Swingers, een interessante levensstijl

Swingers, een interessante levensstijl

11 december 2016

Swingers. Je hebt er vast eens wat over gehoord. Desondanks bestaan er swingers over vreemde ideeën en aannames. Veel mensen hebben geen idee wat het betekent om te swingen. Hierdoor hebben de meeste mensen negatieve vooroordelen over andere die wel aan swingen doen, ook wel partnerruil genoemd. Wanneer mensen wel open staan voor partnerruil komt het vaak voor dat door onwetendheid over dit concept dat mensen zich enkel focussen op het welbekende voordeel van partnerruil zoals meer seksuele vrijheid. Het gevolg hiervan is dat koppels met de verkeerde instelling aan swingen beginnen. Met uiteindelijke grote relatieproblemen als resultaat. 

In dit artikel leg ik je uit wat swingen precies is, hoe het in zijn werking gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Heeft partnerruil jouw interesse gewekt en ben je op zoek naar meer informatie hierover, dan is dit het artikel om te lezen.

Wat is swingen?

Onder swingen oftewel partnerruil verstaat men een intieme vriendschap tussen twee or meerdere koppels als sociale handeling. Meestal betreft het een heteroseksueel koppels die elkaar ontmoeten voor seks en/of een intieme vriendschap. Het kan zijn voor eenmalige seks met een ander koppel of het opbouwen van een langdurige seksuele relatie. Partnerruil is niet hetzelfde als vreemdgaan. In het geval van vreemdgaan heb je seks met een ander zonder dat je partner hier kennis van heeft.

Swingen is eigenlijk het delen van je seksleven met anderen. Dit gaan zo ver gaan als je zelf wil, daarom is het verstandig om eerst als koppel goed met elkaar af te stemmen wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Enkele swinger datingsites zijn Swingers Dating Club en Easy Swingers

Wie zijn swingers?

Mensen die aan partnerruil doen zijn gewone mensen met een open visie als het gaan om seksualiteit. Een misvatting over mensen die aan partnerruil doen, is dat zij swingen om hun relatie te hebben. Natuurlijk komt dit voor, hoewel veel swingers een uitstekende relatie hebben met hun partner. Partnerruil komt in alle lagen van de maatschappij voor en mensen hebben hier verscheidene redenen voor.

Koppels hebben verschillende manieren waar ze swingers kunnen ontmoeten. Zo kiezen sommige koppels om via datingsites andere koppels om avontuurtjes mee te beleven. Ook komt het voor dat mensen naar parenclubs gaan. In zo’n parenclub kan je ook koppels leren kennen en daar zijn afsluitbare ruimtes wanneer je privacy wil maar er zijn ook ruimtes speciaal voor groepsseks, gangbangs en andere vormen van orgies. 

Verschillende vormen van swingen

Soft Swing of Soft Swap

In dit geval hebben koppels alleen seks (penetratie) met hun eigen partner maar zijn wel in een ruimte met andere koppels zoals bijvoorbeeld in een parenclub. Het kan wel voorkomen dat er sprake is van oraal contact met andere koppels.

Open swingen

Wanneer koppels hiervoor kiezen, hebben ze seks met een andere partner. Maar dit gebeurd wel in aanwezigheid van hun eigen partners. De koppels hebben dan seks in dezelfde ruimte of delen samen het bed. De meeste swingers vinden een orgie de meest bevredigende vorm van swingen. Een orgie is wanneer meerdere mensen (koppels) tegelijk seks hebben.

Gesloten swingen

Hierbij hebben koppels seks met een andere partner, maar niet in dezelfde ruimte als hun eigen partner. De koppels hebben hierdoor meer privacy. 

Nadelen van partnerruil

Misschien lijkt het je leuk, na het lezen van dit artikel, om samen met je partner te gaan swingen. Dit is goed mogelijk, maar denk er dan aan dat je kennis hebt van alle risico’s en nadelen van deze interessante levensstijl kent. Deze levensstijl kent namelijk niet alleen maar voordelen zoals seksuele vrijheid en avontuurtjes. 

