Reviews van deze auteur

OKC is helemaal OK

Review over OkCupid

OKCupid is verreweg de beste dating site, waar dan ook. Het matching systeem is gebaseerd op psychologische testen en statistiek: een match kleiner dan 95% en een 'enemy' hoger dan 20% is bij voorbaat kansloos. Voor Nederlanders misschien jammer dat er nog niet heel veel landgenoten op aanwezig zijn, maar het aantal neemt wel snel toe. Goede beheersing van de Engelse taal is wel een vereiste, maar dat selecteert meteen de Johnny's en Anita's uit. Met alle respect :-) Hoe dan ook, wie dit ooit heeft meegemaakt wil niet terug naar Paiq, relatie.nl of aanverwante bestemmingen (om van de 1000 fakesites die de afgelopen paar jaar in de lucht kwamen maar te zwijgen). Aanpalend voordeel: OKC biedt naast hetero singles ook ruimte voor homo's, gebonden zoekers of welke variant dan ook.

Sterke punten
- zeer uitgebreide profielen
- matching systeem heel bruikbaar
- diverse sexuele/matching voorkeuren

Zwakke punten
- vnl voor hoogopgeleiden, goede beheersing Engels noodzakelijk

Niet doen

Review over C-Date

C-date is net als Q-dating en aanverwant een klassieke oplichtsite. Ben er ooit aardig ingetuind. Niet doen!

Sterke punten
geen

Zwakke punten
geld kwijt

Foto's beoordelen...

Review over Paiq

Als losse bijdrage aan de reviews wat ervaringen bij een verslavend onderdeel van Paiq: het foto's vergelijken, in mijn geval dus van vrouwen. En dan bedoeld voor als je niet binnen vier weken wil trouwen, maar een wat los-vaster, vriendschappelijk of ondeugend contact zoekt.

Stap 1: vraag je je af of je met deze persoon een kop koffie zou willen drinken. Meer dan de helft valt af.
Stap 2: vermijd dames waarvan de ex van de foto is afgeknipt (die zoeken een nieuw huisdier), foto's met dieren (idem) of baby's of kleinkinderen, exotische dames (zoeken uitsluitend een nieuwe echtgenoot op korte termijn), of dames op bergtoppen of met rugzakken (vermoeiend).
Stap 3: kijk vooral naar de achtergrond, zoals interieur (bloemetjesgordijnen? leren bankstellen? gamma-schuttingen? sta-caravan? allemaal fout :-) ). En naar kleding en sieraden (trainingspak, te grote oorbellen of kettingen), om van tatoes maar te zwijgen.
Stap 4: kijk bij de rest naar de deelscores op de match: komt de 'dating basis' wel flink overeen? bij een duidelijk verschil zoeken ze iets heel anders in een 'relatie' dan jij. Vervolgens naar, en in die volgorde, naar leefstijl, persoonlijkheid en uiterlijkheden. Wat dat laatste betreft: een kilootje meer of minder kom je wel overheen. Juist van de aantrekkelijke dames zoekt ook de helft snel een vaste relatie, dus hoe schattig ook, die moet je niet willen.

Verder: Paiq is leuk, verwacht er weinig van dan valt het mee, het gaat vooral om chatten (oppervlakkig) en het is traag (de meeste paiqers ontmoeten nooit iemand in real life) en dus eigenlijk een soort social media-verschijnsel. Een tijdverdrijf met heel af en toe een boeiend contact.

Verwacht ook (als man) niet veel van het matchen door paiq zelf, ik krijg er eentje in de twintig (!) dagen.

Het

Sterke punten
tijdverdrijf, en er blijft altijd een kans dat er iets leuks gebeurd

Zwakke punten
erg weinig matches

SL gaat steeds meer over geld verdienen (3)

Review over Second Love

SL raakt gaandeweg meer klantonvriendelijker, en de database steeds meer uitgekleed. Ik noem een paar voorbeelden.

Op SL zijn het afgelopen jaar diverse functionaliteiten verdwenen, die het moeilijker maken succes te hebben:
- een gratis mannelijk lid kan niet eens meer ontvangen berichtjes lezen
- op 'wie bezochten mij' is niet meer te zien hoevaak iemand per dag je profiel aanklikt, dat was eerder een aardige manier om de aandacht te trekken
- nu wordt op een aangeklikt profiel niet eens meer aangegeven wanneer/hoe lang geleden een lid ingelogd is geweest: het kan best zijn dat je naar een 'dood' profiel zit te kijken (zijn er veel op SL).
- er wordt sinds kort hysterisch jacht gemaakt op profielen waarin een e-mail adres verstopt zit; op zich hoort een mailadres niet in een gratis profiel, maar maak dan de lidmaatschappen betaalbaar.

Waar SecretFlirt uitstekende en uitgebreide zoekfuncties heeft (op opleiding, bijvoorbeeld) ontbreken deze op SL.

Met de uitgeklede mogelijkheden is SL erg onaantrekkelijk geworden, maar ook zonder dat: het is veel te duur (70 euro voor twee maanden, en dat is nog een 'aanbieding'!). Wie een affaire zoekt, moet daar (als man) een flinke tijd voor uit trekken, zeg een jaar, en dat kost dan dus 420 euro als je er al in slaagt de 'aanbieding' steeds te verlengen. Ter vergelijk: AdultMatch biedt al een jaarlidmaatschap voor 50 euro, SF zit iets boven de 100.

Kortom, 'charlie', gooi het roer om, denk aan je klanten en continuïteit op langere termijn, en niet uitsluitend aan hoe zo snel mogelijk een paar centen te verdienen aan de onnozele halzen die afkomen op jouw vaste groep vrouwen die het allang niet meer te doen is om een echt contact en SL meer zien als grappig gratis (!) tijdverdrijf, als een 'leuke hobby'.

Sterke punten
tja. Bekendheid?

Zwakke punten
slechte zoekfunctie, nauwelijks meer functionaliteit, vaste groep gratis vrouwen die niet (meer) op zoek zijn, kortom: klantonvriendelijk. Een korte termijn 'verdienmodel'.

SecondLove gaat steeds meer over geld verdienen (2)

Review over Second Love

Het is misschien goed gewoon even helder het verdienmodel (de 'business case') van nagenoeg alle datingsites, maar zeker ook SL uit te leggen. Zorg voor een kern van vrouwen, daar komt een veelvoud (ergens tussen de 3 op1 tot 8:1, dat laatste bij een sexsite als AdultMatch) aan betalende mannen op af. De vrouwen zijn gratis lid, met alle mogelijkheden (foto's, berichten lezen en versturen, etc.). De mannen betalen, veel.

Reclames voor SL zijn gericht op het werven van (gratis) vrouwen, het lijkt paradoxaal, maar bij meer vrouwen komen er vier keer zoveel mannen op de stroop af. Een alternatief is het opnieuw mobiliseren van dames die ooit lid zijn geweest, om opnieuw (gratis) lid te worden. Die kerels zijn toch maar kort lid, dus zien dat toch niet.

Mijn chagrijn, in alle eerlijkheid? Ik ben vorig jaar een aantal maanden betalend lid geweest, dus een paar honderd euro overgemaakt, sindsdien af en aan gratis lid en om bereikbaar te zijn met meestal een mailadres in mijn profiel verstopt. Dat dan na enige tijd door SL wordt ontdekt waarna ik zonder opgaaf van redenen van de site word afgegooid. Keer of zes, zeven gebeurd nu.

Als SL enigszins betaalbaar zou zijn (zoals SecretFlirt dat wel is) zou ik jaarlid voor 100 euro worden, want het duurt lang om enig 'succes' te boeken. Maar 70 euro voor twee maanden, en dat langdurig, dat gaat echt niet - waarde webmaster Charlie.

Gratis vrouwen ronselen, en mannen laten dokken en anders afknijpen - een gratis man kan inmiddels niet eens meer berichten lézen, laat staan beantwoorden - het is ongetwijfeld een manier om rendement te maken... maar vrienden maak je er niet mee.

Kortom, ik blijf me aanmelden als gratis lid, met een mailadres, en ik blijf vervelende reviews schrijven als ik lastig word gevallen. Ik wil ook best wel eens een jaar of meer dezelfde rechten als al die gratis dames....

Sterke punten
tja

Zwakke punten
duur, veel vaste vrouwen die het gaat om wat aandacht en aanloop, steeds vervelender webmaster

SL gaat steeds meer over geld verdienen

Review over Second Love

Ik begon dik een jaar geleden op SecondLove, en ergens was het in die tijd wel gezellig. Paar periodes betaald lid, later gratis.
Gaandeweg wordt het wat vervelender. De site doet steeds moeilijker over mannen (niet zozeer vrouwen) die een mailadres in hun profiel verstoppen (alsof dat leidt tot massale toeloop), de lijst 'wie bezochten mij' vermeldt nog maar één keer een bepaalde bezoeker per dag (vroeger kon je leuk de aandacht trekken door een keer of drie op een profiel te klikken, dat werkte echt) en nu kan je als gratis lid niet eens meer dan ene berichtje dat je in de drie maanden binnenkrijgt lezen!
Ondertussen is er aan de functionaliteit van de site niets verbeterd, de riante zoekmogelijkheden van SecretFlirt (op opleiding, bijvoorbeeld) ontbreken hier nog steeds.
En, een enkele uitzondering daargelaten, de dames worden steeds leuker, spontaner en vooral dikker... De intellectuele vrouwen van het begin zijn verdwenen, het wordt wat erg SBS6 zal ik maar zeggen.
De kans van SL een echte tegenhanger van het fraaie LovingLinks uit Engeland te maken is gemist. De blog staat niet, zoals daar, vol met prachtige teksten, maar blijft steken op schoolkrantniveau.

En zoals overal, veel meer mannen dan vrouwen. De vrouwen worden aangemoedigd gratis lid te worden, als het aantal wat achterblijft worden ex-leden opnieuw benaderd, de mannen mogen betalen om achter een nagenoeg vast groepje dames aan te zitten. Die dus inderdaad bedolven worden onder berichtjes. Is het hopeloos? Ach, niet helemaal, maar ik ben blij dat ik er vorig jaar een minnares aan overhield, ik geloof niet dat me dat nu nog was gelukt.

Sterke punten
specifiek gericht op vreemdgaan

Zwakke punten
teveel mannen, gratis vrouwen en dus langdurig dezelfde, een veel te simpele database, geen inleving in de doelgroep maar een poging de opbrengst snel te maximaliseren

Uitgepaiqt

Review over Paiq

Uiteindelijk kwam ik er achter dat Paiq gewoon aan hetzelfde euvel lijdt als alle andere dating-sites, namelijk een groot overschot aan mannen. Ik werd steeds minder vaak gematcht, met steeds minder passende dames, kocht een paar matches, hielp ook niet. Op het laatst was mijn 'eerstvolgende match' gepland voor 'binnen 30 dagen'. Dat schiet op!
Ik vroeg één van de weinige contacten die nog wel eens antwoordde hoe vaak zij nou gematcht werd, bleek dagelijks te gebeuren! (dame, gebonden, boven de 60...). Dat deed voor mij wel ongeveer de deur dicht: weinig dames worden voortdurend gematcht met heel veel verschillende heren, dat leidt tot de van datingsites welkbekende gemakzucht (voor jou tien anderen, op minimaal niveau aan het lijntje houden, etc.)

Dat in combinatie met de grote nadruk op chatten, dat nauwelijks leidt tot real life ontmoetingen, maakt Paiq tot een soort romantisch getint Facebook. Ik ben dus maar afgehaakt, dit is het ook niet echt.

Sterke punten
grappig, speels, in het begin

Zwakke punten
matching niet al te sterk (zie eerder review), scheve verhouding mannen/vrouwen

Een paar manco's

Review over Paiq

Ik sta op paiq ingeschreven als "niet single", misschien wat onconventioneel, maar de site voorziet daarin dus waarom niet. Bij het matchen gebeuren toch wat merkwaardige dingen.
1. Ik wordt regelmatig gematcht met singles. In het begin deed ik nog wel wat moeite, maar gaandeweg blijkt, heel begrijpelijk, dat geen enkele single geïnteresseerd is in 'iets' (wat dan ook) met een gebonden persoon. Dus naar mijn idee moet het matchen op dit punt flink worden verzwaard. Er zijn wel degelijk niet-singles ingeschreven, dus geef die dan voorrang.
2. Match-contacten die worden verbroken komen regelmatig terug als nieuwe matches. Dat schiet niet op. Het zou handig zijn als het systeem een geheugen had.
3. In de vragenlijsten wordt expliciet gevraagd of er bezwaar tegen is dat een match 'gezet' is (lees: dik). Ik heb mijn voorkeur (=afkeur) op dit punt flink overdreven, maar word nog steeds gematcht met dames die al in hun 'what's up' aangeven heel dik te zijn en aanraden geen contact op te nemen las dat een probleem is. Kortom, ook dit criterium moet zwaarder wegen.

Sterke punten
het matchen kan op zich makkelijker tot contacten leiden dan op een profielsite

Zwakke punten
aan het matchen is wel het nodige te verbeteren

Bloemetjes

Review over Paiq

Aanvulling op een eerdere review. Paiq is technisch vernuftig, maar vooral waar het het matchen betreft. Hoe het verder moet met een match, dus hoe je komt tot een contact met inhoud en liefst tot een ontmoeting - is het grootste vraagstuk. De site nodigt uit tot chatten - moet je maar net van houden - en waar je over zou moeten chatten weet vervolgens niemand. De eerder genoemde reviewer voor wie Paiq de favoriete datingsite (!) is, en die ooit één keer iemand in levende lijve ontmoet had, spreekt boekdelen.

