Bloemetjes

Aanvulling op een eerdere review. Paiq is technisch vernuftig, maar vooral waar het het matchen betreft. Hoe het verder moet met een match, dus hoe je komt tot een contact met inhoud en liefst tot een ontmoeting - is het grootste vraagstuk. De site nodigt uit tot chatten - moet je maar net van houden - en waar je over zou moeten chatten weet vervolgens niemand. De eerder genoemde reviewer voor wie Paiq de favoriete datingsite (!) is, en die ooit één keer iemand in levende lijve ontmoet had, spreekt boekdelen.

Ik blijf er bij dat na een match iets van een profiel een heel goed aanknopingspunt voor een goed vervolg kan zijn. Voor wie überhaupt op zoek is naar een vervolg (en niet alleen naar een flirtachtige babbelbox).

Even iets over de matches. Ik heb me inmiddels ingeschreven als 'niet single'. 'Lang verhaal' als status leidt er toe dat mensen in drie chatwoorden willen horen wat dat lange verhaal is. Tja, daar is het een lang verhaal voor. Als niet single krijg ik matches die me er zonder enig contact direct afgooien, dus wel een vaste partner zoeken. Misschien is daar iets aan te doen, Paiq-team?

En een tweede is opleiding. Het is (jammer genoeg?) uitgesloten dat HBO+/WO een succesvolle match vormen met lager opgeleiden. Dus waarom krijg ik dan als post-WO steeds dames bij een stacaravan in de fotovergelijk? Of analfabeten om mee te chatten?

En dan de foto's zelf. Dames toch, vermijdt het volgende: bloemetjesjurken, tunieken, zonnebrillen, foto's waarvan de exen wel erg opzichtig zijn afgeknipt, oude trouwfoto's, foto's met huisdieren en foto's die overduidelijk meer dan twintig jaar oud zijn. Meer algemeen: mannen houden niet van vrouwen met heel kort haar, en wel van zomerjurkjes, beetje blote bloesjes, of korte rokjes. Probeer een beetje te ver-lei-den!

Sterke punten
technisch vernuftig

Zwakke punten
wat te doen na een match?

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

4 reacties

Nou Einstein. Voor iemand die zichzelf zo slim en wel opgeleid vindt, vind ik jouw review nogal dom overkomen hoor: "Hoe het verder moet met een match, dus hoe je komt tot een contact met inhoud en liefst tot een ontmoeting - is het grootste vraagstuk. De site nodigt uit tot chatten - moet je maar net van houden - en waar je over zou moeten chatten weet vervolgens niemand. De eerder genoemde reviewer voor wie Paiq de favoriete datingsite (!) is, en die ooit één keer iemand in levende lijve ontmoet had, spreekt boekdelen."

Ten eerste wat doe je op een speeddate-site (chatsite) als je niet van chatten houdt? Je hebt toch de vrije keus om dan te gaan zoeken naar een datingsite die het wel doet op een manier die jou aanstaat? En ten tweede moet iemand jou uitleggen hoe het verder moet nadat je gematcht bent??? Je bent toch niet contactgestoord??? Je gaat in gesprek en wat wil je er verder zelf mee? Vind je de dame in kwestie leuk genoeg om met haar af te spreken en is dat gevoel wederzijds dan is het toch niet zo moeilijk om een afspraak voor te stellen? Of verwacht je dan ook nog dat Paiq dat voor je doet? Dat de eerder genoemde reviewer slechts één ontmoeting in levenden lijve heeft gehad, zegt ook iets over hem toch?

Ik ben zelf al anderhalf jaar lid van Paiq en heb inmiddels tussen de 15 en 20 ontmoetingen gehad met allemaal leuke en mooie mannen. En mooi in de breedste zin van het woord, om niet net zo oppervlakkig over te komen als jij. Op het moment dat ik met iemand afspreek moet er al een goede klik zijn, anders ga ik zo iemand natuurlijk niet ontmoeten. En dat heeft tot nu toe altijd goed uitgepakt. Ik heb altijd een leuke avond of lunch of whatever gehad. Ik ga er dan ook vanuit dat ik uit ga, een leuke avond ga hebben en niet dat ik de liefde van mijn leven ga ontmoeten. Dus gewoon relaxt erin staan. Daar komt wel bij dat ik heel erg open ben en gemakkelijk praat, dus zo'n chat verloopt bij mij altijd vrij gemakkelijk. Zou dat niet het geval zijn geweest dan was ik uiteraard geen lid geworden van een speeddate/chatsite!! En verder moet je natuurlijk ook een beetje mazzel hebben met de mensen die je "ontmoet", er is een klik of niet.