Dit zijn enkele mogelijke risico’s en nadelen van partnerruil:

 1. Er is kans op (wederzijdse) jaloezie tussen jou en je partner.
 2. Er is een verhoogde risico op seksueel overdraagbare aandoeningen.
 3. Partners kunnen van elkaar vervreemd raken doordat ze te vaak intiem zijn met anderen dan de eigen partner.
 4. Geconfronteerd worden met onverstandig seksueel gedrag van andere swingers.
 5. Jij of je partner kan verliefd worden op iemand anders. Dit kan het einde van je relatie betekenen.

Tips voor swingen 

 • Respect. Houd rekening met de wensen van je partner en houd je aan de gemaakte afspraken. Het kan zijn dat jouw wensen of verwachtingen veranderen. Maak dit bespreekbaar met je partner.
 • Hygiëne is heel belangrijk zeker wanneer je aan partnerruil doet. Je dient goed gewassen te zijn en de meeste mensen vinden het prettig als je je schaamstreek hebt geschoren/getrimd.
 • Veilige seks is het belangrijkste wanneer je seks hebt met meerdere mensen. Zowel je eigen gezondheid als die van anderen staat op het spel. Gebruik dus altijd een condoom en eventueel een beflapje (als je aan orale seks doet).

Neem eens kijkje

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar swingen? Neem dan eens zelf een kijkje achter de schermen van dit mysterieuze wereldje. Het kan prettig zijn om als nieuweling via datingsites voor swingers meer te leren over partnerruil. Je hebt de mogelijkheid om bijvoorbeeld eerst even met mensen hierover te praten als dit jouw fantasie is. Wellicht blijft het niet bij een fantasie en maak je uiteindelijk wel de keuze op met jouw partner te gaan swingen!

Dit zijn de beste swingers/partnerruil datingsites op een rij:

 • RegioSwingers is waarschijnlijk de bekendste swinger dating website in Nederland. Inschrijven is geheel gratis. Dit is fijn want dat heb je de mogelijkheid om zonder te betalen te kijken of de site bij jouw past. Er is een hechte community die je graag helpt en wegwijs maakt in de wereld van partnerruil/swingen. Bezoekers van RegioSwingers zijn doorgaans op zoek naar afspraakjes zonder verplichtingen. Hoewel er ook voldoende mensen zijn die op zoek zijn naar intieme vriendschap en langdurige seksuele relaties met andere koppels. RegioSwingers is een betrouwbare afweging als je op zoek bent naar een datingsite voor swingen/partnerruil. Wil je meer lezen over de website, klik dan hier
 • SDC: Swingers Date Club staat bijna synoniem voor swingen/partnerruil en dat is niet zo gek. De Swingers Date Club is internationaal de grootste datingsite ter wereld voor partnerruil. De Swingers Date Club is eigenlijk geen datingsite maar een online community waar je een date kan scoren. De SDC community is hecht en nieuwe swingers worden warm onthaald. Hierdoor voel je je als nieuweling op je gemak tijdens je eerste stappen in de wereld van partnerruil/swingen. Inschrijven is helemaal gratis en hebt een week (7 dagen) de tijd om te ontdekken of de SDC iets voor jou en je partner is. Wil je meer lezen over de website, klik dan hier.
 • KlasseSwingers is samen met de Swingers Date Club maatgevend in Nederland wat betreft partnerruil. Ook op deze datingsite hier zal je duizenden swingers tegenkomen. Zo zie je direct dat er veel mensen zijn die aan partnerruil doen en dat het dus vaker voorkomt dan je in eerste instantie zou denken. KlasseSwingers is gericht op het vinden van een spannende date met een aanvulling voor beide partners. Wat deze aanvulling is (een extra man, vrouw of een koppel) is geheel aan jullie. Dankzij het uitgebreide zoeksysteem van KlasseSwingers zul je zeker vinden waar je naar op zoek bent. Wil je meer lezen over de website, klik dan hier.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden