Dating Apps

Dating Apps

Voordelen en nadelen van dating apps 

Dating apps zijn tegenwoordig bijzonder populair. Deze apps hebben het daten nog makkelijker gemaakt dan het al was. De online datingsites ondervinden thans heel wat concurrentie van de nieuwe dating apps. Deze apps zijn zeer handig in gebruik, dat ze thans veel vaker gebruikt worden dan de normale datingsites welke via het internet te benaderen zijn. De dating apps brengen gebruikers waar ze ook willen en op elke moment van de dag in contact met andere singles. 

Het gebruik van de dating apps 

De dating apps zijn te benaderen via alle moderne smartphones. Als een gebruiker normale apps kan downloaden en installeren, dan kan men ook zeker dating apps downloaden en gebruiken op zijn of haar mobiel. Hierdoor kan elke single binnen enkele seconden gebruik maken van de dating apps. Daarnaast zijn de populaire dating apps voor mobiele telefoontoestellen ook nog gratis te benaderen. Dit is een groot voordeel ten opzicht van de normale datingsites op het internet. Veel van deze datingsites vragen een maandelijks vergoeding om bijvoorbeeld berichten te kunnen versturen.

Voordelen van dating apps: 

  1. De dating app brengt de gebruiker in contact met singles in zijn of haar buurt. 
  2. Gebruikers kunnen zelf bepalen tot hoever ze zoeken. 
  3. Er kan een minimum en maximum leeftijd ingesteld worden. 
  4. Het downloaden en installen is zeer simpel. 
  5. De meeste dating apps zijn gratis. 
  6. De persoonlijke gegevens van gebruikers worden niet gedeeld met anderen. 
  7. Gebruikers kunnen foto’s van andere singles bekijken op de app. 
  8. De dating app is 24 uur per dag te benaderen. 
  9. De dating apps zijn op alle smart phones te gebruiken. 
  10. Gebruikers kunnen snel en eenvoudig contact leggen met andere singles. 

Nadelen dating apps 

Het kan weleens voorkomen, dat gebruikers lastig worden gevallen via de dating apps. Een van de problemen is dat iemand zich kan voordoen als een andere persoon. Dit is niet eenvoudig te controleren. 

Tinder 

Tinder is een van de populairste dating apps in Nederland. Ongeveer 1.2 miljoen Nederlanders hebben deze dating app op hun mobiel staan. Gebruikers krijgen een foto te zien van een man of een vrouw, en de gebruiker mag dan middels een “like” aangeven of de persoon aantrekkelijk is of niet. De andere persoon krijgt ook de foto te zien van de gebruiker, die zijn of haar foto heeft “geliked”. Als beide personen elkaar leuk vinden, dan is er een match en kan men starten met het versturen van berichten. Als er geen match is, dan is er ook geen mogelijkheid om berichten naar elkaar te sturen. 

Tinder is een gratis dating app. Er zijn wel enkele beperkingen, die men kan afkopen met een relatief goedkoop abonnement. Het grootste nadeel van het matchsysteem, is dat het op uiterlijk is gebaseerd. Als meen geen goede foto’s heeft van zichzelf of als de foto’s aan de mindere kant zijn, dan is het iet wat moeilijker om een goede match te vinden via deze dating app. 

Voordelen

Het voordeel van Tinder is dat veel mensen deze app gebruiken. Daarnaast is er ook verbinding met het sociale media profiel, zodat men gelijk iemands interesse kan zien. Daarnaast kan men alleen een gesprek starten met mensen, die ook daadwerkelijk interesse hebben in de andere. Dit minimaliseert het gevoel van afwijzing. Tinder is een gratis dating app en gebruikers hebben de mogelijkheid om te zien of Facebook vrienden iets gemeen hebben met een match. 

Nadelen

Deze dating app biedt maar een beperkt aantal matches per dag voor wat betreft de gratis versie. Daarnaast is deze app voornamelijk op uiterlijk gebaseerd. De knapste mensen maken dus ook de meeste kans. Door het grote aanbod zullen er gelukkig wel altijd matches zijn. 

