SchoolBank

Schoolbank.nl behoort tot een van de grootste reünie sites van Nederland. Op deze site kunnen oude klasgenoten elkaar online opzoeken, terug vinden en eventueel ontmoeten. Schoolbank is in 2002 opgericht door het internetbedrijf Rosetta Holding om onder andere de techniek van het bedrijf te tonen aan een groter publiek. Deze site heeft thans ongeveer 4,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Op deze site komt men niet alleen oude klasgenoten tegen, maar men ziet ook oude school verhalen en schoolherinneringen van BN'ers terug. Het concept van deze site is vooral gebaseerd op dat van vergelijkbare sites in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Bij Rosetta, de makers van deze site, werkten mensen met verschillende nationaliteiten, waaronder Amerikanen, Britten en Canadezen. In de landen van deze personen bestaan dergelijke sites voor het terug vinden van oude klasgenoten, echter bestond zo een site niet in Nederland. Op basis hiervan ontstond het idee om ook zo een site te bouwen voor de Nederlandse gemeenschap. Op Schoolbank kan men onder andere te weten komen wat er terecht is gekomen van een vroegere schoolkameraad en of klasgenoten. Daarnaast kan men ook te weten komen of ze inmiddels zijn getrouwd, welke werk ze doen en hoe ze eventueel terug kijken op hun schooltijd. Op deze site kan men de school selecteren waar men vroeger gezeten heeft. Na het selecteren, is de kans groot, dat men een aantal bekenden van vroeger terug zal zien. Men kan ook via de provincie een school selecteren. Vervolgens krijgt men een lijst van inschrijvers, die op de desbetreffende school hebben gezeten. Deze lijst wordt weergegeven op basis van het eindjaar, waardoor het makkelijker is om een oude klas terug te vinden. Men kan ook terug zien welke verhalen oude klasgenoten geplaatst hebben op deze site. In de verhalen vertelt men onder andere hoe men terug kijkt op de jaren, die ze op de school hebben doorgebracht, en veel geven ook in het kort aan wat van hen terecht is gekomen in de maatschappij. Er zijn ook een aantal foto's te zien op deze site. Het gaat onder andere om oude afbeeldingen c.q. klassenfoto's.

Inschrijven

Inschrijven op Schoolbank.nl is heel simpel en gratis. Op de startpagina van de website moet men kiezen voor de optie "Nog geen lid van SchoolBANK? Ga naar inschrijven". Hier moet men onder andere om "inschrijven" klikken. Vervolgens komt men op een andere pagina, waar men persoonlijke gegevens moet invullen zoals de naam, het adres, geslacht, geboortedatum, provincie, postcode en land. Daarnaast moet men ook een e- mail adres, en een wachtwoord naar keuze ingeven. Men heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor het ontvangen van interessante acties en aanbiedingen van Schoolbank en Sanoma/SBS via e-mail. Verder kan men er ook voor kiezen om leuke acties en of aanbiedingen te ontvangen van derden. Men kan de vindbaarheid van het persoonlijke profiel via andere zoekmachines ook uitschakelen. Na akkoord te zijn gegaan met de gebruikersvoorwaarden, wordt het account aangemaakt. Na de registratie wordt men automatisch SchoolBank- basis gebruiker en kan men oude klasgenoten en scholen direct terugvinden.


Schoolbank Plus

Geïnteresseerden kunnen gratis een account aanmaken bij Schoolbank. Deze nieuwe leden worden SchoolBank- Basis basis gebruikers. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een Schoolbank Plus account. De Schoolbank Plus gebruikers kunnen onder andere onbeperkt contact opnemen met oude vrienden, zien wie zijn of haar profiel bezoekt, alle persoonlijke profielen en herinneringen onbeperkt lezen, reacties plaatsen op foto's, geheime liefdesberichten sturen, zoekopdrachten vastleggen en schoolbeoordelingen onbeperkt lezen. Men heeft verder ook toegang tot het prikbord en voorrang bij de professionele helpdesk. Deze gebruikers zien ook geen reclame- banners op de website terug.


Kosten

Leden, die gebruik wensen te maken van alle extra diensten van de website, waaronder het Schoolbank Plus abonnement, kunnen kiezen voor een doorlopend abonnement en een eenjarig abonnement. Voor het doorlopend abonnement betaald men 19,99 euro per jaar middels een machtiging. Na een jaar wordt het abonnement automatisch verlengd. Gebruikers hebben de mogelijk om het abonnement na het eerste lidmaatschapsjaar met een opzegtermijn van een maand op te zeggen. Daarnaast kan men ook kiezen voor een eenjarig abonnement. Dit abonnement wordt betaald middels een bank/giro- overschrijving, iDeal of een Creditcard en loopt na een jaar vanzelf af. Gebruikers betalen hiervoor 24,99 euro per jaar. Dit abonnement kan verlengd worden, door wederom het abonnement via de site aan te gaan.


Contact gegevens

Sanoma Digital The Netherlands B.V. T.a.v. SchoolBANK Capellalaan 65 2132 JL Hoofddorp [email protected] KvK Amsterdam: 17111121 BTW nr.: NL8075.22.545.B.01 Aan de onderkant van de startpagina van de site, kan men ook kiezen voor "contact". Vervolgens verschijnt er een nieuwe pagina, waar men contact kan opnemen met de helpdesk, de salesafdeling en of de persafdeling. Na op een van deze opties geklikt te hebben, komt er een nieuwe pagina tevoorschijn met een formulier, waar gebruikers hun vragen en of eventuele klachten kunnen deponeren.


