Nuchter Dating - Hoe kun je het best daten zonder alcohol

Nuchter Dating - Hoe kun je het best daten zonder alcohol

Daten op zich is niet voor een ieder even gemakkelijk. Vooral een eerste date kan je zeer nerveus maken. Als je een eerlijke poging doet om een ​​speciaal iemand te vinden, vereist het spelen van het datingspel, dat je een bepaald niveau van kwetsbaarheid omarmt. En volgens conventioneel denken kunnen de lastige en angstige componenten van daten enigszins worden getemd door te drinken. Echter wil het erop lijken, dat er tegenwoordig bij vrijwel elke date alcohol geconsumeerd wordt. En toch zijn er personen, die niet ervoor kiezen alcohol te nuttigen tijdens een date of die gewoon geen alcohol nuttigen. Waarom nuchter daten? Hoe kun je het best daten zonder alcohol te nuttigen?

Probeer een inherent nuchtere activiteit

Je kunt niet echt bowlen, minigolfen of tennissen nadat je verschillende drankjes hebt achterovergeslagen. Je kunt echter de toon zetten voor je nuchtere date door iets avontuurlijkers te doen dan aan een tafel zitten en te drinken. Door iets actiever of cultureels te doen, zoals een museum doorbladeren, kan je je toekomstige partner net zo goed leren kennen als het slurpen van glazen wijn en het maken van grappen.

Het is goed om te weten, dat mensen verbindingen creëren door samen een taak te ervaren en aan te gaan. De gebeurtenis zelf biedt de mogelijkheid om te communiceren op manieren, die niet voorkomen wanneer je beleefd tegenover elkaar aan tafel zit. Bij een activiteit onderhandel je, sluit je compromissen, werk je samen, eis je, deel je en werk je vaak aan een gemeenschappelijk doel.

Maak tijdens een date duidelijk, dat je niet meteen drinkt

Omdat drinken zo nauw verweven is met het sociale weefsel van de mens, kan de gedachte aan een nuchtere date voor sommigen onaangenaam zijn, ook al zou dat niet zo moeten zijn. Een date laten weten dat je geen drinker bent, hoeft geen probleem te zijn; het is eigenlijk meer een manier, die je date helpt te begrijpen, dat je niet het type bent, dat vaak naar een cocktailbar gaat.

Ook al trekt het gesprek misschien een rare reactie van je date, het zal je helpen het datingveld te verkleinen tot een beter beheersbaar aantal mensen, die bereid zijn je te leren kennen, ondanks je voorkeur voor nuchterheid.

Er zijn nuchtere dating-apps

Brengt je zoektocht naar een nuchtere date een langdurige periode zonder date met zich mee? Dan kan de technologie je beste vriend zijn. In plaats van door de drukke data scène te navigeren voor iemand, die geen bezwaar heeft tegen je nuchterheid, kun je een paar apps raadplegen, die specifiek bedoeld zijn voor nuchtere singles. Als je het niet erg vindt om online te daten, is dit een geweldige manier om te swipen naar nuchtere singles.

Nuchter daten is eerlijk daten

Een misschien onbedoeld voordeel van daten terwijl je nuchter bent: je hebt niet de veiligheidsdeken van drank, dus je komt misschien eerlijker en onverbloemd over dan je dronken zelf. Het is waar, dat je niet de vloeibare moed zult hebben, die je in het verleden misschien hebt gebruikt om je zenuwen te versterken en meer flirterig en spontaan over te komen. Maar als je serieus iemand wilt vinden, die je accepteert zoals je bent, maakt het echt niet uit 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden