Datingsite?

Aanvullinkje op mijn eerdere review, paar tekstjes geleden. Een reviewer meldde dat Paiq zijn favoriete datingsite is, hij doet het jaren ... en heeft ooit één iemand ontmoet. Dat bevestigt een beetje wat mijn ervaring was na een week paiq: veel gechat, maar weinig wol. (Laat staan onder de wol :-) ) Dan gaat het een beetje lijken op Facebook.

Op de verguisde (en niet ten onrechte) "profielsites" geldt de regel dat je elkaar na twee tot (maximaal, is eigenlijk te lang) vier weken mailen moet zien te ontmoeten, want dat bepaalt of er werkelijk een klik zou kunnen zijn. Hooguit één of de vier ontmoetingen leiden immers tot een verdergaand contact, en dat vereist dan nog een heel wenproces (liefde op het eerste gezicht is na de middelbare school een tamelijk sporadisch verschijnsel).

Dus ik zou Paiq aanraden wat meer mogelijkheden aan te brengen voor directer contact, bijvoorbeeld toch (in tweede instantie, na een match) iets van een profiel, wat iemand zoekt weergeven, zodat voor wie wel eens meters kunnen worden gemaakt. In plaats van het 'waarom zouden we matchen, tja, hoe komen we daarachter, nou doei maar weer'. Het zou al heel wat zijn als duidelijk werd of iemand überhaupt een ontmoeting wil, of alleen wil babbelen.

En wat meer mogelijkheden voor alle shady varianten tussen single en niet single in kan ook geen kwaad. Er zijn polyamoureuzen, hele en halve open relaties (al dan niet uit nood geboren), mensen die op zoek zijn naar 'aanvullende relaties' (al dan niet discreet), singles die dat willen blijven, en die dat niet willen blijven. Het zou mooi zijn als daar wat sneller inzicht in komt.

Overigens, ik heb mijn status nu veranderd van 'lang verhaal' (je kan kiezen uit single, niet single of 'lang verhaal') en daar wordt het een stuk rustiger van. Nauwelijks matches, met lage scores, geen foto's....

Sterke punten
technisch vernuftig

Zwakke punten
veel gebabbel, weinig voortgang

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

2 reacties

Correctie in laatste alinea: status veranderd van 'lang verhaal' naar 'niet single'.

Ik heb het ook helemaal gehad met Paiq.

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Paiq
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden