Reviews van deze auteur

Serieuze dames bedroevend laag

Review over Paiq

Het lijkt erop alsof er bij de dames niets, maar dan ook niets verkeerds mag gaan. Vertel je bijv. in een chat dat je voor een Hongaars tijdschrift schrijft, vormt dat voor sommigen al aanleiding om de chat te beëindigen. Misschien denken ze dat ik daarvoor elke maand naar Hongarije ga en dan een week niet thuis ben. Ze kunnen ook denken: “goh, wat leuk, eindelijk iemand die ondernemend is, maar toch even vragen hoevaak hij daarvoor weg gaat en hoelang dat meestal is!”. Kijk, dan ben je als vrouw serieus op zoek ipv mr. Perfect te moeten willen hebben!

Sterke punten
Makkelijk contact leggen.

Zwakke punten
Grote groep dames die meer wat aanrommelen en zelf een verwaande en passieve houding erop nahouden.

Te losbandig met contacten

Review over Paiq

Leuk en aardig dat je niet meteen elkaars foto ziet, maar zijn de foto's eenmaal zichtbaar, volgt alsnog de alom bekende ordinaire vleeskeuring en dan tellen de goede innerlijke eigenschappen van de ander opeens niet meer!).

Sterke punten
Je kunt contacten aangaan zonder abonnementen aan te gaan.

Zwakke punten
Je kunt de ander zonder reden uit jouw contacten kieperen (en daar wordt veel te veel misbruik van gemaakt). Laat diegene maar eens een reden noemen, waarop de ander nog een tegenreactie kan geven.

Niet al te dure site, contact is makkelijk, maar er wordt ook losjes mee omgesprongen.

Review over Paiq

Overzichtelijke site. Je koopt credits, of een abonnement, (die maandelijks opzegbaar is). Daarmee kun je contact leggen, adhv een wekelijke match, of fototoernooi.

Sterke punten
Je betaalt pas, als je contact zoekt en krijgt elke dag 10 credits korting op het 1e contactaanzoek.

Zwakke punten
Er zijn toch teveel datende dames die je eraf gooien, zonder enige kennisgeving vooraf.

Als een speeddate stopt, omdat de ander niet op tijd reageert (bijv. omdat hij/zij plotseling weg moet, stopt het contact. Een herstelaanvraag kost credits. Is er vervolgens geen interesse, ben je wel de credits kwijt. Daarom zou in zo’n geval een no-cure, no-pay veel eerlijker zijn.

Span een kort geding aan tegen ZOOSK

Review over Zoosk

Als ZOOSK vertegenwoordigers in Nederland heeft, kun je overwegen om met een groep van 15-20 mensen proberen een kort geding aan te spannen. Als je kunt bewijzen dan ZOOSK een Spammer in je computer plaatst heb je een goede kans een zaak tegen ZOOSK te winnen en dat heeft in Nederland grote gevolgen voor zo'n site.

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Heb me alleen aangemeld. Als je dan binnen 15 minuten 5 reacties krijgt van profielen die je net bezocht hebt, dan moet je wel op je klompen aan kunnen voelen dat het alles, behalve zuivere koffie is, die ZOOSK schenkt.

Badoo doet eigenmachtig dingen zonder toestemming van profielhouder!

Review over Badoo

Je kunt totaal niet van op aan met Badoo!

Sterke punten
Met simpel Ja of NEE kun je aangeven contact met een bepaald persoon te willen, maar daar is alles ook tegelijk mee gezegd.

Zwakke punten
Als niet-betalend epersoon heb je daar bijna geen rechten. Eenmaal contactverzoek neergelegd en je kunt een profiel nadien niet meer bekijken, totdat de andere persoon ook met contact ingestemd heeft. Vele profielen doen alsof ze met je willen chatten. De waarheid erachter is dat Badoo eigenmachtig en zonder enige toestemming van de gebruiker chatverzoeken verstuurt.

Radha, leuk voor Hindoestanen, jammer genoeg kunnen anderen daar niet veel.

