Wil je graag nieuwe personen op een spontane en leuke manier leren kennen? Dan ben je bij Paiq op het juiste adres. Deze site pakt het helemaal anders aan dan de normale traditionele datingsites. Hierbij zijn de profieltjes, de lange lijsten met fotootjes en de verhaaltjes vol clichés overboord gezet, en vervangen met een goede matching systeem. Je hoeft hier dus niet je profiel vol te schrijven met informatie over jezelf, maar je gaat direct een gesprek aan met een van de gebruikers van de site. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden de foto's van de gebruikers al chattend scherper. Naarmate het gesprek vordert krijg je een beter beeld van de persoon met wie je aan het chatten bent. Wil je ook al chattend andere personen leren kennen? Meld je dan vandaag nog geheel gratis aan op Paiq.nl. Je kunt dan middels het matchingssysteem andere personen leren kennen, je kunt meedoen aan speeddates, chatten en veel meer. Alle leden krijgen bij de aanmelding namelijk een gratis account toegewezen waarmee ze de site kunnen verkennen. Je hebt dus beperkt toegang tot de verschillende functionaliteiten van de site met een gratis account. Wil je je kansen vergroten op het vinden van een succesvolle date en daarmede toegang krijgen tot alle functionaliteiten van de site? Dan kan dat middels een kleine financiele vergoeding in de vorm van credits. Met Paiq kun je verder overal op pad. Je hebt niet speciaal een desktop nodig om de site te benaderen. Je kunt gerust met je mobiel, tablet of laptop, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt en hoe lang je wilt gebruik maken van de Paiq app. Zo hoef je je match niet lang te laten wachten op berichten en ben je dus 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar voor leuke matches, die op je pad zullen komen. Spreekt dit je aan? Meld je dan vandaag nog geheel gratis aan op Paiq.nl.

Opzeggen

Je abonnement bij Paiq opzeggen of Paiq Select uitschrijven gaat eenvoudig. Wie zich van Paiq uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Onder het kopje Account bevindt zich de knop Instellingen. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een apart scherm met onderin de optie Paiq Uitschrijven. Als je daarop klikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of Paiq uitschrijven echt is wat je wilt. Ter verificatie wordt om je Paiq wachtwoord gevraagd en vervolgens kun je het proces van Paiq opzeggen voltooien.


Kosten

Paiq biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een meer volledig abonnement, namelijk Paiq Select. Voordeel van Paiq Select is dat je als Select Lid van Paiq elke dag een nieuwe match krijgt en informatie over je matches. Tevens kun je als Paiq Select Lid je matches benvloeden en je matches screenen. Daarnaast kan een Paiq Select Lid criteria instellen en Credits besteden. Bij inschrijving voor een Paiq Select abonnement worden door Paiq kosten berekend. Voor Paiq Select onbepaalde tijd worden door Paiq kosten van 9,50 per maand gerekend, waarbij de kosten van Paiq Select voor de eerste maand dan 19,50 zijn. Leden die voor 3maanden gebruik maken van Paiq Select betalen 38,50.


Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Paiq geeft op haar website ook een duidelijke uitleg waarom de site sinds 2014 geen datingsite keurmerk meer heeft. Datingsite keurmerk was in het verleden eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van het keurmerk was eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Omdat niet alle datingsites hetzelfde doel nastreven, heeft Paiq toen besloten zich terug te trekken van het keurmerk. Ondanks dit gegeven lijkt Paiq een betrouwbare datingsite.


Inschrijven en inloggen

Inschrijven op Paiq is zeer eenvoudig. Genteresseerden moeten bij het inschrijven aangeven of ze een man of een vrouw zijn en of ze genteresseerd zijn in een man of een vrouw. Vervolgens moet men een e- mail adres opgeven en klikken op inschrijven. Men kan ook gebruik maken van een Facebook of Google+ account om zich in te schrijven op deze datingsite. De gegevens van gebruikers worden in dit geval dan automatisch ingevuld. Hierna krijgt men een e- mail toegestuurd om de inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e- mail te klikken, bevestigd men de inschrijving en wordt men automatisch doorgestuurd naar de pagina waarop men een voornaam en wachtwoord kan invullen. Na het invullen van een naam en wachtwoord en akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid, kan men vervolgens de gegevens opslaan. Na het opslaan van de profielgegevens, moeten de gebruikers nog enkele basisvragen beantwoorden. In dit geval kan gedacht worden aan de leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus. Het invullen van deze gegevens is nodig om de juiste matches te kunnen maken. Na het beantwoorden van de basis vragen, wordt men doorgestuurd naar de volgende twee paginas met vragen over de persoonlijkheid van de gebruiker. Hier gaat men onder andere na hoe het lid in de omgang is met andere personen, of men van feesten houdt of als men juist liever in een rustige omgeving is. Daarna krijgt men een vragenlijst, die betrekking heeft op intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of men al eens een serieuze relatie heeft gehad, of seks belangrijk voor de gebruiker is en of lichamelijke trouw een vereiste voor is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding. Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt aan de gebruikers gevraagd om tenminste n goede foto up te loaden. Gebruikers zijn echter niet verplicht om een foto up te loaden. Hierna is het profiel aangemaakt en kan de persoon de matches op de site nagaan.


Mobiele app

Paiq beschikt ook over een mobiele app waardoor het voor gebruikers makkelijk is om nieuwe matches te vinden. Daarnaast is het ook makkelijker om ten alle tijden in contact te blijven met matches. De app geeft onder andere pushmeldingen wanneer men berichten ontvangt en wanneer contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android toestellen. Daarnaast is er ook een desktopversie beschikbaar, welke gemakkelijk genstalleerd kan worden op een computer.


Uitschrijven

Leden die zich wensen uit te schrijven van Paiq kunnen via het menu naar de instellingen. Hierna kan met klikken op uitschrijven. Bij het uitschrijven wordt ook naar een reden gevraagd, waarna het wachtwoord ingevuld moet worden ter bevestiging. Hierna ontvangt de gebruiker een laatste e- mail van Paiq, waarin de uitschrijving van deze site wederom wordt bevestigd. Na uitschrijving van Paiq, worden alle persoonsgegevens verwijderd.


Paiq Review

De datingsite Paiq.nl heeft als voornaamste doel om mensen bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan middels een geavanceerde matching-systeem. Dit zorgt ervoor dat Paiq zich onderscheidt van andere datingsites. Paiq werkt niet meer met profieltjes, lange lijsten met fotootjes en verhaaltjes vol clichs. Het geavanceerde matching- systeem is een zelflerend systeem, die de beste matches voor gebruikers kiest. Uit de feedback van een aantal gebruikers is gebleken, dat het systeem zeer objectief is en voldoet aan de wensen van de gebruikers. Aan de hand van de menselijke eigenschappen kan het matching systeem van Paiq bepalen welke mensen wel en welke mensen niet bij elkaar zouden passen. Om aan de hand van de menselijke eigenschappen matches te maken is het van belang, dat gebruikers enkele vragen over zichzelf beantwoorden bij de inschrijving. Op basis van deze gegevens worden de beste matches voor gebruikers gekozen. De focus wordt op deze site meer gelegd op het chatten en niet (alleen) op het bekijken van profielen van leden. Gebruikers kunnen dus niet op eigen initiatief in contact komen met elkaar, maar op basis van de matches van het matching-systeem van Paiq. Het spannende van deze datingsite, is dat Paiq niet al te veel informatie prijsgeeft van gebruikers aan het begin van een gesprek. Naarmate het gesprek met de andere gebruiker vordert, worden fotos en overige informatie zichtbaar. Hierdoor kunnen gebruikers anderen leren kennen zonder eerst een vooroordeel te hebben van de persoon. Gebruikers hebben twee mogelijkheden bij Paiq. Als eerst kunnen zij gebruik maken van Paiq fun. Dit houdt in dat zij gratis verrassende gesprekken en geregeld nieuwe matches tegemoet kunnen zien. Daarnaast kunnen zij ook gebruik maken van de opties als matching door Paiq, eerst kennis maken en daarna fotos bekijken en veel meer extra mogelijkheden. Verder kunnen gebruikers voor een bedrag van 9.50 euro per maand kiezen voor Paiq select. Dit is bestemd voor mensen die gericht op zoek zijn naar een partner. Deze gebruikers hebben iedere dag een nieuwe match, hebben de mogelijkheid om de matching bij te stellen, kunnen matches van te voren accepteren en hebben onbeperkte mogelijkheden zoals speeddating en battledating.


Artikelen over Paiq

Paiq pakt het helemaal anders aan

  Paiq is een datingsite, die het helemaal anders aanpakt. Deze site beschikt over een slimme matchinsysteem, waardoor leden daadwerkelijk matches krijgen, die bij hen passen. Hierdoor hoeven leden geen grootschalige zoektocht op te zetten zoals dat het geval is bij andere sites. In het begin houdt Paiq wat informatie over de andere verborgen. Het doel hiervan is om het chatten veel leuker e ... [...]

Paiq nieuwtjes

Paiq heeft sinds kort een totaal nieuw design. Mooi blauw is niet lelijk zullen we maar zeggen :) Daarnaast is de manier waarop speeddates worden gekoppeld veranderd. Waar vroeger vaak door mannen voortdurend naar speeddates werd gezocht, en vrouwen zich lieten overspoelen door aanbiedingen, is het systeem nu symmetrisch. Beiden schakelen de speeddate functie in en wachten dan af. Als er een le ... [...]

Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl

Over Jelmer Feenstra Hoelang ben je al werkzaam bij Paiq en wat is jouw functie? Inmiddels is het bijna zes jaar geleden dat ik Paiq samen met mijn compagnon Frank van Viegen heb opgericht. Als mede-oprichter houd ik me met de meest uiteenlopende zaken bezig, waaronder het uitwerken van nieuwe concepten, het bepalen van de bedrijfsstrategie en de technische ontwikkeling van de site. Wat deed ... [...]

Paiq Reviews

  Hoewel nog steeds geen date, is jullie aanpak prima

  Op zich wel contacten gehad, maar helaas niet blijvend. De start was goed.

  Sterke punten
  Gratis

  Zwakke punten
  Ik zie graag een foto, maar ik snap jullie aanpak wel.

  Niet al te dure site, contact is makkelijk, maar er wordt ook losjes mee omgesprongen.

  Overzichtelijke site. Je koopt credits, of een abonnement, (die maandelijks opzegbaar is). Daarmee kun je contact leggen, adhv een wekelijke match, of fototoernooi.

  Sterke punten
  Je betaalt pas, als je contact zoekt en krijgt elke dag 10 credits korting op het 1e contactaanzoek.

  Zwakke punten
  Er zijn toch teveel datende dames die je eraf gooien, zonder enige kennisgeving vooraf. Als een speeddate stopt, omdat de ander niet op tijd reageert (bijv. omdat hij/zij plotseling weg moet, stopt het contact. Een herstelaanvraag kost credits. Is er vervolgens geen interesse, ben je wel de credits kwijt. Daarom zou in zo’n geval een no-cure, no-pay veel eerlijker zijn.

  Gewoon kut

  Iedereen woont veel te ver weg. En valt buiten je zoek gebied

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  De leuke vrouwen wonen te ver weg. Je match woont in Apeldoorn. Slaat nergens op

  Een van de beste datingsites

  Paig is kompleet en zeker niet duur, transparant en je kunt gewoon gegevens uitwisselen wat op sommige datingsites niet mag

  Sterke punten
  Transparant en niet duur

  leuke dating site

  zeer gezelilg en kan zelf ook van mannen hun quiz invullen en bevalt het me niks kan ik ze blokeren en verwijderen of enkel verwijderen netjes juist

  Zwakke punten
  de credits

  paiq is prima

  meestal wel leuke chats, en vele mogelijkheden om contacten te zoeken en leggen via fotomomenten, via de quiz en via speeddates en via foto-toernooi. Dit alles naast de automatische matches

  Sterke punten
  vele mogelijkheden om zelf contacten te maken geen ellenlange invul-rubrieken

  Zwakke punten
  geen idee

  Kan geen vrienden vinden.

