Type personen, die je het best kunt vermijden voor een date

Dating is een proces van vallen en opstaan. Een "getallenspel" om zo te zeggen. Een van de weinige manieren om te bepalen met wat voor soort persoon je echt wilt zijn, is om samen te zijn met mensen, die niet helemaal bij je passen. Er zijn gelukkig manieren om onnodig hartzeer te voorkomen en de verkeerde soorten mensen over te slaan in een betere poging om de juiste te vinden. Hier zijn enkele voorbeelden van personen, met wie je liever niet op date zou willen.


De controlefreak


Hoewel dit duidelijk zou moeten zijn, kan het type "control freak" vaak in het begin van een relatie worden vermomd als iemand, die gewoon veel aandacht besteedt. Maar uiteindelijk zul je je wat meer opgesloten gaan voelen en niet in staat zijn om je eigen beslissingen te nemen. Bovendien kunnen de beslissingen, die je neemt, veroordeeld of neergekeken voelen. Dit is in een poging om je te vormen tot de persoon, die hij / zij wil dat je bent om een ​​rol van "macht" te krijgen in de relatie. Relaties gaan niet over macht of controle, ze gaan over samenwerking, liefde en respectvol met elkaar omgaan. Om deze reden is een man of vrouw, die een controlefreak is, niet in staat een gezonde relatie op te bouwen met een gelijke en moet worden vermeden.


De constante klager


Het daten van een eeuwige pessimist is vergelijkbaar met proberen te gaan zwemmen met een anker aan je enkel. Er zijn mensen, koppels, die elkaar in evenwicht houden. Er zijn ook andere koppels waarbij de een de ander emotioneel naar beneden sleept. Een relatie opbouwen met iemand, die altijd klaagt of de negatieve kant van dingen inziet, zal in de loop van de tijd voor problemen zorgen. Vooral als hun houding op je begint af te wrijven, als je het toelaat. Als je van nature een positief persoon bent, zal het samenzijn met iemand anders met een vergelijkbare houding je niveau van geluk verhogen, en iedereen die het tegenovergestelde doet, moet worden vermeden.


Het ultra-materialistische.


Je zult mensen tegenkomen, die je zullen benaderen voor een date omdat je persoonlijkheid hen aanspreekt. In dit geval is er geen vuiltje aan de lucht. Er zijn ook personen, die je gaan proberen te versieren met hun bezittingen. Denk maar aan jonge heren, die met een stoere auto van hun vader, langskomen om je te versieren. Mensen, die altijd proberen indruk op je te maken met hun bezittingen, hebben waarschijnlijk niet veel anders te bieden en moeten worden vermeden.


Met miljarden mensen in de wereld is het onmogelijk om iedereen in een categorie onder te brengen,  maar er zijn bepaalde eigenschappen waarvan je op de hoogte moet zijn om je kansen op geluk in een relatie te maximaliseren.

Gepubliceerd op 30 december 2020