Paiq - 863 Reviews

Last updated: 8 oktober 2018
Paiq Logo

68.1% aanbevolen, 863 Reviews

 1. Paiq informatie
 2. Opzeggen
 3. Kosten
 4. Betrouwbaarheid
 5. Inschrijven en inloggen
 6. Mobiele app
 7. Uitschrijven
 8. Paiq Review
 9. Paiq Reviews
 10. Schrijf ook een review over Paiq

Niet tevreden over Paiq? Probeer dan eens Lexa.

Paiq informatie

Paiq is een datingsite die het helemaal anders aanpakt. We hebben de profieltjes, de lange lijsten met fotootjes en de verhaaltjes vol clichés overboord gezet, en vervangen door een goede matching doormiddel van kunstmatige intelligentie, foto's die al chattend scherper worden, speeddates, icebreakers en meer. Op Paiq.nl voert het gesprèk, niet het rondbrowsen, de boventoon.

Paiq Details

Hits: 34268

URL: http://www.paiq.nl/3cll

Categorieën: Algemene Datingsites

Reviews: 863

Opzeggen

Je abonnement bij Paiq opzeggen of Paiq Select uitschrijven gaat eenvoudig. Wie zich van Paiq uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Onder het kopje Account bevindt zich de knop Instellingen. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een apart scherm met onderin de optie Paiq Uitschrijven. Als je daarop klikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of Paiq uitschrijven echt is wat je wilt. Ter verificatie wordt om je Paiq wachtwoord gevraagd en vervolgens kun je het proces van Paiq opzeggen voltooien.

Kosten

Paiq biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een meer volledig abonnement, namelijk Paiq Select. Voordeel van Paiq Select is dat je als Select Lid van Paiq elke dag een nieuwe match krijgt en informatie over je matches. Tevens kun je als Paiq Select Lid je matches beïnvloeden en je matches screenen. Daarnaast kan een Paiq Select Lid criteria instellen en Credits besteden. Bij inschrijving voor een Paiq Select abonnement worden door Paiq kosten berekend. Voor Paiq Select onbepaalde tijd worden door Paiq kosten van € 9,50 per maand gerekend, waarbij de kosten van Paiq Select voor de eerste maand dan € 19,50 zijn. Leden die voor 3maanden gebruik maken van Paiq Select betalen € 38,50.

Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Paiq geeft op haar website ook een duidelijke uitleg waarom de site sinds 2014 geen datingsite keurmerk meer heeft. Datingsite keurmerk was in het verleden eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van het keurmerk was eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Omdat niet alle datingsites hetzelfde doel nastreven, heeft Paiq toen besloten zich terug te trekken van het keurmerk. Ondanks dit gegeven lijkt Paiq een betrouwbare datingsite.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven op Paiq is zeer eenvoudig. Geïnteresseerden moeten bij het inschrijven aangeven of ze een man of een vrouw zijn en of ze geïnteresseerd zijn in een man of een vrouw. Vervolgens moet men een e- mail adres opgeven en klikken op inschrijven. Men kan ook gebruik maken van een Facebook of Google+ account om zich in te schrijven op deze datingsite. De gegevens van gebruikers worden in dit geval dan automatisch ingevuld. Hierna krijgt men een e- mail toegestuurd om de inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e- mail te klikken, bevestigd men de inschrijving en wordt men automatisch doorgestuurd naar de pagina waarop men een voornaam en wachtwoord kan invullen. Na het invullen van een naam en wachtwoord en akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid, kan men vervolgens de gegevens opslaan.

Na het opslaan van de profielgegevens, moeten de gebruikers nog enkele basisvragen beantwoorden. In dit geval kan gedacht worden aan de leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus. Het invullen van deze gegevens is nodig om de juiste matches te kunnen maken.

Na het beantwoorden van de basis vragen, wordt men doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over de persoonlijkheid van de gebruiker. Hier gaat men onder andere na hoe het lid in de omgang is met andere personen, of men van feesten houdt of als men juist liever in een rustige omgeving is. Daarna krijgt men een vragenlijst, die betrekking heeft op intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of men al eens een serieuze relatie heeft gehad, of seks belangrijk voor de gebruiker is en of lichamelijke trouw een vereiste voor is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt aan de gebruikers gevraagd om tenminste één goede foto up te loaden. Gebruikers zijn echter niet verplicht om een foto up te loaden. Hierna is het profiel aangemaakt en kan de persoon de matches op de site nagaan.

Mobiele app

Paiq beschikt ook over een mobiele app waardoor het voor gebruikers makkelijk is om nieuwe matches te vinden. Daarnaast is het ook makkelijker om ten alle tijden in contact te blijven met matches. De app geeft onder andere pushmeldingen wanneer men berichten ontvangt en wanneer contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android toestellen. Daarnaast is er ook een desktopversie beschikbaar, welke gemakkelijk geïnstalleerd kan worden op een computer.

Uitschrijven

Leden die zich wensen uit te schrijven van Paiq kunnen via het menu naar de instellingen. Hierna kan met klikken op uitschrijven. Bij het uitschrijven wordt ook naar een reden gevraagd, waarna het wachtwoord ingevuld moet worden ter bevestiging. Hierna ontvangt de gebruiker een laatste e- mail van Paiq, waarin de uitschrijving van deze site wederom wordt bevestigd. Na uitschrijving van Paiq, worden alle persoonsgegevens verwijderd.

Paiq Review

De datingsite Paiq.nl heeft als voornaamste doel om mensen bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan middels een geavanceerde matching-systeem. Dit zorgt ervoor dat Paiq zich onderscheidt van andere datingsites.

Paiq werkt niet meer met profieltjes, lange lijsten met fotootjes en verhaaltjes vol clichés. Het geavanceerde matching- systeem is een zelflerend systeem, die de beste matches voor gebruikers kiest. Uit de feedback van een aantal gebruikers is gebleken, dat het systeem zeer objectief is en voldoet aan de wensen van de gebruikers. Aan de hand van de menselijke eigenschappen kan het matching systeem van Paiq bepalen welke mensen wel en welke mensen niet bij elkaar zouden passen.

Om aan de hand van de menselijke eigenschappen matches te maken is het van belang, dat gebruikers enkele vragen over zichzelf beantwoorden bij de inschrijving. Op basis van deze gegevens worden de beste matches voor gebruikers gekozen. De focus wordt op deze site meer gelegd op het chatten en niet (alleen) op het bekijken van profielen van leden.

Gebruikers kunnen dus niet op eigen initiatief in contact komen met elkaar, maar op basis van de matches van het matching-systeem van Paiq. Het spannende van deze datingsite, is dat Paiq niet al te veel informatie prijsgeeft van gebruikers aan het begin van een gesprek. Naarmate het gesprek met de andere gebruiker vordert, worden foto’s en overige informatie zichtbaar. Hierdoor kunnen gebruikers anderen leren kennen zonder eerst een vooroordeel te hebben van de persoon.

Gebruikers hebben twee mogelijkheden bij Paiq. Als eerst kunnen zij gebruik maken van Paiq fun. Dit houdt in dat zij gratis verrassende gesprekken en geregeld nieuwe matches tegemoet kunnen zien. Daarnaast kunnen zij ook gebruik maken van de opties als matching door Paiq, eerst kennis maken en daarna foto’s bekijken en veel meer extra mogelijkheden.

Verder kunnen gebruikers voor een bedrag van 9.50 euro per maand kiezen voor Paiq select. Dit is bestemd voor mensen die gericht op zoek zijn naar een partner. Deze gebruikers hebben iedere dag een nieuwe match, hebben de mogelijkheid om de matching bij te stellen, kunnen matches van te voren accepteren en hebben onbeperkte mogelijkheden zoals speeddating en battledating.


Maak nu een gratis account aan op Paiq

Paiq Acties & Nieuws

 • 29 oktober 2016 Paiq pakt het helemaal anders aan
    Paiq is een datingsite, die het helemaal anders aanpakt. Deze site beschikt over een slimme matchinsysteem, waardoor leden daadwerkelijk matches krijgen, die bij hen passen. Hierdoor hoeven leden geen grootschalige zoektocht op te zetten zoals dat het geval is bij andere sites. In het begin houdt Paiq wat informatie over de andere verborgen. Het doel hiervan is om het chatten veel leuker e Lees verder
 • 19 maart 2014 Paiq nieuwtjes
  Paiq heeft sinds kort een totaal nieuw design. Mooi blauw is niet lelijk zullen we maar zeggen :) Daarnaast is de manier waarop speeddates worden gekoppeld veranderd. Waar vroeger vaak door mannen voortdurend naar speeddates werd gezocht, en vrouwen zich lieten overspoelen door aanbiedingen, is het systeem nu symmetrisch. Beiden schakelen de speeddate functie in en wachten dan af. Als er een le Lees verder
 • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
  Lees verder
 • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
  Over Jelmer Feenstra Hoelang ben je al werkzaam bij Paiq en wat is jouw functie? Inmiddels is het bijna zes jaar geleden dat ik Paiq samen met mijn compagnon Frank van Viegen heb opgericht. Als mede-oprichter houd ik me met de meest uiteenlopende zaken bezig, waaronder het uitwerken van nieuwe concepten, het bepalen van de bedrijfsstrategie en de technische ontwikkeling van de site. Wat deed Lees verder

Paiq reviews (861):

Paiq - De leukste van allemaal

11

Review:
Paiq is echt de leukste, vlotste en spannendste datingsite van deze tijd. Hier heb je echt het gevoel een serieuze site gevonden te hebben waar je op een speelse manier zonder al te veel geld in contact kunt komen met 'kandidaten'. Het fototoernooi, de speeddate en andere matchmogelijkheden zijn prachtige opties. Het kopen van credits is beter dan een duur abonnement afsluiten zoals bij andere sites. De betaling van credits gaat eenvoudig. En vaak is er in het begin een aanbieding voor extra credits.

Sterke punten:
Serieuze site waar niet de commercie vanaf druipt. Goede matches. Het fototoernooi is een leuk spel en heeft meer waarde dan zomaar naar links of rechts swipen.
+ Betaalbaar, kosten beheersbaar
+ Serieuze kandidaten.
+ Speels, zonder kinderachtig gedoe.
+ Eerlijk, betrouwbaar
+ Naarmate je meer chat, veranderen de foto's van troebel naar scherp. Spannend

Zwakke punten:
Ik moest lang zoeken naar een zwak puntje. Soms staat er bij de resultaten van het foto-toernooi bij dat iemand geen fotoreactie wil ontvangen. Dat zou voor mij weg kunnen. Je staat niet voor niets op deze site. Gewoon ontvangen die reactie en er dan maar niets mee doen.

Rudi beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - reacties

5

Review:
Geen echte datingsite wijnig goede reacties vrouwen stellen erg hoge ijzen en zijn gevoelloos
Kan geen foto of video delen
En is ook niet zoals zij beweren gratis kost wel degelijk geld.niet de moeite waard om hier een goede relatie te zoeken

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

marcel beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Positief

3

Review:
[email protected]
Ik schaam mij niet voor wat ik zeg. Daarom herhaal ik mijn e-mailadres ook hier. Je kunt hier op een leuke manier anderen gratis spreken. Niet dat er al een relatie uitgekomen is, maar dat heeft natuurlijk toch met die “klik” te maken

Sterke punten:
Je bepaalt zelf, wat je “los”laat. Ik ben een “open boek”. Daarom noem ik ook nu: http://www.maatjegezocht.nl/oproep/niet-rokende-naturist-zoekt-jou-misschien/
Dan heb je wat mij betreft meteen foto en tekst.

Zwakke punten:
Als je te vaag bent, moet je heel lang chatten. En door 1 verkeerd vallend zin kun je voor eeuwig “ gewipt” worden.

Jan van Di beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Tevreden

0

Review:
Leuke dating site

Sterke punten:
Gratis

Zwakke punten:
Meer onderdelen

Paiq - Snel geblokkeerd

3

Review:
Het valt me op dat ik erg snel word geblokkeerd. Reden?? Geen idee. Veel mannen die snelle seks willen. Als je er niet in mee gaat zijn ze weg.
Gelukkig ook enkele positieve ervaringen. Goede gesprekken, niet opdringerig.

Sterke punten:
Verschillende manieren om in contact te komen: foto, match, speeddate, quiz.

Zwakke punten:
Veel kaf tussen het koren en dus snel en schijnbaar zonder reden geblokkeerd worden.

Ada beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Laagdrempelig

0

Review:
Waarschijnlijk doordat paiq een gratis site is en daardoor erg laagdrempelig trekt deze veel foute mannen aan.
Ik heb een vervelende ervaring gehad met een machiavellistische man en ben ook een aantal getrouwde mannen tegengekomen, die zeiden dat ze single waren. Goed opletten dus!
Verder ook wel dates gehad met leuke mannen. En erg veel aandacht en dat is voor een tijdje best leuk.
De ware heb ik bij paiq niet gevonden maar ik heb wel veel geleerd op het gebied van daten en flirten.

Sterke punten:
De site is goedkoop en je komt op een erg makkelijke manier in contact met mannen, alsof je in een café staat.

Zwakke punten:
Weinig echt leuke mannen, wel veel ‘foute’.

Paiq - Zeg het maar

1

Review:
Enkele weken geleden kwam ik er achter dat ik ooit een account op Paiq had aangemaakt. Ik kreeg een mail dat ik 50 credits erbij kreeg, gratis. Leuk, denk je dan. Dus toch nieuwsgierig en even kijken. Profiel een beetje bijgewerkt en gaan met die banaan.

Het eerste wat mij gelijk op viel was dat het meerendeel van de dames dacht dat dit Tinder 2.0 was. Ben je geen mooiboy? Dan wordt je gelijk geblokkeerd en verwijderd.

Andere categorie zijn de dames die met je blijven chatten maar nauwelijks wat vragen of interesse tonen en dat terwijl je statistisch gezien een goede match zou moeten zijn. De dames geven antwoord en dat is het dan ook.

Met sommige matches heb ik zo op het eerste oog een leuk gesprek gehad. Eentje woonde 140km verderop en ik vroeg redelijk gauw of dat geen probleem was. Later toch aangegeven dat het eigenlijk te ver was. Slappe hap aangezien je je zoekcriteria kunt instellen.Sterke punten:
- Site ziet er degelijk uit
- Chatten is gratis
- Optie om een quiz te maken en in te vullen

Zwakke punten:
- Matches hebben een quotering die vaak niet klopt
- De meeste dames zijn terughoudend/passief

Griezmann beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - als je de tijd hebt

5

Review:
Paiq is op zich een goede site. De quizvragen vd deelnemers zijn soms zo raar. En de antwoorden die gelijk moeten zijn aan die van haar, helemaal. Bv hoeveel km wil je rijden voor een nieuwe relatie? Ik heb geantwoord: maakt niet uit. FOUT!! Mag niet meer zijn dan 30km. Quiz volgens haar verprutst, en je kunt opdonderen. Zo idioot.

Sterke punten:
Gratis

Zwakke punten:
Met de website niets. Met sommige deelnemers van alles

fred beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - aanbeveling

1

Review:
Een leuke site, waar je onbeperkt kunt chatten.

Sterke punten:
kosteloos

Rene beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Valt tegen

3

Review:
Dames hebben chatten als doel. Willen doorgaans niemand ontmoeten. Paiq en chat is voor mij een middel geen doel. Paiq matched ook de rokers ed terwijl ik aangegeven heb die niet te willen.

Veel dames beginnen direct over kinderen of ex drama. No thanks. Alleen als ze horen wat voor werk ik doe ben ik plotseling interessant. Paiq matched willekeurig. Zit geen systeem achter.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Matchen zonder plaatjes, chat zonder resultaat, paiq doet maar wat

Chazz beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Paiq

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Paiq aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Paiq aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Paiq