Review over Radha.nl

Veel teveel gericht op de Hindoestaanse cultuur, ipv naar buiten toe. Mensen die als niet-Hindoestaan een relatie met een Hindoestaan(se) willen, worden veelal niet gehoord, daar de instellingen dusdanig staan alsof iedereen die op de site komt per-definitie een Hindoestaan(se) is. Veder is de site vele teveel op de centjes gericht.

Sterke punten
Opmaak is goed.

Zwakke punten
Credits vervallen na verloop van tijd. Voor elke activiteit moet een aparte bundel bekostigd worden. Wil je langer veilig doormailen zonder meteen je eigen mailadres prijs te geven, moet je weer betalen.

Zeddnet, een site waar je totaal niet van op aan kunt!

Review over Zeddnet

Zeddnet is een site die het bestaan niet waard is. Het lijkt allemaal mooi. Je mag jezelf zijn, een beperking is niet erg. Maar nu komt de clou: mensen, die wat hebben (angststoornis of verlegenheid) worden gigantisch voorgetrokken. Als je daarover iets zegt of je kunt met ideeën om voor datsoort mensen het leven wat te vergemakkelijken word je door de moderators gelijk op je vingers getikt. Verder is het verboden om met een nieuw profiel te komen. Waarom? Omdat sommige leden daardoor in de war kunnen raken. Sjonge, jonge, jonge heeft iemand het ooit zooo zout gegeten?! Dit is toch je reinste betutteling die je als sitebeheerder naar sommige gebruikers ook maar toe kunt maken?! Kom kom, Zeddnet begint zo op één grote digitale kleuterschool te lijken, man, man, man!! Bovendien ip-adres is een uiterst onbetrouwbare graadmeter om na te gaan of iemand niet stiekum een extra profiel aanmaakt. Voorbeeldje: twee mensen wonen in een studentenhuis of woongroep (wat bij een niet-gering aantal Zeddnetters het geval is). Bewoner A, bewoner B en bewoner C delen (bijv. uit financiële overwegingen) de computer met elkaar. Meneer A zit al een tijdje bij Zeddnet en raadt meneer B, mevrouw C en mevrouw D aan om ook een profieltje aan te maken. Wat ziet een sitebeheerder: vanaf ip-adres huppeldepup zijn 3 extra profielen aangemaakt en stuurt een waarschuwing (noem het eerder een berisping). De 4 bewoners van het huis zijn zich van nergens bewust en maken alles maar opnieuw aan. Sitebeheerder merkt het en gooit allevier gebruikers van de site en blokt het IP-adres. Een jaar later zijn 2 bewoners verhuisd en de 2 nieuwe bewoners horen van Zeddnet en willen zich daarop aanmelden, wat niet lukt, omdat het IP-adres gebokkeerd is.

Verder is het ook meer een site die nog een beetje in de tijd van de verzuiling is blijven hangen. Goslastering is daar zowat de zwaarste overtreding die je binnen het forum kunt begaan. Zelfs een woord als duivel wordt op het forum geweigerd, dus je kunt het ook nooit over de advocaat van de duivel hebben, dat is toch wel heel erg triest? Samen met de advertenties die je over Jezus ziet ga je al gauw afvragen of de EO geen sponsor van Zeddnet is, of dat sommige Zeddnetbeheerders/moderators bij de EO-werkzaam zijn en in hun vrije tijd wat voor Zeddnet doen.

De moderators van Zeddnet nemen sommige gebruikers niet alleen niet serieus, ook zij nemen zichzelf niet serieus en moeten zelf compleet met zichzelf in de knoop liggen. Het kan ook haast niet anders, anders neem je ook niet zulke besluiten, stijfstaand van voortrekkersrol, vriendjespolitiek en a-consequentie van hier tot Tokyo. Kortom Zeddnet is zo onbetrouwbaar als de nete en is een site waar je beter kunt wegblijven, ongeacht je wel of geen aandoening oid hebt. Ik denk dat ik de site maar voortaan Shitnet noem.

Sterke punten
Reclame voor zichzelf.
Site is redelijk gebruiksvriendelijk.

