Reviews van deze auteur

Goede sites bestaan niet

Review over Lexa

Inmiddels ook al weer zon 2 maanden lid. Het publiek op deze site is vergelijkbaar met relatieplanet. Het probleem op deze site is hetzelfde als op alle andere sites, namelijk je kan mailen tot je een ons weegt, korte mails, lange mails, leuke mails, serieuze mails, maar helaas vindt 90% van al deze gelukkige en sociale vrouwen het niet nodig te reageren.

Daarnaast zijn er op deze site zeer veel fakeprofielen van super knappe dames, die je bestoken met interesse berichten. Je herkent ze meestal aan een onsamenhangend profiel. Ook veel profielen zonder foto die ik er van verdenk je uit te dagen tot een aanschaffen van opties, zodat ook niet betalende dames op je profiel kunnen reageren, wat natuurlijk nooit gebeurd. Ook moet je bij betalen om te kunnen zien of je bericht al gelezen is.

Het zou fijn zijn wanneer iemand een site maakt die het gedrag vd leden beïnvloed:
- foto verplicht
- abonnement verplicht, waarom moeten mannen honderden euro's per jaar betalen, terwijl dames zich gratis inschrijven om te zien wat er op hen afkomt
- blokkeer leden die niet reageren

Zo hou je sites tenminste een beetje serieus en voel je je als man tenminste niet compleet voor de gek gehouden en uitgekleed.

Sterke punten
Veel leden
(te) veel mogelijkheden op de site waardoor het onoverzichtelijk wordt
Je kan zoeken op reisafstand, postcode (zou iedere site moeten doen)
De dagelijkse 6 voorstellen is qua idee wel goed, het is een idee om uit het grote aantal leden, suggesties te doen

Zwakke punten
Relatief duur
Stomme optie structuur
Veel, heel veel dames met foute beoelingen, of pubers die lopen te kloten
Verdenking van nepprofielen, die je tot aanschaf van opties willen verleiden
Ook hier reageren de dames nauwelijks, fatsoen is ver te zoeken
Ook hier zoeken dames zelf nauwelijks, o wat zijn we geëmancipeerd
Relatieplanet is veel beter in het weren van fakers

De Hoogopgeleide man

Review over Mens en Relatie

Op dit moment aast men via de media op de veeleisende hoogopgeleide man. Dat is immers de makkelijkste klant, hij heeft geld, hij wil graag een vrouw, wat via gewone datingsites een haast hopeloze opgave is, dus ver over de duizend euro besteden aan persoonlijke bemiddeling zal het dan wel doen.

Straks ben je een jaar verder, amper een paar dates gehad, of niet passende en daar zeg je natuurlijk wat van.....vervolgens kun je het antwoord al raden....ja meneer maar uw eisen zijn ook zo hoog! Je ging immers niet accoord, met een groot leeftijdsverschil, wel/geen kinderen, afstand etc...

De werkelijkheid is waarschijnlijk, dat het leden bestand te karig is, want wie besteed er midden in een crisis zoveel geld aan iets wat zo volstrekt oncontroleerbaar is.

Eigenlijk moet men je eerst een portfolio van geschikte kandidaten laten zien, zo dat je weet wat je kan verwachten.

Maw, bezint eer ge begint, tenzij je van een gokje houdt

Bedroevend slecht

Toen de consulente begin dit jaar mij bezocht, werd er een mooi verhaal gehouden, dat ik -een verzorgde man, welke zijn zaakjes goed voor elkaar heeft, zonder veel ballast- een goed te bemiddelen kandidaat was, in het ruim 3200 leden tellende bestand. Geen rare eisen, een vrouw van ongeveer mijn leeftijd, liefst niet rokend, zonder kinderen, met vergelijkbaar mbo/hbo niveau en sociale achtergrond en enigszins uit de regio, omdat ik ivm werk niet kan verhuizen. Dat was allemaal geen probleem en waren normale wensen, de consulente kon zich zo al een paar kandidaten voor de geest halen, die wel eens zouden kunnen matchen. Kortom het leek een leuke tijd te worden met aansprekende dates…

Vervolgens krijg ik 4 voorstellen in ruim 7 maanden. Één dame welke bijna 10 jaar ouder is, op 1,5 uur rijden woont en met kinderen, een dame van bijna 10 jaar jonger die geen zin heeft in een veel oudere man (logisch), een dame met zelfs 3 thuiswonende kinderen en wel geteld één dame welke op het 1e gezicht een kandidaat zou kunnen zijn, maar na wat sms-sen geen contact wilde.

