De eerste ontmoetingssite voor vegetariërs en veganisten in Nederland en België!


VegaDates.nl Reviews

  Geweldig

  Erg leuk dat er een vega dating-site is. Ik ben ťťn keer voor 3 maanden betaald lid geweest met succes, ik heb intussen een geweldige relatie met iemand gehad, maar helaas voor een half jaar. Helaas is er op dit moment niet voldoende aanwezigheid in mijn regio om weer betaald lid te worden, hoop dat dit in de toekomst veranderd. Ik raad vegadates zeker aan, je bent misschien wat snel uitgekeken, maar als toevallig hier je liefde voor het leven tussen zit is het de moeite waard hier lid te zijn!

  Sterke punten
  - Geen gezeik met extra kosten na betaling. - Naar mijn idee serieuzer publiek. - Vergeleken andere dating-sites niet duur.

  Zwakke punten
  - Weinig leden.

  Leuk, maar klein

  Goede niche datingsite, maar te weinig actieve leden / aanwas van nieuwe leden. Vrij rustig daar, daarom geringe kans een leuk iemand tegen te komen. Jammer! Kunnen ze niet wat doen aan ledenwerving?! ;)

  Sterke punten
  goede niche

  Zwakke punten
  te weinig actieve/nieuwe leden

  leuke site maar puntje van kritiek

  Vegadates is een hele leuke site voor gelijkgestemden. Maar er is wel een puntje van kritiek. Ik heb het al eerder gelezen hier en wil dat ook nog een keer vermelden want het is mij ook al opgevallen. Sommige mensen hebben in hun profieltekst hun e-mail adressen geplaatst. Dat is niet eerlijk tegenover betalende leden. Zo ongelooflijk duur is een lidmaatschap niet. Maar sommigen denken lekker gratis te kunnen profiteren van de aandacht die ze daar krijgen... Ik zou vegadates willen vragen daar beter op te letten....Het staat in de voorwaarden....Als je dat bij andere sites probeer wordt je meteen uitgelegd dat niet te doen of verwijderd....

  Zwakke punten
  dat van die e-mails dus....

  mooie site, pure redactie

  Ik heb ingeschreven gestaan bij vegadates. Heb voor een tijdje rust genomen op het datingvlak maar als ik nog ergens zou willen terugkomen is het zeker hier.... Het is een site zonder dat gevoel van commercieel gewin wat de grote datingsites nogal hebben. Bij de redactie zitten oprechte en pure mensen.... Lidmaatschap is ook heel schappelijk....Er mogen wel wat meer leden komen dus ik hoop dat deze review daarbij helpt...

  Sterke punten
  oprechte redactie betaalbaar

  Zwakke punten
  de site zelf helemaal geen.... uiteindelijk zijn het de leden die de energie en de inhoud bepalen....

  lieve mensen

  Mooie site waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden. Mijn indruk: je vind er een slag mensen, dat bewust in het leven wil staan, geen of bewust weinig vlees eet, creatief en spiritueel is ingesteld en met nieuwsgierigheid de wereld beschouwt. Een verademing in de wereld van datingsites waar de opgeblazen ego's over elkaar heen buitelen, veel huisje boompje beestje ofwel "alles voor elkaar, nu alleen nog de liefde en ik ben klaar". Er lijkt meer de intentie om elkaar hier te ontmoeten dan de noodzaak om meteen klef te worden. Ontmoeten vanuit liefde. Kleinschaligheid is prettig maar het bereik is daardoor klein. Misschien is het net dat wat soms nodig is.

  Sterke punten
  Kleinschaligheid goedkoop gebruiksvriendelijkheid

  Zwakke punten
  Onbekend (maakt onbemind)

  belgen versus nederlanders

  :p

  Zwakke punten
  Het zijn praktisch allemaal nederlanders. Waar zijn die single jonge veggie belgen?!

  Leuke Mensen, zelfde ideeŽn, gezellige chats

  Leuke Mensen, zelfde ideeŽn, gezellige chats wat zelfs kan leiden tot leuke dagjes uit met je vegadate ; ) ook zonder te betalen, maar ik denk dat ik het maar snel doe want dan blijft deze goede site in de lucht!

  Sterke punten
  ook goed onderling contact en mails zonder kosten same ideas and feelings

  Zwakke punten
  ik mis wat nieuwe aanmeldingen, en zie veel dezelfde mensen. Beetje meer bekendheid zou geen kwaad kunnen.

  vals

  Het is erg vervelend en slordig dat Vegadates nooit controleert wie in zijn of haar profiel je email adres stiekem vermelden. Als betalend lid ik vind dit heel erg.

  goede prijs/kwaliteitverhouding

  Nog even een aanvulling op mijn eerdere review: een groot voordeel vind ik dat het heel betaalbaar is om actief deel te nemen. Per maand kun je je uitschrijven en dat levert helemaal geen problemen op. Opnieuw lid worden is ook zo geregeld. Ik heb zelf de indruk dat men liever een contactforum wil bieden voor vegetariers/veganisten dan dat het winstmaken op de voorgrond zou staan.

  prima

  (doeg)

  Sterke punten
  Kleinschalig; daardoor blijft het aantal reactiemogelijkheden overzichtelijk en komt mijn profiel ook eerder in beeld. Gelijkgestemden: een verademing! Back-office is goed bereikbaar: vragen worden binnen enkele dagen, zorgvuldig en met persoonlijke noot beantwoord. Kortom, ik voel me hier geen speld in een hooiberg!

  Zwakke punten
  Even goed onderzoeken hoe de site werkt om het optimaal te benutten Jammer dat het nog niet mogelijk is iemand af te schermen van je advertentie

  gelijkgestemden

  Fijn om op en site met gelijkgestemden te kunnen gaan staan. Het verbaasde me dat er mensen op staan, die biologische dieren eten.

  Sterke punten
  Heel duidelijk een site voor plantaardig etende mensen. Foto's vind ik heel leuk om te kunnen zien. Smilies

  Zwakke punten
  Er staan in totaal relatief weinig mensen op. Velen zijn al heel lang slapend lid.

  Heb vandaag ontdekt dat de advertenties op zichzelf staan vanuit de functie vrij zoeken.

  Het is wel even de moeite waard om even te kijken hoe de zoekfunctie werkt. Via de functie vrij zoeken kan je op verschillende categorieŽn zoeken. Bijna iedereen zoekt alleen op het hartje, terwijl er ook andere categorieŽn zijn. Dan wordt bijvoorbeeld wel het hartje maar niet de andere advertenties bekeken. Bij het zoeken kan je de andere categorieŽn bekijken door een ander tabblad te kiezen. Dan komen er opeens leden tevoorschijn die eerder niet te vinden waren. Ook door bijvoorbeeld "niet roken" te kiezen kunnen er opeens meer leden getoond worden. Het loont dus om even te spelen met de zoekfuncties. Dit is een aanvulling op mijn eerdere review. :)

  Sterke punten
  Het is een leuke site en er staan ook wel leuke profielen op, maar net als elders is het aantal matches een beetje beperkt. Er zijn in de tijd dat ik lid ben wel nieuwe leden bij gekomen, maar het mogen er wel meer worden. Over een tijdje maar opnieuw kijken hoe het dan is. Als slapend lid kan je niet zelf actief reageren, maar wel berichten beantwoorden die je krijgt.

  Zwakke punten
  Nog steeds niet zoveel leden van mijn eigen leeftijd. De mannen die ik heb zien staan zijn veel ouder en een foute leeftijd. Anderen hebben helemaal geen beschrijving van zichzelf, maar ze zoeken of willen bijv. een vrouw met vale spijkerbroek en bloemetjesjurk. (flower) Ik heb deze opmerking er alleen bij gezet omdat ik het wel grappig vind als mannen met een jurk willen daten. Ik zou liever willen weten welke hobby's ze hebben.

  Review VegaDates

  Er staan zeker een aantal hele leuke dames op. De keuze wordt ook steeds groter. Ik ben van plan snel weer wat actiever te worden, want op de algemenere sites wordt er toch nog raar opgekeken als je vegetarier bent. Je vindt hier gewoon sneller een gelijkgestemde.

  Sterke punten
  Steeds meer keuze. Echt bedoelt voor mensen die vegetarisch leven, of nog verder daar in gaan. Mensen die materialisme niet zo belangrijk vinden, en verder kijken dan grote auto's en carrieres.

  Zwakke punten
  Je kan niet kijken wie er bij jou hebt gekeken (en vise versa)! (dit vind ik echt een heel belangrijk nadeel!!!). Je kan niet zien of iermand je berichtje heeft gelezen! Men is over het algemeen niet zo erg actief op VD.

  Leuk!

  Veel leuke types gezien op deze site. rnNooit gedacht dat er zulke leuke mannen te vinden waren. rnrnVeel mensen die ook vegetariŽr zijn, en niet te veel geitenwollen sokken mensen. Ik ben ze nog niet tegengekomen in ieder geval. rnrn

  Zwakke punten
  Nadeel is dat je wel kan aangeven of je kinderen hebt of niet, maar niet of je een kinderwens hebt. Want mensen die serieus een relatie zoeken en kinderen willen kunnen dit niet aangeven. Voor mij geldt dan toevallig niet maar het is wel fijn om te weten wat de intenties van iemand zijn bij het zoeken naar een partner. rnrnIk vind de website alleen erg traag, en het bericht systeem niet echt handig.

  positieve reactie

  (H)(A)(Y)

  Sterke punten
  gebruiksvriendelijke site; knipoog versturen mogelijkheid en heel gemakkelijk; 1 knop toets voor; geen interesse, indien je geen klik voelt met de ander lekker thuis/ vanuit eigen vertrouwde omgeving surfen met ( bijna) gelijkgestemden, tijdstip je zelf schikt. fotoos bekijken van de persoon/ personen veel plezier ermee!

  Zwakke punten
  pas op voor 'verslavende " werking" voor je het goed en wel in de gaten heb zit je weer te lang achter je beeldscherm, zucht...

  Gevraagd om reviews.

  Had gevraagd om reviews. Heb me gisteren toch maar aangemeld als nieuw lid. De site op zich vind ik wel leuk, maar het zou wel wat meer leden kunnen gebruiken. Dat is de reden om deze review aan te maken. Update 17/02/2011 Er staan leuke profielen op, maar niet zoveel in mijn eigen omgeving en met dezelfde zoek-richting. Jammer, want die zijn toch wel leuk.

  Sterke punten
  Leuke opzet van de site, maar dat is mijn persoonlijke mening. Je moet niet strikt vegetarisch zijn om het te kunnen gebruiken. Zoeken op kenmerken is best wel goed uitgesplitst in verschillende categorieŽn. De kenmerken die ontbreken kunnen in de verschillende vrij te kiezen advertentie-teksten worden toegevoegd. Update 17/02/2011 Het is mogelijk om meerdere advertenties op te geven. Zo kan je makkelijker herkennen wat een lid zoekt. Daarnaast kan je meer over je persoon kwijt en meerdere groepen bereiken. Je kan zelf bepalen wat voor foto's je plaatst, zolang ze aan bepaalde regels voldoen. Zo kan je bijvoorbeeld ook foto's plaatsen waar je zelf niet herkenbaar op staat, maar die wel iets vertellen over jou als persoon. Via "Wie is online?" kan je zien hoe vaak elke advertentie van jezelf en via fotoalbum hoe vaak elke foto is bekeken. Zo kan je met een beetje handigheid en geheugen bij elke reactie zien of je hele profiel is bekeken.

  Zwakke punten
  Geen idee. Misschien dat er in mijn leeftijd nog niet zoveel leden zijn? Update 17/2/2011 Jammer is wel dat niet te zien is of de ander jouw berichten heeft gelezen. Zelf ben ik wel het type om gewoon netjes een korte uitleg te geven als er geen match is. Ik houd van duidelijkheid en je kunt nu eenmaal niet met iedereen hartsvrienden zijn. Er staan ook hier relatief wel veel relatie-zoekers op met een beperkte interesse in die richting.

Bezoek VegaDates.nl

Schrijf je eigen review