Zwakke punten
Bovenstaande reclame is misleidend, de werkelijkheid is het doel allang voorbijgeschoten!
Vriendjespolitiek van Groningen tot Maastricht.
Site is meer voer voor geloofsfanatiekelingen.
Opmerkingen over de site of over sommige gebruikers worden niet getolereerd, "als je bijv aan Roderick54 komt, (ik noem maar even een dwarsstraat!), kom je ook meteen aan een van de moderatoren).
Klachten worden niet serieus genomen.
Beleid is meer Martiaans dan bij welk volk op de aarde aansluiting vindt.
Aan netiquette wordt alleen iets gedaan als het een beheerder of moderator toevallig net goed uitkomt.

Ondergraaft Zeddnet dr eigen functie niet een beetje?

Review over Zeddnet

Het valt me op dat mensen met een persoonlijkheidstoornis (de meeste gebruikers) wel erg beschermd worden. Juist dat soort mensen hebben er hinder van als ze in de samenleving genegeerd worden, maar als je hun een leuke mail stuurt, doen ze zelf niets anders dan je negeren, dan moet je toch ook een flinke klont boter op je hoofd hebben? De webbeheer heeft zoiets van: "maar dat zijn mensen met een bepaalde stoornis, of ze zijn onzeker, of ze zijn verlegen!", allemaal leuk en aardig, maar als je in de supermarkt een ding vergeet af te rekenen ga je wel mooi de bon op - en terecht! Angst voor iets hebben, OK, maar met keiharde confrontaties help je wel mensen het snelst van een bepaalde angst af, ipv het steeds maar weg te stoppen (dan groeit en groeit het maar ondergronds door, netzoals bij een etterende wond of gezwel). Als de webbeheerders eens wat meer actie gingen ondernemen, en mensen minder snel hun hand boven het hoofd houden, (verplicht foto van jezelf en een fikse waarschuwing geven als je na 5 mailtjes nog niet eens de moeite hebt genomen om daarop te reageren), dan zou Zeddnet echt een site zijn, waar mensen met een beperking zich veel beter thuis gaan voelen.

Sterke punten
Gratis, inschrijven moeiteloos.

Zwakke punten
Bij gebruikers, die maar wat aanrommelen wordt veel te veel het hand boven het hoofd gehouden.

reacties:

Review: Gratis.. dat is het positieve

Het klopt dat vele mannen zich als sexbeesten gedragen en alleen maar het lekkerste van het lekkerste willen, (ik schaam me echt voor zulke wanhopige losers!), maar de vrouwen kunnen er soms ook aardig wat van! Bij velen van hun is het typisch: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, (het woord pot in deze context zien als een ijzeren voorwerp, weet u allen wel?!). Het wemelt echt van de dames die zo enorm op het uiterlijke gericht zijn ipv de binnenkant. Heb je een lichte handicap, heb je geen vette portemonnee of een HBO/WO-diploma met een salaris van minimaal 5000 Euro? Vergeet het als man maar! Zij zijn diegene die je verwijderen zodra je niet aan het zog. Catfish-model voldoet, maar ondertussen janken als ze zo;n man aan de haak slaan en het blijkt weer eens een regelrechte narcist te zijn.. Kunnen vele dames misschien daar eens aan gaan werken, ipv hier zitten kieskeurig te doen? Daarmee maken ze het niet alleen voor de - zeg maar - wat minder gangbare man, maar vooral voor zichzelf een aanzienlijk stuk gemakkelijker!

Review: Eenzijdig

Het klopt was Sas aangeeft. Het matchingsprogramna staat niet fijn afgesteld. Je kunt bijv. het gewenste leeftijdsbereik niet opgeven, waardoor je soms of te oudd of te jonge kandidaten voorgeschoteld krijgt (en zo met andere onderwerpen binnen het zoekspectrum van hetzelfde laken en pak). Kortom, slecht geregeld van Oaiq!

Review: Valt tegen....

Wie kieskeurig is, trekt ook foute mannen aan!
Dat varieert van mannen die alleen maar op een sexdate uit zijn, tot narcisten en oplichters met als onlangs voorgevallen dieptepunt: een knappe bankier, waar menig vrouwenhart 10x van over de kop tikt, maar wel eentje die effe doodleuk zijn liefje vermoordt, in stukken snijdt en op de barbecue legt. Hoe komt dat? Heel simpel, een knap uiterlijk is iets waar je van alles achter kunt verbergen en daar maken bijna alle foute mannen dus misbruik van. Michael P.? Knappe jongen, maar is, zoals we met z'n allen maar al te goed weten, totaal verknipt en heeft Anne Faber vermoord. Kortom, kies daarom maar iemand uit die misschien iets minder knap is, een beperking heeft, of minder geld tot zijn beschikking heeft maar die wel een goed hart heeft en tenminste weet hoe een vrouw met respect te behandelen, dan ga je de buitenkant vanzelf wel mooi vinden, (of ben ik nu ineens tegen heilige huisjes aan het schoppen?!).

Review: Parel in een zee van troep

Er zit voor een deel wel een soort vleeskeuring bij. Bij de fotoreacties is het toch oordelen obv uiterlijk. Helaas onderneemt paiq niet zaltijd even adequaat actie als er onverhoopt een verkeerd type tussen zit. Zo had ik iemand die eerst leuk leek, maar die na wat verder chatten uit was op een suikeroom. Ik dat natuurlijk doorgegeven. De reactie van Paiq was: “we kijken wel wat we ermee doen!”. Sorry, maar dan doe je in mijn ogen zelf ook te weinig om verkeerde types van je site af te krijgen.

Review: sexbook.nl totaal nep

Zolang er domme naïeve en wanhopige mannen zijn, die er keer op keer op alles wat te mooi is om waar te zijn intuinen, zul je dit soort fake-sites altijd houden. Als dat soort losers nou eens wat slimmer werden en hun hersens gebruikten ipv hun pik achterna lopen....

Review: Zeddnet, een site waar je totaal niet van op aan kunt!

Hallo Inge,

dank voor je berichtje. Ik heb de jouwe gelezen en kan het me er helemaal in vinden. Ik wil je best meehelpen met het opstellen van een brief naar RADAR bijv. of dat we via bijv bevriende journalisten etc. de publiciteit eens kunnen gaan opzoeken. Ik heb even een tijdelijk gemaakt mailadres: schoppenaas1975 bij de ene bekende mail. Als je daar even heenmailt, dan kunnen we daar verder kijken welke wegen we kunnen bewandelen, okido? Groetjes, David

Review: Zeer slechte site

@ Inge, kijk eens op mijn review van 4 mei, waarin ik de site even flink afpoeier. Hoe vind je 'm? Als je iets te vragen hebt, of je wilt gezellig babbelen (over Zeddnet bijv.), mag je me gerust mailen.

Review: Oppassen met afschrijving!

Als je de bank hebt gemachtigd voor incasso, kun je tot 2 maanden je geld terug laten boeken, en niet alleen bij Meetic. Meetic heeft vervolgens dan heel wat aan de bank uit te leggen, als ze hun onrechtmatig verkregen geld proberen terug te halen. Voor alle transacties, ouder dan 2 maanden, helaas-pindakaas, leergeld moet je maar denken!

Review: Oppassen met afschrijving!

De reacties beginnen wal erg kleinzeriger te worden, de geloofwaardigheid gaat er zo ook vanaf. Afboekingen via Credit-Card kun je door je credit-card-maatschappij terug laten boeken. Als je erbij kunt bewijzen dat je je lidmaatschap heft stopgezet (maak bijv een PDF-je van je ontvangen mail), sta je vrij sterk in je trecht. MEETIC heeft dan heel wat uit te leggen aan MasterCard, Visa etc .etc. Lees adviezden eerst wat beter, voordat je hier gaat kermekieken. BOvendien ben je er ook zelf een beetje erbij, toen je met de site in zee bent gegaan. Adverteren ze met veel bombarie over iets, dan is het in 99999 van de 100000 gevallen veel te mooi om waar te zijn!