Paiq - 903 Reviews

Last updated: 7 oktober 2020
Paiq Logo

68.4% aanbevolen, 903 Reviews

 1. Paiq informatie
 2. Opzeggen
 3. Kosten
 4. Betrouwbaarheid
 5. Inschrijven en inloggen
 6. Mobiele app
 7. Uitschrijven
 8. Paiq Review
 9. Paiq Reviews
 10. Schrijf ook een review over Paiq

Niet tevreden over Paiq? Probeer dan eens Lexa.

Paiq informatie

Wil je graag nieuwe personen op een spontane en leuke manier leren kennen? Dan ben je bij Paiq op het juiste adres. Deze site pakt het helemaal anders aan dan de normale traditionele datingsites. Hierbij zijn de profieltjes, de lange lijsten met fotootjes en de verhaaltjes vol clichés overboord gezet, en vervangen met een goede matching systeem. Je hoeft hier dus niet je profiel vol te schrijven met informatie over jezelf, maar je gaat direct een gesprek aan met een van de gebruikers van de site. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden de foto's van de gebruikers al chattend scherper. Naarmate het gesprek vordert krijg je een beter beeld van de persoon met wie je aan het chatten bent.

Wil je ook al chattend andere personen leren kennen? Meld je dan vandaag nog geheel gratis aan op Paiq.nl. Je kunt dan middels het matchingssysteem andere personen leren kennen, je kunt meedoen aan speeddates, chatten en veel meer. Alle leden krijgen bij de aanmelding namelijk een gratis account toegewezen waarmee ze de site kunnen verkennen. Je hebt dus beperkt toegang tot de verschillende functionaliteiten van de site met een gratis account. Wil je je kansen vergroten op het vinden van een succesvolle date en daarmede toegang krijgen tot alle functionaliteiten van de site? Dan kan dat middels een kleine financiele vergoeding in de vorm van credits.

Met Paiq kun je verder overal op pad. Je hebt niet speciaal een desktop nodig om de site te benaderen. Je kunt gerust met je mobiel, tablet of laptop, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt en hoe lang je wilt gebruik maken van de Paiq app. Zo hoef je je match niet lang te laten wachten op berichten en ben je dus 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar voor leuke matches, die op je pad zullen komen. Spreekt dit je aan? Meld je dan vandaag nog geheel gratis aan op Paiq.nl.

Paiq Details

Hits: 34999

URL: http://www.paiq.nl/

Categorieën: Algemene Datingsites

Reviews: 903

Opzeggen

Je abonnement bij Paiq opzeggen of Paiq Select uitschrijven gaat eenvoudig. Wie zich van Paiq uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Onder het kopje Account bevindt zich de knop Instellingen. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een apart scherm met onderin de optie Paiq Uitschrijven. Als je daarop klikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of Paiq uitschrijven echt is wat je wilt. Ter verificatie wordt om je Paiq wachtwoord gevraagd en vervolgens kun je het proces van Paiq opzeggen voltooien.

Kosten

Paiq biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een meer volledig abonnement, namelijk Paiq Select. Voordeel van Paiq Select is dat je als Select Lid van Paiq elke dag een nieuwe match krijgt en informatie over je matches. Tevens kun je als Paiq Select Lid je matches beïnvloeden en je matches screenen. Daarnaast kan een Paiq Select Lid criteria instellen en Credits besteden. Bij inschrijving voor een Paiq Select abonnement worden door Paiq kosten berekend. Voor Paiq Select onbepaalde tijd worden door Paiq kosten van € 9,50 per maand gerekend, waarbij de kosten van Paiq Select voor de eerste maand dan € 19,50 zijn. Leden die voor 3maanden gebruik maken van Paiq Select betalen € 38,50.

Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Paiq geeft op haar website ook een duidelijke uitleg waarom de site sinds 2014 geen datingsite keurmerk meer heeft. Datingsite keurmerk was in het verleden eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van het keurmerk was eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Omdat niet alle datingsites hetzelfde doel nastreven, heeft Paiq toen besloten zich terug te trekken van het keurmerk. Ondanks dit gegeven lijkt Paiq een betrouwbare datingsite.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven op Paiq is zeer eenvoudig. Geïnteresseerden moeten bij het inschrijven aangeven of ze een man of een vrouw zijn en of ze geïnteresseerd zijn in een man of een vrouw. Vervolgens moet men een e- mail adres opgeven en klikken op inschrijven. Men kan ook gebruik maken van een Facebook of Google+ account om zich in te schrijven op deze datingsite. De gegevens van gebruikers worden in dit geval dan automatisch ingevuld. Hierna krijgt men een e- mail toegestuurd om de inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e- mail te klikken, bevestigd men de inschrijving en wordt men automatisch doorgestuurd naar de pagina waarop men een voornaam en wachtwoord kan invullen. Na het invullen van een naam en wachtwoord en akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid, kan men vervolgens de gegevens opslaan.

Na het opslaan van de profielgegevens, moeten de gebruikers nog enkele basisvragen beantwoorden. In dit geval kan gedacht worden aan de leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus. Het invullen van deze gegevens is nodig om de juiste matches te kunnen maken.

Na het beantwoorden van de basis vragen, wordt men doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over de persoonlijkheid van de gebruiker. Hier gaat men onder andere na hoe het lid in de omgang is met andere personen, of men van feesten houdt of als men juist liever in een rustige omgeving is. Daarna krijgt men een vragenlijst, die betrekking heeft op intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of men al eens een serieuze relatie heeft gehad, of seks belangrijk voor de gebruiker is en of lichamelijke trouw een vereiste voor is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt aan de gebruikers gevraagd om tenminste één goede foto up te loaden. Gebruikers zijn echter niet verplicht om een foto up te loaden. Hierna is het profiel aangemaakt en kan de persoon de matches op de site nagaan.

Mobiele app

Paiq beschikt ook over een mobiele app waardoor het voor gebruikers makkelijk is om nieuwe matches te vinden. Daarnaast is het ook makkelijker om ten alle tijden in contact te blijven met matches. De app geeft onder andere pushmeldingen wanneer men berichten ontvangt en wanneer contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android toestellen. Daarnaast is er ook een desktopversie beschikbaar, welke gemakkelijk geïnstalleerd kan worden op een computer.

Uitschrijven

Leden die zich wensen uit te schrijven van Paiq kunnen via het menu naar de instellingen. Hierna kan met klikken op uitschrijven. Bij het uitschrijven wordt ook naar een reden gevraagd, waarna het wachtwoord ingevuld moet worden ter bevestiging. Hierna ontvangt de gebruiker een laatste e- mail van Paiq, waarin de uitschrijving van deze site wederom wordt bevestigd. Na uitschrijving van Paiq, worden alle persoonsgegevens verwijderd.

Paiq Review

De datingsite Paiq.nl heeft als voornaamste doel om mensen bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan middels een geavanceerde matching-systeem. Dit zorgt ervoor dat Paiq zich onderscheidt van andere datingsites.

Paiq werkt niet meer met profieltjes, lange lijsten met fotootjes en verhaaltjes vol clichés. Het geavanceerde matching- systeem is een zelflerend systeem, die de beste matches voor gebruikers kiest. Uit de feedback van een aantal gebruikers is gebleken, dat het systeem zeer objectief is en voldoet aan de wensen van de gebruikers. Aan de hand van de menselijke eigenschappen kan het matching systeem van Paiq bepalen welke mensen wel en welke mensen niet bij elkaar zouden passen.

Om aan de hand van de menselijke eigenschappen matches te maken is het van belang, dat gebruikers enkele vragen over zichzelf beantwoorden bij de inschrijving. Op basis van deze gegevens worden de beste matches voor gebruikers gekozen. De focus wordt op deze site meer gelegd op het chatten en niet (alleen) op het bekijken van profielen van leden.

Gebruikers kunnen dus niet op eigen initiatief in contact komen met elkaar, maar op basis van de matches van het matching-systeem van Paiq. Het spannende van deze datingsite, is dat Paiq niet al te veel informatie prijsgeeft van gebruikers aan het begin van een gesprek. Naarmate het gesprek met de andere gebruiker vordert, worden foto’s en overige informatie zichtbaar. Hierdoor kunnen gebruikers anderen leren kennen zonder eerst een vooroordeel te hebben van de persoon.

Gebruikers hebben twee mogelijkheden bij Paiq. Als eerst kunnen zij gebruik maken van Paiq fun. Dit houdt in dat zij gratis verrassende gesprekken en geregeld nieuwe matches tegemoet kunnen zien. Daarnaast kunnen zij ook gebruik maken van de opties als matching door Paiq, eerst kennis maken en daarna foto’s bekijken en veel meer extra mogelijkheden.

Verder kunnen gebruikers voor een bedrag van 9.50 euro per maand kiezen voor Paiq select. Dit is bestemd voor mensen die gericht op zoek zijn naar een partner. Deze gebruikers hebben iedere dag een nieuwe match, hebben de mogelijkheid om de matching bij te stellen, kunnen matches van te voren accepteren en hebben onbeperkte mogelijkheden zoals speeddating en battledating.


Maak nu een gratis account aan op Paiq

Paiq Acties & Nieuws

 • 29 oktober 2016 Paiq pakt het helemaal anders aan
    Paiq is een datingsite, die het helemaal anders aanpakt. Deze site beschikt over een slimme matchinsysteem, waardoor leden daadwerkelijk matches krijgen, die bij hen passen. Hierdoor hoeven leden geen grootschalige zoektocht op te zetten zoals dat het geval is bij andere sites. In het begin houdt Paiq wat informatie over de andere verborgen. Het doel hiervan is om het chatten veel leuker e Lees verder
 • 19 maart 2014 Paiq nieuwtjes
  Paiq heeft sinds kort een totaal nieuw design. Mooi blauw is niet lelijk zullen we maar zeggen :) Daarnaast is de manier waarop speeddates worden gekoppeld veranderd. Waar vroeger vaak door mannen voortdurend naar speeddates werd gezocht, en vrouwen zich lieten overspoelen door aanbiedingen, is het systeem nu symmetrisch. Beiden schakelen de speeddate functie in en wachten dan af. Als er een le Lees verder
 • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
  Lees verder
 • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
  Over Jelmer Feenstra Hoelang ben je al werkzaam bij Paiq en wat is jouw functie? Inmiddels is het bijna zes jaar geleden dat ik Paiq samen met mijn compagnon Frank van Viegen heb opgericht. Als mede-oprichter houd ik me met de meest uiteenlopende zaken bezig, waaronder het uitwerken van nieuwe concepten, het bepalen van de bedrijfsstrategie en de technische ontwikkeling van de site. Wat deed Lees verder

Paiq reviews (903):

Paiq - Gewoon omdat het werkt

1

Review:
Beste en leukste dating site ..die ook nog eens perfect werkt anders dan andere een echte aanrader.. Maar wil meer rouwen dan mannen ivm concurrentie 🤣🤣

Sterke punten:
Sterke en leuke site door quiz vragen en profiel foto die wazig is als je niet lid bent.maar door te bericht en steeds meer zichtbaar word erg leuk..

Zwakke punten:
Nog niets gevonden in mijn buurt ..maar daar kunt u niks aan doen

Schaagen beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Apart

1

Review:
Paiq is weer eens iets anders met een niet al te duur betaalsysteem. Leuk om eerst iemand te spreken voordat het uiterlijk van toepassing is.

Sterke punten:
Chatten zonder foto
relatief betaalbaar

Zwakke punten:
Na een leuke chat kan de foto best tegenvallen.

jacco beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Yes, eindelijk geen directe vleeskeuring!

5

Review:
Cijfer 9!, waren er minder datingsites dan zouden er veel meer op Paiq zijn. Het is echt een aanrader!

Sterke punten:
Goedkoop, creatief, origineel.

Zwakke punten:
Te weinig leden dus meld je aan!

Els beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Te weinig leden

1

Review:
Het probleem is dat Paiq tegenwoordig heel weinig (vrouwelijke) leden heeft. Er zijn denk ik maar een paar honderd vrouwen actief, en die hebben dan de keuze uit waarschijnlijk duizenden mannen... ik heb daarnaast zelf totaal geen interesse in misschien 80% van de vrouwen op Paiq, dus voor mij een vrij kleine kans om een leuke date daar te vinden.

Als je een paar keer het fototoernooi speelt merk je hoe klein het ledenbestand is. Je ziet telkens dezelfde gezichten voorbijkomen.

Ik heb een aantal keer een automatisch toegewezen match gesproken, maar altijd was het iemand die ik helaas niet aantrekkelijk vond. (Na een paar berichten zie je pas de foto's van elkaar)

Gezien alles gratis te gebruiken is kan je een poging wagen, maar ik zou niet aanraden om hier geld voor uit te geven.

Sterke punten:
- Gratis te gebruiken (mits je credits of een abonnement koopt)

- Laagdrempelig

- fototoernooi is een leuk en origineel idee

Zwakke punten:
- Te weinig leden, te grote afstanden

- aangeboden matches zijn vaak niet passend

Paiq - Dating-loterij: computer says no.

1

Review:
Ook ik ben helaas in de praatjes van deze ICT studenten getrapt.

Paiq Select met boost-functie van ze gekocht. Twee match-voorstellen per dag. Twintig dagen later had ik nog steeds geen enkele match. De 'support' beweert dat ik meer dan honderd matches gehad heb. Het is technisch gezien onmogelijk dat ik toen meer dan veertig matchvoorstellen had gehad, laat staan matches. Van klantenservice is echter geen sprake want Computer says no. Ik kon dus fluiten naar mijn geld, ze hebben me beetgenomen.

Je kunt beter lid worden van een professionele datingsite, dat is uiteindelijk goedkoper.

Sterke punten:
Je foto's worden onrealistisch hoog beoordeelt, voor potentiële klanten een fijn gevoel. Je kunt extra credits kopen voor instant gratification. Slim ontworpen skinner-box. De site wekt enthousiasme op want het lijkt door het fototoernooi alsof er veel geschikte matchvoorstellen zullen zijn.

Zwakke punten:
Daadwerkelijke matchvoorstellen zijn tien tot vijftien jaar ouder.

Je moet heel lang betalend lid blijven tot je eindelijk een match krijgt want alles is compleet random. Het systeem houdt geen rekening met jouw matchvoorkeuren. Ook als je extra matchvoorstellen bijkoopt, zijn die willeukerig.

Paiq lijkt eerder een dating-loterij, dan een serieuze site waar leden zelf kunnen bepalen met wie ze contact zoeken.

Iemand beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Nog steeds origineel

17

Review:
Een kleine negen jaar geleden een relatie via paiq gekregen. Een aantal zaken is nu anders dan toen, zoals de quiz. Dat is een erg originele toevoeging op een datingsite en de vragen laten natuurlijk ook al e.e.a. over de vraagsteller zien.
Sites met profielen hebben allemaal het nadeel dat mensen op een gegeven moment gaan wachten op nieuwe mensen. Als je je net aanmeldt word je dan ook overstelpt met berichten en daarna bloedt het vaak dood. Bij paiq blijft het veel langer mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten.
Ik heb in al die tijd nog nooit een cent uitgegeven aan paiq, al moet ik zeggen daar inmiddels wel over te denken, want al het plezier daar mag best beloond worden.
Paiq heeft nu ook momenten, waarbij je een moment uit je leven (niet jezelf) fotografeert. Iemand kan daar op reageren en vervolgens kun je die persoon als contact toevoegen.
Als kritiek lees ik dat mannen vrouwen berichten sturen en geen reactie krijgen. Berichten kun je n.a.v. foto's sturen en ik ga er van uit dat als je een weinig originele tekst naar een veel knappere vrouw stuurt er begrijpelijk 0 op rekest komt.

Sterke punten:
Veel mogelijkheden
Echte profielen
Gratis

Zwakke punten:
geen

Michael beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Ervaringen met Paiq!

0

Review:
Leuke site, veel interactie met leuke vrouwen, focus op verbale begaafdheid, GEEN fake!

Sterke punten:
Man/vrouw symmetrie itt. Lexa, Relatieplanet ed.

Zwakke punten:
Geen

Jefke beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Mooie manier om iemand te leren kennen

2

Review:
Elkaar niet kunnen zien tijdens het eerste contact en je écht focussen op de inhoudt vindt ik fijn.

Geen vleeskeuring dus!

Sterke punten:
Niet direct een foto van de ander zien
Diverse manieren van contact
Niet duur
Een match score van vooraf ingevulde voorkeuren

Zwakke punten:
Nog te weinig leden

Joop Engel beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Dit concept faalt hard

4

Review:
Uniek concept maar de uitwerking hiervan is slecht. Paiq heeft bewust gekozen om obstakels op te werpen voor de communicatie tussen leden onderling, dat onnodig inefficiënt en vertragend is.

Juist een datingsite moet voorzien in de meest toegankelijke communicatiemiddelen zodat mensen snel en makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Persoonlijke informatie en foto's zichtbaar maken en een zoekfunctie zodat leden elkaar kunnen vinden zijn essentiële vereisten voor een datingsite.

Paiq biedt dit niet en faalt op elk mogelijk vlak.

Sterke punten:
Geen.

Zwakke punten:
Quizen met standaard vragen zonder enige creativiteit van vrouwen die duidelijk op zoek zijn naar mannen met geld die voor hun kinderen gaan zorgen.

Eerst meer dan 10 minuten moeten chatten met vrouwen om vervolgens dan pas te zien dat we qua uiterlijk niet elkaars smaak zijn. Deze 10 minuten had je beter kunnen gebruiken om gericht naar je ideale partner op zoek te gaan.

Het ontbreken van een zoekfunctie of overzicht op deze website. Je moet als een hond op je bot wachten. Dit houdt in dat je anno 2020 een hele dag moet wachten op een match waarvan je totaal niet weet wie het is qua bezigheden, opleidingsniveau of uiterlijk.

De voorgestelde vrouwen zijn gemiddeld 5 jaar ouder dan ik ben en wonen meestal op 200 km afstand. Het ledenbestand lijkt aan de krappe kant te zijn.

Robin beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Leuke site, gratis, veelvuldig

5

Review:
leuke site, de quiz is erg leuk om te maken en doen, foto tournooi is leuk maar ook helaas betaald wil je met de ander praten. het is een leuke site maar een date vinden/mensen treffen.... die kans is heel klein.

Sterke punten:
Gratis
Speeddates zijn leuk
Geblurde foto's dwingen je om te praten met die persoon alvorens iemand gelijk op uiterlijk af te keuren.

Zwakke punten:
Te weinig passende matches ondanks strenge instellingen.
Wekelijkse gratis match veelal mismatch/dagen niet online/veel te ver ondanks afstand ingesteld.
Foto tournooi is leuk maar je kunt de ander niet aanspreken tenzij credits. waarom wel het tournooi doen maar niet verder in contact kunnen komen?

Tedd beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Paiq

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Paiq aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Paiq aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Paiq