SchoolBank - 48 Reviews

Last updated: 29 oktober 2020
SchoolBank Logo

7.5% aanbevolen, 48 Reviews

 1. SchoolBank informatie
 2. Inschrijven
 3. Schoolbank Plus
 4. Kosten
 5. Contact gegevens
 6. SchoolBank Reviews
 7. Schrijf ook een review over SchoolBank

Niet tevreden over SchoolBank? Probeer dan eens DatingVrienden.nl.

SchoolBank informatie

Schoolbank.nl behoort tot een van de grootste reünie sites van Nederland. Op deze site kunnen oude klasgenoten elkaar online opzoeken, terug vinden en eventueel ontmoeten. Schoolbank is in 2002 opgericht door het internetbedrijf Rosetta Holding om onder andere de techniek van het bedrijf te tonen aan een groter publiek. Deze site heeft thans ongeveer 4,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Op deze site komt men niet alleen oude klasgenoten tegen, maar men ziet ook oude school verhalen en schoolherinneringen van BN'ers terug.

Het concept van deze site is vooral gebaseerd op dat van vergelijkbare sites in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Bij Rosetta, de makers van deze site, werkten mensen met verschillende nationaliteiten, waaronder Amerikanen, Britten en Canadezen. In de landen van deze personen bestaan dergelijke sites voor het terug vinden van oude klasgenoten, echter bestond zo een site niet in Nederland. Op basis hiervan ontstond het idee om ook zo een site te bouwen voor de Nederlandse gemeenschap.

Op Schoolbank kan men onder andere te weten komen wat er terecht is gekomen van een vroegere schoolkameraad en of klasgenoten. Daarnaast kan men ook te weten komen of ze inmiddels zijn getrouwd, welke werk ze doen en hoe ze eventueel terug kijken op hun schooltijd. Op deze site kan men de school selecteren waar men vroeger gezeten heeft. Na het selecteren, is de kans groot, dat men een aantal bekenden van vroeger terug zal zien.

Men kan ook via de provincie een school selecteren. Vervolgens krijgt men een lijst van inschrijvers, die op de desbetreffende school hebben gezeten. Deze lijst wordt weergegeven op basis van het eindjaar, waardoor het makkelijker is om een oude klas terug te vinden. Men kan ook terug zien welke verhalen oude klasgenoten geplaatst hebben op deze site. In de verhalen vertelt men onder andere hoe men terug kijkt op de jaren, die ze op de school hebben doorgebracht, en veel geven ook in het kort aan wat van hen terecht is gekomen in de maatschappij. Er zijn ook een aantal foto's te zien op deze site. Het gaat onder andere om oude afbeeldingen c.q. klassenfoto's.

SchoolBank Details

Hits: 4355

URL: http://www.schoolbank.nl/

Categorieën: Vriendschappen

Reviews: 48

Inschrijven

Inschrijven op Schoolbank.nl is heel simpel en gratis. Op de startpagina van de website moet men kiezen voor de optie "Nog geen lid van SchoolBANK? Ga naar inschrijven". Hier moet men onder andere om "inschrijven" klikken. Vervolgens komt men op een andere pagina, waar men persoonlijke gegevens moet invullen zoals de naam, het adres, geslacht, geboortedatum, provincie, postcode en land. Daarnaast moet men ook een e- mail adres, en een wachtwoord naar keuze ingeven. Men heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor het ontvangen van interessante acties en aanbiedingen van Schoolbank en Sanoma/SBS via e-mail. Verder kan men er ook voor kiezen om leuke acties en of aanbiedingen te ontvangen van derden. Men kan de vindbaarheid van het persoonlijke profiel via andere zoekmachines ook uitschakelen. Na akkoord te zijn gegaan met de gebruikersvoorwaarden, wordt het account aangemaakt. Na de registratie wordt men automatisch SchoolBank- basis gebruiker en kan men oude klasgenoten en scholen direct terugvinden.

Schoolbank Plus

Geïnteresseerden kunnen gratis een account aanmaken bij Schoolbank. Deze nieuwe leden worden SchoolBank- Basis basis gebruikers. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een Schoolbank Plus account. De Schoolbank Plus gebruikers kunnen onder andere onbeperkt contact opnemen met oude vrienden, zien wie zijn of haar profiel bezoekt, alle persoonlijke profielen en herinneringen onbeperkt lezen, reacties plaatsen op foto's, geheime liefdesberichten sturen, zoekopdrachten vastleggen en schoolbeoordelingen onbeperkt lezen. Men heeft verder ook toegang tot het prikbord en voorrang bij de professionele helpdesk. Deze gebruikers zien ook geen reclame- banners op de website terug.

Kosten

Leden, die gebruik wensen te maken van alle extra diensten van de website, waaronder het Schoolbank Plus abonnement, kunnen kiezen voor een doorlopend abonnement en een eenjarig abonnement. Voor het doorlopend abonnement betaald men 19,99 euro per jaar middels een machtiging. Na een jaar wordt het abonnement automatisch verlengd. Gebruikers hebben de mogelijk om het abonnement na het eerste lidmaatschapsjaar met een opzegtermijn van een maand op te zeggen. Daarnaast kan men ook kiezen voor een eenjarig abonnement. Dit abonnement wordt betaald middels een bank/giro- overschrijving, iDeal of een Creditcard en loopt na een jaar vanzelf af. Gebruikers betalen hiervoor 24,99 euro per jaar. Dit abonnement kan verlengd worden, door wederom het abonnement via de site aan te gaan.

Contact gegevens

Sanoma Digital The Netherlands B.V.
T.a.v. SchoolBANK
Capellalaan 65
2132 JL Hoofddorp

[email protected]
KvK Amsterdam: 17111121
BTW nr.: NL8075.22.545.B.01

Aan de onderkant van de startpagina van de site, kan men ook kiezen voor "contact". Vervolgens verschijnt er een nieuwe pagina, waar men contact kan opnemen met de helpdesk, de salesafdeling en of de persafdeling. Na op een van deze opties geklikt te hebben, komt er een nieuwe pagina tevoorschijn met een formulier, waar gebruikers hun vragen en of eventuele klachten kunnen deponeren.


Maak nu een gratis account aan op SchoolBank

SchoolBank Acties & Nieuws

 • 23 augustus 2018 Voor relatief weinig geld oude herinneringen terughalen bij Schoolbank
  Wil je heel graag nog eens een keertje in contact komen met oude klasgenoten? Had je jaren terug een goede vriend of vriendin op de basisschool en zou je hem of haar weer eens een keertje terug willen zien of ben je gewoon benieuwd naar wat er terecht is gekomen van je voormalige klasgenootjes? Dan ben je bij Schoolbank op het juiste adres. Op deze site maken gebruikers namelijk een uitstapje naar Lees verder

SchoolBank reviews (48):

SchoolBank - Niet blij met Schoolbank!

0

Review:
Ik heb al jarenlang een account maar ben geen betalend lid meer. 1x per maand kan je dan toch nog een gratis berichtje naar een oude bekende sturen, maar zonder abonnement kan je daar niet meer op antwoorden.

Dus geprobeerd een Plus-abonnement af te sluiten, wat na vele pogingen niet is gelukt. Gelukkig is er geen geld van mijn bankrekening afgeschreven voor al die pogingen.

Uiteindelijk een mailtje gestuurd naar [email protected], krijg ik de volgende reactie:

Wij kunnen helaas aan de hand van uw gegevens geen account achterhalen in ons systeem. Wellicht staat u bij ons geregistreerd met een ander (oud) e-mailadres. Indien dat het geval is, geef dat dan aan ons door. Het is ook mogelijk dat uw account automatisch is verwijderd. Dit gebeurt wanneer u langer dan 2 jaar geleden voor het laatst heeft ingelogd of wanneer u het onderliggende DPG account heeft laten verwijderen. U kunt natuurlijk altijd een nieuw account aanmaken.
Indien u inmiddels uw account hebt gevonden kunt u een plus abonnement toevoegen via onderstaande stappen.
Klik bovenaan in de rode balk op 'Meer', vervolgens op 'Instellingen' en scroll naar het blok #SchoolBANK PLUS#. Klik op #Ja ik wil SchoolBANK PLUS# en maak een keuze uit de 2 verschillende lidmaatschappen. Je kunt kiezen voor een pluslidmaatschap van 12 maanden voor 19,99 of 24 maanden voor 34,99. Bij een tweejarig lidmaatschap profiteer je dus van extra voordeel.
Vul in het volgende scherm jouw voor-, achternaam en e-mailadres in en klik op #Verder# om de betaalmethode te selecteren. Je kunt betalen met iDEAL of per automatische incasso. Het is vanaf heden niet meer mogelijk om te betalen vanaf een buitenlandse rekening. Klik op #Plaats bestelling# om de betaling af te ronden. Jouw SchoolBANK PLUS is direct geactiveerd.

Lekker is dat! Nou, niet dus!!! Zou mijn account verwijderd zijn?? Nee, ik kan nog gewoon inloggen en alles wat ik er ooit opgezet heb, staat er gewoon nog.

Ik vind het echt schandalig hoe er met mijn account is/wordt omgegaan.
Ik wil helemaal geen (!) nieuwe account, maar gewoon verder kunnen gaan met mijn account wanneer ik wil. Dat men heeft besloten om diegenen die al 2 jaar niet meer actief zijn geweest gewoon verwijderen, vind ik al helemaal ongehoord.
Stel dan de gebruiker op de hoogte van je plannen!

IK HEB ER GEEN GOED WOORD MEER VOOR OVER!
Wat een waardeloze website en wat een slechte service!

Bovendien weet DPG Media Magazines Groep, bij telefonisch contact, totaal niet bij wie je moet zijn voor problemen of klachten over Schoolbank, terwijl Schoolbank notabene daar onderdeel van is!

IK BEVEEL NIEMAND SCHOOLBANK AAN!!

Sterke punten:
Geen!

Zwakke punten:
Te veel om op te noemen!!!!

Wil beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Om zeep geholpen platform

1

Review:
De veranderde website - die inmiddels alweer enkele jaren bestaat - lijkt door amateurs in elkaar te zijn gezet.
Zoals gebleken is, neemt Sanoma klachten van gebruikers niet serieus. Verbetering treedt niet op.
Waardeloos!

Sterke punten:
Geen enkel sterk punt ten opzichte van de vroegere website.

Zwakke punten:
De gehele website.

Henk Mulle beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Helaas, mijn mailadres is gebruikt

0

Review:
Weet dat als ‘iemand’ je mailadres weet deze onbeperkt kan inloggen op soortgelijke sites. mits jij nog nooit ingelogd bent (en ook geen WW. Ingesteld hebt).

Daarmee wordt je OOK AANGESLAGEN IN GELD VOOR DIT MIEZERIGE BEDROG.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Inloggen zonder solide verificatie: grote VALKUIL.
Ik werd gisteren op schoolbank gewezen; uurtje geleden proberen!!!!! Account aan te maken.

MAAR BLIJKBAAR OF SCHIJNBAAR IS MIJN MAILADRES AL IN GEBRUIK EN DAARMEE OOK NIET MOGELIJK OM MIJN ACCOUNT AAN TE MAKEN!!!!

Kendal beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Jammer!

0

Review:
Jongens, jongens, wat is dit nu weer?? Was één van de weinigen die redelijk tevreden was na overname door Sanoma. Is de hele boel weer overhoop gegooid, warrige indeling, foto's weg....... Ik geef het nu ook op.

Sterke punten:
?????

Zwakke punten:
!!!!!

Brunhilde beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Kan niet meer inloggen op Schoolbank

1

Review:
Sinds Sanoma Schoolbank heeft overgenomen, is er steeds ellende. Ik kan niet meer inloggen. Als ik Wachtwoord vergeten indruk krijg ik een een mail terug met een link en een tijdelijk wachtwoord. Dat werkt ook niet en het gaat steeds weer naar de inlogpagina. Ik heb dit traject al zo vaak doorlopen dat ik flauw van ben. Laat ze het oplossen!

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

Friede Mul beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Schoolbank.nl na overname Sanoma waardeloos

0

Review:
Was altijd plus lid, leuk om af en toe te bezoeken. Nadat Sanoma de site had overgenomen en professioneel “verbeterd” geen lol meer aan, wat een gedoe. De zo makkelijk benaderbare site volledig verklooid.
Ik dacht eerst nog kinderziektes maar nu kijk ik na ongeveer een jaar nog eens, niets gewijzigd nog even waardeloos. Nu definitief opgezegd.

Sterke punten:
0,0

Zwakke punten:
Alleen maar

Kees Rombo beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Account opgezegd

1

Review:
Schoolbank had voor mij geen toegevoegde waarde meer. Het was een onduidelijk geheel geworden. Om privacy redenen alle klassenfoto’s verwijderd. Verder speelde m’n leeftijd mee.....

Sterke punten:
Niet meer

Gera beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Sanoma maakt SchoolBank waardeloos

0

Review:
Voor Sanoma Schoolbank overnam was het een prettige, handige site waar je alles en iedereen kon vinden.

Maar Sanoma heeft er een potje van gemaakt.
Alleen de prijs is verhoogd.

SchoolBank Sanoma is 'Waardeloos'.

Vandaag opgezegd.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Teveel om op te noemen.

Joost beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Jammer van Schoolbank

0

Review:
Al jaren ben ik Pluslid van Schoolbank, let wel betaald!
In het verleden heb ik bij mijn werk als bestuurslid van een oud-leerlingenvereniging heel erg veel plezier gehad van deze site.
Echter toen het overgenomen is is de site heel erg slecht geworden, traag om te zoeken, vandaag liep hij zelfs helemaal vast...
Na alle andere reacties gelezen te hebben vraag ik me af waarom er geen enkel commentaar te vinden is van Sanoma!

Sterke punten:
niets meer helaas

Zwakke punten:
Te veel om op te noemen

Joke beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - schoolbank.nl vakkundig om zeep geholpen

0

Review:
Schoolbank was een prima site. Was, want het lijkt erop dat Sanoma opdracht heeft gegeven deze website ten grave te dragen. En de uitvoerders van die opdracht zijn daar ook uitstekend in geslaagd! Complimenten voor: 1. de hemeltergend langzame reacties als je ergens op klikt of een zoekopdracht geeft. 2. de totaal onoverzichtelijke webstructuur. 3. het verdwijnen van 90 % van de klassenfotos. 4. etc., ik houd het hier maar even bij, want ik kan nog wel een uur doorgaan over de minkukels die dit alles hebben bedacht. Uiteraard heb ik mijn abonnement opgezegd. Nota Bene: Wat betreft de verdwenen klassefotos nog het volgende: een klein deel is alsnog te vinden door bijvoorbeeld, als het om Peter de Vries gaat, te zoeken op Peterde Vries of Peter deVries. Triest, dit geeft eens temeer aan dat hier echte onbenullen aan het werk zijn geweest. Kunnen we geen schadeclaim indienen, onze betaalde abonnementsgelden terugeisen?

Sterke punten:
Geen.

Zwakke punten:
Te veel om op te noemen, een totaal waardeloze website.

Schrijf ook een review over SchoolBank

 • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
 • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou SchoolBank aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou SchoolBank aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek SchoolBank


Home » Vriendschappen » SchoolBank