SchoolBank - 37 Reviews

Last updated: 17 april 2018
SchoolBank Logo

10% aanbevolen, 37 Reviews

  1. SchoolBank informatie
  2. Inschrijven
  3. Schoolbank Plus
  4. Kosten
  5. Contact gegevens
  6. SchoolBank Reviews
  7. Schrijf ook een review over SchoolBank

Niet tevreden over SchoolBank? Probeer dan eens DatingVrienden.nl.

SchoolBank informatie

Schoolbank.nl behoort tot een van de grootste reŁnie sites van Nederland. Op deze site kunnen oude klasgenoten elkaar online opzoeken, terug vinden en eventueel ontmoeten. Schoolbank is in 2002 opgericht door het internetbedrijf Rosetta Holding om onder andere de techniek van het bedrijf te tonen aan een groter publiek. Deze site heeft thans ongeveer 4,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Op deze site komt men niet alleen oude klasgenoten tegen, maar men ziet ook oude school verhalen en schoolherinneringen van BN'ers terug.

Het concept van deze site is vooral gebaseerd op dat van vergelijkbare sites in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Bij Rosetta, de makers van deze site, werkten mensen met verschillende nationaliteiten, waaronder Amerikanen, Britten en Canadezen. In de landen van deze personen bestaan dergelijke sites voor het terug vinden van oude klasgenoten, echter bestond zo een site niet in Nederland. Op basis hiervan ontstond het idee om ook zo een site te bouwen voor de Nederlandse gemeenschap.

Op Schoolbank kan men onder andere te weten komen wat er terecht is gekomen van een vroegere schoolkameraad en of klasgenoten. Daarnaast kan men ook te weten komen of ze inmiddels zijn getrouwd, welke werk ze doen en hoe ze eventueel terug kijken op hun schooltijd. Op deze site kan men de school selecteren waar men vroeger gezeten heeft. Na het selecteren, is de kans groot, dat men een aantal bekenden van vroeger terug zal zien.

Men kan ook via de provincie een school selecteren. Vervolgens krijgt men een lijst van inschrijvers, die op de desbetreffende school hebben gezeten. Deze lijst wordt weergegeven op basis van het eindjaar, waardoor het makkelijker is om een oude klas terug te vinden. Men kan ook terug zien welke verhalen oude klasgenoten geplaatst hebben op deze site. In de verhalen vertelt men onder andere hoe men terug kijkt op de jaren, die ze op de school hebben doorgebracht, en veel geven ook in het kort aan wat van hen terecht is gekomen in de maatschappij. Er zijn ook een aantal foto's te zien op deze site. Het gaat onder andere om oude afbeeldingen c.q. klassenfoto's.

SchoolBank Details

Hits: 2953

URL: http://www.schoolbank.nl/

CategorieŽn: Vriendschappen

Reviews: 37

Inschrijven

Inschrijven op Schoolbank.nl is heel simpel en gratis. Op de startpagina van de website moet men kiezen voor de optie "Nog geen lid van SchoolBANK? Ga naar inschrijven". Hier moet men onder andere om "inschrijven" klikken. Vervolgens komt men op een andere pagina, waar men persoonlijke gegevens moet invullen zoals de naam, het adres, geslacht, geboortedatum, provincie, postcode en land. Daarnaast moet men ook een e- mail adres, en een wachtwoord naar keuze ingeven. Men heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor het ontvangen van interessante acties en aanbiedingen van Schoolbank en Sanoma/SBS via e-mail. Verder kan men er ook voor kiezen om leuke acties en of aanbiedingen te ontvangen van derden. Men kan de vindbaarheid van het persoonlijke profiel via andere zoekmachines ook uitschakelen. Na akkoord te zijn gegaan met de gebruikersvoorwaarden, wordt het account aangemaakt. Na de registratie wordt men automatisch SchoolBank- basis gebruiker en kan men oude klasgenoten en scholen direct terugvinden.

Schoolbank Plus

Geïnteresseerden kunnen gratis een account aanmaken bij Schoolbank. Deze nieuwe leden worden SchoolBank- Basis basis gebruikers. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een Schoolbank Plus account. De Schoolbank Plus gebruikers kunnen onder andere onbeperkt contact opnemen met oude vrienden, zien wie zijn of haar profiel bezoekt, alle persoonlijke profielen en herinneringen onbeperkt lezen, reacties plaatsen op foto's, geheime liefdesberichten sturen, zoekopdrachten vastleggen en schoolbeoordelingen onbeperkt lezen. Men heeft verder ook toegang tot het prikbord en voorrang bij de professionele helpdesk. Deze gebruikers zien ook geen reclame- banners op de website terug.

Kosten

Leden, die gebruik wensen te maken van alle extra diensten van de website, waaronder het Schoolbank Plus abonnement, kunnen kiezen voor een doorlopend abonnement en een eenjarig abonnement. Voor het doorlopend abonnement betaald men 19,99 euro per jaar middels een machtiging. Na een jaar wordt het abonnement automatisch verlengd. Gebruikers hebben de mogelijk om het abonnement na het eerste lidmaatschapsjaar met een opzegtermijn van een maand op te zeggen. Daarnaast kan men ook kiezen voor een eenjarig abonnement. Dit abonnement wordt betaald middels een bank/giro- overschrijving, iDeal of een Creditcard en loopt na een jaar vanzelf af. Gebruikers betalen hiervoor 24,99 euro per jaar. Dit abonnement kan verlengd worden, door wederom het abonnement via de site aan te gaan.

Contact gegevens

Sanoma Digital The Netherlands B.V.
T.a.v. SchoolBANK
Capellalaan 65
2132 JL Hoofddorp

[email protected]
KvK Amsterdam: 17111121
BTW nr.: NL8075.22.545.B.01

Aan de onderkant van de startpagina van de site, kan men ook kiezen voor "contact". Vervolgens verschijnt er een nieuwe pagina, waar men contact kan opnemen met de helpdesk, de salesafdeling en of de persafdeling. Na op een van deze opties geklikt te hebben, komt er een nieuwe pagina tevoorschijn met een formulier, waar gebruikers hun vragen en of eventuele klachten kunnen deponeren.


Maak nu een gratis account aan op SchoolBank

SchoolBank reviews (37):

SchoolBank - Jammer!

1

Review:
Na een paar jaar weer eens op Schoolbank in willen loggen, vergeet het maar!
Je komt op een Website van Sanoma terecht, waar alleen hun producten op staan en ergens verscholen een klein linkje om in te loggen bij schoolbank.
Waar is de oude website gebleven, wat ik nu voor ogen krijg is niet om aan te zien.
Onduidelijke links, supertrage website, staat zomaar een paar minuten te zoeken en vind dan nog niets.
Kortom compleet waardeloos product geworden, maar ja als de commercie er zich mee gaat bemoeien dan gaat het heel vaak mis, zo ook hier.
De lol is er voor mij en voor velen wel af ( als ik de reacties zie op internet)
Jammer Sanoma dat je een zo'n mooi product zo naar de kl.... heb geholpen.

Sterke punten:
Super sterk in het kapotmaken van een goed lopend mooi product.

Zwakke punten:
Alles, zie bovenstaand verhaal.

H.Bosmann beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Jarenlang niet meer gebruikt

0

Review:
Ik heb Schoolbank al in geen jaren meer gebruikt. Ik denk dat ik meer dan 10 jaar geleden ingelogd hebt.Volgens mij was het in het begin gratis en toen moest je betalen. Ik heb niks betaald en daarna geen gebruik meer van gemaakt. Maar je blijft gewoon ingeschreven. Dat betekent dat er heel veel inactieve profielen op zitten*. Ik heb nooit een vroegere schoolkameraad ontmoet. Voor mij kan Schoolbank opgedoekt worden.

* Update
Ik kreeg een e-mail van Schoolbank op 13 april 2018 met het volgende bericht:

"Het SchoolBANK-team
Let op: heb je al langer dan 2 jaar niet ingelogd? Log dan snel in op SchoolBANK om je profielgegevens, foto's en herinneringen te bewaren! Anders zijn wij genoodzaakt om jouw gegevens te verwijderen."

PrimaSchoolBANK-team, verwijder mijn gegevens maar.

Ik probeerde via "wachtwoord vergeten" in te loggen omdat ik mijn wachtwoord allang niet meer weet, maar ik krijg geen e-mail meer terug, ook al geven ze aan van wel.


Sterke punten:
Inactieve profielen worden verwijderd, er zal dus niet veel leden overblijven.

Zwakke punten:
Zie vorige reviews.

Dirk beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Niks aan en 2x duur

1

Review:
Ik heb alle foto's afgehaalt, @ adresse & password verandert, zelf ik weet het niet.
Het is jammer.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

Irving beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Klacht slechte werking nieuwe website

1

Review:
Beste Schoolbank,

Ik was een tijdje niet op schoolbank geweest en ik zag dat jullie

een andere website hadden i.p.v. de oude die jullie een aantal

jaren hadden. Die was beter en sneller.


Deze nieuwe website werkt veel trager en als ik mijn profiel

wil bewerken, of meer over Peter wil invullen dan doen deze

rubrieken het gewoon niet, maar dat merk je pas als je het

op wil slaan en dan ben je al je net ingevulde gegevens kwijt.

De website loopt dan vast of hij geeft de rubriek niet terwijl

Ik toch op de Fixefox zit.


Ik zag ook dat de berichten van de afgelopen paar jaar waren

gewist, dat het Tinbergen College aan de Tinaarloostraat in

Den Haag waar ik PD Boekhouden volgde gewoon door

jullie is gewist en is vervangen door Praehep in de

2e Schuytstraat in Den Haag waar ik nimmer of school heb gezeten.


Ook kan je de schoolreunies niet meer lezen.

Rest de vraag waarom jullie niet gewoon de oude website hebben aangehouden?

Die was sneller, gebruiksvriendelijker, uitgebreider en beter!

Ook zijn alle oude berichten en namen van bezoekers

uitgewist!!!


Met vriendelijke groet,

Peter


Sterke punten:
Niet

Zwakke punten:
Zie Klacht!!!

Peter Pakv beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - WAARDELOOS

1

Review:
De site is in één woord met hoofdletters: WAARDELOOS

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
alles

S de Jong beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Account opgezegd en alles verwijderd

0

Review:
De nieuwe site is ronduit waardeloos, als het al lukt om in te loggen kun je verder niets meer, doordat er geen zoekfunctie meer is ben je uren aan het zoeken. Dit is de meest waardeloze site die ik in lange tijd heb gezien.
Jammer dat zo'n akelig bedrijf als Sanoma dit heeft overgenomen.
Ik heb, met de nodige moeite, mijn lidmaatschap per direct beëindigd en al mijn data laten verwijderen, ik wil niet dat ze hiermee ook maar een dubbeltje aan me verdienen.

Sterke punten:
zijn er niet

Zwakke punten:
alles

Ron beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Leuk geweest, nu niet meer.

0

Review:
De inlogpagina schiet er telkens tussen, het is een rommeltje geworden, geen verbetering dus.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Hoofdzakelijk.

Aanbevelen is gestopt.

A.C. Bontj beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - schoolbank is prut

0

Review:
Sinds de "vernieuwing" van de site is het mij niet meer gelukt om in te loggen.
Zelfs het indienen van een klacht lukt!

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
geen

D. Ton beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

SchoolBank - Waardeloze verandering

0

Review:
Sinds Schoolbank is vernieuwd kun je er niks meer mee. Langzaam, geen zoekfunctie, alles wat er leuk aan was is verdwenen. Kun je zo opdoeken, jammer.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Alles

SchoolBank - Schoolbank, nieuwe site is gedrocht

0

Review:
Kort geleden is schoolbank.nl volledig vernieuwd. De functionaliteit van de oude site is deels verloren gegaan. Er kan niet meer op jaar worden gezocht, de klassefoto's zijn slechts via een algemene zoekfunctie bereikbaar, de relatie tussen foto's, personen en scholen is er niet meer, het aantal bezoeken aan het eigen profiel staat weer op nul en de site is ook nog eens vreselijk traag.
Ook is het niet fraai dat je schoolbankaccount is gekaapt en nu een Sanoma-account is waar geen enkele associatie mee is.
In de mail die naar de "leden" verzonden wordt staan spelfouten, kortom, Sanoma, wat hebben jullie een gedrocht gemaakt van een voorheen mooi product. Waarschijnlijk zal er een flinke daling van het bezoek aan de site plaatsvinden en dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest.

Sterke punten:
Geen.

Zwakke punten:
Zie beschrijving. De site is niet intuïtief, oude gegevens zijn verdwenen of moeilijk bereikbaar, en de functionaliteit is zwaar onvoldoende.

KeGr beveelt SchoolBank NIET aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over SchoolBank

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou SchoolBank aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou SchoolBank aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek SchoolBank


Home Ľ Vriendschappen Ľ SchoolBank