De reacties en het ongeduld zoals jij dat ervaren hebt, zegt meer over die vrouwen en daar moet je mazzel mee hebben. En ook voor mensen die iets naast hun huwelijk willen, zijn er speciale datingsites zoals Second Love. Voor hoogopgeleiden is er e-matching.nl. Kan me voorstellen dat vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, niet zitten te wachten op getrouwde kerels. Wat overigens het oordelen over zo'n getrouwde man niet rechtvaardigt. Op e-matching zal je geen analfabeten tegen komen maar slechts mensen met wie je wel op jouw niveau kunt communiceren.

En waarom is het uitgesloten dat iemand met een HBO/WO-opleiding een succesvolle match vormt met lager opgeleiden??? Ik heb zelf "slechts" een mbo-opleiding en ben (in jouw ogen vast maar een stomme) secretaresse, maar ik daag je uit het gesprek met me aan te gaan. En analfabeten om mee te chatten is natuurlijk het andere uiterste en daar kan ik me iets bij voorstellen, maar ook die mensen hebben het recht om hier te zijn en hopelijk zijn er voor die potjes ook passende dekseltjes. Op het moment dat zo iemand bij jou terecht komt, kan je altijd afhaken toch? Maar wat is dat voor oordeel dat iemand die op een foto staat naast een sta-caravan lager opgeleid zou zijn? Kan iemand dat misschien uit nood als tijdelijke woonruimte hebben? Of misschien is het een vakantiefoto en houdt die persoon van kamperen? En wat maakt jouw met je ongetwijfeld mooie vrijstaande villa en super de luxe vakantievilla superieur naast iemand die op een foto staat naast een sta-caravan zeg??? Dat je jezelf überhaupt zo neer durft te zetten zegt misschien niets over jouw outstanding opleiding maar wel over jouw karakter en hoe je bent als mens. Hoop dat je trots kunt zijn op jezelf.

En als laatste: jij gaat toch verdomme niet bepalen hoe vrouwen eruit moeten zien? Als iemand blij is met haar bloemetjesjurk, wie ben jij dan om te zeggen dat ze die in hemelsnaam niet moet dragen??? En meer algemeen: mannen houden niet van vrouwen met heel kort haar. Spreek voor jezelf graag! Ik heb zelf kort haar, ben ongelofelijk sexy, supervrouwelijk en heb over mannelijke aandacht zeer zeker niets te klagen. Ik draag weliswaar vaak (korte) rokjes, maar alleen omdat ik ze leuk vind en me er goed in voel. Niet omdat een of andere loser meent mij te moeten vertellen wat ik moet dragen omdat hij daar gemakkelijker op klaarkomt! Waarom moeten wij altijd alleen verleiden en mogen jullie wel met je vette bierpens commentaar leveren op al die "dikke reten" die voorbij komen?

Het is jammer dat onze foto's er niet bij staan. Had graag gezien met wat voor super slimme, hoogbegaafde adonis met sixpack in ongetwijfeld designerkleding ik hier te maken had gehad! Leven en laten leven, houd je oordeel lekker voor je, zit echt niemand op te wachten en laat een ieder zijn wie hij/zij is. Als het je niet bevalt ga je toch lekker een deurtje in een villa-wijk verder god's gift to a woman zijn die jou wel verdient!

Wellicht is het een idee een eigen datingsite op te richten? Snobdating.nl of zo???

Hoi Einstein, je beveelt de site wel aan.
Maar als ik je verhaal lees vindt je het eigenlijk niks.

En ja iid bloemetjes jurkjes en af geknipte trouw fotos,
is ook killing, haha

Lijkt mij wel een leuke site, vooral omdat er geen profiel
bij staat.
Maar lees toch veel dat je een keer in de paar weken een
match hebt, wel weinig.....

Of er voor betalen begrijp ik.
Ga er nog een nachtje over slapen of ik me inschrijf....

Ik heb met veel plezier deze review en ook vooral de reactie van Missy erop gelezen, hahaha, erg mooi!
Ik geniet erg van Paig, leuke site, ik hou erg van chatten. Meer dan van die stomme profieltjes waarop mannen alleen maar schrijven dat ze van een uitdaging en reizen houden. Dus.. ik ben tevreden. Maar ja, aan alles zit een keerzijde, dus ook aan een datingsite!
Mannen die een foto plaatsen met zonnebril en afgeknipte ex, jakkes. Mannen die niet single zijn of nauwelijks kunnen spellen - ik zoek niet zo iemand en vind het naar dat ik daarmee vaak geconfronteerd word. Maar het is niet anders dan in de kroeg zegmaar.
Ik zeg: stel je open en speel het spel. Want dat is de prille liefde uiteindelijk toch :)

Dank voor jouw (leuke) reactie Meiske. Ik had gehoopt dat Einstein nog een keer zou reageren, maar zoals te verwachten was is hij daar waarschijnlijk te laf voor.
Veel plezier met daten op Paiq!

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Paiq
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden