Paiq - 822 Reviews

Paiq: rated 3.5 stars based on 822 reviews
Last updated: 20 februari 2017
Paiq Logo

68.6% aanbevolen, 822 Reviews

  1. Paiq informatie
  2. Opzeggen
  3. Kosten
  4. Betrouwbaarheid
  5. Inschrijven en inloggen
  6. Mobiele app
  7. Uitschrijven
  8. Paiq Review
  9. Paiq Reviews
  10. Schrijf ook een review over Paiq

Paiq informatie

Paiq is een datingsite die het helemaal anders aanpakt. We hebben de profieltjes, de lange lijsten met fotootjes en de verhaaltjes vol clichés overboord gezet, en vervangen door een goede matching doormiddel van kunstmatige intelligentie, foto's die al chattend scherper worden, speeddates, icebreakers en meer. Op Paiq.nl voert het gesprèk, niet het rondbrowsen, de boventoon.

Paiq Details

Hits: 33074

URL: http://www.paiq.nl/3cll

Categorieën: Algemene Datingsites

Reviews: 822

Opzeggen

Je abonnement bij Paiq opzeggen of Paiq Select uitschrijven gaat eenvoudig. Wie zich van Paiq uitschrijven wil, gaat naar het menu links bovenin. Onder het kopje Account bevindt zich de knop Instellingen. Wanneer daarop geklikt wordt, verschijnt er een apart scherm met onderin de optie Paiq Uitschrijven. Als je daarop klikt, verschijnt een scherm waarin je gevraagd wordt of Paiq uitschrijven echt is wat je wilt. Ter verificatie wordt om je Paiq wachtwoord gevraagd en vervolgens kun je het proces van Paiq opzeggen voltooien.

Kosten

Paiq biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een meer volledig abonnement, namelijk Paiq Select. Voordeel van Paiq Select is dat je als Select Lid van Paiq elke dag een nieuwe match krijgt en informatie over je matches. Tevens kun je als Paiq Select Lid je matches beïnvloeden en je matches screenen. Daarnaast kan een Paiq Select Lid criteria instellen en Credits besteden. Bij inschrijving voor een Paiq Select abonnement worden door Paiq kosten berekend. Voor Paiq Select onbepaalde tijd worden door Paiq kosten van € 9,50 per maand gerekend, waarbij de kosten van Paiq Select voor de eerste maand dan € 19,50 zijn. Leden die voor 3maanden gebruik maken van Paiq Select betalen € 38,50.

Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Paiq geeft op haar website ook een duidelijke uitleg waarom de site sinds 2014 geen datingsite keurmerk meer heeft. Datingsite keurmerk was in het verleden eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van het keurmerk was eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Omdat niet alle datingsites hetzelfde doel nastreven, heeft Paiq toen besloten zich terug te trekken van het keurmerk. Ondanks dit gegeven lijkt Paiq een betrouwbare datingsite.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven op Paiq is zeer eenvoudig. Geïnteresseerden moeten bij het inschrijven aangeven of ze een man of een vrouw zijn en of ze geïnteresseerd zijn in een man of een vrouw. Vervolgens moet men een e- mail adres opgeven en klikken op inschrijven. Men kan ook gebruik maken van een Facebook of Google+ account om zich in te schrijven op deze datingsite. De gegevens van gebruikers worden in dit geval dan automatisch ingevuld. Hierna krijgt men een e- mail toegestuurd om de inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e- mail te klikken, bevestigd men de inschrijving en wordt men automatisch doorgestuurd naar de pagina waarop men een voornaam en wachtwoord kan invullen. Na het invullen van een naam en wachtwoord en akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid, kan men vervolgens de gegevens opslaan.

Na het opslaan van de profielgegevens, moeten de gebruikers nog enkele basisvragen beantwoorden. In dit geval kan gedacht worden aan de leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus. Het invullen van deze gegevens is nodig om de juiste matches te kunnen maken.

Na het beantwoorden van de basis vragen, wordt men doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over de persoonlijkheid van de gebruiker. Hier gaat men onder andere na hoe het lid in de omgang is met andere personen, of men van feesten houdt of als men juist liever in een rustige omgeving is. Daarna krijgt men een vragenlijst, die betrekking heeft op intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of men al eens een serieuze relatie heeft gehad, of seks belangrijk voor de gebruiker is en of lichamelijke trouw een vereiste voor is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt aan de gebruikers gevraagd om tenminste één goede foto up te loaden. Gebruikers zijn echter niet verplicht om een foto up te loaden. Hierna is het profiel aangemaakt en kan de persoon de matches op de site nagaan.

Mobiele app

Paiq beschikt ook over een mobiele app waardoor het voor gebruikers makkelijk is om nieuwe matches te vinden. Daarnaast is het ook makkelijker om ten alle tijden in contact te blijven met matches. De app geeft onder andere pushmeldingen wanneer men berichten ontvangt en wanneer contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android toestellen. Daarnaast is er ook een desktopversie beschikbaar, welke gemakkelijk geïnstalleerd kan worden op een computer.

Uitschrijven

Leden die zich wensen uit te schrijven van Paiq kunnen via het menu naar de instellingen. Hierna kan met klikken op uitschrijven. Bij het uitschrijven wordt ook naar een reden gevraagd, waarna het wachtwoord ingevuld moet worden ter bevestiging. Hierna ontvangt de gebruiker een laatste e- mail van Paiq, waarin de uitschrijving van deze site wederom wordt bevestigd. Na uitschrijving van Paiq, worden alle persoonsgegevens verwijderd.

Paiq Review

De datingsite Paiq.nl heeft als voornaamste doel om mensen bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan middels een geavanceerde matching-systeem. Dit zorgt ervoor dat Paiq zich onderscheidt van andere datingsites.

Paiq werkt niet meer met profieltjes, lange lijsten met fotootjes en verhaaltjes vol clichés. Het geavanceerde matching- systeem is een zelflerend systeem, die de beste matches voor gebruikers kiest. Uit de feedback van een aantal gebruikers is gebleken, dat het systeem zeer objectief is en voldoet aan de wensen van de gebruikers. Aan de hand van de menselijke eigenschappen kan het matching systeem van Paiq bepalen welke mensen wel en welke mensen niet bij elkaar zouden passen.

Om aan de hand van de menselijke eigenschappen matches te maken is het van belang, dat gebruikers enkele vragen over zichzelf beantwoorden bij de inschrijving. Op basis van deze gegevens worden de beste matches voor gebruikers gekozen. De focus wordt op deze site meer gelegd op het chatten en niet (alleen) op het bekijken van profielen van leden.

Gebruikers kunnen dus niet op eigen initiatief in contact komen met elkaar, maar op basis van de matches van het matching-systeem van Paiq. Het spannende van deze datingsite, is dat Paiq niet al te veel informatie prijsgeeft van gebruikers aan het begin van een gesprek. Naarmate het gesprek met de andere gebruiker vordert, worden foto’s en overige informatie zichtbaar. Hierdoor kunnen gebruikers anderen leren kennen zonder eerst een vooroordeel te hebben van de persoon.

Gebruikers hebben twee mogelijkheden bij Paiq. Als eerst kunnen zij gebruik maken van Paiq fun. Dit houdt in dat zij gratis verrassende gesprekken en geregeld nieuwe matches tegemoet kunnen zien. Daarnaast kunnen zij ook gebruik maken van de opties als matching door Paiq, eerst kennis maken en daarna foto’s bekijken en veel meer extra mogelijkheden.

Verder kunnen gebruikers voor een bedrag van 9.50 euro per maand kiezen voor Paiq select. Dit is bestemd voor mensen die gericht op zoek zijn naar een partner. Deze gebruikers hebben iedere dag een nieuwe match, hebben de mogelijkheid om de matching bij te stellen, kunnen matches van te voren accepteren en hebben onbeperkte mogelijkheden zoals speeddating en battledating.


Paiq Acties & Nieuws

  • 29 oktober 2016 Paiq pakt het helemaal anders aan

     

    Paiq is een datingsite, die het helemaal anders aanpakt. Deze site beschikt over een slimme matchinsysteem, waardoor leden daadwerkelijk matches krijgen, die bij hen passen. Hierdoor hoeven leden geen grootschalige zoektocht op te zetten zoals dat het geval is bij andere sites. In het begin houdt Lees verder

  • 19 maart 2014 Paiq nieuwtjes
    Paiq heeft sinds kort een totaal nieuw design. Mooi blauw is niet lelijk zullen we maar zeggen :) Daarnaast is de manier waarop speeddates worden gekoppeld veranderd. Waar vroeger vaak door mannen voortdurend naar speeddates werd gezocht, en vrouwen zich lieten overspoelen door aanbiedingen, is het systeem nu symmetrisch. Beiden schakelen de speeddate functie in en wachten dan af. Als er een le Lees verder
  • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl
    Lees verder
  • 22 februari 2011 Interview met Jelmer Feenstra van PaiQ.nl

    Over Jelmer Feenstra

    Hoelang ben je al werkzaam bij Paiq en wat is jouw functie?

    Inmiddels is het bijna zes jaar geleden dat ik Paiq samen met mijn compagnon Frank van Vi Lees verder

Paiq reviews (820):

Paiq - Paiq zeer de moeite waard

0

Review:
Ik ben nu ca 2 weken lid en ik moet zeggen dat het heel positief is.
geen nep profielen (althans nog niet tegen gekomen) zoals op Lexa.

Sterke punten:
de prijs
overzichtelijk
spannend (speed daten)

Zwakke punten:
ben ze nog niet tegen gekomen

Michael beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - mag wat beter

2

Review:
Ik vind persoonlijk dat het een niet een heel goede datingsite is, je moet alles betalen en ik vind het erg onzinnig dat je dus credits moet hebben. ik heb liever een bepaald bedrag wat ik moet betalen om met mensen in contact te komen.

Sterke punten:
niks

Zwakke punten:
de credits, de wazige foto's, dat je zoveel moet dokken, een beetje wazige site.

Danny beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Waardeloos

0

Review:
Na vele maanden lidmaatschap en dagelijks aktief zijn op de site heb je misschien 1 blijvend contact opgebouwd.

De speeddate optie lijkt leuk, maar in de praktijk duurt het een uur of 5 tot 8 tot je een gesprek hebt. Mocht je die dan even missen, dan wordt je op je vingers getikt door het systeem. Erg kleinerend.

Het vrouwelijk publiek bestaat voornamelijk uit facebookende bankhangers die "gezellig chatten" op paiq. Kortom: Een leuke afspraak zal je er niet vinden.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Slechte matching - voorgestelde matches komen totaal niet overeen
Oppervlakkig - 999 van de 1000 keer wordt je weggeklikt, doe dan liever een site waar dat direct duidelijk is.
Slechte user interface - Alles overal verstopt, als er een chat openstaat klopt de layout niet meer
Speeddate werkt niet - Vele uren wachten en dan vaak nog geen gesprek

Anoniem beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Gaat wel

0

Review:
Opzich geen slechte site. Redelijk snel contact maar er komt net zo weinig uit net als veel andere grotere relaties sites. Hoewel het gratis kan, heb ik er ook eens voor betaald. O.a. de dagelijkse matches zijn nou niet echt over naar huis te schrijven. Het foto toernooi vind ik dan wel weer aardig, daar kom ik wel goede matches tegen!
Voor mij werkt de site niet. Je ziet geen of maar 1 foto. Ook de info die je wilt verkrijgen kost uren chatten, terwijl je die op een andere site gewoon gelijk ziet staan. tijdrovend dus. En zeg nou eerlijk, het gaat toch eerst om het uiterlijk. Ik ben zelf ook regelmatig weg geklikt door vrouwen en dat voelt vrij klote, als je er toch al behoorlijk wat info mee hebt gedeelt, alvorens de vage foto's goed zichtbaar worden.

Kortom, vind het te omslachtig en een vreemde (omgekeerde) manier van elkaar lekker kennen.

Sterke punten:
Snel in contact
Hoeft niet veel te kosten (gratis)

Zwakke punten:
Kost veel tijd
Zelfvertrouwen wordt ernstig op de proef gesteld, als je weer eens wordt weg geklikt
Slechte matches via het systeem.

Paiq - Super, echt waar!

1

Review:
Goeie datingsite, betaalbaar, je krijgt uiteraard eerst credits cadeau. Goed idee om mensen eerst met elkaar te laten chatten en daarna pas foto zichtbaar te laten zien! Over het algemeen gewoon goed! En erg fijn dat er ook een App van beschikbaar is!

Maartje beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Perfect!

2

Review:
Met Paiq heb ik meerdere dates gehad, en heb er nooit voor betaalt. De matching was hierdoor soms wat traag wat er voor zorgde dat ik dan niet vaak online was. De speeddate optie en het fotospel zorgde ervoor dat ik sneller matches kon krijgen als ik daar zin in had. Nadeel hiervan is dat je dan niet weet of je goed matched.

Uiteindelijk heb ik op 2 oktober 2014 m'n eerste date met mijn huidige vriendin. Op 18 oktober 2015 is onze dochter geboren en op 17 februari 2016 gaan wij trouwen. Ik durf dus met zekerheid te zeggen dat het concept werkt en beveel dit dan ook aan iedereen aan. Zo is mijn moeder inmiddels ook al aan het chatten op paiq

Sterke punten:
- slimme matching
- geen vleeskeuring
- leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen

Zwakke punten:
- het wegdrukken van mensen voelt soms wat lastig maar uiteindelijk is het in een kroeg niet veel anders. Dan loop je weg bij iemand waar je geen interesse in hebt.
- soms trage matching (bij gratis gebruik, geen idee of dit beter is bij betaalde variant)

Leonardo beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Fijne site!

