Reviews geschreven door Datezoeker (61362)

RelatiePlanet - Aantal inschrijvingen en nepprofielen

5

Review:
Nuttig is het om als beginnend, gratis lid eens te kijken hoeveel inschrijvingen er eigenlijk zijn. Dat deed ik al bij verschillende datingsites met onthullende resultaten zoals erg weinig deelnemers en/of een wanverhouding mannen-vrouwen. Bij RP kon ik helaas mijn onderzoek niet doen vanuit het perspectief van vrouwen, omdat mijn eigen geslacht (man) een onuitwisbaar gegeven is bij het zoeken.
Ik heb gezocht alle vrouwen heel NL. Daarnaast vrouwen met foto, niet rokend. Daarnaast met foto, niet rokend, alleen Zuid-Holland.
Hier komen de resultaten, helaas gaat mijn fraaie tabel verloren, maar met een beetje goede wil zijn de cijfers wel duidelijk:

Deelnemers Relatieplanet 4 februari 2018
Man zoekt vrouwen
NL met foto idem
niet roken alleen ZH
18-99 jaar 24.444 10.605 2.239
18-30 jaar 2.306 935 196
31-40 jaar 4.833 2.071 466
41-50 jaar 6.767 2.746 587
51-60 jaar 6.756 3.013 639
61-70 jaar 2.997 1.468 278
71-99 jaar 778 373 73

Of dit mee- of tegenvalt laat ik aan de lezer. Het is wel een stuk meer dan sommige andere sites die ik onderzocht. Let op: gratis leden en betalende leden bij elkaar. RP biedt niet de mogelijkheid om alleen te zoeken op betalende leden.

"Nepprofielen"
In recensies op deze site kom ik regelmatig tegen dat er sprake is van "nepprofielen". Maar wat zijn dat? Zijn dat:
A. Volkomen verzonnen profielen van niet bestaande personen?
B. Niet meer actieve profielen die niet zijn verwijderd?

Ik denk dat veel gratis leden verzuimen zich uit te schrijven als ze niet meer actief zijn. Die profielen blijven dus staan.
Cat. A, dus volledig verzonnen kwam ik vroeger veel tegen (ik bezoek al 20 jaar datingsites). Maar nu krijg ik de indruk dat het weinig meer voorkomt, het lijkt mij ook te veel werk voor de houder van een datingsite. En deze houders zijn veelal liever lui dan moe, het geld stroomt toch wel binnen.

ONGEVRAAGD ADVIES aan alle uitbaters van datingsites.
Verwijder standaard en automatisch alle gratis profielen na bijv. 3 maanden. Zorg ervoor dat alle profielen direct worden verwijderd van deelnemers die hun lidmaatschap opzeggen.
Dank u.

Sterke punten:
Goede zoekfunctie. Redelijk aanbod qua aantal.

RubensDating - LEDEN PER LEEFTIJDSCOHORT

2

Review:
In mijn voorgaande reviews was ik wat kort door de bocht door Rubensdating te bekritiseren vanwege het geringe aantal (actieve) leden. Voor mijn eigen leeftijdscohort gaat dat zeker op, vooral als je een vrouw bent en een man zoekt. Maar om meer recht te doen aan de site heb ik eens per cohort gekeken wat het aanbod is, met als zoekcriteria: NL, geslacht, leeftijdscohort, niet roken.
Vrouwen zoeken mannen, heel NL.
18-27 jaar: 9. 28-37 jaar: 40. 38-47 jaar: 38. 48-57 jaar: 34. 58-67 jaar: 18. 68-77 jaar: 6. Daarboven niets meer.
Mannen zoeken vrouwen, heel NL.
18-27 jaar: 120. 28-37 jaar: 450. 38-47 jaar: 517. 48-57 jaar: 439. 58-67 jaar: 111. 68-77 jaar: 21. Daarboven niets meer.

Het beeld voor vrouwen die mannen zoeken blijft hetzelfde. Wat je leeftijd ook is, de kans op een match met name in jouw eigen regio is uiterst gering. Voor mannen is het landelijke plaatje wat gunstiger, vooral als je vrouwen zoekt tussen 28 en 57 jaar. Maar per provincie is het aanbod een stuk geringer en bedenk daarbij dat je mag uitgaan van 15-20% geblokkeerde en overige inactieve profielen. Ik blijf bij mijn eerdere conclusie: besteed je geld elders.

Zwakke punten:
Weinig leden

Datezoeker beveelt RubensDating NIET aan bij vrienden/bekenden

RubensDating - GENOEG MANNEN OP DE SITE?

2

Review:
Eerder schreef ik een review vanuit het oogpunt van mannen. Nu onderzocht ik de site vanuit vrouwen gezien. Ik eindig met nog enkele opmerkingen.

Als ik helemaal zonder criteria zoek in NL en BE samen kom ik op 3389 leden. Zoek ik alleen in NL dan blijven er 2922 over. Dit is dus een goede indicatie voor het totale aantal inschrijvingen van mannen.

Nu met zoekcriteria: leeftijd 54-65 en niet roken. Dat levert voor heel NL 31 mannen op (!). En voor ZH 11 (!!). Vrouwen kunnen dus beter helemaal wegblijven van de site (en dat blijkt ook dat ze dat doen, zie mijn eerdere review). En al helemaal niets ervoor betalen.

Dit resultaat verbaast mij een beetje omdat ik dacht dat zwermen sekshongerige mannen de datingsites afstropen op zoek naar vrouwenvlees. En helemaal bij een site als deze omdat volle vrouwen nu eenmaal meer bieden.

Conclusies
Vrouwen hebben helemaal niets op de site te zoeken.
Mannen evenmin omdat er nauwelijks actieve vrouwen zijn dus elke euro is weggegooid.
Rubensdating zou wel eens wat actiever mogen zijn in reclame, leden werven en onderhoud website. Het duurde een week of twee voordat mijn teksten en foto's waren "goedgekeurd". Ze waren wel vanaf het begin zichtbaar. Maar een site die nauwelijks actieve leden heeft moet toch stukken beter bijgehouden kunnen worden. Het concept vind ik prima, ik val op volle vrouwen en ben de enige niet. En, zoals door anderen ook al opgemerkt: het stikt van de (aantrekkelijke) volle vrouwen in NL en BE. Vooral als ze zich een beetje leuk weten te kleden is daar volop belangstelling voor.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Veel te weinig leden

Datezoeker beveelt RubensDating NIET aan bij vrienden/bekenden

RubensDating - WEINIG LEDEN

4

Review:
Ben nu enkele weken bezig op Rubensdating en kan wel conclusies trekken. Die zijn heel simpel: er zijn te weinig actieve leden. Als ik (man) zonder zoekcriteria zoek naar vrouwen in NL en BE zijn er 4151 resultaten. Inmiddels heb ik gezien dat een deel van die resultaten "geblokkeerd zijn", wegens een te lange periode zonder enige activiteit op de site. Ik weet niet of dat gratis of betalende leden zijn. Ik schat dat het om 10-15% van de leden gaat. Die 10-15% kan je dus aftrekken van de gevonden totalen.
Zoek ik, nog steeds zonder criteria naar vrouwen in NL kom ik op 3741.
Nu is dat alleen voor de statistieken. Ik woon in de provincie ZH en ga daar neuzen naar vrouwen, nog steeds zonder zoekcriteria: 761 resultaten.
Nu zoeken met criteria. Ik houd het heel eenvoudig: alleen leeftijd (54-65 jaar) en niet roken, dat is absoluut een must.
Ik laat BE even zitten. Alleen zoeken in NL met deze criteria levert 213 resultaten op. Zoek ik met dezelfde criteria (leeftijd en niet roken) in ZH, dan kom ik op (slechts) 46 inschrijvingen. Ik trek daar 6 leden vanaf wegens geblokkeerd zijn en dan houd ik er 40 over. Ook die 40 leden zijn niet allemaal even actief, velen hebben al in geen weken de site bezocht.

De sfeer op de site
Die is rustig en weinig gedoe in de zin van rare reacties, niet meer reageren e.d. Dat was enkele jaren geleden, toen ik er ook een periode lid van was wel anders. Toen vond ik weliswaar twee min of meer goede reacties maar daarnaast heel veel bagger (schelden, agressie, botheid, raar gedrag). Toen waren er wel wat meer leden denk ik.

Sterke punten:
Rustige overzichtelijke site. Tarieven wat lager dan elders.

Zwakke punten:
Te weinig leden en de weinigen die er zijn zijn ook nog eens nauwelijks actief.

Tinder - NIET VOOR MIJN LEEFTIJD

1

Review:
Heb onlangs enige tijd Tinder geprobeerd. Nadat ik eerst een nieuw Faceboekprofiel had aangemaakt met echte foto's maar een andere naam. Dit profiel aangemaakt vanaf mijn oude reservecomputer, die ik verder nooit online gebruik. Tinder bestaat al jaren en ik weet zeker, uit publicaties in de media, dat het in de eerste jaren bedoeld was voor sex en overspel. "Even een profiel aanmaken en dezelfde avond nog een smakelijke date". Zoe iets. Nou misschien is dat nog een klein beetje het geval voor jongere leeftijdscategorieën, maar ik kwam uitsluitend profielen tegen die identiek zijn aan wat je op de reguliere datingsites tegenkomt. Dus veeleisende dames, die "een nare tijd volledig hebben verwerkt en achter zich gelaten", "de kids de deur uit", "het leven op de rails", met "veel hobbies en lieve vriendinnen" en nog steeds hopend op "een maatje" om "samen leuke dingen te doen". Dat dus. Ik respecteer dergelijke verlangens maar weet uit 20 jaar ervaring met datingsites dat er veel gestoorde en valse vrouwen tussen zitten, ik zou er een avondje op tv over kunnen praten of een boek over schrijven. Terug naar Tinder. Je krijgt eelt op je vingers van al dat vegen. De profielen zijn volkomen identiek. Er zitten best leuke vrouwen tussen maar ze roepen allemaal zonder uitzondering dat ze geen "ons" willen. (Het duurde enige tijd voor ik begreep wat daarmee bedoeld werd). Kortom: een saaie, voorspelbare datingsite, met een redelijk groot aanbod van vrouwen die bij een "match" bijna nooit reageren en allemaal op zoek zijn naar de prins op het witte paard. Elke spannende ondeugendheid is hier helemaal afwezig.

Sterke punten:
Vergeleken met andere sites groot aanbod (als het allemaal echt is).
Gratis, hoewel betaalde versie meer mogelijkheden schijnt te bieden.

Zwakke punten:
Koppeling met Facebook.
Identieke profielen die helemaal niets anders bieden dan reguliere datingsites.
Weinig mogelijkheden om dingen in te stellen.
Vermoeiend geveeg.

Liefdelust beveelt Tinder NIET aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres

Datum: 14 september 2017

Geschreven door: datezoeker

Reactie op: GENOEG MANNEN OP DE SITE?

Dat ben ik met je eens Joe, tegen de verwachting, maar misschien klopt de verwachting niet! Ik heb eenzelfde onderzoekje gedaan op een andere datingsite en ook daar waren veel meer vrouwen lid dan mannen. (Dat maakt de moeilijke houding van veel vrouwen des te onbegrijpelijker, iets waarover ik nog wel eens een stukje zou willen schrijven).