Wanneer je reeds in het begin netjes belt (je bereikt ze pas via een vaag callcenter), om te vragen of er iets mis is gegaan, wordt ik door een dame van kantoor als veeleisend en lastig neergezet. Een aantal maanden later, schrijf ik een nette mail om mijn teleurstelling over de kwaliteit van de matching kenbaar te maken. Uit de reactie blijkt dat ik eigenlijk in het gelijk wordt gesteld, maar dat (kort samen gevat) het niet meevalt, omdat met zoveel (leeftijd, kinderen, afstand, lbo-hbo) wensen rekening moet worden gehouden.

Inmiddels zijn we ruim 3 maanden verder en in 3 maanden niets meer gehoord en geen enkele vorm van persoonlijk contact, terwijl mijn ‘zilveren inschrijving’ een meer persoonlijke begeleiding zou betekenen. Uiteindelijk heb ik mijn inschrijfgeld terug gevraagd, omdat men totaal niet waarmaakt wat men belooft. Natuurlijk krijg ik direct een reactie met een verwijzing naar de kleine letters, namelijk dat men geen toezegging doet over het aantal matches, geen recht heb op terug gave etc… Op de kern van de zaak, namelijk de verkeerde voorstelling van zaken en het totale gebrek aan persoonlijke bemiddeling, gaat men natuurlijk niet in.

Er is geen sprake van dat er een consulente aan het werk is die haar kandidaten kent en op basis van mensenkennis matched. Wanneer dit wel zo zou zijn, zou je immers een telefoontje je krijgen om een kandidaat die technisch misschien niet helemaal macthed, toch even persoonlijk te bespreken omdat er gevoelsmatig wellicht toch een klik is, dat gebeurd gewoon niet. In plaats daarvan wacht men tot het eind van de maand, neemt men een willekeurig profiel en gooit men dat op de laatste vrijdag van de maand op je deurmat. Hierna mag je schriftelijk reageren, om aan te geven dat men weer geen rekening heeft gehouden, met een aantal begrijpelijke basis zaken als leeftijd, wel/geen kinderen en afstand. Uit de overige menselijke aspecten blijkt overigens ook nergens uit, dat daar wel rekening gehoudens is met je persoonlijkheid.

Kortom, hier is vooral iemand aan het werk die haar uiterste best doet om leden te werven, maar totaal niet waarkan maken wat ze beloofd en dan is bijna duizend euro veel geld. Dat men 3200 leden heeft, lijkt zéér onwaarschijnlijk, dan zou men immers wat vlotter en betere voorstellen moeten kunnen doen.

Helaas staat dit verhaal niet op zichzelf, want meerdere vriendinnen van mij, hebben vergelijkbare ervaringen met andere bekende bureaus, nauwelijks matches en slechte matches, volgens mij gaat het gewoon erg slecht in deze branche…begrijpelijk.

Kortom, ga lekker op vakantie voor dit geld en besteed het niet aan Match4Two of een ander bureau!

En over de positieve reacties hier, zijn ze echt? dat is de vraag.

Sterke punten
Vlotte verkoop babbel.

Zwakke punten
- Waarschijnlijk veel te weinig leden om te kunnen matchen
- Geen serieuze matching, onbekwaam personeel
- Totaal geen persoonlijk contact
- De kosten staan in geen enkele verhouding

Kijk uit!

Na lang twijfelen met dit bureau in zee gegaan. Enerzijds op basis van de positieve reviews hier en een TV uitzending op omroep Brabant. Ik had beter moeten weten...maar ik wilde niet eindeloos negatief zijn en ook dit eens een kans geven.

Een afspraak gemaakt met de consulente, die meteen de volgende dag kon...ik dus iets minder goed voorbereid dan wenselijk is. Op zich een goed gesprek, maar achteraf bezien wel wat oppervlakkig, hetzelfde geld voor het profiel wat men over mij opstelt (had ook van een doorsnee buurman kunnen zijn). Er wordt beweerd dat men ruim 3200 inschrijvingen heeft in de regio Brabant, Limburg en een stukje Gelderland....vooral in mijn leeftijd categorie pakweg 35-45. Of ik speciale wensen heb?...iemand van mijn leeftijd tot wat jonger, liefst niet rokend,uit mijn eigen regio en bijvoorkeur zonder kinderen. Dat was allemaal geen probleem hun bestand was groot genoeg en ze kende al wel wat dames zelfs uit mijn regio.