  Geen negatieve ervaringen. Maar er zijn geen vriendschappelijke matches. Waarom bestaat die optie er dan ? Heel jammer. Ik zoek iemand om leuke dingen te doen zonder bij bedoelingen.

  Sterke punten
  Voor dating app wel goed, match is evt. belangrijker dan scrollen op uiterlijk.

  Zwakke punten
  Je kan geen korte uitleg geven voordat mensen contact opnemen. Nu krijgen singels een verkeerd beeld.

  Goed idee, te weinig gebruikers

  Het concept dat je eerst matcht, gaat kletsen en dan pas de foto ziet is er goed! Dat geeft me tenminste een kans die ik op apps als Bumble dus gewoon helemaal niet krijg. Sorry dat ik niet een wasbordje en een vis heb ;). Maar Paiq heeft helaas veel te weinig gebruikers/meisjes. Quizzen zijn altijd op, fototournooien hebben altijd dezelfde meisjes en als de ander besluit niet te matchen heb je gewoon een week lang niks aan de app. Serieus, ik ben hetzelfde meisje tegengekomen als match, met een quiz en in het fototournooi. Dan heb je een gebruikertekort.

  Sterke punten
  Nieuw concept, kletsen zonder foto.

  Zwakke punten
  Te weinig gebruikers.

  Leuk verzonnen

  Leuk dat je voor elkaar kan kiezen,chatten en dan terwijl je chat komen de foto's te zien, daarna kan je beslissen om verder te chatten of niet natuurlijk.

  Sterke punten
  Grote kans op chatten

  Zwakke punten
  Nog te weinig kandidaten, misschien nog te onbekend.dus ik zou zeggen, meldt je aan!

  Een ontzettend leuke datingsite!!!! Heel toegankelijk, aardige team, je kunt heel veel met een gratis lidmaatschap doen!

  Een zere goede ervaring! Een perfecte matching door Paiq! In een hele korte tijd een leuke man ontmoet😊

  Sterke punten
  Gratis datingsite!

  Zwakke punten
  Niet ontdekt.

  niet relavant

  niet netjes

  Sterke punten
  momenteel geen.

  Zwakke punten
  bijna de hele site

  12 1/2 jaar !

  Gied en ik kennen elkaar 12 1/2 jaar dankzij PAIQ

  Paiq

  Ik vind paiq leuk je doet snel contacten op je kan quizen maken en beantwoorden zit er nu bijna 1,5 jaar

  Sterke punten
  Spontaan gratis diverse personen

  Paiq is leuk.

  Paiq is een fijne site, je wordt niet al in de 1e minuut afgerekend op je hoofd. Meestal weet je aan het begin van een chat wel waar het naartoe gaat, zonder te weten hoe iemand eruit ziet.

  Sterke punten
  Beoordeling op het gesprek.

  Zwakke punten
  Heel veel mensen ver weg.

  Leuke datingsite

  Het mooie van paiq is dat je juist niet op uiterlijk afgaat. Je leert elkaar eerst beetje kennen en ziet dan pas de persoon erachter. Alleen op foto afgaan, is best trikkie, want een foto zegt zo weinig. Krijg wel vaak matches van mannen doe stuk ouder zijn en ver weg wonen.

  Sterke punten
  Eerst innerlijk verkennen, dan pas kijken of verpakking ook matcht. De quizen zin leuk en zeggen al iets over de maker. Fotomomenten zijn ook mooie gelegenheid om zelf op zoek te gaan naar matches.

  Zwakke punten
  Matches te ver weg en te oud qua leegtijd, ondanks mijn instelling hierop.

  Gewoon omdat het werkt

  Beste en leukste dating site ..die ook nog eens perfect werkt anders dan andere een echte aanrader.. Maar wil meer rouwen dan mannen ivm concurrentie 🤣🤣

  Sterke punten
  Sterke en leuke site door quiz vragen en profiel foto die wazig is als je niet lid bent.maar door te bericht en steeds meer zichtbaar word erg leuk..

  Zwakke punten
  Nog niets gevonden in mijn buurt ..maar daar kunt u niks aan doen

  Apart

  Paiq is weer eens iets anders met een niet al te duur betaalsysteem. Leuk om eerst iemand te spreken voordat het uiterlijk van toepassing is.

  Sterke punten
  Chatten zonder foto relatief betaalbaar

  Zwakke punten
  Na een leuke chat kan de foto best tegenvallen.

  Yes, eindelijk geen directe vleeskeuring!

  Cijfer 9!, waren er minder datingsites dan zouden er veel meer op Paiq zijn. Het is echt een aanrader!

  Sterke punten
  Goedkoop, creatief, origineel.

  Zwakke punten
  Te weinig leden dus meld je aan! :)

  Te weinig leden

  Het probleem is dat Paiq tegenwoordig heel weinig (vrouwelijke) leden heeft. Er zijn denk ik maar een paar honderd vrouwen actief, en die hebben dan de keuze uit waarschijnlijk duizenden mannen... ik heb daarnaast zelf totaal geen interesse in misschien 80% van de vrouwen op Paiq, dus voor mij een vrij kleine kans om een leuke date daar te vinden. Als je een paar keer het fototoernooi speelt merk je hoe klein het ledenbestand is. Je ziet telkens dezelfde gezichten voorbijkomen. Ik heb een aantal keer een automatisch toegewezen match gesproken, maar altijd was het iemand die ik helaas niet aantrekkelijk vond. (Na een paar berichten zie je pas de foto's van elkaar) Gezien alles gratis te gebruiken is kan je een poging wagen, maar ik zou niet aanraden om hier geld voor uit te geven.

  Sterke punten
  - Gratis te gebruiken (mits je credits of een abonnement koopt) - Laagdrempelig - fototoernooi is een leuk en origineel idee

  Zwakke punten
  - Te weinig leden, te grote afstanden - aangeboden matches zijn vaak niet passend

  Dating-loterij: computer says no.

  Ook ik ben helaas in de praatjes van deze ICT studenten getrapt. Paiq Select met boost-functie van ze gekocht. Twee match-voorstellen per dag. Twintig dagen later had ik nog steeds geen enkele match. De 'support' beweert dat ik meer dan honderd matches gehad heb. Het is technisch gezien onmogelijk dat ik toen meer dan veertig matchvoorstellen had gehad, laat staan matches. Van klantenservice is echter geen sprake want Computer says no. Ik kon dus fluiten naar mijn geld, ze hebben me beetgenomen. Je kunt beter lid worden van een professionele datingsite, dat is uiteindelijk goedkoper.

  Sterke punten
  Je foto's worden onrealistisch hoog beoordeelt, voor potentile klanten een fijn gevoel. Je kunt extra credits kopen voor instant gratification. Slim ontworpen skinner-box. De site wekt enthousiasme op want het lijkt door het fototoernooi alsof er veel geschikte matchvoorstellen zullen zijn.

  Zwakke punten
  Daadwerkelijke matchvoorstellen zijn tien tot vijftien jaar ouder. Je moet heel lang betalend lid blijven tot je eindelijk een match krijgt want alles is compleet random. Het systeem houdt geen rekening met jouw matchvoorkeuren. Ook als je extra matchvoorstellen bijkoopt, zijn die willeukerig. Paiq lijkt eerder een dating-loterij, dan een serieuze site waar leden zelf kunnen bepalen met wie ze contact zoeken.

  Nog steeds origineel

  Een kleine negen jaar geleden een relatie via paiq gekregen. Een aantal zaken is nu anders dan toen, zoals de quiz. Dat is een erg originele toevoeging op een datingsite en de vragen laten natuurlijk ook al e.e.a. over de vraagsteller zien. Sites met profielen hebben allemaal het nadeel dat mensen op een gegeven moment gaan wachten op nieuwe mensen. Als je je net aanmeldt word je dan ook overstelpt met berichten en daarna bloedt het vaak dood. Bij paiq blijft het veel langer mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb in al die tijd nog nooit een cent uitgegeven aan paiq, al moet ik zeggen daar inmiddels wel over te denken, want al het plezier daar mag best beloond worden. Paiq heeft nu ook momenten, waarbij je een moment uit je leven (niet jezelf) fotografeert. Iemand kan daar op reageren en vervolgens kun je die persoon als contact toevoegen. Als kritiek lees ik dat mannen vrouwen berichten sturen en geen reactie krijgen. Berichten kun je n.a.v. foto's sturen en ik ga er van uit dat als je een weinig originele tekst naar een veel knappere vrouw stuurt er begrijpelijk 0 op rekest komt.

  Sterke punten
  Veel mogelijkheden Echte profielen Gratis

  Zwakke punten
  geen

  Ervaringen met Paiq!

  Leuke site, veel interactie met leuke vrouwen, focus op verbale begaafdheid, GEEN fake!

  Sterke punten
  Man/vrouw symmetrie itt. Lexa, Relatieplanet ed.

  Zwakke punten
  Geen

  Mooie manier om iemand te leren kennen

  Elkaar niet kunnen zien tijdens het eerste contact en je cht focussen op de inhoudt vindt ik fijn. Geen vleeskeuring dus!

  Sterke punten
  Niet direct een foto van de ander zien Diverse manieren van contact Niet duur Een match score van vooraf ingevulde voorkeuren

  Zwakke punten
  Nog te weinig leden

  Dit concept faalt hard

  Uniek concept maar de uitwerking hiervan is slecht. Paiq heeft bewust gekozen om obstakels op te werpen voor de communicatie tussen leden onderling, dat onnodig inefficint en vertragend is. Juist een datingsite moet voorzien in de meest toegankelijke communicatiemiddelen zodat mensen snel en makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Persoonlijke informatie en foto's zichtbaar maken en een zoekfunctie zodat leden elkaar kunnen vinden zijn essentile vereisten voor een datingsite. Paiq biedt dit niet en faalt op elk mogelijk vlak.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Quizen met standaard vragen zonder enige creativiteit van vrouwen die duidelijk op zoek zijn naar mannen met geld die voor hun kinderen gaan zorgen. Eerst meer dan 10 minuten moeten chatten met vrouwen om vervolgens dan pas te zien dat we qua uiterlijk niet elkaars smaak zijn. Deze 10 minuten had je beter kunnen gebruiken om gericht naar je ideale partner op zoek te gaan. Het ontbreken van een zoekfunctie of overzicht op deze website. Je moet als een hond op je bot wachten. Dit houdt in dat je anno 2020 een hele dag moet wachten op een match waarvan je totaal niet weet wie het is qua bezigheden, opleidingsniveau of uiterlijk. De voorgestelde vrouwen zijn gemiddeld 5 jaar ouder dan ik ben en wonen meestal op 200 km afstand. Het ledenbestand lijkt aan de krappe kant te zijn.

  Leuke site, gratis, veelvuldig

  leuke site, de quiz is erg leuk om te maken en doen, foto tournooi is leuk maar ook helaas betaald wil je met de ander praten. het is een leuke site maar een date vinden/mensen treffen.... die kans is heel klein.

  Sterke punten
  Gratis Speeddates zijn leuk Geblurde foto's dwingen je om te praten met die persoon alvorens iemand gelijk op uiterlijk af te keuren.

  Zwakke punten
  Te weinig passende matches ondanks strenge instellingen. Wekelijkse gratis match veelal mismatch/dagen niet online/veel te ver ondanks afstand ingesteld. Foto tournooi is leuk maar je kunt de ander niet aanspreken tenzij credits. waarom wel het tournooi doen maar niet verder in contact kunnen komen?


Bezoek Paiq

Schrijf je eigen review