Reviews van deze auteur

oplichtersbende via Badoo actief

Review over Badoo

Er is een oplichtersbende actief via Badoo: een Amerikaanse soldaat in Baghdad wil met je chatten, er wordt wat heen en weer gechat en gemaild, hij stuurt je hele lieve mailtjes. Vervolgens wil hij dat je een pakje in ontvangst neemt omdat hij met pensioen gaat en het niet mee kan nemen. Heb dit niet gedaan, maar gezegd het naar zijn zoon te sturen (dat gaat allemaal via een Irakese diplomaat), deze man strandt in Ghana en heeft dan geld nodig om het pakje van postzegels e.d. te voorzien. Geld moet overgemaakt worden via een niet-bonafide tussenpersoon (Western Union Money Transfer). Als je dit niet doet word je bestookt met dreigmailtjes en telefoontjes uit Ghana, terwijl de hoofdpersoon van niks lijkt te weten. Je krijgt authentiek uitziende foto's te zien (van de hoofdpersoon) die je vertrouwen moeten winnen.
De politie kan hier niks tegen doen, omdat er niet echt een strafbaar feit is gepleegd (als je geld overgemaakt hebt, heb je dat uit eigen vrije wil gedaan). Nadeel is ook dat door het overmaken van geld via de WUMT je naam, adres en paspoortgegevens bekend zijn.

Sterke punten
Je wordt gelijk bestookt met chatberichten, niet duidelijk welke fake of echt zijn

Zwakke punten
Geen controle op oplichting, fraude, etc.

reacties:

Review: oplichtersbende via Badoo actief

Hallo Marianne,
Natuurlijk klopt dit verhaal, ik heb het namelijk zelf meegemaakt en het heeft me een hoop stress gekost, ook al omdat ik op vakantie zou gaan, zelfs nieuw paspoort aangevraagd! En dat doe je niet voor je lol, want een spoedaanvraag kost 3x zoveel als normaal.

Review: oplichtersbende via Badoo actief

Hallo Elsje,
Als je via marktplaats iets wilt kopen, moet je altijd opletten! Daar kun je iets dergelijks verwachten omdat het om geld en spullen gaat. Maar ik vind dat je je op een datingsite veilig moet kunnen voelen!

Review: oplichtersbende via Badoo actief

Hallo allemaal,
Ik heb ooit wel foto's gehad van dit heerschap (zag er uit als een amerikaanse soldaat in van die camouflagekleding), ook een foto met een kerstmuts op. Heb nooit zijn ip-adres gechecked, maar de bedelmails kwamen inderdaad uit Ghana. Het is een Nigeriaanse oplichtersbende heb ik me laten vertellen. Wel krijg ik sindsdien allerlei mailtjes zgn. uit Nigeria, Ghana, en allerlei andere ontwikkelingslanden met de mededeling dat als ik mijn adres en bankrekeningnummer bekend maak ik genoegdoening ga krijgen voor het feit dat ik geld gestuurd heb aan deze oplichtersbende. Als je dit krijgt: niet op reageren (heb ik ook niet gedaan), probeer de mailadressen te blokkeren, maar komt iedere keer van een ander emailadres, dus blokkeren heeft weinig zin. Niet lezen, en gelijk deleten! Een gewaarschuwd mens telt voor 2! Dus volgens mij zijn wij met velen!
Sterkte

Review: oplichtersbende via Badoo actief

Oh ja, zijn emailadres was [email protected] en zijn naam was Roland. Maar een live- of hotmailadres is zo gemaakt natuurlijk, dus kan inmiddels al honderden keren gewijzigd zijn. Wat wel heel frappant was, dat zijn mails in hoofdletters geschreven waren.