Reviews van deze auteur

Gecommercialiseerd. Jammer.

Review over OkCupid

Ik ken OKC nu een jaar of vijf. Eerst bijna alleen als Engelstalige site, daarna groeide ook even het aantal NL deelnemers.
OKC was de beste datingsite die ik ooit heb gezien. Open, alle voorkeuren, hoog niveau, enorm in omvang, in hoofdzaak gratis. "150575 online" als je inlogt. Vrouwen reageren op mannen, of nemen zelf initiatief als ze willen. Zo anders. Zoals een datingsite zou moeten zijn.
Maar de site werd gekocht door Match.com (moeder van Lexa) voor 30 miljoen dollar, Match wil naar de beurs, OKC wordt gecommercialiseerd. De vroegere 'journals' (soort blogs met ervaringen) waren al verdwenen toen ik begon, nu zijn de vaak hilarische testjes ook weg, de melding 'antwoordt vaak/niet' is weg, en de vragenlijst is moeilijk te vinden. Het 'laatst ingelogd op ...' is weggehaald, zodat je best naar een stokoud inactief profiel kan zitten kijken. (Een truuk die bijv. SecondLove jaren geleden ook al uithaalde.) De waardering met 1 tot 5 sterren is vertinderd in een 'like' vs 'dislike' en ineens heb je heel veel likes die niets zeggen (maar die je kan inzien voor 15 dollar per maand).

Wat, nog even? blijft is de legendarische vragenlijst waarmee matches worden berekend. Vul minstens 300 vragen in, liefst meer, en je match met een ander lid geeft een betrouwbaar beeld van of je bij iemand past. Ooit vond ik iemand die 11000 vragen had beantwoord (ze stopte want was, letterlijk, gek geworden. Maar dit was haar life achievement). Zelf kwam ik tot 2200. En eigenlijk is alleen een 99% match (inderdaad, zie het review hieronder) voldoende, en ook dat heb ik empirisch vastgesteld. Althans, ik vond een mailmaatje in Canada met zo'n match waarmee ik nu al jaren correspondeer.

Duidelijk, Match.com vindt dat OKC commerciëler moet, meer mensen tot betalen moet bewegen, sneller/dommer moet, beetje Tinder dus, geen intellectuele spelletjes meer, meer zinloze contactpogingen moet uitlokken.

Zoals veel mooie, vroege initiatieven op het internet: langzaam verziekt door het grote geld.

Sterke punten
Open, wereldwijd, groot, alle voorkeuren, intellectueel, uitgebreide profielteksten, de vragenlijst, het allerbeste matchalgoritme.

Zwakke punten
Steeds verder uitgekleed, gecommercialiseerd, vertinderd, geen groei meer van deelnemers in NL.

OKC is helemaal OK

Review over OkCupid

OKCupid is verreweg de beste dating site, waar dan ook. Het matching systeem is gebaseerd op psychologische testen en statistiek: een match kleiner dan 95% en een 'enemy' hoger dan 20% is bij voorbaat kansloos. Voor Nederlanders misschien jammer dat er nog niet heel veel landgenoten op aanwezig zijn, maar het aantal neemt wel snel toe. Goede beheersing van de Engelse taal is wel een vereiste, maar dat selecteert meteen de Johnny's en Anita's uit. Met alle respect :-) Hoe dan ook, wie dit ooit heeft meegemaakt wil niet terug naar Paiq, relatie.nl of aanverwante bestemmingen (om van de 1000 fakesites die de afgelopen paar jaar in de lucht kwamen maar te zwijgen). Aanpalend voordeel: OKC biedt naast hetero singles ook ruimte voor homo's, gebonden zoekers of welke variant dan ook.

Sterke punten
- zeer uitgebreide profielen
- matching systeem heel bruikbaar
- diverse sexuele/matching voorkeuren

Zwakke punten
- vnl voor hoogopgeleiden, goede beheersing Engels noodzakelijk

Een paar manco's

Review over Paiq

Ik sta op paiq ingeschreven als "niet single", misschien wat onconventioneel, maar de site voorziet daarin dus waarom niet. Bij het matchen gebeuren toch wat merkwaardige dingen.
1. Ik wordt regelmatig gematcht met singles. In het begin deed ik nog wel wat moeite, maar gaandeweg blijkt, heel begrijpelijk, dat geen enkele single geïnteresseerd is in 'iets' (wat dan ook) met een gebonden persoon. Dus naar mijn idee moet het matchen op dit punt flink worden verzwaard. Er zijn wel degelijk niet-singles ingeschreven, dus geef die dan voorrang.
2. Match-contacten die worden verbroken komen regelmatig terug als nieuwe matches. Dat schiet niet op. Het zou handig zijn als het systeem een geheugen had.
3. In de vragenlijsten wordt expliciet gevraagd of er bezwaar tegen is dat een match 'gezet' is (lees: dik). Ik heb mijn voorkeur (=afkeur) op dit punt flink overdreven, maar word nog steeds gematcht met dames die al in hun 'what's up' aangeven heel dik te zijn en aanraden geen contact op te nemen las dat een probleem is. Kortom, ook dit criterium moet zwaarder wegen.

Sterke punten
het matchen kan op zich makkelijker tot contacten leiden dan op een profielsite

Zwakke punten
aan het matchen is wel het nodige te verbeteren

reacties:

Review: NIET DOEN !!!!!!

Jouw probleem lijkt me dat SL dus juist niet bedoeld is voor een sexdate. Daarvoor kan je het eens proberen op SDC of Adultmatch. SL en SecretFlirt zijn voor het opbouwen van wat langer lopende affaires op basis van iets van vertrouwen. Kan van een keer of vier, vijf tot langjarig zijn.

Review: Second Love is een goede cashcow inspelend op behoeftes

Op dit moment zijn er 2640 vrouwen ingeschreven, waarvan alleen al vandaag (10 april) 340 hebben ingelogd.

Review: Second Love is een goede cashcow inspelend op behoeftes

Ik ben geen eigenaar van SL, maar kan wel tellen...

Review: Echt=echt

Ach, eigenlijk mag je ook wel weer blij zijn met zoveel domme reacties, dan vallen de betere ook wat meer op. Misschien nog een aanvullende domheid: na een paar dagen dezelfde reactie nog een keer sturen, een aantal heren houdt blijkbaar zijn eigen outbox niet eens in de gaten en stuurt als een kip (haan) zonder kop berichten de wereld in.

Overigens vind ik hier wel een taak liggen voor de webmaster: het opvoeden van de deelnemers.