gratis leden kunnen reageren op berichten van betalende leden

  top-amusement van over het paard getilde verwende datingprinsessen (leuk als je een MGTOW bent, maar best wel klote en deprimerend als je serieuze intenties hebt)

  Zwakke punten
  vrijwel geen aanbod, dooie site met voornamelijk arrogante veeleisende bitches die vaak langer dan een jaar ingeschreven staan en vaak verre van aantrekkelijk zijn.

  niet waard om geld aan te besteden

  Weer onzinnige vraag van de maand

  Nu weer een vraag van de maand die hilarisch is. Dit keer een onervaren man die zich afvraagt hoe hij de grote hoeveelheid matches moet aanpakken. Datingcoach Irma bestempelt dit meteen als een luxe probleem, maar hoe zit het nu in het ECHT?
  De meeste matches zijn gratis leden; oude profielen die E-matching bewust niet opschoont zodat het net lijkt of er voldoende aanbod is. Dan worden er ook nog matches gepresenteerd die niet voldoen aan de door jou ingevoerde selectiecriteria. Tussen de betaalde leden zitten ook nog talloze onmogelijke vrouwen die al heel lang staan ingeschreven. Kennelijk heeft deze onervaren man nog geen berichten gestuurd. Had hij dat wel gedaan dan zou hij weten dat er weinig te halen valt op e-matching.
  Datingcoach Irma had deze man gewoon eerlijk kunnen vertellen dat hij zich in eerste instantie moet richten op recent ingeschreven (zie zoekfunctie 'ingeschreven in de laatste maand') vrouwen met een betaald abonnement. Dat zijn er niet zo veel. Door het knullige antwoord van datingcoach Irma en de onterechte nominatie van 'luxeprobleem' zou je bijna denken dat deze vraag van de maand doorgestoken kaart is. Bedoeld om mannen ervan te overtuigen dat er toch wel veel vrouwen ingeschreven staan op e-matching. Maar je bent dus niet alleen hoog opgeleid maar ook hoogbejaard eer je op e-matching een vrouw hebt gevonden.

  Vraag van de maand

  Op de homepage van e-matching is er ook de rubriek 'vraag van de maand'. Hierin behandelt de van een terp afkomstige datingcoach Irma een vraag die door een van de ematchers is ingediend. Veelal betreft het een anonieme vrouw die klaagt over het gedrag van mannen. De huidige vraag van de maand is: 'hoe voorkom je handtastelijkheden op een eerste date?'

  In beginsel dacht ik dat de 'vraag van de maand' synchroon liep met de menstruatiecyclus van de klagende vrouwen, maar gezien de gemiddelde leeftijd van het postmenopauzale 'ouwe-wijven-clubje' lijkt dat minder waarschijnlijk.
  Het past eerder in de feministische doctrine dat mannen wel op sex beluste viespeuken moeten zijn. Dit denkbeeld zie je ook terug in profielteksten waar stelselmatig de afkeur wordt geuit jegens one-night-stands en oppervlakkige contacten. Hierbij suggererend dat vrouwen niet oppervlakkig zijn, iets wat onmiddelijk niet waar blijkt te zijn wanneer je haar narcistische profieltekst nog eens goed doorleest (let ook op de vermelding van het inkomen)

  Bedenk ook dat e-matching voornamelijk gevuld is met zogenaamd zelfstandige, maar toch nog alimentatie vangende, gescheiden moeders. Het overgrote deel van scheidingen (meer dan 70%) wordt ingediend door de vrouw. De reden: het gaat niet zoals mevrouw het wenst. Dit zijn dan de vrouwen waar jij als man uit kunt kiezen. Deze vrouwen sturen eerder een klacht naar datingcoach Irma dan dat ze een bericht sturen naar een man!

  Sterke punten
  Goed inzicht in de 'female nature'.

  ouwe wijven clubje

  Voor de gein eens aangemeld.
  In een periode van ongeveer een week is mijn profiel 68 maal bezocht. De gemiddelde leeftijd van mijn profielbezoeksters was 1,3 jaar HOGER dan mijn eigen leeftijd. Van een vrouw heb ik de eer gehad een reactie te mogen ontvangen; zij was 3 jaar ouder dan ik zelf ben.
  Volgens het CBS is de vrouw binnen een relatie gemiddeld gezien juist meer dan 2 jaar jonger.

  Het is interessant om te zien dat deze hoogopgeleide vrouwen het juist jonger zoeken. Kennelijk vinden zij dat ze, omdat ze zo hoogopgeleid zijn (vaak een onbenullige genderstudie), recht hebben op een jongere partner. Dit is het resultaat van de feministische doctrine die ze leert dat ze precies als mannen zijn. Je ziet daarnaast dat veel van dit soort vrouwen al heel lang op de site staan en samenwonen met hun katten. Kennelijk werkt hun strategie niet. Logisch, mannen geilen echt niet op het feit dat een vrouw hoog opgeleid is...Wanneer worden deze vrouwen nu eens wakker in de realiteit?

  Vervolgens krijg ik een aanbiedingsmail van Jasper Jan de Konink. Voor maar 36 cent per dag kan ik gebruik maken van zijn diensten. Klinkt sympathiek, maar je moet hiervoor een lidmaatschap van 9 maanden afsluiten, oftewel 100 euro ineens aftikken. Waarom zou je 9 maanden nodig hebben? Dat wordt duidelijk als je telt hoeveel vrouwen er in jouw leeftijdscategorie een betaald lidmaatschap hebben: dat zijn er bijzonder weinig. Over het soort vrouw heb ik het dan nog niet eens gehad. Veel vrouwen die er onaantrekkelijk uitzien en/of onaantrekkelijke (veeleisend, arrogant) profielteksten hebben.

  Ben je hoogopgeleid en intelligent dan kun je alleen maar de logische conclusie trekken dat het zinloos is hiervoor te betalen. Te weinig leden. Bovendien, en dat hebben andere mannen ook al aangegeven, beantwoorden de vrouwen zelden jouw bericht. Dat komt omdat wanneer een vrouw een bericht ontvangt van een man die niet aan haar eisenpakket voldoet, zij dit ervaart als ongewenst en statusverlagend.

  Mocht je als man hier gaan rondkijken ga dan 'anoniem zoeken'. Dit kun je doen door je instellingen te wijzigen. De vrouw in kwestie krijgt dan jouw bezoek van haar profiel niet te zien in een overzichtslijst. Wanneer zij dat wel zou kunnen zien dan voedt dat alleen maar nog meer haar ego. En juist het opgeblazen ego van deze cougar-vrouwen is al problematisch.

  De heren van e-matching kunnen zich beter richten op het produceren van kattenvoer of aanverwante artikelen. Ik denk dat daar meer toekomst in zit.

  Sterke punten
  Ben je eenmaal MGTOW (Men Going Their Own Way) , dan vormen sites als e-matching een goede bevestiging.

  Zwakke punten
  Lees het review nog maar eens.
  Bezoek daarna youtube, Sandman en Terrence Popp; zij hebben leuke filmpjes gemaakt over internetdating.

  Onbegrip en domheid

  Het is lastig om een leuke foto van jezelf te vinden, eindelijk kreeg ik een leuke sfeer foto van een vriendin. Zelf netjes de andere personen weggepoetst en een mooie uitsnede gemaakt. Ik kreeg vrij snel een berichtje dat hij was goedgekeurd. Gauw kijken, staat alleen mijn hoofd erop, weg leuke sfeer. De rest van mijn 2 foto's sta ik duidelijk op (soort pasfoto) ook de eerste foto die je ziet dus. Mailtje gestuurd, er viel niet over te praten. Daarna wat leden opgezocht met dezelfde soort leuke sfeer foto's die ik had opgestuurd. Die konden er dus wel op... Maar die waren door de keuring gemist...
  Nee hoor, er viel niet over te praten. Beetje vreemd, je zou verwachten dat ze je willen helpen met een leuk profiel, niets is minder waar. Daarna meteen opgezegd. Ze begrijpen niet waar het om draait en hoe lastig het is om een leuke foto van jezelf te vinden. Als je het over niveau hebt...
  Ik ga nu naar een website toe die dat wel begrijpt. Succes iedereen!

  Zwakke punten
  Ze begrijpen niet waar het om draait en hoe lastig het is om een leuke foto van jezelf te vinden. Als je het over niveau hebt...

  Blijkt achteraf degene die de foto's verknipt ook de datingcoach te zijn. Tja, wat zal ik daarvan zeggen?

  Ematching, durft u het nog aan? Ik niet meer!

  Over twee weken zit mijn betaald lidmaatschap bij Ematching erop en dan stop ik er ook mee. Deze vrijblijvende manier van kennismaking is niet aan mij besteedt. Wat een teleurstelling. Zoals diverse mannen hier al eerder aangaven kan ik alleen maar concluderen dat het merendeel van de vrouwen niet eens het fatsoen heeft om een (standaard) reactie terug te sturen. Dat is ook nog eens gratis voor niet betalende leden. Echter zitten de meeste vrouwen op deze site om hun ego te laten strelen naar mijn gevoel (ja, ik krijg een reactie dus ik ben nog eventueel potentieel relatiemateriaal!!). Tevens hebben velen een wensen, nee, eisen pakket waar mannen aan dienen te voldoen willen ze überhaupt kans maken op een reactie. Zou zeggen: probeer eens zoals in de film Weird Science de droom man te ontwikkelen! Wat "over het paard getilde diva's" zitten er bij op deze site. Gek dat ze niet mister perfect tegenkomen. Het is precies een afspiegeling van hoe momenteel de maatschappij in elkaar steekt, namelijk ikke ikke ikke en de rest kan... Respectloos ook nog het feit dat dit hoger en wo opgeleide vrouwen betreft. Je kunt je nog zo leuk, spontaan, grappig voor doen, het leidt toch nauwelijks tot enige respons. Het gaat toch voornamelijk om de kop die op de romp zit! Laten we elkaar niet voor de gek houden. En dan kan zo'n "dating coach" advies van Ematching waar je ook nog eens voor mag betalen niet eens het verschil maken.

  Nee, ik ben er helemaal klaar mee en ik ga liever op de "ouwe toer" en lekker "live" weer op ontdekkingstocht. Ik beveel Ematching niet aan.

  Sterke punten
  Verzorgde site. Wanneer je reactie verstuurd en of ontvangt (dit laatste is minimaal!!!) krijg je hiervan een bericht als je de optie ook aan vinkt op de website.

  Zwakke punten
  1) Weinig betalende leden
  2) Nauwelijks reacties (hoe leuk, spontaan, grappig en geïnteresseerd je je bericht ook opstelt)
  3) Te vrijblijvend, zie argument 2
  4) Als betalend lid zou eigenlijk in de prijs ook een coaching advies moeten zitten. Nee, dit kost weet extra geld!
  5) Zoekprofiel kun je nog zo instellen, je krijgt allerlei zoekresultaten aangeboden waar je helemaal niet om vraagt!
  6) Dames: stel je wensen en eisenpakket eens realistisch op!

  Hypergamie

  Uit statistische analyse van datingsite OK cupid blijkt dat vrouwen 80% van de mannen als onaantrekkelijk bestempelen. Mannen daartegen beoordelen vrouwen volgens een statistische normaalverdeling waarbij 50% van de vrouwen als minder aantrekkelijk en 50% als meer aantrekkelijk wordt beoordeeld.
  Vrouwen hebben qua uiterlijk dus alleen oog voor de top 20% van de mannen. Gezien de ellenlange eisenlijstjes die vrouwen postuleren zullen er van die top 20% nog een hoop mannen afvallen omdat ze niet voldoen aan een of meerdere criteria. Je ziet zeker op e-matching dat een hoop vrouwen al lange tijd op de site staan. Deze vrouwen delen onderling liever tijdelijk (one night stand) een man die zich in de toppositie bevindt dan dat ze een duurzame relatie aangaan met een man uit de 80% categorie. Voor de gemiddelde man heeft inschrijving op een datingsite dan ook totaal geen zin. De beheerders van datingsites weten dit maar al te goed. Op de homepage van e-matching zie je met regelmaat een of ander succeskoppel dat elkaar gevonden heeft via de site, maar ik gok dat meer dan 90% van de mannen er totaal geen succes heeft. Een troost: bijna de helft van de huwelijken stranden, waarbij in het overgrote deel de scheiding is geinitieerd door de vrouw! Als een parachute dezelfde kans van falen heeft, zou je dan uit het vliegtuig springen?
  Daarom: MGTOW!

  Sterke punten
  Ook e-matching ondersteunt MGTOW

  Zwakke punten
  Geen date te vinden

  E-matching, wisselende ervaringen

  Paar jaar geleden was ik vrijgezel en heb zo door dating via ematching heel veel dates gehad. Ik stuurde zelf creatieve berichtjes en kreeg daar veel positieve respons op. Weet zeker dat dit nu nog zou werken. Reden dat vrouwen zelf niet tot weinig initiatief nemen is:
  - ze zijn gratis lid, niemand betaalt, dus kun je geen berichtjes sturen, althans niet als eerste...
  - er staan veel meer mannen dan vrouwen op, dus iedere vrouw heeft veel meer keus, dan gaat zelfs een gemiddelde chick diva-gedrag vertonen, maar geef ze eens ongelijk..
  Door de komst van Inner Circle en Tinder en Happn, is ematching een beetje achterhaald, omdat deze drie apps gratis zijn. Verder kun je dus gratis met heel veel mooie, leuke dames daten, zeker in Amsterdam. Waarom zou je dan nog betaald met "lelijkere" vrouwen op ematching gaan daten. Wat nog beter werkt is zelf naar de kroeg in Amsterdam. Kans dat een leuke dame je daar (want ze zijn veruit in de meerderheid in een meidenstad als Amsterdam) aanspreekt is 100%. Dus al met al: het was een aardige site ematching maar vandaag de dag een beetje achterhaald door de tijdsgeest. Dat geldt tenminste voor de 4 grote steden.

  Sterke punten
  Weinig tot geen fakeprofielen

  Zwakke punten
  Teveel heren in vergelijking tot dames, dit leidt tot diva-gedrag van zelfs zeer gemiddeld uitziende dames..

  Ga MGTOW

  MGTOW staat voor Man Going Their Own Way en is een gedachtengoed dat snel aan populariteit wint. Op Youtube vind je een goede introductiefilm van sandman die ook nog veel ander materiaal maakt. Een van de punten van MGTOW is dat het aangaan van een relatie met een vrouw in de huidige omstandigheden vaker nadelig dan voordelig uitpakt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat bijna de helft van de huwelijken stranden waarbij in circa 70% van de gevallen de vrouw de initiatiefneemster is en de man financieel de netto betaler is. Dit betreft dan de afloop, maar de aanvang is ook al niet te best en dat begint bij het daten....Op datingsites als e-matching worden vrouwen verplicht aan te geven wat ze van zichzelf vinden en wat ze van een man verwachten. Dit is zeer leerzaam! Hier een aantal dingen die vaak terugkomen:

  1) 'geen one night stands' ! Dit roepen vrouwen in hun profielen maar al te graag. Misschien hebben ze daar negatieve ervaringen mee, maar wie heeft hier daar dan mee ingestemd? Precies, je hebt 2 mensen nodig om seks te hebben. Misschien is het een waarschuwing om geile mannen te weren. Maar zouden deze mannen zich echt hierdoor tegenhouden? En waarom nemen vrouwen dan geen initiatief richting de vele nette en serieuze mannen die op een site staan (antwoord: die zijn te nerdy en saai en voorzien niet in de noodzakelijke drama in hun leven) 'One night stand' kan vertaald worden als 'niet voor herhaling vatbaar'. Wat zegt zoiets over de vrouw?

  2) Mijn kinderen komen op de eerste plaats!
  Als dat echt zo was zouden deze vrouwen überhaupt niet gaan scheiden. Geen enkel kind wil afgescheiden worden van een van de ouders, tenzij er (maar dat is vrij uitzonderlijk) sprake is van misbruik en/of geweld. Kinderen willen dat de ouders bij elkaar blijven en raken emotioneel ernstig beschadigd door een scheiding. Zet je de kinderen op de eerste plaats dan blijf je bij elkaar wonen, desnoods houd je er zonder medeweten van de kinderen er buiten de deur een ander leven op na. In werkelijkheid wordt bedoeld dat zij zichzelf op de eerste plaats zet!

  3) money rules
  Opvallend veel vrouwen geven aan wat ze verdienen. Kennelijk is dat belangrijk voor ze (materialistische instelling). Voor mannen is het vaak niet belangrijk hoeveel de vrouw verdient. Ook een gelijk opleidingsniveau is niet zo belangrijk. Daarom kan een aantrekkelijke verpleegster met een mannelijke arts trouwen, maar een aantrekkelijke verpleger heeft geen kans bij een vrouwelijke arts. Het feit dat vrouwen voornamelijk geinteresseerd zijn in mannen met een hogere status wordt hypergamie genoemd. Hoezo emancipatie? Tijdens dates wordt nog steeds verwacht dat ik de portemonnee trek. Nooit heb ik meegemaakt dat een vrouw iets aanbiedt. Kapitalistisch op het werk, socialistisch buiten het werk. Een dubbele moraal.

  4) Waar zijn alle goede mannen?
  Vrijwel alle conversaties en dates die ik heb gehad via datingsites zijn op basis van mijn initiatief. Vrouwen nemen zelden het initiatief tenzij ze jaren ouder zijn en een jongere man proberen te krijgen. Ze weten namelijk dat mannen niet naar een oudere vrouw zoeken. En gelijk hebben ze, want mannen rijpen als wijn, vrouwen rijpen als melk! Vrouwen hangen passief achterover terwijl ze tientallen berichten per dag krijgen, maar kunnen desondanks niemand vinden, rara..... Tja, vrouwen op e-matching zijn niet zozeer hoog opgeleid maar hebben het gewoon te hoog in hun bol.

  5) Humor
  Veel vrouwen vragen niet alleen om een 180+ man, maar ook om een man met humor. De reden is omdat ze zelf geen humor hebben. Lees de saaie profielen maar die bijna allemaal 1:1 gekopieerd lijken te zijn; spontaan, 'mijn vrienden beschrijven mij als....., allemaal sportief, maar ze kijken ook netflix. Narcistische alles-geweldig profielen zonder humor! Mocht er een conversatie op gang komen probeer dan eens voor de grap niet eens degene te zijn die telkens met de originele berichten op de proppen komt. Je zult zien dat de conversatie in no-time op z'n gat ligt. Jij als entertainer......

  6) 35+ , geen kinderen maar kinderwens
  Bij deze vrouwen is vaak wat aan de hand waardoor geen enkele kerel het lang bij ze uit heeft kunnen houden. Hier vind je onder andere de crazy cat woman, de borderliners etc. U bent gewaarschuwd!

  7) ben ik nog wat vergeten? Wie deelt hier zijn ervaringen?

  Sterke punten
  MGTOW is nog nooit zo eenvoudig geweest

  domme reclame

  Vanochtend hoorde ik op de radio een nieuwe reclame van e-matching. Hierin werd gevraagd of jij ook iemand bent die geen enkele reactie krijgt op je profiel. En dat e-matching daartoe de oplossing heeft in de vorm van een datingcoach.

  Hoe onzinnig die datingcoach is kun je lezen in het review van 2-8-2015: 'betaalde coach'.
  Je kunt nog zo'n mooi profiel hebben, maar zonder actieve leden gaat het weinig worden. Hoe weinig leden er zijn kun je in eerdere reviews lezen. De datingcoach gaat hier niets aan veranderen.

  Op Tinder krijg ik wel respons van vrouwen. Zonder hulp van een datingcoach......
  Sinds de komst van Tinder zijn datingsites achterhaald. Dit geldt ook voor een site als e-matching. Tinder haalt de gegevens namelijk op van facebook en je kunt vaak iemands opleiding of beroep zien in het tinderprofiel.
  Wat is dan nog de meerwaarde van een datingsite?
  Selecteren op iets onnozels als het sterrenbeeld?
  Of selecteren op de hoogte van het inkomen, de kleur van de ogen?

  Sterke punten
  gratis leden kunnen reageren op berichten afkomstig van betalende leden (die je vrijwel nooit krijgt dus veel heb je er niet aan)

  Zwakke punten
  vrijwel geen actieve vrouwelijke leden

  Sexverzoek ontvangen en ontkent door ematching

  Ik heb via ematching een zeer ongepast sexverzoek ontvangen waarop ik lelijk heb gereageerd. Leek mij logisch gezien ik op zoek ben naar een serieuze relatie en geen sexbuddy.
  Echter, krijg ik van ematching de melding dat mijn profiel geblokkeerd is. Na enig contact blijft ematching ontkennen dat hij mij bericht heeft. Ematching vind het waarschijjnlijl belangrijker dat een betalend lid op de site blijft dan iemand die als passief en onbetaalt lid de site eerst rustig wil verkennen. Eeeeeerg slecht!!!

  Sterke punten
  Je kunt als passief lid de site wat verkennen

  Zwakke punten
  Slechte oncompleye profielen, geen serieuze profielen, zeer slechte klantenservice

  winterreces

  Omdat het aantal leden nogal fluctueert hierbij de meest recente telling van de vrouwen, WO opgeleid en met een betaald lidmaatschap in de leeftijd 40-45 jaar. Er is dus niet geselecteerd op een of ander criteria zoals roken, kinderwens etc. De onderstaande indeling in regio's is zoals die gehanteerd wordt door e-matching. Zoeken op afstand is niet mogelijk.

  Amsterdam:28
  Breda: 4
  DenBosch: 1
  Drenthe: 1
  Flevoland: 1
  Gooi/Vechtstreek: 1
  Groningen: 2
  Leiden: 3
  Noord-Limburg: 1
  Rotterdam: 6
  Twente: 1
  Veluwe: 1
  Zuid-Limburg: 2
  Achterhoek: 1
  Arnhem/Nijmegen: 7
  Delft/Den Haag: 5
  Drechtsteden: 2
  Eindhoven: 1
  Friesland: 0
  Gouda: 1
  Haarlem: 2
  Noord-Holland-Noord: 2
  Rivierenland: 0
  Tilburg: 1
  Utrecht: 24
  Zeeland: 0
  Zwolle/Deventer: 2

  Qua ledenaantal stelt het dus niet zo veel voor.
  Over het soort vrouw dat zich heeft ingeschreven heb ik in voorgaande reviews al genoeg over geschreven.

  Uitstekende ervaring met e Matching

  Ik kan me nergens vinden in de kritiek op deze dating site. Ik heb een gratis profiel sinds enkele dagen en heb veel verschillende , interessante en heldere reacties gehad. Inmiddels ook al wat leuke emailwisselingen. Ik ben voor het eerst op dating websites maar bij lexa had ik meer dan 200 reacties en werd ik steeds naar de betaalmodule gestuurd. Ik begin me zelf eigenlijk af te vragen hoe ze dit kunnen doen zonder me een cent te laten betalen. Ik had voor de huidige service al met alle plezier wat betaald. Ik vind het wel een aanrader.

  Sterke punten
  Gratis profiel, goeie opzet van inlog, email. Veel profielen. Tot nu toe uitstekende en beleefde communicatie ook bij afwijzing door mij of door de andere partij. Duidelijke voorwaarden, helpdesk, open bedrijfs structuur.

  Zwakke punten
  Nog niet gevonden..

  herfstreces

  Juist weer even geteld; provincie Utrecht, vrouwen van 35-45 jaar, WO: slechts een stuk of 10 leden met een betaald lidmaatschap. In provincie Amsterdam idem dito.
  Het is duidelijk dat ook ematching het verloren heeft van Tinder.
  Dat deze site desondanks nog steeds bestaat geeft aan hoe gemakkelijk er verdiend kan worden met zo'n site.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Mobiele app loopt vaak vast
  zoeken op afstand (kilometers) niet mogelijk
  veel arrogante verwende prinsesjes die uiteraard lange tijd op de site staan
  bemoeizuchtige redactie die foto's en teksten eigenhandig aanpassen/verwijderen en daar niet consequent in zijn
  veel te weinig leden
  zogenaamde swipe functie maar die geen matches kan genereren
  ben ik nog wat vergeten?

  zomerreces

  Voor de 40+ man valt er op ematching zowiezo vrijwel niets te beleven. Maar in de zomer ligt de boel echt op zijn gat. Weken gaan voorbij zonder dat er ook maar een iemand je profiel bezoekt (laat staan een bericht stuurt). De redactie geeft nog een zomerkorting op je abonnement maar persoonlijk vind ik het nog steeds te veel geld voor het beperkte aanbod. Nu organiseert de redactie een schoonmaak actie van het strand in samenwerking met stichting de noordzee. Hier zou je contacten met de andere leden van ematching kunnen opdoen. Kennelijk is de redactie ook zelf tot de conclusie gekomen dat hun website niet goed werkt?

  Zo goedkoop mogelijk langdurig chatten

  Discriminatie: Je moet persé bereid zijn tot coïtus. Zo niet, dan wordt je profiel niet geaccepteerd. Mensen die platonische relatie zoeken worden niet geaccepteerd. Vrouwen mogen karige teksten erop zetten. Drie woorden is genoeg. Als man wordt je profiel dan niet goedgekeurd.

  Trucje voor tijden van financiële crisis: Als je maar één maandje wilt betalen maar wel langdurig wilt chatten ga je als volgt te werk. Betaal voor één maand. Stuur elke dag het maximale aantal vrouwen van 25 stuks een kort bericht. Een " .“ is voldoende. Dat is maal dertig dagen 750 profielen. Nadat je abonnement is verlopen kun je met deze 750 blijven chatten, tot in het oneindige.

  Veel psychologen en pedagogische toppers( met kinderen) die doordat ze single zijn met kinderen blijkbaar met een mager zesje hun eigen studie hebben behaald? Er in ieder geval weinig van hebben geleerd.

  Als je met veel alleenstaande moeders kletst blijkt al gauw dat ze er zitten om hun eigenwaarde op te krikken, en al een of meerdere keren met een vent van de site het nest zijn ingedoken. Chapeau.

  Sterke punten
  Geen idee.

  Zwakke punten
  Hier vind je alleenvrouwen die hun eigenwaarde wat willen opkrikken.


Bezoek e-Matching

Schrijf een review