Paiq - 884 Reviews

Last updated: 11 september 2019
Paiq Logo

68% aanbevolen, 884 Reviews

 1. Paiq informatie
 2. Opzeggen
 3. Kosten
 4. Betrouwbaarheid
 5. Inschrijven en inloggen
 6. Mobiele app
 7. Uitschrijven
 8. Paiq Review
 9. Paiq Reviews
 10. Schrijf ook een review over Paiq

Niet tevreden over Paiq? Probeer dan eens Lexa.

Paiq informatie

Paiq is een datingsite die het helemaal anders aanpakt. We hebben de profieltjes, de lange lijsten met fotootjes en de verhaaltjes vol clichés overboord gezet, en vervangen door een goede matching doormiddel van kunstmatige intelligentie, foto's die al chattend scherper worden, speeddates, icebreakers en meer. Op Paiq.nl voert het gesprèk, niet het rondbrowsen, de boventoon.

Paiq Details

Hits: 34559

URL: http://www.paiq.nl/3cll

Categorieën: Algemene Datingsites

Reviews: 884

Opzeggen

Je abonnement bij Paiq opzeggen of Paiq Select uitschrijven gaat eenvoudig. Wie zich van Paiq uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Onder het kopje Account bevindt zich de knop Instellingen. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een apart scherm met onderin de optie Paiq Uitschrijven. Als je daarop klikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of Paiq uitschrijven echt is wat je wilt. Ter verificatie wordt om je Paiq wachtwoord gevraagd en vervolgens kun je het proces van Paiq opzeggen voltooien.

Kosten

Paiq biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een meer volledig abonnement, namelijk Paiq Select. Voordeel van Paiq Select is dat je als Select Lid van Paiq elke dag een nieuwe match krijgt en informatie over je matches. Tevens kun je als Paiq Select Lid je matches beïnvloeden en je matches screenen. Daarnaast kan een Paiq Select Lid criteria instellen en Credits besteden. Bij inschrijving voor een Paiq Select abonnement worden door Paiq kosten berekend. Voor Paiq Select onbepaalde tijd worden door Paiq kosten van € 9,50 per maand gerekend, waarbij de kosten van Paiq Select voor de eerste maand dan € 19,50 zijn. Leden die voor 3maanden gebruik maken van Paiq Select betalen € 38,50.

Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Paiq geeft op haar website ook een duidelijke uitleg waarom de site sinds 2014 geen datingsite keurmerk meer heeft. Datingsite keurmerk was in het verleden eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van het keurmerk was eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Omdat niet alle datingsites hetzelfde doel nastreven, heeft Paiq toen besloten zich terug te trekken van het keurmerk. Ondanks dit gegeven lijkt Paiq een betrouwbare datingsite.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven op Paiq is zeer eenvoudig. Geïnteresseerden moeten bij het inschrijven aangeven of ze een man of een vrouw zijn en of ze geïnteresseerd zijn in een man of een vrouw. Vervolgens moet men een e- mail adres opgeven en klikken op inschrijven. Men kan ook gebruik maken van een Facebook of Google+ account om zich in te schrijven op deze datingsite. De gegevens van gebruikers worden in dit geval dan automatisch ingevuld. Hierna krijgt men een e- mail toegestuurd om de inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e- mail te klikken, bevestigd men de inschrijving en wordt men automatisch doorgestuurd naar de pagina waarop men een voornaam en wachtwoord kan invullen. Na het invullen van een naam en wachtwoord en akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid, kan men vervolgens de gegevens opslaan.

Na het opslaan van de profielgegevens, moeten de gebruikers nog enkele basisvragen beantwoorden. In dit geval kan gedacht worden aan de leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus. Het invullen van deze gegevens is nodig om de juiste matches te kunnen maken.

Na het beantwoorden van de basis vragen, wordt men doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over de persoonlijkheid van de gebruiker. Hier gaat men onder andere na hoe het lid in de omgang is met andere personen, of men van feesten houdt of als men juist liever in een rustige omgeving is. Daarna krijgt men een vragenlijst, die betrekking heeft op intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of men al eens een serieuze relatie heeft gehad, of seks belangrijk voor de gebruiker is en of lichamelijke trouw een vereiste voor is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt aan de gebruikers gevraagd om tenminste één goede foto up te loaden. Gebruikers zijn echter niet verplicht om een foto up te loaden. Hierna is het profiel aangemaakt en kan de persoon de matches op de site nagaan.

Mobiele app

Paiq beschikt ook over een mobiele app waardoor het voor gebruikers makkelijk is om nieuwe matches te vinden. Daarnaast is het ook makkelijker om ten alle tijden in contact te blijven met matches. De app geeft onder andere pushmeldingen wanneer men berichten ontvangt en wanneer contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android toestellen. Daarnaast is er ook een desktopversie beschikbaar, welke gemakkelijk geïnstalleerd kan worden op een computer.

Uitschrijven

Leden die zich wensen uit te schrijven van Paiq kunnen via het menu naar de instellingen. Hierna kan met klikken op uitschrijven. Bij het uitschrijven wordt ook naar een reden gevraagd, waarna het wachtwoord ingevuld moet worden ter bevestiging. Hierna ontvangt de gebruiker een laatste e- mail van Paiq, waarin de uitschrijving van deze site wederom wordt bevestigd. Na uitschrijving van Paiq, worden alle persoonsgegevens verwijderd.

Paiq Review

De datingsite Paiq.nl heeft als voornaamste doel om mensen bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan middels een geavanceerde matching-systeem. Dit zorgt ervoor dat Paiq zich onderscheidt van andere datingsites.

Paiq werkt niet meer met profieltjes, lange lijsten met fotootjes en verhaaltjes vol clichés. Het geavanceerde matching- systeem is een zelflerend systeem, die de beste matches voor gebruikers kiest. Uit de feedback van een aantal gebruikers is gebleken, dat het systeem zeer objectief is en voldoet aan de wensen van de gebruikers. Aan de hand van de menselijke eigenschappen kan het matching systeem van Paiq bepalen welke mensen wel en welke mensen niet bij elkaar zouden passen.

Om aan de hand van de menselijke eigenschappen matches te maken is het van belang, dat gebruikers enkele vragen over zichzelf beantwoorden bij de inschrijving. Op basis van deze gegevens worden de beste matches voor gebruikers gekozen. De focus wordt op deze site meer gelegd op het chatten en niet (alleen) op het bekijken van profielen van leden.

Gebruikers kunnen dus niet op eigen initiatief in contact komen met elkaar, maar op basis van de matches van het matching-systeem van Paiq. Het spannende van deze datingsite, is dat Paiq niet al te veel informatie prijsgeeft van gebruikers aan het begin van een gesprek. Naarmate het gesprek met de andere gebruiker vordert, worden foto’s en overige informatie zichtbaar. Hierdoor kunnen gebruikers anderen leren kennen zonder eerst een vooroordeel te hebben van de persoon.

Gebruikers hebben twee mogelijkheden bij Paiq. Als eerst kunnen zij gebruik maken van Paiq fun. Dit houdt in dat zij gratis verrassende gesprekken en geregeld nieuwe matches tegemoet kunnen zien. Daarnaast kunnen zij ook gebruik maken van de opties als matching door Paiq, eerst kennis maken en daarna foto’s bekijken en veel meer extra mogelijkheden.

Verder kunnen gebruikers voor een bedrag van 9.50 euro per maand kiezen voor Paiq select. Dit is bestemd voor mensen die gericht op zoek zijn naar een partner. Deze gebruikers hebben iedere dag een nieuwe match, hebben de mogelijkheid om de matching bij te stellen, kunnen matches van te voren accepteren en hebben onbeperkte mogelijkheden zoals speeddating en battledating.


Maak nu een gratis account aan op Paiq

Paiq Acties & Nieuws

 • 29 oktober 2016 Paiq pakt het helemaal anders aan
    Paiq is een datingsite, die het helemaal anders aanpakt. Deze site beschikt over een slimme matchinsysteem, waardoor leden daadwerkelijk matches krijgen, die bij hen passen. Hierdoor hoeven leden geen grootschalige zoektocht op te zetten zoals dat het geval is bij andere sites. In het begin houdt Paiq wat informatie over de andere verborgen. Het doel hiervan is om het chatten veel leuker e Lees verder
 • 19 maart 2014 Paiq nieuwtjes
  Paiq heeft sinds kort een totaal nieuw design. Mooi blauw is niet lelijk zullen we maar zeggen :) Daarnaast is de manier waarop speeddates worden gekoppeld veranderd. Waar vroeger vaak door mannen voortdurend naar speeddates werd gezocht, en vrouwen zich lieten overspoelen door aanbiedingen, is het systeem nu symmetrisch. Beiden schakelen de speeddate functie in en wachten dan af. Als er een le Lees verder
 • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
  Lees verder
 • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
  Over Jelmer Feenstra Hoelang ben je al werkzaam bij Paiq en wat is jouw functie? Inmiddels is het bijna zes jaar geleden dat ik Paiq samen met mijn compagnon Frank van Viegen heb opgericht. Als mede-oprichter houd ik me met de meest uiteenlopende zaken bezig, waaronder het uitwerken van nieuwe concepten, het bepalen van de bedrijfsstrategie en de technische ontwikkeling van de site. Wat deed Lees verder

Paiq reviews (882):

Paiq - Gekken pas op

3

Review:
Hoe kan je als vrouw je veilig voelen als je een bedreig krijgt en er na is chat weg.. en waarom. Dit is niet veilig politie kan ook niets

Sterke punten:
Sex. En geheime chat

Zwakke punten:
Chat kwijt. Verrassingen die niet leuk zijn. En geen locatie limit heel Nederland krijg je

Antonette beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Paiq-Gauw gezien

3

Review:
Had me ingeschreven op Paiq. Na een halve dag had ik het al gezien en heb me direct weer uitgeschreven. Wat een onduidelijke site! Foto's zie je niet. Ja als je er voor betaald. Zo wie zo zie ik dat credits gedoe niet zitten. Het overmatig aansporen om credits te kopen maakt op mij de indruk van een bedelaars site.
Ik zie Paiq als een lege straat op een hele koude winternacht.
Er valt niets te beleven!

Sterke punten:
Niet gevonden.

Zwakke punten:
Ja, heel veel.

Arty beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Goede app

0

Review:
Ik vind paiq een goeie en leuke app

Sterke punten:
De speeddate en dat het in eerste een blind date gesprek is

Zwakke punten:
Dat je niet kan zoeken naar mensen

Gerard beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Aangename verrassing

1

Review:
Paiq is een datingsite waar je met je gratis aanmelding verrassend ver komt. De vragen in de quizzen zeggen vaak al iets over de persoon zonder dat je ze hoeft te beantwoorden. De fotomomenten geven een aardig beeld van iemands interesses. De speeddates kunnen verrassend verlopen.
Natuurlijk zitten ook op deze site horken, maar over het algemeen zijn de mannen vriendelijk en in voor een praatje. En het vervolg bepaal je daarna toch zelf.

Sterke punten:
Met een gratis inschrijving kom je al een heel eind.
Niet direct op het uiterlijk afgaan.
De mannen hier tonen vaak echte interesse.

Zwakke punten:
Iemand verwijderen uit je contacten is een vrij botte actie, je blokkeert de ander direct.

Marijke beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Paiq, de meest verrassende dating app

4

Review:
Paiq is eigenlijk het tegenovergestelde van Tinder. Je vult een aantal vragen in en je geeft aan in hoeverre dit gewogen moet worden bij de match score.
Iedere week krijg je een match voorgesteld waarmee je kan gaan chatten. In het begin zie je altijd een naam, leeftijd, afstand en match score. De foto's zijn in het begin nog wazig, maar hoe meer berichtjes je hebt uitgewisseld hoe scherper de foto's worden. Je kan betalen om vaker matches voorgesteld te krijgen. Naast de matches zijn er diverse andere opties, zoals spontaan chatten met wie op dat moment online is. Verder kan je zelf een quiz maken met drie meerkeuze vragen en drie open vragen. Als iemand de quiz invult kan je daar verder mee chatten. Je kan foto's maken van wat je aan het doen bent (zonder personen zichtbaar gefotografeerd). Daar kunnen mensen op reageren zodat je weer met iemand kan gaan chatten. Verder is er een foto-toernooi, waarmee je in verschillende rondes telkens een top 4 maakt. De top 4 van de finale krijgt een foto van jou te zien waar ze op kunnen reageren. Al met al een vermakelijke app, waar je vooral je chat skills mee kan trainen.

Sterke punten:
Doordat je niet meteen alles krijgt te zien wordt je gestimuleerd om in gesprek te gaan om achter de voorkeuren van de ander te komen en foto's te onthullen. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en je krijgt meer ervaring met chatten. De inhoud staat meer centraal en ook als je niet de knapste bent krijg je de kans om met iemand te matchen en in gesprek te komen. De app geeft ruimte om humor en een persoonlijke touch erin te gooien met de quiz.

Zwakke punten:
De app is nog niet zo populair als bijvoorbeeld Tinder, Happn en OKCupid. Er zijn dus iets minder profielen waardoor de kans op een match afneemt. Verder kom je hier geen knappe twintigers tegen. Aan de andere kant wordt je zelf op Tinder net zo hard weggeswiped door die knappe twintigers dus wat maakt het uit. Hoe je het ook wendt of keert is uiterlijk belangrijk voor een match. Vaak ben je al even aan het chatten als je erachter komt dat de ander toch niet zo knap is als je verwacht. Andersom ook natuurlijk. Voordeel bij een nadeel is dat je je chat skills wel verbetert.

Bram beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Leuk

0

Review:
Leuke mogelijkheid om elkaar te ontmoeten

Sterke punten:
Via het verhaal

Zwakke punten:
De afknapper kan alsnog bij de foto komen.

[email protected] beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Super

0

Review:
Gratis en het werkt prima. Natuurlijk veel vervelende types, zowel dames als heren, maar genoeg serieuze mensen. Paiq zou meer met het doel kunnen doen, serieus of eenmalig ofzo. Weinig scammers (andere datingsites zitten hier helaas vol mee) en supersnel contact.

Sterke punten:
Supersnel contact

Zwakke punten:
Veel vervelende mensen (lekker anoniem en gratis...profiel is snel gemaakt)

Vera beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Waarom geen stellen?

0

Review:
Prima site, insteek is goed met leuke en verrassende items. Alleen jammer dat het vooral op singles gericht is en niet op stellen. Gemiste kans lijkt mij...

Sterke punten:
Leuke originele items.

Zwakke punten:
Niet heel toegankelijk voor stellen/koppels

Micha beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Onbetrouwbaar

2

Review:
Zit al een tijdje op paiq maar contacten krijgen valt erg tegen. Paiq pretendeert dat hun kunstmatige intelligentie goed werkt. Maar ik kom alleen maar mensen tegen die gewoon niet matchen met mij. Ook al is de score hoog dan nog blijkt dat we echt niet bij elkaar passen. Ik zit hier gewoon mijn tijd te verdoen. Volgens mij is dit gewoon een volledige nepsite.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Volgens mij zijn de meeste profielen nep en zijn er een paar mensen van paiq zelf die reageren op anderen.

Suus beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Geen toppers, wel direct prijs.

0

Review:
Voor echt mooie vrouwen moet je hier niet zijn. Ik kon slechts vrouwen boven de 50 vinden op 2 na. Ik heb 2 dates gehad, en met de eerste van 50 werd ik bij haar thuis letterlijk besprongen bij date 2.
De laatste was 43 jaar, super netjes. Zag best goed uit, nooit over seks gesproken. Date 2 gaat ze helemaal los.
Wel 1 keer een verzoek gehad voor partnerruil met een niet vaste vriendin en 1 keer een seks voorstel gehad. Maar nogmaals geen stunners.
Ik kan dus niet klagen, verwacht ook niet dat ik zoiets snel weer meemaak.
Het kost je eigenlijk niks. Sommige contacten zijn traag en saai. Niet teveel tijd verdoen en afscheid nemen, doen vrouwen ook. Een enkeling geeft wel aan dat je haar type niet bent.

Sterke punten:
Is gratis of kost slecht een tientje voor ongeduldigen die sneller een foto zien.

Zwakke punten:
Niet echt knappe vrouwen, weinig vrouwen in de leeftijd van 40 tot 48 jaar.
Je moet geduld hebben.

Gert-Jan M beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Paiq

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Paiq aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Paiq aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Paiq