Reviews van deze auteur

Mens en Relatie, een garantie voor boosheid en irritatie!

Review over Mens en Relatie

Ook ik kan inmiddels meedelen in de slechte ervaringen die de leden met Mens & Relatie hebben. Wanneer je suggereert dat na gemiddeld 3 dates de kans op succes groot is, dan wekt dat hoge verwachtingen bij een nieuw lid. Die verwachtingen werden bij mij versterkt door de professioneel ogende website, en de serieuze aanpak waarbij de consulente de kandidaat thuis interviewt. dan denk je “zo’n instituut”. Voor de € 1295 waarmee er een lidmaatschap voor 15 maanden aangegaan werd mocht je er vanuit gaan dan er een goede balans zou worden gevonden tussen de kandidaat profielen. Natuurlijk is het aan het individu zelf om daar het beste van te maken, maar je mag er wel op rekenen dat er 'iets' is wat de te ontmoeten dame met jou gemeen heeft....Mij werd duidelijk dat het klantenbestand niet zo heel groot was, natuurlijk betekent dat niet dat er geen goede match kan zijn, maar dat bleek helaas wel het geval. Opvallend was dat er erg veel verplichtingen bij de kandidaat werden neergelegd. Het hoge bedrag kon slechts binnen een korte tijd in 1, 3 of 6 termijnen worden terugbetaald. Ook was er geen minimumgarantie voor het aantal contactmomenten. Maar dat heb ik uitonderhandeld op een manier die voor mij te billijken was.

Al vrij snel had ik mijn date 1. Na twee ontmoetingen kwamen we tot de conclusie dat het niks ging worden. Date 2 volgde enkele maanden later. Ook deze leidde tot niks. Vervolgens werd de 3e kandidate aan mij voorgesteld. Na 2 ontmoetingen bleken ook deze keer geen basis voor een relatie. De 4e kandidate bleek geen lid van Mens& Relatie meer te zijn toen ik met haar in contact werd gebracht, al was zij dat volgens Mens & Relatie wel. De 5e kandidate gaf al direct na ons eerste contact aan dat zij mij niet wou ontmoeten..... De 6e kandidate kwam niet overeen met wat ik in gedachten had. Zij woonde bovendien ver buiten de radius van 50 kilometer waarbinnen ik het zocht. Na de 2 ontmoetingen had ik nog wel belangstelling voor een 3e ontmoeting. Om een sportieve activiteit aan te gaan bijvoorbeeld. Bij al mijn ontmoetingen kwam het jammer genoeg niet zover. Stuk voor deze stuk waren deze passief. Het scenario waar ik het meest voor vreesde. Ook zou het Mens & Relatie sieren als er na de individuele dates een terugkoppelmoment zou volgen,maar dat is niet de policy: er is op geen enkel moment sprake geweest van de mogelijkheid tot terugkoppeling of evaluatie.

Mijn conclusie is dat de geleverde diensten totaal niet in verhouding staan tot het zeer hoge bedrag dat ervoor gerekend wordt, en dat de zogenaamde garanties niets waard zijn. Als er überhaupt al serieus aandacht door de bemiddelaars in het vinden van écht goede matches wordt geïnvesteerd .... Ik ben zelf vrij introvert en gevoelig, en heb nou niet het idee dat een date met 2 'gelijkwaardige' karakters een garantie voor succes is..... Nog even terugkomend op de verplichtingen bij de kandidaat worden neergelegd: hij/zij moet zelf bellen voor een eerste contact. Via een chatcontact naar een telefoongesprek en daarna naar een ontmoeting toewerken vind ik toch een stuk prettiger. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk zichzelf direct via de telefoon te presenteren, en de kandidate zo met jezelf te confronteren.

Kortom: ik beveel Mens en Relatie niet aan bij vrienden en bekenden en ik raad een ieder af om met hen in zee te gaan!

Sterke punten
Ik kon die niet ontdekken

Zwakke punten
Zie bovenstaande

reacties: