Reviews van deze auteur

ach ja, en de openingszinnen...

Review over Zoosk

Beste mannen, daar kan je nog wat van leren !! (gebruik ze dan wel enkel in real life) :
"Ik ben aardig, jij bent aardig", "Ik ben mijn telefoonnummer kwijt, mag ik het jouwe ?". Alleen daaraan weet je al dat je met een fake-profiel te maken hebt. 'Echte' mannen schrijven zo'n dingen niet. Laat je dus niet vangen.

tips and tricks

Review over Zoosk

Het is inderdaad zo dat je op Zoosk voor het minste moet betalen. Dat je profiel niet te verwijderen is, kan kloppen, ik heb het nog niet geprobeerd. Maar je kan je account wel deactiveren. Zo word je ook niet meer lastiggevallen.
Deactivatie van je profiel kan via Instellingen Personals (klik op je gebruikersnaam-met-pijltje rechtsboven), klik op Account en op Je Zoosk-Account deactiveren (blauwe letters onderaan het venster).
Als je niet wil lastiggevallen worden met mailtjes kan je dat ook instellen. Klik dan op Algemene Instellingen ipv Instellingen Personals.
En voor de mensen die menen dat ze 'zomaar ineens een account' hadden : je hebt wel op de Zoosk-link geklikt. Er staat duidelijk bij dat het een datingsite is. Bovendien moet je toestemming geven om je FB-gegevens te gebruiken (niet doen dus !) of moet je een gebruikersnaam kiezen en je woonplaats invullen.

Ik heb al een tijdje een Zoosk-profiel en ik geef toe, ik word dagelijks gecontacteerd door mensen uit Wallonië en ik woon in Oost-Vlaanderen. Onbegrijpelijk. De verwittiging-per-mailfuncties heb ik uitgezet. Ik bepaal zelf wel wie ik leuk vind.
Dit is hoe ik werk : wanneer ik iemand interessant zie, maak ik een nieuw profiel aan. Dan kan je één bericht versturen. Daarin maak ik dan melding van het mailadres waarop ik kan gecontacteerd worden (speciaal daarvoor aangemaakt bij hotmail of gmail en nergens anders voor gebruikt, dus niet echt een probleem als daar later ongewenste berichten zouden toekomen). Na een week of zo deactiveer ik dat nieuwe profiel. Zo heeft degene die ik contacteerde de tijd om mij 'te bekijken' en desgevallend te reageren.

Dus ja, een groot aantal van de negatieve zaken die hier vermeld worden, is correct. Maar een aantal ervan heb je zelf in de hand. Fakeprofielen, gigolo's, op seks uit zijnde mannen en vrouwen, profiteurs en bedriegers,... je vindt ze op elke site. Mensen die met het eerste bericht meteen willen afspreken, overdreven complimentjes geven,... met wat gezond verstand haal je ze er zo uit. Zet ook niet te veel privégegevens in je profiel.
En nee, ik beveel Zoosk aan niemand aan. Rendez-vous wel daarentegen. Sinds vorig jaar spijtig genoeg verdubbeld van prijs (en nee, je kan er ook niets doen zonder te betalen, waar wel ?) maar toch nog altijd één van de goedkoopste datingsites.
Succes aan iedereen !
eM

Sterke punten
veel profielen en je kan zoeken op een straal van x aantal kilometers van je woonplaats

Zwakke punten
duur

reacties: