Monitor

Tip, vanavond bij Monitor gaat het over datingsites en dan vooral de nepprofielen aldaar. Nederland 2, 21.25 uur.

Sterke punten
N.v.t.

Zwakke punten
N.v.t.

Bezoek RelatiePlanet Reviews over RelatiePlanet

6 reacties

Op deze website allemaal al bekend. Je doen geloven dat de mooie vrouwen in de rij staan om je te ontmoeten maar in de kleine lettertjes dit weer tegenspreken. Op datingsites zonder nepprofielen beloven ze ook van alles maar als je in je leeftijdsgroep gaat zoeken is er tussen de weinige dames niets behoorlijks te vinden of ze heeft een ellenlange eisenlijst waar enkel een filmster, populaire zanger of rijke zakenman kan aan voldoen.

In ieder geval worden er met opzet valse verwachtingen gewekt. Er worden koeien met gouden hoorns belooft maar in de kleine lettertjes alles weer ontkracht. De gouden hoorns gaan naar deze criminelen.

Als je de algemene voorwaarden leest staat er eigenlijk:

De datingsite mag alles, hoeft geen enkele verantwoording af te leggen.
De gebruiker mag niets en moet overal verantwoording af te leggen. De gebruiker moet alles naar waarheid invullen, alleen zijn eigen foto gebruiken
Bij overtreding is hij zijn credits kwijt en zijn profiel wordt verwijderd.

Het plaatsen van een nepprofiel is IDENTITEITSFRAUDE en schending van het PORTRETRECHT. Als iemand anders dan de vrouuw op de foto de email leest is dit schending van het BRIEFGEHEIM. Als iemand anders dan de vrouw op de foto de email beantwoord is dit weer IDENTITEITSFRAUDE. Op deze zaken zouden de malafide datingsites aangepakt kunnen worden.

De website Vinderr.com die in het programma en artikel genoemd is niet meer bereikbaar.

Goede uitzending, heb het gezien.
Helaas niet volledig.
Behalve doelbewuste misleiding door nepprofielen vindt er ook bedrog plaats doordat datingsites het aantal leden niet of misleidend weergeven, je geen contact kan krijgen met gratis leden, stiekeme verlenging van abonnementen, lastig opzeggen, etc,. In ieder geval is dit een goed begin.

Bezoek RelatiePlanet Reviews over RelatiePlanet

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over RelatiePlanet
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden