Reviews van deze auteur

hè, hè, een datingsite die gratis is en alle mogelijkheden heeft die ik zoek!

Review over OkCupid

Ik wil niet betalen voor een datingsite, dus om te kunnen chatten vallen de meeste sites al af. Date.nl vind ik een waardeloze, knullige en onoverzichtelijke site. Badoo doet wat het moet doen, dus daar hing ik al een jaar of drie rond.

Toen ik bij een review werd getipt over OKCupid was dat maar goed ook! Want dit is nu wat ik zocht! Hier kan ik op de voor mij belangrijke, maar voor andere mensen gekke criteria zoeken! Dat kan op badoo niet. Ik vind het bijv. belangrijk dat iemand van huisdieren houdt, want die heb ik. Daarop kan ik filteren. Ideaal.

Doordat alle vragen in het Engels zijn (in ieder geval op de iPhone-app, op de site ben ik nog niet geweest, hoe heerlijk ook dat hier een app voor is!) is het niveau van de mannen hoger dan op badoo. Dat is een goede zaak. Nepprofielen heb ik nog niet gezien en tot mijn verrassing zijn er genoeg Nederlanders aangemeld.

De Questions, Quiver, matches, alles is even leuk. Ik vermaak me daar uitstekend. In een dood momentje ga ik wat vragen beantwoorden. Dit is echt de manier om iemand goed te leren kennen/te filteren op wat je werkelijk belangrijk vindt voordat je gaat chatten. Ik ben heel erg blij met deze site.

Sterke punten
overzichtelijk
leuke vragen
humor
gezelligheid
veel Nederlandse leden
leden met een wat hoger niveau
veel functies/veel te beleven
alles gratis

Zwakke punten
bij de quickmatch staat er geen woonplaats/afstand bij. Dat is voor mij belangrijk. Ik heb hierover feedback gestuurd naar de makers.

er wordt zelfs een waarschuwing gegeven (als je ernaar kijkt) voordat je je adresboek deelt

Review over Badoo

Nog beter opletten mensen, als je hier last van hebt (ik dus niet, want ik doe dat niet). Ik heb het net getest, ik geef badoo toegang tot mijn adresboek.

Rechtsonder staat, voordat je akkoord moet geven (!) "hoe werkt het"?

Als je daarop klikt staat er, en let op voor iedereen die zich hier zo druk over maakt:

Door te klikken op de blauwe knop geef je aan Badoo toestemming om de geselecteerde contacten een persoonlijke uitnodiging in jouw naam te sturen om ook lid te worden van Badoo. Als er contacten zijn die je niet wil uitnodigen voor Badoo, de-selecteer deze dan gelieve.

Duidelijker kan toch niet? Zoals ik al zei: spam veroorzaak je altijd zelf, door je eigen onoplettendheid. Facebook heeft hier ook een handje van. Als je Facebook laat zoeken in je adresboek naar "mensen die je al kent", dan bestook je die mensen de rest van de tijd met spam. Echt je eigen schuld. Als je er last van hebt: niet doen dus.

Sterke punten
Luid en duidelijk. Maar je moet wel LEZEN voordat je dingen doet.

Zwakke punten
Geen!

klopt niet wat Wim zegt

Review over Badoo

Hai Wim, zoals ik al eerder uitgelegd heb komt Badoo en dat soort sites volledig legaal aan de e-mailadressen, omdat mensen zelf zo stom zijn de site toegang te geven tot hun adresboek. En als je DAT doet, dan gaat badoo automatisch mails versturen vanuit jouw account.

Als je nooit een programma (Zoosk, Windows Live, Hotmail, etc) toegang geeft tot je adresboek, dan heb je dit probleem ook nooit. Mensen zijn echt altijd debet aan spam. Als jij je nergens voor aanmeldt (weet ik veel wat voor kortingen, sites en mailings), dan is je e-mailadres ook niet bekend, ontvang EN verstuur je ook geen spam. Er is geen virus. Daar hoeft niemand bezorg over te zijn.

En tja, weinig mensen melden het hier, maar ik ben al 2 jaar hartstikke tevreden over badoo. Ik heb veel leuke mensen leren kennen. Nepprofielen en smeerlappen heb je overal, gelukkig is daar de block-functie voor. Ik heb de Helpdesk meerdere keren benaderd voor allerhande vragen en ik krijg heel snel, vriendelijk en kundig antwoord. Ik begrijp dan ook niet dat er mensen zijn die geen reactie krijgen.

De laatste vraag die ik had gesteld was of dat de functie om te blocken wordt aangepast zodat de geblockte leden je profiel niet meer kunnen bekijken, en dat komt eraan. Dat vind ik fijn. Geblockte leden kunnen je geen bericht meer sturen, maar aangezien het nergens aan te zien is dat je geblockt bent, begrijpen ze dat niet en denken ze dat je gewoon niet reageert. Dat moet absoluut worden aangepast. Verder dus erg goede ervaringen, ook met betalen, als je in je profiel het vinkje weghaalt om automatisch op te waarderen dan heb je nergens last van.

Wat mij betreft niets dan lof over badoo, er is zoveel gratis mogelijk, veel meer dan op andere sites, en dat is de reden dat ik hier wel blijf en overal elders afhaak.

Sterke punten
Zoveel gratis mogelijkheden. Veel mogelijkheden om je profiel in te vullen, interesses aan te geven, overeenkomsten te ontdekken, te chatten, etc.

Zwakke punten
de app voor smartphones is niet zo stabiel, soms traag en geeft foutmeldingen. Je kunt wel direct feedback geven via een functie en tot nu toe heb ik altijd kundig en vriendelijk antwoord gekregen op vragen en foutmeldingen, binnen 2 dagen.

doet wat het moet doen

Review over Badoo

Er komen inderdaad veel spammails bij badoo vandaan. Ik krijg ook vaak uitnodigingen omdat mijn e-mailadres kennelijk ergens bij iemand in het adresboek staat. Spam is altijd je eigen schuld natuurlijk. Als jij een programma of app toegang geeft tot jouw e-mailadresboek, dan maakt het daar gebruik van. Dat doe ik dus nooit, daarnaast hoeft mijn familie en mijn zakelijke contacten niet te weten dat ik op badoo sta natuurlijk! Van mij komt dus geen spam af.

Badoo is de enige site die ik ken waar je nog gratis met elkaar kunt chatten. En daar ben ik blij mee, overal moet je betalen om zelfs maar een bericht naar elkaar te kunnen sturen. Daar meld ik me dus meteen weer af. Bij badoo hoef je alleen maar te betalen voor de extraatjes en soms doe ik dat ook omdat ik het leuk vind, mezelf even extra te promoten. Daarnaast loopt hier zowaar wat manvolk rond met enig niveau en serieuze bedoelingen.

Fijn ook dat je vervelende mensen kunt blocken en nu ook kunt rapporteren, dat laatste bestond vroeger niet en is nu echt een uitkomst en zowaar: mensen gedragen zich aanzienlijk netter dan voorheen!

Sterke punten
erg veel gratis mogelijkheden
klantenservice is drastisch verbeterd in vergelijking met 1-2 jaar geleden, je krijgt nu antwoord en je klachten worden opgelost
mannen met niveau, serieuze zoekers

Zwakke punten
jammer dat je niet op cultuur/afkomst/etniciteit kunt selecteren, bijv. dat je alleen valt op west-europese types.

reacties:

Review: iDeal

Dat kan wel degelijk en ik adviseer je dan ook dat te doen bij je profiel. Het Londense bedrijf zal hier zeker niet lezen. Bij instellingen/profiel is het heel eenvoudig meldingen te doen en ik heb altijd binnen 2 dagen antwoord gekregen in het Nederlands.

Review: Leuk he of niet leuk he.

Leuk gekozen woord, grootmachten. :-) Dit staat echter totaal los van het toegang geven tot je adresboek. Ik weet niet hoelang je van badoo bent weggeweest, maar ik zit er nu een paar jaar en er is niets veranderd voor vrouwen. Superkrachten is ook nog steeds hetzelfde: je moet betalen om beter gebruik te kunnen maken van functies. Chatten e.d. is nog steeds gratis.

Review: Badoo = niet mijn ding

Wat jammer. Bezoek je nog andere sites die wel bevallen?

Ik verbaas me er soms over dat ik zoveel positieve ervaringen heb. Ik heb een paar oude bekenden teruggevonden met wie ik het contact heb hersteld. Erg leuk! Ik heb diverse inspirerende persoonlijkheden ontmoet met wie ik een vriendschap heb opgebouwd. Ik heb met een persoon wel 1200 chatberichten uitgewisseld voordat we elkaar ontmoetten. Een relatie zit er niet in voor ons, maar vrienden kun je nooit genoeg hebben, toch? De meeste mannen die er zitten zijn normaal, reageren beleefd en vriendelijk als je ze als vrouw afwijst en ik heb er geen problemen mee. Slechts 1x ben ik zelf benaderd door een spambot, haha. Meestal overkomt dat mannen, dat hoor ik van vrienden van mij. Ik geef dan netjes antwoord en de reacties die je krijgt slaan nergens op. Na een paar keer testen met vragen weet je dan dat je een machine te pakken hebt die vroeg of laat gaat vragen of je wil bellen naar een 0900-nummer. Natuurlijk niet in trappen. Het bevalt me nog steeds goed daar. De ware liefde heb ik nog niet gevonden maar het is zeker de moeite waard daar te blijven chatten, hoofdzakelijk goede ervaringen met leuke, normale mensen.

Oh, wat je zegt over mensen in de buurt: dat zijn er niet veel bij mij en ik ken hun gezicht inmiddels uit mijn hoofd, haha. Toch zie ik nog iedere dag dat zich nieuwe leden aanmelden, er is nog hoop! Het gekke is dat ik van IEDEREEN hoor dat ze badoo hebben leren kennen van mond-tot-mondreclame. Dat is toch opvallend.

Review: Badoo = niet mijn ding

bedankt, daar ga ik dan ook eens kijken! :-)

Review: Badoo = niet mijn ding

Bedankt voor de tip! OKCupid is een ontzettend leuke site en ik heb aan deze beoordelingssite gevraagd of ze die ook kunnen opnemen zodat ik die kan beoordelen. Wat een mogelijkheden daar. En die vragen zijn zo lachen, ik heb er al honderden beantwoord en nog ben ik niet aan het eind.