Ik met mijn stomme kop aan het eind van de avond getekend. Na enige tijd krijg je je profiel thuis gestuurd, wat inderdaad weinig om het lijf heeft. Na dat bevestigd te hebben en betaald (ruim 800,-) krijg ik de eerste kandidaat op de duurmat. Een veel oudere vrouw, ver buiten mijn zoek gebied, met kinderen etc... Dan ga je dus bellen, om te vragen wat er mis is gegaan. En om een lang verhaal kort te maken, krijg je van een dame van kantoor, dan al te horen dat je te kritisch bent.

Er zijn amper vrouwen zonder kinderen, mijn zoekgebied is te klein, ik stel te veel eisen etc... Dit stond haaks op het consult, waar ik juist omschreven werd als een makkelijk iemand, met weinig specifieke eisen, etc...die dus goede kansen maakt op een geschikte kandidaat.

Kortom, zolang je geen klant bent, ben je de ideale kandidaat, waar ze vele mogelijke matches voor hebben liggen, zelfs in je regio. Zodra je echter klant bent, ligt het allemaal wat moeilijker, je stelt te veel eisen, je zoekt te smal etc..
Tja, wanneer ik op zoek zou zijn naar een 10 jaar oudere vrouw, met 2 kinderen en ik ben bereid daar bijna 100km voor te reizen, dan staan er op Relatieplanet duizenden vrouwen die daarvoor in aanmerking komen en die vinden het waarschijnlijk helemaal niet vervelend om iets te beginnen met een jongere vent, die zijn zaken goed voor elkaar heeft.

Dan nog wat, de dame beheerd meerdere relatie bureaus; Match4Two, 50Plus, Relatiewensen, Match4Men en Relatiebemiddelingsgroep (deze krijg je aan de lijn wanneer je belt). De positieve reviews op deze site, komen overwegend van de zelfde PC (ip adres) onder de namen Nico, Sander (2x), Joke, Peter, Sophie, Lissa, etc...staar je daar dus niet op blind. De kans dat dit objectieve reviews zijn is nihil.

Er zal heel veel moeten gebeuren wil ik mijn mening over relatiebureau's in positieve zin bijstellen, ik dacht er goed aan te doen met een kleiner regionaal bureau in zee te gaan,maar of dat ook zo is...

Nog wat tips:
- Teken tijdens een consult helemaal NIETS, vraag bedenktijd, je bent anders een kapitaal kwijt en in het meest gunstige geval 25% vd totale kosten, maar altijd nog 200-300 euro. Waarschijnlijk krijg je dan een verhaal dat men voor niets is langsgeweest etc...
- Vraag bewijs van het klanten bestand. Waarom krijg je geen profielen te zien van mensen die bij je zoekwensen passen, zodat je ziet wie mogelijke kandidaten zijn en hoeveel er dat dan zijn
- Vraag om een bevestiging van je zoekprofiel, niet alleen een omschrijving van jezelf,maar ook wat je zoekt qua leeftijd, reis afstand, wel/geen kinderen(wens), roken, etc... Alleen dan kun je ze afrekenen op matches die niet kloppen.

Er wordt luchtig gedaan over reisafstand, maar dat is het niet. Je wil elkaar spontaan kunnen zien en ik moet oproepbaar kunnen zijn voor mijn werk.

De tijd dat een relatiebemiddeling bureau bestond uit een wat rijpere dame, die met een mapje geselecteerde kandidaten bij je thuis komt, om eens te kijken wie er mogelijk bij je past en waar je mee in contact zou willen komen, ligt ver achter ons. Je betaald een hoop geld aan een vaag instituut, die op geen enkele wijze openheid van zaken geeft, als het gaat om de grote van hun klanten bestand. Je hebt geen toegang tot een profiel site waar je mogelijke kandidaten kunt selecteren etc.. Het is een mistig wereldje van freelancers en franchisenemers,die er vooral op gericht zijn om met een mooi verhaal klanten te werven en waarvan het maar zeer de vraag is of men ook echt een substantieel klantenbestand heeft en of men ook over enige mensenkennis beschikt, om een goede match te kunnen maken.

Zwakke punten
Je wordt tijdens een consult enigsinds overvallen met een contract, waar je al snel aan vast zit.

Geen inzicht in het werkelijke aantal kandidaten wat men in huis heeft.

Van een regionaal bureau, met een persoonlijke benadering, verwacht je dat men mogelijke kandidaten ook persoonlijk kent, bij het matchen. Nou dat moet nog blijken, maar wanneer het matchen gebeurd door dames op kantoor die mij niet gesproken hebben...

Site op sterven na dood?

Review over e-Matching

Ik heb nu ruim 1.5 jaar ervaring met deze en andere sites, zowel hogeropgeleide als gewone. Deze site is wel de meest duffe site van allemaal ! Zelden wordt je profiel bezocht, zelden krijg je een reactie op een mail en de site wordt vooral bevolkt door mensen die niet zozeer hoogopgeleid zijn, maar het vooral wat hoog in de bol hebben.

Ik heb een hele lijst met favorieten aangemaakt en uit deze lijst zijn de laatste maanden tientallen dames verdwenen. Wanneer ik opnieuw ga zoeken vind ik nauwelijks nieuwe gezichten. Zoals anderen ook aangeven is het erg hinderlijk dat je niet kunt zien of:
- of iemand nog ooit online komt
- of de geadresseerde je bericht eindelijk eens gelezen heeft etc...
- of iemand betaald lid is

Kortom als man van 40, met een hbo opleiding en dito werk en geen bla bla baan, heb je op deze site werkelijk niets te zoeken.

Daarnaast verdenk ik ze van manipulatie. Op een gegeven moment verschenen er weer leuke frisse gezichten. Ik (stom) mijn Abbo verlengt en vervolgens bleken deze dames nergens meer te vinden.

Kortom, mijn vermoeden is dat de site langzaam leegloopt.

Sterke punten
Geen een

Zwakke punten
Het concept is achterhaald en van het publiek op de site moet je houden.

Ook maar zozo

Review over Knuz

Ik wil de site niet afkraken, maar wanneer je opzoek bent naar meer serieuze burgerlijke contacten en niet zit te wachten op dames die hun tijd vullen met eindeloos chatten en het versturen van niets zeggende mails,moet je niet op deze site zijn.

Dus wanneer je daten niet als tijd verdrijf ziet, maar als een oprechte poging iemand te leren kennen, moet je hier in mijn beleving ook niet zijn...

Sterke punten
Gratis

Zwakke punten
Gewoon de zoveelste sociale netwerksite, waar je net zoveel tijd in kunt steken als je wil

Veel beter gaat het niet worden

Review over NMLK

Na teleurstellende ervaringen met Parship, e-matching, match4me, etc... is dit eigenlijk een verademing. Dating sites kun je echt niet meer serieus nemen, zelden krijg je een reactie op een net verzoek,spontane acties zijn al helemaal zeldzaam en het lijkt erop dat het frustratiegehalte erg hoog is.

Bij NMLK ga je gewoon wat leuks doen, iets wat bij je past en daar ontmoet je mensen die stiekum ook zoekende zijn,maar niet zo geforceerd. Wanneer je geen *succes* hebt gehad, heb je over het algemeen een leuk avondje of dagje uit gehad en zo blijft het voor iedereen leuk.

Het is geen echte dating site, profielen bevatten alleen basic info, dus pas tijdens een activiteit heb je de kans om mensen te leren kennen. Dat lijkt een nadeel, maar is het niet, je voorkomt namelijk een vooroordeel, de belangrijkste reden waarom echte datingsites niet werken.

Sterke punten
Er worden vele activiteiten ontplooit, er is altijd wel iets wat een (beetje) bij je past. De sfeer is over het algemeen goed en nooit vervelend.

Zwakke punten
Die zijn er niet echt. Ok, je bent afhankelijk van het organisatie talent van de organisator, maar ach, over het algemeen komt het allemaal op zijn pootjes. Iets wat je soms wel merkt is, dat mensen op meerdere activiteiten tegelijk inschrijven en pas op het laatste moment afzeggen, waardoor voor iemand die ook mee had gewild geen plaats is. De organisatie is daar overigens wel mee bezig, omdat het vaak dezelfde zijn (dames :) ).

Fake

Review over Friendscout24

Niet aan beginnen. Na lid te zijn geworden kom je tot de ontdekking dat je zowat het enige betalende lid bent, die dus wel berchten kan sturen. Je wordt dagelijks bestookt, met dames die iets anders willen dan een relatie. Het gros van de actieve dames zijn Duits en niemand vult zijn profiel in.

Grote flop

Review over Match4Me

Na 3 maanden betaald lidmaatschap, met een volledig ingevuld profiel,nette foto etc.. Precies een keer benaderd door een dame, voor het overige wordt mijn profiel vrijwel niet bezocht door actief zoekende dames. Vrijwel alle dames in mijn favorieten lijst zijn gratis lid en daar valt nauwelijks mee te communiceren. Zelf actief zijn is ook weinig succesvol vanwege het eisenpakket van de dames en het feit dat ze gratis lid zijn.

Zwakke punten
Het is meer een kletssite vanwege de blogs, things2share en chat gedoe dan dat mensen echt opzoek zijn naar een partner.

Niks bijzonders

Review over Match4Me

Eerdere ervaringen met Parship en e-matching. Ik vind math4me zwaar overgewaardeerd. Op mijn complete en nette profiel komen uitsluitend dames af, die gemiddeld 5-15 jaar ouder zijn en vrijwel nooit uit mijn eigen leeftijd categorie. Het chat gebeuren is eveneens een flauw gedoe, op het zielige af. De dames tussen de 30-40 lijken nauwelijks actief en de meesten zijn gratis lid en kijken wat rond.

En zoals op alle hoger opgeleide sites heb je er als technische hbo man, weinig te zoeken, men is op zoek naar de perfecte ambitieuze man.

Zonde van je tijd en geld en wanneer ik dan toch voor een hoger opgeleide site zou gaan,geef ik de voorkeur aan e-matching, daar is aanzienlijk meer keuze, wat niet meteen betekend dat je er meer kans van slagen hebt.

Sterke punten
Het idee is goed net als de uitvoering.

Zwakke punten
Veel kijken en weing kopen.

Overgewaardeerde site

Review over e-Matching

Ik heb ervaring met zowel Parship als e-matching,maar e-matching valt zwaar tegen. Als technische HBO man met een normale baan,die midden in het leven staat, heb ik precies een reactie gehad van een vriendin die mij per abuis tegen kwam op deze site en mij complimenteerde wegens een goed/eerlijk profiel. Voor de rest niet een reactie gehad in 8 maanden. Op de meeste contact verzoeken die je stuurt komt helemaal geen reactie en als je al wat hoort is het een standaard afwijzing. Mijn gevoel is dat de dames erg hooghartig en veeleisend zijn,waardoor je als normale man totaal niet in de smaak valt.

Ik werk veel met vrouwen en heb daarbij niet het gevoel dat ik als onaantrekkelijk door het leven ga,maar voor e-matching is goed niet goed genoeg. Neen,de dames hebben alles voor elkaar in het leven,ze zoeken alleen een aanvulling op het leven en geen invulling. Oh ja,wel willen ze nog graag een kindje op hun 40e.

Parship is ook niet alles,maar er lopen in ieder geval meer dames rond die wel oog hebben voor de normalere man in deze maatschappij.

Sterke punten
Veel dames met foto

Zwakke punten
De dames hebben geen realistisch zelfbeeld.

reacties:

Review: E-Matching? Niet aan beginnen!

Nu zou ik zelf (42) qua leeftijd en jou 'niveau' toch niet op je profiel reageren, maar dat taal jou ding is, wil niet zeggen dat dat ook voor een ander zo is. Dus wees niet te kritisch, het gaat om de mens achter het profiel.

Dat mannen over zichzelf schrijven en niet een romantische mail aan jou versturen is goed verklaarbaar. Ook ik sta op e-matching en de profielen vd dames hebben erg weinig om het lijf, behalve een paar standaard foto's en kreten als zelfstandig, leuk, reizen en paarden etc... Kortom waar moet ik als man bij de dame op ingaan?

Tot slot zie je bij e-matching niet of je bericht gelezen is en weet je nagenoeg zeker dat je toch nooit een reactie zal krijgen. Dat motiveert niet bepaald om een uur de tijd te nemen om een heel persoonlijke mail te sturen en ik kies echt mijn kandidaten met zorg uit, dwz iemand van mijn niveau en leeftijd bv verpleegkundige, secretaresse, lerares, etc... Zeker op e-matching heb ik bijna nul kans op reactie.

Ik ga er vanuit dat indien een vrouw serieus zoekende is en zij een nette mail krijgt van een man die in zijn profiel duidelijk laat merken wie hij is en wat hij zoekt, de vrouw zelf ook eens uit de kast komt en reageerd. Uiteindelijk weet je pas bij een contact in levende lijve of er sprake is van chemie en daar moeten ook jullie als vrouw enige moeite voor doen.


Dus misschien moet je ook je eigen verwachting eens bijstellen en dat zeg ik niet om je af te kraken, maar zo gaat het in de digitale wereld, hoera.

Review: E-Matching? Niet aan beginnen!

Kijk dat is wat ik bedoel, een hautaine en neerbuigende houding, die nergens op gebaseerd is, veelvoorkomend bij leraressen (eeuwige vrijgezellen). Er staan genoeg dames op e-matching, die ook op andere sites ingeschreven staan, maar dan met de vermelding MBO, of HBO, die er op e-matching een flinke schep boven op doen en er doodleuk HBO, WO, of academisch van maken.

Overigens ga ik dagelijks om met academici die jou niveau royaal evenaren en deze mensen heb je in 2 soorten, de normalen die met iedereen kunnen opschieten en degenen die zich God wanen. Gelukkig is in het dagelijkse leven de 1e soort in de meerderheid, op e-matching en andere sites voor hoger opgeleiden, is het duidelijk andersom.

Misschien is Parship meer iets voor je, gezien de maandelijkse kosten zie je daar minder gewone mensen, al vrees ik dat het overal een moeizame zoektocht gaat worden.

Succes Madame

Review: Misleiding

Recent een enquete ingevuld op e-matching en ook daar aangegeven dat het zeer hinderlijk is dat je en niet kunt zien of iemand recentelijk ingelogd is en niet kunt zien of je bericht gelezen is. Na een paar jaar actief te zijn op datingsites is mijn ervaring dat het rendement zeer laag is en dat je bij herhaling jaar in jaar uit dezelfde gezichten tegenkomt. Dat geld ook voor mezelf, maarja dames halen kennelijk voor normale mannen structureel de neus op. We maken teveel taalfouten, schrijven geen proza, rijden niet in een Bentley, hebben geen villa in Monaco en staan niet te springen om met een vrouw van 40plus nog kinderen te krijgen.

Wat een rare kerels zijn we toch.

Review: De Hoogopgeleide man

Dat men je geen relatie kan garanderen is begrijpelijk, maar het minste wat men zou moeten kunnen laten zien -voordat je definitief inschrijft- is een portfolio van kandidaten, die ongeveer aan je wensen voldoen en waarvan de consulente kan garanderen dat ze een contact kan regelen. Zo weet je wat je kunt verwachten en zal de chemie tussen 2 mensen de rest moeten doen.

Review: De Hoogopgeleide man

@Vichinga

Tja, hoe pakken we dat nu een beetje discreet aan;)

Toen ik je naam googelde kwam ik me toch een stoot van een vrouw tegen, jemig, heb er nog rode oren van ha ha.

Review: Reactie op Brabander

Fijn dat jij positieve ervaringen hebt en dat gun ik je van harte.

Op de dag dat jij je review hier schrijft, ben ik overigens gebeld door mijn consulente over de ?Brabander? review van 7-3...laten we er van uit gaan dat dat op toeval berust(..)

Ze heeft beterschap belooft en aangegeven dat de dame van kantoor mij niet als 'moeilijk bemiddelbaar' of ?veel eisend? had mogen omschrijven, omdat ik dat niet zou zijn, aldus de consulente. Zaken als in de eigen regio wonen, ongeveer eigen leeftijd en zonder inwonende kinderen, lijken mij -en iedereen die ik ken- normale basis voorwaarden voor een prettig verloop van een relatie en hebben niets te maken met veeleisend. Kinderen moeten bij jezelf en je levensfase passen en een relatie op afstand is niet wat ik zoek. Gewoon na je werk even naar je vriendin kunnen, van ongeveer de zelfde leeftijd, lijkt me niet zon vreemde wens.

Ik ben inderdaad kritisch, niet direct op de sites zelf, maar wel op de manier waarop het er op deze sites aan toegaat. Iets wat de consulente tijdens het intake gesprek ook bevestigde, 75% vd contacten zijn vluchtig/niet serieus (ook op de hoger opgeleiden sites), dat is juist het verkoop argument van relatie bureaus, de mensen die daar ingeschreven staan zijn wel serieus opzoek.

Wanneer je mijn review over NMLK zou hebben gelezen, zul je zien dat ik niet louter negatief ben, maar gewoon een eerlijke mening geef en best begrijp dat het zo makkelijk niet is.

Vóór het schrijven van mijn review, heb ik wel degelijk contact gehad met de consulente, zij liet echter de volgende dag een medewerkster van kantoor mij terug bellen, met een voor mij erg ?krom? verhaal, zowel qua matching, als een aantal huishoudelijke dingen.

Review: Site op sterven na dood?

@dhr de Konink
Dat is mooie PR praat, maar dan is het toch wel heel toevallig dat ik altijd net die dames zou treffen.

Deze niet reagerende dames, staan vervolgens nog maanden op de site. Ook is het wel heel toevallig dat op jullie frontpage altijd de typische goodlooking succesvolle types staan en ikzelf en anderen nooit.

Ook staan er evengoed dames op, die ook op Relatie Planet staan en dan opeens een MBO opleiding hebben, niet erg hoor...

Waarom al die vaagheid? waarom kan je niet zien of je bericht gelezen is en waarom kan je niet zien wanneer iemand voor het laatst ingelogd is geweest.

Precies...om te verhullen dat de site helemaal niet zo actief als jullie willen doen geloven.

Volgens mij is online dating pasé, het gros van de inschrijvingen op de sites zijn niet serieus, dat blijkt temeer uit het grote aantal niet betalende leden...vooral dames.

Review: Site op sterven na dood?

Een blik op de laatste 50 aanmeldingen en je teld slechts 3 dames uit Brabant. De conclusie dat online dating niet werkt, met e-matching voorop, heb ik inmiddels al lang getrokken. 80% vd inschrijvingen zijn niet serieus, niet betalend en meer een verlengstuk van alle social media sites die er al zijn.

Review: Site op sterven na dood?

Ach gut, Dan de wijsneus,

detekstvoorspellendefunctievandeiPadwerktnietaltijdmakkelijkendankrijgjedatweleens.

Dan heeft een date gehad via deze site en dus werkt het. Ik werk in een vrouwrijke omgeving, waarvan er meerdere e-matching ervaring hebben en laten deze nou vergelijkbare ervaring hebben als onder getekende. En maak je over mijn opleiding geen zorgen,ik heb nog een ouderwets degelijke HTS achter de kiezen, zonder pretpakket en met de nodige internationale ervaring. Het enige wat ik niet heb, zijn HBO kapsones.

Overigens tel ik op dit moment slechts één nieuwe aanmelding uit Brabant, van de 50? dat is buiten gewoon hoopgevend, waarschijnlijk ook nog een niet betalend lid.

Ik heb overigens een relatiebureau ingeschakeld, in de hoop en verwachting dat het er daar wat serieuzer en prettiger aan toegaat, want dit is waste of time.

Review: Oplichters!

De reclame die men nu op TV uitzend is al helemaal walgelijk. "Ik ben een succesvolle zakenman bla bla....ik zoek een ambitieuze vrouw bla bla bla...."...

Alsof het een sollicitatie is voor een nieuwe salesmanger, ipv een zoektocht naar een leuke, lieve man/vrouw om het leven mee te delen. Zo ga je toch geen man/vrouw zoeken, dan wil ik nog niet eens op de site staan.

Review: slechte bemiddeling van mens en relatie

Hoe werkt het eigenlijk? Krijg je na de intake en enig matchen een aantal dossiers van kandidaten waar je uit kan kiezen, voor nader contact... Ik heb wel eens het gevoel dat relatie bureaus vooral werken bij wat ouderen, ipv 30 en 40tigers. Er zijn zoveel singels in deze leeftijd, dat het voor een relatie bureau toch niet zo moeilijk moet zijn om een aantal kandidaten te vinden.....waarmee het zou kunnen klikken.

Review: Veel beter gaat het niet worden

NMLK is geen datingsite, leden reageren ook niet zomaar op een vreemde die een bericht stuurt, terwijl men die persoon nog nooit heeft ontmoet tijdens een uitje. De mensen die je tegenkomt zijn gewoon echt en staan ook met zoveel woorden op de site. Je kan ook gewoon zien aan iemand zijn activiteiten historie, of deze persoon ook ooit echt komt opdagen. En wanneer mensen zich bij 3 activiteiten aanmelden, maar niet komen opdagen, dan treedt de organisatie daar tegen op. Juist om te voorkomen dat er voor anderen geen plaats is, ik spreek uit ervaring.

Review: Grote flop

Ik neem aan dat wanneer je jezelf op een datingsite inschrijft, je opzoek bent naar iemand, daarbij de zoekfunctie gebruikt en dus vanzelf op profielen uitkomt van leeftijdgenoten uit je regio. Het feit dat dat nauwelijks gebeurt geeft aan dat men dus niet actief zoekt, laat staan dat men geïnteresseerd is in wat je in je profiel schrijft. Tel daarbij op dat men ook niet bereid is om abonnementsgeld te betalen, dan mag je toch onderhand wel concluderen dat het niet veel voorsteld. Niet terug schrijven is sowieso onfatsoenlijk, zeker wanneer je jezelf als " hoger" opgeleide verkoopt. De verhouding betalende versus gratis leden, is net als op veel andere sites ver zoek.

Review: Grote flop

@zo is het maar net, e-matching is in grote lijnen een vergelijkbare ervaring.

Ik wil overigens wel benadrukken, dat ik door match4me als 'bedrijf' correct ben behandeld, het is het gedrag van de leden die deze ergernis veroorzaakt.

De reden dat ik voor een betaalde hoger opgeleiden site koos, is om serieuze mensen te treffen, die in meer of mindere mate op hbo niveau denken zowel qua IQ maar ook zeker EQ (en gezond verstand). Dus niet het type wat je veelvuldig op Relatieplanet ed aantreft (de goeden niet te nagesproken). Wat ik aantref zou ik aan de borreltafel eerder omschrijven als dametjes die graag in de etalage staan en rondkijken naar een ambitieuze prins in een witte Mercedes, die opgewassen is tegen een flinke portie ADHD.

Review: Niks bijzonders

@Technische vrouw
Mij was verteld dat match4me wat levendiger was dan e-matching, dat is misschien wel zo, maar de benadering is zeer oppervlakkig. Of mannen meer op sex gericht zijn, zou kunnen, maar sommige dames maken er ook geen geheim van, dat ze niet vies zijn van een one night stand.

Je hebt gelijk dat het hele medium erg oppervlakkig is en dat je als serieus zoekende, snel teleurgesteld kunt raken wanneer je niet snel een profiel treft wat wel goed klikt.

Mijn ervaringen met dames van hoger opgeleiden sites, is toch dat men vaak op zoek lijkt naar die perfecte, ambitieuze, succesvolle man, ipv een vakman op hbo niveau die gewoon zijn werk doet.

...maar de oppervlakkige benadering, van het hele dating gebeuren, blijft het probleem. Zeker wanneer je niet zon beeldscherm tijger bent, die graag hele avonden aan mailen en chatten besteed.

Review: Overgewaardeerde site

@Rianne,
Ik moest even mijn ei kwijt vandaar mijn review hier...
Mijn ervaringen met ematching heb ik een tijdje terug besproken met deze vriendin en zij heeft eigenlijk dezelfde ervaring als jij en ik. Het is erg jammer dat we met zijn allen de spontaniteit en vriendelijkheid verloren hebben, om op een wat prettiger manier te daten en te realiseren dat niemand perfect is, jezelf inbegrepen.

Review: Overgewaardeerde site

@janine
Neen, mijn nik op e-matching is geen Brabander, maar ik heb wel zojuist je profiel bekeken ;)
Ik zet inderdaad een karikatuur neer en tot op zeker hoogte begrijp ik de term "aanvulling" ipv "invulling" wel. Op 'onze' leeftijd zoek je wellicht eerder een goede vriend/vriendin om van alles mee te delen, ipv iemand om je helemaal aan te verliezen en 'alles' voor op te geven. De term "aanvulling" vind ik wel raar icm andere wensen, zoals het nog graag willen krijgen van kinderen. Als man zijnde vind ik het raar om als "aanvulling" te worden gezien, terwijl kennelijk wel van mij wordt verlangt mijn aandeel te nemen in het stichten van een gezin....