Artikelen over SchoolBank

Voor relatief weinig geld oude herinneringen terughalen bij Schoolbank

Wil je heel graag nog eens een keertje in contact komen met oude klasgenoten? Had je jaren terug een goede vriend of vriendin op de basisschool en zou je hem of haar weer eens een keertje terug willen zien of ben je gewoon benieuwd naar wat er terecht is gekomen van je voormalige klasgenootjes? Dan ben je bij Schoolbank op het juiste adres. Op deze site maken gebruikers namelijk een uitstapje naar ... [...]

SchoolBank Reviews

  schoolbank.nl vakkundig om zeep geholpen

  Schoolbank was een prima site. Was, want het lijkt erop dat Sanoma opdracht heeft gegeven deze website ten grave te dragen. En de uitvoerders van die opdracht zijn daar ook uitstekend in geslaagd! Complimenten voor: 1. de hemeltergend langzame reacties als je ergens op klikt of een zoekopdracht geeft. 2. de totaal onoverzichtelijke webstructuur. 3. het verdwijnen van 90 % van de klassenfotos. 4. etc., ik houd het hier maar even bij, want ik kan nog wel een uur doorgaan over de minkukels die dit alles hebben bedacht. Uiteraard heb ik mijn abonnement opgezegd. Nota Bene: Wat betreft de verdwenen klassefotos nog het volgende: een klein deel is alsnog te vinden door bijvoorbeeld, als het om Peter de Vries gaat, te zoeken op Peterde Vries of Peter deVries. Triest, dit geeft eens temeer aan dat hier echte onbenullen aan het werk zijn geweest. Kunnen we geen schadeclaim indienen, onze betaalde abonnementsgelden terugeisen?

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Te veel om op te noemen, een totaal waardeloze website.

  Waardeloze verandering

  Sinds Schoolbank is vernieuwd kun je er niks meer mee. Langzaam, geen zoekfunctie, alles wat er leuk aan was is verdwenen. Kun je zo opdoeken, jammer.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  slechte omzetting van oud naar nieuwe schoolbank

  Zowel mijn vrouw als ikzelf stonden op schoolbank maar na de omzetting stond haar naam bij mijn schoolgegevens.
  Nu heb ik daar mijn naam weer neergezet maar is zij helemaal niet meer op schoolbank en ik kan niet meer inloggen.

  Sterke punten
  schoolbank zelf is niet te bereiken via mail, dus zeer sterk voor zichzelf.
  Krijg je ook geen klachten of vragen.

  Zwakke punten
  zijn niet bereikbaar

  klacht

  kan met geen mogelijkheid meer op schoolbank komen heb al tig keer nieuw wachtwoord aangevraagd maar niks helpt
  daar betaal ik toch niet voor

  anonieme personen

  Jammer dat er zoveel mensen zijn die mijn profiel bekijken en zich niet bekend willen maken,ik hou niet van gluurders.
  İk bedoel schoolbank is er voor om oude klasgenoten terug te vinden toch???

  het niet vermelden van bezoekers aan de mijn site

  bezoekers

  Zwakke punten
  Vanaf 2 februari zijn er al 5 bezoekers geweest op mijn site, maar er worden helemaal geen namen doorgegeven. ik kan mij niet vorrstellen dat deze mensen niet gezien willen worden.

  Corruptie bij schoolbank.nl ??????

  Howel ik al ondertussen een paar keer heb kunnen bewijzen, dat ik mijn lidschap
  voor schoolbank-plus heb betaald. Beweert men, bij schoolbank.nl , dat ik niet betaald heb en dus min of meer verplicht wordt om opnieuw te betalen.

  Wat moet ik dan niet denken van de (financiele) administratie en organisatie van schoolbank.nl ????. Shame on you.

  S.Rosaria.

  optimist

  Hoewel ik op verschillende oud-klasgenoten en oud-collega's gereageerd heb,rnheb ik slechts 1 reactie gehad en deze persoon kende ik niet eens persoonlijk..rnIk geef echter de moed niet op en hoop, dat toch nog enige aangeschrevene iets laten weten.

  Sterke punten
  Ik heb meerdere klassenfoto's van mij zelf, van broers en zusters en zelfs van mijn eigen kinderen teruggevonden.

  geen antwoord op allerlei mailtjes

  Schoolbank.nl: sta je er eenmaal op, dan kom je er niet meer af. Je kunt ze mailen wat je wilt, maar een antwoord krijg je niet. Je probeert in te loggen, weet na 5 jaar je password niet meer en vraagt dit op. Je krijgt geen antwoord. Je probeert met een ander emailadres in te loggen, waarvoor je ze een mail moet sturen. Je krijgt geen antwoord.
  Eigenlijk plegen ze een strafbaar feit. Ze beheren privéinformatie over je waar je zelf niet bij kan. En dat houden ze zo.

  Onmogelijk

  Ik ben al 2 uur bezig om contact te zoeken over het net met Schoolbank, het is onmogelijk.Ik probeer een foto te vinden van mij uit 1960. Ik weet dat hij is opgeslagen op ddie site.

  Sterke punten
  Is er iemand daar buiten die mij helpen kan????

  Zwakke punten
  Zodra ik contact krijg met schoolbank.nl zal ik die onderzoeken

Bezoek SchoolBank

Schrijf een review