Happn

Bij Tinder kunnen gebruikers aangeven binnen welke afstand zij een date willen. Men kan dus in eigen stad op zoek naar een match of 200 kilometer verderop. Bij dating app Happn werkt het weer anders. De app houdt bij waar gebruikers zich door de dag heen bevinden en stuurt deze informatie op naar de servers. Hierna krijgt de gebruiker een overzicht van alle mensen, die hij of zij gepasseerd is binnen een afstand van 250 meter. Gebruiker kunnen deze mensen ‘liken’ zoals dat ook het geval is bij Tinder. 

Voordelen

Het voordeel van Happn is dat het gebaseerd is op afstand. Gebruikers kunnen mannen of vrouwen ontmoeten, die ze eerder op de dag zijn gepasseerd. Hierdoor wordt de reisafstand minder voor een date. Daarnaast heeft Happn ook een “charm’ systeem om iemand direct te laten weten dat er een vonk is overgeslagen. 

Nadelen

Het nadeel van Happn is dat de locatie wordt geregistreerd. Dit willen mensen meestal voor zichzelf houden. Daarnaast zijn er ook weinig gebruikers in Nederland. Het “vreet” batterij wanneer de app constant aanstaat om de locatie bij te houden. Ook het feit, dat iemand 250 meter in de buurt was kan een nadeel zijn. Sommigen kunnen dit als heel eng ervaren. 

Badoo

Badoo is een mengelmoes tussen een sociaal netwerk en een dating-site. Gebruikers kunnen inloggen via de website of hun app. Middels een kennismakingsspel kan men foto’s van gebruikers liken. Het laatste heeft veel gemeen met de dating app Tinder. Gebruikers kunnen ook bladeren via profielen in de buurt en mensen een berichtje sturen. 

Verder heeft Badoo een in-app aankopensysteem waarmee men beter zichtbaar kan worden voor andere singles, of betere manieren krijgt om hun aandacht te trekken. Net zoals Happn heeft Badoo een 'ontdek functie' waarmee gebruikers mensen kunnen zien waar ze in de buurt zijn geweest. Badoo legt alleen niet de GPS-route vast.

Voordelen 

Badoor heeft verschillende manieren om mensen te leren kennen. Gebruikers hebben onder andere de mogelijkheid om profielen door te bladeren. Daarnaast is het ook een populaire dating app voor wanneer men op vakantie gaat. 

Nadelen 

Badoo heeft een beperkt aanbod aan singles. Gebruikers kunnen de hele dag notificaties krijgen als mensen over hun profiel gaan. Het is een onoverzichtelijke app met te veel opties. En daarnaast is de app aan de trage kant op oudere telefoons. 

oHello

Het principe van dating app oHello is heel simpel. Gebruikers krijgen mensen te zien binnen een straal van 3 kilometer waar hij of zij zich bevind. Als de gebruiker iemand leuk vind, dan kan hij een contactverzoek sturen voor de persoon. Is die persoon ook geïnteresseerd, dan zoekt oHello een geschikte locatie uit voor een date. Het is de bedoeling dat beide personen elkaar binnen 45 minuten ontmoeten. Achteraf kan een recensie achtergelaten worden op het profiel van de andere. oHello richt vooral op echte ontmoetingen. Mensen kunnen middels deze app ook daadwerkelijk afspreken om te kijken of er een klik is. 

Voordelen

Het voordeel van oHello is dat het zich focust op face to face contact. Het is de bedoeling dat gebruikers binnen een uur afpreken. Hierdoor leren mensen elkaar in het echt kennen en dit scheelt natuurlijk ook de tijd, die men besteed aan het chatten. 

Nadelen

Soms is het niet overbodig om even een tijdje met iemand te chatten, puur om te weten te komen of deze persoon leuk is. De locatie wordt voor de personen uitgekozen en het is de bedoeling dat er ook daar wordt afgesproken. 

Bumble

Bij de dating app Bumble zijn vrouwen verplicht de eerste “move” te maken. Als er een match is, dan heeft de vrouw 24 uur de tijd om het eerste berichtje te sturen. Deze optie staat uit bij de mannen. Indien de vrouw binnen 24 uur geen bericht stuurt, dan wordt de match opgeheven. De man heeft wel de mogelijkheid om deze met 24 uur te verlengen. 

Voordelen 

Het is een origineel idee dat vrouwen het gesprek moeten beginnen. Vrouwen hebben hierdoor meer controle. Het voordeel voor mannen is dat ze niet heel creatief hoeven te zijn. 

Nadelen

Het nadeel van deze dating app, is dat niet veel Nederlanders lid van zijn. Na 24 uur is de match weg als de vrouw niet reageert. 

Lexa

Heel handig is de Lexa app. Met deze app kunnen gebruikers hun mailtjes nagaan of chatten met favoriete personen terwijl men in de trein is of een vrij moment aan het werk heeft. Alle functies van de reguliere Lexa website zijn ook toegankelijk via de Lexa app.

De Lexa dating app is gratis te downloaden voor zowel iOs, Windows Phone als voor Android- toestellen. Als het lidmaatschap verlopen is, blijven gebruikers toegang hebben tot de app en kan men nog steeds profielen zien. Echter heeft de gebruiker geen mogelijkheid meer om te flirten of een bericht te schrijven. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een mobiel abonnement. Dat kan geld schelen. Met het Lexa iPhone Only abonnement hebben gebruikers alleen mobiel toegang tot de app, maar kan men alsnog van alles gebruik maken. Lidmaatschap voor de iPhone Only kost per week € 6,99 en per maand € 24.99.

De voordelen en nadelen 

De lexa dating app heeft helaas wel te kampen met wat vertraging. Zo worden berichtjes niet altijd meteen geüpdatet en is er een (kleine) vertraging in de chat via de app. Dat kan soms voor wat verwarring zorgen of voor miscommunicatie. Neem de ander dus niet meteen kwalijk als het lijkt dat hij of zij niet meteen reageert, dat ligt in de meeste gevallen echt aan de technische kant van de app zelf. Lexa probeert desalniettemin continue de app te updaten en te verbeteren. Grote kans dat dit kleine mankement binnenkort wordt opgelost. Een groot pluspunt van deze app is, dat deze gebruik maakt van de locatie van de gebruiker. Daarom kan men gauw zien welke singles er in de buurt zijn. 

Relatieplanet

Relatieplanet is een Nederlandse datingsite, die al wat langer mee gaat. Helaas is Relatieplanet leeggelopen als het om twintigers gaat. Volgens henzelf is het merendeel van hun leden tussen de 35 en de 65. Veel mensen die al wat ouder zijn dus. Leden kunnen gebruik maken van een betaald abonnement. 

Relatieplanet beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app van relatieplanet zijn gebruikers altijd bereikbaar en kan men continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kan men berichtjes versturen, gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden.

Voordelen 

Relatie plant heeft een oudere doelgroep en is gefocust op een duurzame relatie. Deze site is meer gericht op wat er wordt gezegd en in mindere mate op uiterlijke schijn. Daarnaast is deze app ook voor personen van alle opleidingsniveau’s. 

Nadelen

Een betaald abonnement begint bij 20 euro voor 1 maand, maar als men zich voor langer inschrijft, dan is een abonnement wel goedkoper.

Paiq

Paiq is een dating app, die van oorsprong populair is onder Nederlandse studenten. Het komt doordat men een vragenlijst invult met hele specifieke vragen. Die worden naast de scores van andere leden gelegd, en op basis daarvan wordt er een match gemaakt. De foto’s van gebruikers worden pas zichtbaar naarmate het gesprek met een match vordert. 

Spelletjes

Daarnaast zijn er aantal andere opties om matches te krijgen, waaronder  het spelen van spelletjes, waarbij 2 mannen en 1 vrouw voor een korte periode met elkaar chatten en de vrouw na afloop kiest met wie ze verder praat.

Voordelen

Deze app is populair onder studenten. Het gaat in deze om een vragenlijst systeem, waardoor er matches worden gemaakt op basis van het innerlijke. Er zijn kennismakingsspelletjes, waardoor nieuwe mensen elkaar leren kennen op een leuke en ontspannen manier. 

Nadelen

De foto’s van gebruikers worden tijdens het chatten onthuld, en niet daarvoor. Daarnaast is de lay-out amateuristisch in vergelijking met andere datingsites. Paiq is relatief complex, en gebruikers zullen af en toe e- mails krijgen waar ze zich zelf zullen afvragen waarom ze een dergelijke mail überhaupt krijgen. 

eMatching

eMatching is, zoals de reclamespotjes op radio en TV al aangeven, gericht op het vinden van een relatie voor hoger opgeleiden. Dit is een voordeel als men als gebruiker zelf hoger opgeleid is en gelijkgestemden wilt ontmoeten. Het nadeel is dat de focus erg gericht is op een serieuze relatie. Hier is op zich niets mis mee, maar in de praktijk blijkt dat sommige mensen op deze site dat wel erg serieus nemen.

Voordelen

Deze dating app is gericht op hoger opgeleiden en het vinden van een serieuze relatie. Deze site beschikt daarnaast over handmatig gecheckte profielen, waardoor de kans op nep profielen zeer miniem is.

Nadelen

Deze app heeft een aantal verouderde profielen, waardoor het kan voorkomen dat gebruikers niet altijd een berichtje krijgen. Een aantal mensen willen in een vroeg stadium heel veel met de andere, denkende aan bijvoorbeeld een kinderwens en trouwen. 

Parship

Parship werkt met het opstellen van een psychologisch profiel. Vrij algemene vragen, die gebruikers invullen, moeten een beeld geven van de persoon. De scores van alle leden worden naast elkaar gelegd waardoor men met matches kan komen. Deze site ook gericht op hoger opgeleide singles. 

Voordelen

Deze dating site met app gebruikt persoonlijkheidstesten om matches te vinden. Het is daarnaast gericht op het vinden van een relatie en is bedoeld voor een oudere, hoger opgeleide doelgroep. Het is daarnaast een app welke minder gericht is op het uiterlijk van de gebruikers, welke wel het geval is op andere sites. 

Nadelen

Het nadeel is dat gebruikers 250 euro moeten betalen voor een abonnement van tenminste zes maanden. Daarnaast is dit bedrijf een deel van een internationale bedrijf, en heeft veel slechte reviews qua support en ondersteuning. De persoonlijkheidstesten bieden daarnaast ook niet de garantie, dat gebruikers mensen zullen vinden, die ze ook daadwerkelijk leuk vinden. 

Pepper

Met de Pepper Android app kunnen gebruikers op een leuke en laagdrempelige manier interessante mensen leren kennen, ongeachte de tijd en de plek waar men zich bevind. 

Met de Pepper Android app kunnen gebruikers zichzelf laten zien. Dit kunnen ze doen middels een collage van foto’s en video's. Hierdoor kan men geïnteresseerden ook laten zien wat zijn of haar hobby’s zijn. Gebruikers kunnen ook de mooiste profielen bekijken. Dit biedt de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van andere singles. Daarnaast kan men ook updates ontvangen van de meest actuele interesses van matches. Er is ook een laagdrempelige benadering. Gebruikers kunnen eenvoudig foto’s liken, berichten sturen of een chat starten. Gebruikers kunnen ook live notificaties ontvangen.  Een Full Membership is geldig voor zowel de dating app als de (mobiele) site. Binnen de abonnement periode mogen leden onbeperkt berichten versturen. 

Om toegang te krijgen tot de Pepper android app hebben gebruikers eerst een Pepper profiel nodig. Een profiel kan men gratis en snel maken op de mobiele site van datingsite Pepper. Pepper kost 25 euro per maand en profileert zich niet specifiek op een bepaalde doelgroep.

Voordelen

Indien gebruikers breed willen zoeken, dan biedt Pepper de uitkomst. 

Nadelen

De dating app Pepper onderscheid zich niet veel ten opzichte van andere betere dating apps. 

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden