Reviews van deze auteur

Fake - lees de Algemene Voorwaarden maar...

Review over SexBook.nl

Onder punt 5. Aansprakelijkheid - Voorwaarden is te lezen:

"Gebruikers van de website dienen zich er vervolgens van bewust te zijn dat verschillende profielen en bijdragen een entertainende bedoeling hebben en fysieke contacten dan ook niet in alle gevallen mogelijk zijn. Wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om bepaalde gesprekken tussen profielen op de website te sturen via zelf gecreëerde profielen. Sex Book kan onder geen enkele omstandigheid aansprakelijk gesteld worden voor directe of indirecte schade welke voorkomt uit het gebruik van de website en service van Sex Book.

Sex Book, onderdeel van Connect Web Development , onttrekt zich daarbij van alle aansprakelijkheid in de mate dat is toegestaan door de wetgeving. Dit gebeurt ongeacht de aard van de actie, voor handelingen of veronachtzaming van andere leden en gebruikers."

Sterke punten
Ze hebben zich door deze clausule in de Algemene Voorwaarden waar leden mee accoord dienen te gaan wettelijk ingedekt voor een constructie die anders zonder meer als oplichterij aangemerkt kan worden.

Zwakke punten
Mensen die de Algemene Voorwaarden niet lezen laten zich oplichten, met name als ze credits aanschaffen om in kontakt te komen met fake profielen.

En toch kan je iemand vinden via Parship...

Review over Parship

Ik lees hier wel heel erg veel negatieve reacties. Je zou zo de indruk kunnen krijgen dat het een oplichterssite is die vol staat met nep-profielen. En dat is zeer zeker niet het geval. Ik heb meerdere dates gehad met vrouwen die ik via Parship heb ontmoet. Met één van hen heb ik een weekend-relatie gehad die 6 maanden duurde, en mijn huidige vriendin ken ik inmiddels 2 jaar en die heb ik ook via Parship ontmoet. En nee ik word niet door Parship betaald om dit op te schrijven, lol.

Ja de site is heel erg duur. Voordeel is wel dat de betalende leden wel serieus (op zoek) zijn, anders geef je dat geld er niet aan uit.

Die psychologische matching test moet je niet al te serieus nemen. Een hoge score met iemand betekent dat je bij veel vragen hetzelfde antwoord hebt gegeven, maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat je ook echt bij elkaar past of elkaar leuk vindt. Met mijn huidige vriendin en mijn ex had ik in ieder geval geen super hoge score. En soms zijn bepaalde tegenstellingen juist leuker dan dat je overal dezelfde keuze maakt...

Sterke punten
De betalende leden zijn in ieder geval serieus.

Dat je geen foto's kunt zien tenzij die worden vrijgegeven is misschien jammer, maar wel goed. Het is een bescherming van je privacy en het voorkomt dat je alleen op je uiterlijk wordt beoordeeld. Ware schoonheid zit van binnen, zegt men...

Zwakke punten
Je kunt aan een profiel niet zien of iemand betalend lid is. Daar kom je echter snel genoeg achter, als er geen reactie komt, of als er alleen wordt gereageerd met de gratis knipoog.

De site is vreselijk duur en een abonnement van één of twee maanden zit niet in het standaard-aanbod.

De psychologische test wordt als wetenschappelijk gepresenteerd maar kan dit niet hard maken - er is geen openbare publicatie hoe hij zou moeten werken en dus per definitie niet wetenschappelijk.

De automatische verlenging van het abonnement zou eigenlijk verboden moeten worden. Let hier goed op en geef op tijd door dat je het abonnement opzegt, minimaal een maand van te voren maar beter gelijk bij het aangaan.

Weinig kans

Review over Second Love

Ik lees hier heel veel negatieve waarde-oordelen over SL, van allemaal irritante beroeps-'reaguurders' die niet zelf op SL gezeten hebben. Pfffft get a life en hou je morele veroordelingen voor je. Op SL zitten overigens niet alleen maar mensen die vreemd willen gaan, er zijn er ook die een open relatie hebben of helemaal geen relatie en geen vaste relatie willen.

Over naar SL zelf: op iedere vrouw zijn er waarschijnlijk honderden mannen dus ga maar na hoe weinig kans je hebt. De grootste kans heb je dat er helemaal niet op je berichten wordt gereageerd, of hooguit dat er een standaard afwijzing met één druk op de knop wordt verzonden, ze nemen niet eens de moeite voor een serieuze reactie.

Sterke punten
Het is geen site zoals die nep-seksdating sites die uitsluitend nep-profielen bevatten.

Zwakke punten
Minieme kansen voor mannen om een echte date te vinden of zelfs maar een serieuze reactie te krijgen door de scheve verhoudingen.
De meeste profielen geven zeer weinig informatie.
Openbare herkenbare foto's zijn uiterst sporadisch, en het hebben van foto's wil nog niet zeggen dat ze voor jou zichtbaar zijn.
De zoekmachine is uiterst rudimentair - je kan alleen op geslacht, leeftijdscategorie, land, provincie, online status en het hebben van foto's filteren.
Je kunt niet zien of iemand een betaald profiel heeft, je kunt niet zien wanneer het profiel is aangemaakt, je kunt niet zien wanneer voor het laatst ingelogd is.

reacties:

Review: En toch kan je iemand vinden via Parship...

Omdat het bij mij dus wel tot resultaat heeft geleid...

Review: Weinig kans

Ja daar ben ik net achter gekomen dat er een 'Nee, bedankt' knop is die een standaard antwoord geeft. Geen nep-fake profielen dus maar gemakzuchtige reacties. Op zich ook triest. Als jij de moeite neemt contact te zoeken kunnen ze toch nog wel het fatsoen opbrengen om normaal te reageren. Nou ja misschien krijgt ieder vrouw wel honderd contactverzoeken per dag...
Anyway, ik heb mijn review aangepast.

Review: Getrouwde mannen bij Parship!!

Bij Parship kan je kiezen uit vier burgerlijke staten: ongehuwd, gescheiden, gescheiden levend en weduwe/weduwnaar. De essentie van 'gescheiden levend' is nu juist dat je getrouwd bent, maar niet meer op hetzelfde adres woont als je echtgenoot/echtgenote. Dus er is niets vreemds aan dat Parship dit toestaat. Het zou pas een 'overtreding' zijn als je niet alleen getrouwd bent maar ook nog gewoon op hetzelfde adres woont als je echtgenoot/echtgenote. En niet alleen mannen die gescheiden leven schrijven zich in bij Parship, vrouwen doen dat ook.
Maar wat mensen bezielt die gescheiden leven om op zoek te gaan naar een nieuwe partner/vriend(in) zonder eerst te scheiden is mij ook een raadsel. Blijven ze getrouwd voor de kinderen, of om juridische/fiscale redenen? Of heeft het meer iets te maken met oude schoenen die je pas weg wilt doen als je nieuwe gevonden hebt?