Ik blijf er bij dat na een match iets van een profiel een heel goed aanknopingspunt voor een goed vervolg kan zijn. Voor wie überhaupt op zoek is naar een vervolg (en niet alleen naar een flirtachtige babbelbox).

Even iets over de matches. Ik heb me inmiddels ingeschreven als 'niet single'. 'Lang verhaal' als status leidt er toe dat mensen in drie chatwoorden willen horen wat dat lange verhaal is. Tja, daar is het een lang verhaal voor. Als niet single krijg ik matches die me er zonder enig contact direct afgooien, dus wel een vaste partner zoeken. Misschien is daar iets aan te doen, Paiq-team?

En een tweede is opleiding. Het is (jammer genoeg?) uitgesloten dat HBO+/WO een succesvolle match vormen met lager opgeleiden. Dus waarom krijg ik dan als post-WO steeds dames bij een stacaravan in de fotovergelijk? Of analfabeten om mee te chatten?

En dan de foto's zelf. Dames toch, vermijdt het volgende: bloemetjesjurken, tunieken, zonnebrillen, foto's waarvan de exen wel erg opzichtig zijn afgeknipt, oude trouwfoto's, foto's met huisdieren en foto's die overduidelijk meer dan twintig jaar oud zijn. Meer algemeen: mannen houden niet van vrouwen met heel kort haar, en wel van zomerjurkjes, beetje blote bloesjes, of korte rokjes. Probeer een beetje te ver-lei-den!

Sterke punten
technisch vernuftig

Zwakke punten
wat te doen na een match?

Datingsite?

Review over Paiq

Aanvullinkje op mijn eerdere review, paar tekstjes geleden. Een reviewer meldde dat Paiq zijn favoriete datingsite is, hij doet het jaren ... en heeft ooit één iemand ontmoet. Dat bevestigt een beetje wat mijn ervaring was na een week paiq: veel gechat, maar weinig wol. (Laat staan onder de wol :-) ) Dan gaat het een beetje lijken op Facebook.

Op de verguisde (en niet ten onrechte) "profielsites" geldt de regel dat je elkaar na twee tot (maximaal, is eigenlijk te lang) vier weken mailen moet zien te ontmoeten, want dat bepaalt of er werkelijk een klik zou kunnen zijn. Hooguit één of de vier ontmoetingen leiden immers tot een verdergaand contact, en dat vereist dan nog een heel wenproces (liefde op het eerste gezicht is na de middelbare school een tamelijk sporadisch verschijnsel).

Dus ik zou Paiq aanraden wat meer mogelijkheden aan te brengen voor directer contact, bijvoorbeeld toch (in tweede instantie, na een match) iets van een profiel, wat iemand zoekt weergeven, zodat voor wie wel eens meters kunnen worden gemaakt. In plaats van het 'waarom zouden we matchen, tja, hoe komen we daarachter, nou doei maar weer'. Het zou al heel wat zijn als duidelijk werd of iemand überhaupt een ontmoeting wil, of alleen wil babbelen.

En wat meer mogelijkheden voor alle shady varianten tussen single en niet single in kan ook geen kwaad. Er zijn polyamoureuzen, hele en halve open relaties (al dan niet uit nood geboren), mensen die op zoek zijn naar 'aanvullende relaties' (al dan niet discreet), singles die dat willen blijven, en die dat niet willen blijven. Het zou mooi zijn als daar wat sneller inzicht in komt.

Overigens, ik heb mijn status nu veranderd van 'lang verhaal' (je kan kiezen uit single, niet single of 'lang verhaal') en daar wordt het een stuk rustiger van. Nauwelijks matches, met lage scores, geen foto's....

Sterke punten
technisch vernuftig

Zwakke punten
veel gebabbel, weinig voortgang

Leuk en wat oppervlakkig

Review over Paiq

Paiq is vernieuwend en heel iets anders. Het doorbreekt in elk geval het euvel van teveel mannen die vruchteloos achter te weinig vrouwen aanzitten, dat alle 'profielsites' teistert. Ik had binnen een week tien contacten met een zeer hoge 'paiq-score' (die de mate van match moet aangeven). Of klopt is de vraag, want hoe kom je er achter waarom je matcht? Dat is dan ook zo'n beetje de standaardvraag bij het eerste contact.
En omdat de site vooral chatten met zich meebrengt, blijft dat een moeizame zoektocht. Mailen is voor de meeste deelnemers een vies woord ... (stel je voor, vier hele alinea's bedenken, zucht!)
Maar er zit veel technisch vernuft in de site, allerlei leuke ideetjes (do's en don't 's, foto's vergelijken, de score op je eigen foto's kunnen zien, met credits cheaten - wel direct de foto's bekijken bijvoorbeeld) en het is goed dat er mensen echt nadenken over een beter internetdatemodel.
Ik zou behalve een foto na de match ook wel iets van een profiel terug willen hebben. Het is nogal een gemeleerd gezelschap, van zoekers naar een vaste relatie via mensen die wel eens heel iemand anders willen ontmoeten, tot degenen die helemaal niemand willen ontmoeten maar alleen wat willen chatten. Duurt nogal even voor je daar achter bent.
Soms zijn de ware Jacob(-a)zoekers hoogst beledigd dat je iets anders voor ogen hebt :-)
Ik raad wel aan voor 9 euro 500 credits te kopen, daar doe je een hele tijd mee en het schiet veel meer op.
Nog even over die foto's: mijn ervaring wordt hier bevestigd dat uiterlijk per foto volstrekt niet voorspelt of iemand bij je past. De mooiste foto's (ik heb er ver boven de duizend vergeleken) hebben de laagste score...! (En veel foto's van rijpere dames zijn uit hun vroege jeugd, vaak nog in zwart-wit!) Dus dat je aan een foto echt kunt zien of iemand 'je type' is, is een illusie. (Ook veel vrouwenfoto's zijn abominabel slecht overigens, geen ogen te zien, geen glimlach, aan het eten, met dieren, exen etc.)

Sterke punten
vernieuwend, makkelijk contact, een verademing t.o.v de klassieke profielsites

Zwakke punten
nadruk op chatten, werkt oppervlakkigheid in de hand

beetje oppervlakkig

Review over SF.dating

Na een jaar Second Love ben ik ook eens deze site, betaald, aan het uitproberen. Eerste korte ervaringen:
1. De deelnemers zijn wat vrijblijvend ingesteld, het moet vooral leuk, spontaan en sportief zijn. De dames zoeken meestal een 'leuke vent', en ik verdenk ze er van op zoek te zijn naar George Clooney.
2. Heel weinig actieve leden boven de 50. (In totaal 8 vrouwen, om precies te zijn).
3. De verhouding actieve mannen/vrouwen is ook hier (net als op 2nd love) ongeveer 2,5:1 (Ruwweg 400 actieve mannen op 170 actieve vrouwen).
4. Veel minder zeer volumineuze dames dan op 2nd love ...
5. Er worden veel fotoverzoeken gedaan, de site heeft daar een button voor. Gaat niet gepaard met tekst of bericht, en wordt altijd gevolgd door de mededeling dat je 'mijn type' niet bent. De foto van de wederpartij krijg je niet te zien, slechte etiquette! (Wie aan een kiekje kan zien dat ik haar type niet ben, is al op voorhand niet mijn type).

De sfeer van de site is wel vrouwvriendelijker dan 2nd love, beter opgemaakt. Aan de selectiemogelijkheden wordt nog steeds gewerkt. Minpunt: als je in je zoekresultaten op de zoveelste pagina een profiel aanklikt, springen die zoekresultaten weer naar het begin en moet je een groot aantal pagina's doorbladeren om weer terug te komen waar je gebleven was... onhandig. Moet te verhelpen zijn.

Ook hier zijn vrouwen tot in het oneindige gratis lid, en moeten mannen betalen. Dat zal op dit soort sites onvermijdelijk zijn, maar leidt er wel toe dat nogal was dames gemakzuchtig worden, eenvoudig en zonder uitleg mannen afpoeieren en er uiteindelijk een 'leuke hobby' in gaan zien. In plaats van te streven naar serieuze contacten. Ook deze site zou iets kunnen doen aan het bevorderen van etiquette: elke benadering verdient een antwoord, ook al is dat een standaardreactie; geen foto vragen zonder foto terug; geen belangstelling, of verbreken van contact, wees er duidelijk over in plaats van de eeuwige stilte ...

Met de nodige reserves: SF is aan te bevelen voor wie niet al te serieus een buitenechtelijke fling zoekt, de site zit technisch aardig in elkaar en er wordt gewerkt aan verbeteringen, de deelnemers moeten het nog een beetje leren, aan de omgangsvormen moet nog worden gewerkt.

Het echte Nederlandse alternatief voor lovinglinks.co.uk is er nog niet, en in beginsel biedt 2nd love daar meer mogelijkheden voor dan SF, maar is nog veel te incompleet en technisch en qua interface/uiterlijk te simpel en onaantrekkelijk. En te duur! (Een serieuze poging tot een affaire kost een man zeker een half jaar, of meer, en dan is SF qua kosten veel aantrekkelijker.)

Sterke punten
voor langere lidmaatschappen niet duur
goed voor jongeren, althans jonger dan 50

Zwakke punten
niet echt gericht op contact en ontmoeting (en echt vreemdgaan)
blijft een beetje vrijblijvend, nadruk op foto's

Mijn Second Love ervaringen

Review over Second Love

Als man ingeschreven staan op SL is een oefening in bescheidenheid. Een paar observaties en tips.

De website heeft in totaal op dit moment 1750 ingeschreven mannen en 1000 ingeschreven vrouwen. Effectief zijn er 700 actieve mannen (die minstens 1 x per twee dagen inloggen) en dito 300 actieve vrouwen. De dames worden - zoals op elke relatie- en sexsite - bedolven onder de berichtjes. De eerste dag veertig berichtjes, loopt terug naar tien per dag. De inhoud bevalt de vrouwen niet altijd. Een deel van de nieuwkomers haken direct af. Uiteraard zijn de vrouwen ook hier feitelijk gratis lid. (Dus wacht even met betalen, er komt vanzelf een mededeling).

Op het allereerste begin na zoekt een vrouw geen mannelijke profielen door. Ze hebben het veel te druk met al die berichtjes. Wel kijken ze terug op kliks op hun eigen profiel, dat kan dus een aanwijzing voor belangstelling zijn. Op berichtjes aan vrouwen komt maar zelden een reactie, zelfs geen standaard-afwijzing. Dat is eigenlijk niet netjes. Tien keer per dag klikken lijkt me geen bijzondere inspanning.

Algemene tips (voor mannen): stuur niet zomaar op verzoek foto's, kan goed zijn dat je nooit meer iets hoort en op een studentendispuut aan de muur komt te hangen; trap niet in fakers (die gouden bergen beloven, zoals een 'life changing experience'); lege vrouwenprofielen zijn waarschijnlijk mannen die hun concurrentie in de gaten houden; vruchteloze tip: stuur geen vulgaire berichten of voorstellen, het is geen SDC, helaas lijken de Johnnies niet te stoppen; stuur geen standaardberichten, daar trappen ze niet in en je bederft het voor de rest

Specifieke tips: stuur de eerste keer een niet al te lange bericht; maar zeg wel iets specifieks over het profiel van de ander; wees behoorlijk enthousiast, zonder overdreven te doen; stel één specifieke vraag; ga een profiel niet overanalyseren (mijn fout) dus val niet over één dingetje dat je niet aanspreekt, of er een probleempje zit komt later nog wel eens aan de orde in een mailwisseling of gesprek; er zitten nogal wat regulars (meubilair) op deze site, die het waarschijnlijk te doen is om chatten en mailen en af en toe wat mannen af te zeiken, en niet om te ontmoeten - deze kun je vermijden door eerst een aantal weken mee te lopen met een gratis profiel en ze te identificeren;

Strategie. Kom redelijk snel tot een eerste selectie van een stuk of twintig kandidaten, en benader ze dan allemaal tegelijk met een persoonlijk getint berichtje. Kans dat je twee of drie serieuze reacties terugkrijgt van geïnteresseerden. Ga daar serieus mee mailen, uiteraard via een bijv. gmail-adres onder schuilnaam. Wees goed voorbereid, zorg dat je echt goede recente foto's hebt laten (!) maken. Geen vakantiekiekjes na een avond doorzakken. Alle vrouwen willen na een paar mails een foto, en ook wel één sturen. (Spreek van tevoren af dat je een foto terug krijgt.)
Vertel geen onzin of fantasie in je mails, je valt altijd door de mand en dan heb je ook niks. Zorg dat je goed in je vel zit, vertel geen klaagverhalen over je huidige relatie, ze zijn bijna allemaal op zoek naar een energiek en succesvol iemand, want een pantoffelheld hebben ze al thuis op de bank zitten. Vermijd mensen met duidelijke (huwelijks-)problemen. Singles komen ook voor en zijn een moeilijke categorie: veel willen toch eigenlijk de ware Jacob vinden. Beter iemand die gewoon thuis wil eten en slapen.
Als je te lang op SL rondhangt en twijfelt of dame X op grond van haar profiel wel echt de juiste is ben je te laat, op een gegeven moment ben je zelf meubilair en hebben ze allemaal je profiel wel eens gezien (want het is een kleine site).

Belangrijke wetenschap bij het vreemdgaan: wordt nooit verliefd! Het hart warm, het hoofd koel. Het gaat om momenten van samenzijn even helemaal los van de wereld. Altijd tijdelijk. Claim nooit.

PS. deze site is beslist géén nep-site, het is alleen behoorlijk moeilijk er als man succes te hebben. (Als vrouw overigens soms ook wel, maar om hele andere redenen, en dat mogen de dames hier zelf uitleggen, stel ik voor.)

Sterke punten
Redelijk goed doorzoekbaar.
Uitgebreide profielen (m.n. opleiding!)
Grotendeels HBO of WO

Zwakke punten
Vrouwen reageren weinig (ook geen standaardafwijzing)
Teveel Johnnies die vulgaire berichten sturen en daarmee 'gevoeliger' vrouwen wegjagen
De vrouwen zoeken nogal eens een macho of hengst, dat is fantasie, maar daardoor komen de echte (!) mannen die voor de langere duur gaan minder aan bod
Nog niet (zoals de Engels site LovingLinks wel, bestaat al 14 jaar) een 'community' die ook wat beschaving aan de leden bijbrengt (middels forum, parties etc.),

reacties:

Review: Feiten en overdenkingen

Mooie review, C. Maar even over vrouwenprofielen, die zijn eerlijk gezegd meestal (nog) minder goed als die van de mannen. Ik denk dan aan eerste regels als: "dit komt nog", "tjemig, wat is dat moeilijk...", "kom er maar achter", "ik ben ik", of gewoon "." Of aan die academisch gevormde dame die nu al anderhalf jaar dezelfde afgrijselijke typefout in haar eerste regel heeft staan.

Er staat nu één prachtig geschreven vrouwenprofiel op SL, met als mooiste regel ongeveer dit: 'ik wil je meenemen in de ouderdom als mijn laatste grote herinnering', maar voor het overige wordt er erg weinig aandacht aan besteed, vrees ik.

Review: Second Love is een goede cashcow inspelend op behoeftes

Op dit moment zijn er 2640 vrouwen ingeschreven, waarvan alleen al vandaag (10 april) 340 hebben ingelogd.

Review: mismatch

Ik heb af en toe hetzelfde probleem, maar dan andersom, krijg als niet-single nog wel eens matches die echt op zoek zijn naar een ware jacob, terwijl ik in de vragenlijsten heel duidelijk en overdreven heb aangegeven daar niet voor in te zijn.

Review: ONLINERS

Nooit one-liners versturen, werkt niet (als man dan). Matches afwachten, en een enkele keer benadert een vrouw jou op een foto, dat werkt ook. Sowieso geldt voor alle datingsites dat benaderingen door vrouwen veel meer kans op succes hebben dan andersom.

Review: vaag

Ik heb bijvoorbeeld meestal helemaal geen zin om direct online te chatten, stuur liever een verhaaltje of een mail, dus van mij mag er een generiek optie "zichtbaarheid uit" worden ingevoerd. Als ik inlog word ik direct bestookt met hoi, hallo, ben je daar, waarom zeg je niks, terwijl ik alleen maar naar nieuwe meldingen wil kijken, of foto's vergelijken.

Review: Paiq

Mijn probleem is niet dat van de sexdates, maar van paiq-dames die universeel op zoek zijn naar een prins op een wit paard...

Review: Hoe fake is het hier wel niet

Deze figuur is een bekende troll. Kan hij niet worden geblokt of zo?

Review: Datingsite?

Correctie in laatste alinea: status veranderd van 'lang verhaal' naar 'niet single'.

Review: Fake vrouwen

Nou, op SL vind je veel heel dikke vrouwen hoor, voor mooie dames moet je op secretflirt.nl zijn. Of je daar vervolgens veel succes boekt, is een tweede :-)

Review: Veel gebonden vrouwen op secretflirt (en hele knappe ook)

Je profiel kan je zo vaak veranderen als je wilt. Het is maar een tip. Alleen je nickname/alias zit je wel aan vast. Drie maand is inderdaad minimaal nodig, een jaar is beter, dit gaat langzaam en er gaat nogal wat tijd overheen. Voor singles (vooral voor mannen) op zoek naar de ware Jacob(-a) zou ik Paiq aanraden. Veel makkelijker contact.

Review: super dating site

En, Morena, heb je nou inmiddels je sugardaddy ontmoet? Of was het toch maar gewoon een leuk spelletje voor achter de PC?
Ik bedoel te zeggen: de mannen die dit soort sites (SF, SL) zien als reservoir aan sexwillige vrouwen zonder betaling, maar ook de vrouwen die het zien als een aardig (en voor hen) gratis tijdverdrijf zonder consequenties, maken het lastig voor degenen die echt een betekenisvol contact willen leggen.

Review: Bedrog en oplichting. Ook veel nep reviews door beheerder hierzo.

Ach, jongen toch. 2nd love is niet fake, maar lijdt aan dezelfde kwalen als alle datingsites.
1. Er staan veel meer mannen op dan vrouwen. Dus komen weinig mannen uiteindelijk aan bod. In het geval van SL is de verhouding actieve mannen: dito vrouwen ongeveer 2,5 op 1.
2. Bovendien, vrouwen worden overdonderd door reacties (de eerste dag veertig, aflopen naar tien per dag) en gaan (meestal) niet zelf op zoek. Dom, maar waar.
3. De meeste vrouwen zijn redelijk nieuw in dit spel, en niet allemaal even vaardig in het maken van onderscheid tussen serieuze reacties en bagger.
4. De meeste mannen sturen één- tot twee regelige standaardberichtjes, die niet ingaan op het profiel van de benaderde vrouw.
5. Veel (vooral jongere) mannen zien SL (en aanverwant) als reservoir van neukbereide dames zonder betaling. En nogal wat vrouwen trappen daar nog in ook.
6. Het realiseren van een serieuze second love kost minstens een half jaar en een stuk of tien ontmoetingen. Daar is deze site eigenlijk te duur voor. 100 euro voor een jaar zou een stuk aantrekkelijker zijn. (De vrouwen zijn sowieso gratis lid, en met name bij de 50plussers zit er erg weinig doorstroming in).

Maar, kortom, John, je hebt er ongetwijfeld weinig werk van gemaakt. Het kost tijd, man, veel tijd. Fake is het echt niet.

Review: Adultmatch review

Ben het met de review eens. Vorig voorjaar drie maanden betaald lid geweest, één reactie gehad, na twee mailtjes niks meer.
Paar weken geleden uit nieuwsgierigheid nog eens gratis ingeschreven, tot nu toe 67 profielen bekeken en niet één daarvan nam de moeite terug te klikken. Not one!
Misschien eens wat nostalgie: vóór de tijd van het internet deed ik, als man, aan contactadvertenties, in de Volkskrant bijvoorbeeld. 80 mooie brieven, op gekleurd papier, soms met een druppeltje parfum... iemand moet zo langzamerhand in staat zijn een model te bedenken voor het internet dat zoiets waarmaakt.
Zo langzamerhand is alles van AdultMatch via SecondLove tot Relatieplanet vruchteloos geworden, en dat gaat de online datingbusiness opbreken.

Review: Niet zo zeuren

Die 300 reacties over drie weken verbazen me niet - zie mijn review hieronder. Je hebt meer dan een derde van de hele mannenpopulatie gehad. Het blijft natuurlijk wat zuur dat de mannen de site financieel in de lucht houden, en weinig kans hebben op succes.

Ter vergelijk: in 12 weken ontving ik als man 5 spontane mailtjes, dus van leden die ik niet eerst zelf benaderd had.

Ik vind verder dat de beheerder inspanning zou moeten verrichten om - net als in een café of disco - meer vrouwen zich veilig te laten voelen. Nu verdwijnen er te snel dames die worden afgeschrikt door de aantallen of inhoud van de eerste aanval berichtjes.

Verder: mannen mogen dan de profielen niet goed lezen, vrouwen lezen helemaal geen profielen. Ze reageren alleen op berichtjes. Ik bedoel: er zijn mannen die aanvinken dat ze een "echte Don Juan" zoeken, die nog potent is ook (en ze bedoelen een vrouw...), dat moet toch iemand opvallen :-)?

Mijn bij voorbaat vruchteloze advies aan sommige vrouwen was: stuur alle reaguurders een vriendelijk standaardbedankmailtje en ga dan zelf rustig, en systematisch de profielen door. Doet geen enkele vrouw, ze zijn veel te blij met al die aandacht, maar de kans op duurzaam succes zou wel groter zijn. Waarom zijn er anders zoveel dames die maandenlang blijven inloggen en blijkbaar niet kunnen vinden wat ze zoeken?

Of: beetje intellectualistisch voor wie dat kan waarderen, maar misschien is er - andersom geredeneerd - toch een evolutionaire reden dat mannen jagen en vrouwen afhouden? Kunnen mannen hun potentiële maat beter inschatten dan vrouwen? Jakkes, voor mij als babyboomer met een onverwoestbaar geloof in de gelijkwaardigheid der seksen geen prettige gedachte! Het liefst werd ik ook achterna gezeten door een heleboel vrouwen, dat begrijp je.

Einstein (Simon67)