0

Review:
Heel tevreden over paiq. Ik lees veel negatieve reviews (ook over andere sites trouwens) en vraag me af of dat enkel aan de site, concept van de site ligt of gewoon het feit dat sommige mensen weinig succesvol in daten zijn en site de schuld geven...

Ik heb met paiq iig positieve ervaring. Heb het ruim een maand gedaan en daarin 4 dates gehad, waarbij de laatste daadwerkelijk mijn vriend is geworden. Paiq kostte wel veel tijd en heb me avonden door veel gesprekjes heen geworsteld. Variërend van heel leuk, tot matig tot ronduit beroerd en enkel op sex gericht. Met name de speeddates en het foto spel vond ik leuk en daar haalde ik de meeste matches uit. De voorgestelde matches waren iets minder, al leek het systeem er wel steeds beter in om goede matches te maken. Ik heb een betaald lidmaatschap genomen (wat goedkoper was dan bij de meeste andere sites) waardoor ik wat meer criteria kon invullen en ruim voldoende credits had om in het foto toernooi een berichtje te sturen. heb er zelf wel mee geworsteld hoe je iemand "wegklikt" als je bij het zien van de foto's iemand toch niet zo aantrekkelijk vindt of als je na een paar avonden gesprekjes toch geen klik meer voelt. In de meeste gevallen ben ik eerlijk geweest, omdat ik het zelf ook enigszins shockerend vond om gewoon weggeklikt te worden. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel eens een contract laten "verwateren" omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee moest.

Hoe je met paiq en met elkaar omgaat is ook zoals in het echte leven en andere dating sites. Het kan succesvol zijn maar het hoeft niet. En overal heb je mensen die alleen op seks uit zijn of nogal lomp en bot zijn of op andere manier niet sporen.

Ik geloof graag dat er meer mannen opzitten en je het als vrouw iets makkelijker hebt. Al begreep ik van mijn huidige vriend dat hij ook veel leuke gesprekjes en dates had en weinig negatieve ervaringen.

Sterke punten:
Kunt gratis al veel
Lidmaatschap goed te betalen
Fotospel en speeddate leuke extra's

Concept van chatten is leuk

Weinig fake profielen

Zwakke punten:
Matchvoorstellen matig en reageren vaak niet

Zomaar wegklikken is nogal bot

Kost veel tijd

Ophelia beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Paiq - wederom zonde van het geld

0

Review:
Weer een in de orde 'gratis' datingsite. Ja je kan je gratis aanmelden en je profiel invullen, maar daar heb je het wel mee gehad.
Daarna koop je credits om berichtjes te kunnen versturen ed.
Je kan geen profielen browsen en dus is paiq voor je aan het zoeken naar een chat. Dat doet ie al een uur en nog steeds niemand thuis. Daarom denk ik dat ik door de zoveelste datingsite erin getuind ben.
Voor Paiq en alle andere datingsites die er vooral zelf van beter worden zeg ik: krijg ik het heen en weer. Dit was de laatste keer dat ik hier geld aan uit heb gegeven. Jullie zijn niets meer dan bedriegers die gedoogd worden.

Sterke punten:
---

Zwakke punten:
weinig tot geen matchende profielen.

En NEE..
NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE !

IK BEVEEL PAIQ NIET AAN BIJ VRIENDEN. NIET NIET NIET!

blueeyes beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Matching is zwakker geworden

1

Review:
Een aantal jaar geleden ben ik ook lid geweest van deze site en heb ik een leuke date gehad. Maar nu ik opnieuw lid ben krijg ik alleen maar slechte matches voorgesteld. Vrouwen die aan de andere kant van het land wonen, 40 jaar zijn terwijl ik 32 ben en heb ingesteld dat ik val op vrouwen van +/- 7 jaar jonger (welke man wil nou een 8 jaar oudere vrouw?) of die van metal houden.

Ik heb het gevoel dat maar lukraak matches aan elkaar gekoppeld worden en verwacht dan ook binnenkort mijn account te gaan verwijderen.

Sterke punten:
-gratis
-geen fake profielen
-niet zozeer op de profielfoto gericht

Zwakke punten:
-willekeur matches
-houdt bij matches geen rekening met leeftijd en leeftijdsvoorkeur
-na een paar matches in het begin loopt dit snel af naar 1 match per 2 weken

P. beveelt Paiq NIET aan bij vrienden/bekenden

Paiq - knap !

0

Review:
Leuke aanpak en voorstelling, vernieuwend, en het lijkt ook goed te werken!

Sterke punten:
concept, confidentialiteit

Zwakke punten:
geen contact meer = contact verloren (dat is ook het concept)

ventje beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over Paiq

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou Paiq aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou Paiq aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek Paiq