Reviews van deze auteur

Tegengas

Review over Mens en Relatie

Ik kan het me voorstellen dat het erg frustrerend is als je hoopt op de perfecte partner en die dan niet vindt. Ik begrijp het ook dat je dan het liefst degene erop aan spreekt die je beloofd heeft juist voor jou z’n best te gaan doen. Maar wat ik niet begrijp is de respectloze manier waarop over Mens en Relatie gesproken wordt. Sinds een half jaar werk ik voor Mens en Relatie als consulente in de regio Zwolle. Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik me hierop uitgebreid voorbereid. Eén van mijn voorbereidingsacties bestond uit het lezen van reviews op internet. Zo kwam ik ook op deze site terecht. Ik schrok me een ongeluk; wát een negatieve verhalen! Eigenlijk was ik er al van overtuigd; aan zo’n onbetrouwbaar bureau wilde ik mijn naam niet verbinden! Ik was wel nieuwsgierig genoeg om toch de reis naar Venlo te wagen. Ik wilde die ‘leugenaars’, ‘geldkloppers’ en ‘bedriegers’ wel eens recht in de ogen kijken en mijn eigen oordeel vellen. Ik denk dat ik inmiddels genoeg levenservaring heb opgedaan om te kunnen beoordelen of mensen oprecht zijn in hun bedoelingen en mijn kritische vragen hielpen me daarbij.
Verward kwam ik er weer vandaan. Wat ik in Venlo aantrof strookte helemaal niet met de vervelende reviews die ik gelezen had. Mijn kritische vragen werden naar tevredenheid beantwoord. Ik sprak gemotiveerde mensen, hardwerkende mensen die me lieten zien hoe arbeidsintensief het zoeken en bemiddelen is. Ze vertelden me ook waar ze hun motivatie vandaan haalden en waren enthousiast over hoe leuk dit werk is. Ik was overtuigd, bij deze club wilde ik best horen. Ik was dan ook heel blij toen ik het verlossende telefoontje kreeg dat ik was aangenomen. Inmiddels kan ik het enthousiasme van mijn ‘kantoorcollega’s’ delen. Het is ontzettend leuk om relatiebemiddelingsconsulent te zijn. En tja…. een minder leuk aspect is dat er soms klaagzangen te vinden zijn op reviewsites. Ik blijf dit moeilijk vinden. Natuurlijk, teleurstelling mag er zijn. Maar strooien met loze beschuldigingen op een openbare plek, dat doet me pijn. We horen het graag zelf als dingen niet naar tevredenheid verlopen, dan komen we er heus samen wel uit. Want er wordt écht oprecht en serieus gezocht en de voorstellen die mensen krijgen zijn altijd volgens de richtlijnen die ze zelf bij de intake hebben aangegeven. Het gebeurt wel eens dat we er op één aspect van afwijken, maar nooit zonder daarvoor vooraf de toestemming van de cliënt gevraagd te hebben.
Vorige week werd ik gebeld door een mevrouw waarmee ik een afspraak had gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Naar aanleiding van reviews op internet wilde ze de afspraak annuleren. Ik heb mezelf gepijnigd en ben toch weer gaan lezen. Ik werd er opstandig van! Dus nu even wat tegengas van een enthousiaste consulente: Mens en Relatie gaat écht serieus voor u op zoek en houdt zich verre van louche praktijken!

Sandra Schouten, consulent Zwolle en omstreken.

reacties: