Reviews van deze auteur

goede ervaring gehad met PartnerSelect!

Review over Partner Select

Zoals ik wel eens gekscherend aan mijn bemiddelaar bij PartnerSelect liet weten: "het is geen exacte wetenschap en geen scheikunde", je kunt nooit van tevoren voorspellen hoe de match tussen een man en een vrouw zich zal ontwikkelen...

Het is mijn ervaring geweest, in de afgelopen tijd dat ik bij hen ingeschreven stond, dat het NIET aan PartnerSelect heeft gelegen, als een contact met een vrouw toch niet helemaal liep zoals ik mij van tevoren had voorgesteld!

Integendeel zelfs, ik heb een heel goed gevoel over de betrokkenheid en expertise die ik heb ervaren bij de bemiddelaars die ik heb gehad (eerst Damy, later Arjan), en ook de werkwijze vond ik prima. De matches die ik heb gehad, en waarbij zowel de ander als ik positief op elkaar reageerden (dus dat er ook daadwerkelijk contact tussen ons tot stand kwam), waren afgaand op de profieltekst van de ander "de moeite waard om te onderzoeken", en ik heb daar ook zeker geen spijt van. Het was leerzaam om de ander te leren kennen, en ook daarin groei je uiteraard, je leert van je eerdere fouten of "onhandigheden".

Al met al zou ik zeggen (ook in reactie op sommige érg negatieve reacties op deze site): natuurlijk kan PartnerSelect niet "toveren", natuurlijk kan de eerste kennismaking tussen man en vrouw soms stroef gaan, natuurlijk heeft iedereen die bij PartnerSelect ingeschreven staat "al een leven achter zich", met goede en minder goede ervaringen (b.v. een eerdere relatie!), maar als je dat allemaal voor ogen houdt, en je open stelt voor een zoektocht naar een andere persoon, dan biedt PartnerSelect, naar mijn ervaring, zeker goede "handvatten" daarbij.

Sterke punten
Vrijwel 100 procent zeggenschap over je eigen profieltekst, die uiteraard ook je "visitekaartje" is. Er mag alleen geen informatie worden verstrekt over b.v. woonplaats en zo, maar dit is ook begrijpelijk, i.v.m. de privacy. Verder krijg je dus nadrukkelijk de ruimte om je eigen tekst te schrijven, nadat PartnerSelect (na je intake-gesprek) een eerste opzet heeft geschreven. Ook je foto kun je zelf aanbieden.

De communicatie via MijnPartnerSelect (dus via internet) heb ik als prima ervaren: duidelijke site, en na inloggen je eigen "postvakje", waar je eventueel berichten kunt sturen aan de bemiddelaar. Hier krijg je ook de contactvoorstellen binnen, waarop je dan (al dan niet positief) kunt reageren.

Mijn bemiddelaars (Damy en Arjan) heb ik als zeer betrokken en prettige personen ervaren; natuurlijk is PartnerSelect een commercieel bedrijf, maar ik heb de ervaring gehad dat mijn bemiddelaars naar mijn gevoel oprecht hun best deden om voor mij een goed resultaat te bereiken.

Zwakke punten
Ik heb geen punten die ik kan noemen.

Het is denk ik ook je EIGEN valkuil, als je al te hoge verwachtingen hebt. Zoals ik al schreef: PartnerSelect kan niet toveren, het contact tussen een man en een vrouw is van zóveel omstandigheden afhankelijk, dus het wel of niet "slagen" van een relatiebemiddeling is niet alleen toe te schrijven aan het bemiddelingsbureau, daar zijn de man en vrouw zelf óók wel bij betrokken geweest...

reacties:

Review: PS doet meer

De ervaring van Rob is voor mij herkenbaar; toen ik cliënt was bij PartnerSelect (mei 2013 - december 2015) kon ik ook duidelijk merken, dat mijn bemiddelaars (eerst Damy, later Arjan) zich oprecht voor mij hadden inspanden om een goed resultaat (in ieder geval dus een eerste contact) te bereiken.

Review: PS doet meer

In aanvulling op vorige mail...

Sorry, ik maakte een foutje: "hadden" moest ik nog weghalen voor "inspanden".

Te snel op 'versturen' gedrukt, zonder de tekst te controleren... Excuus!

Review: Teleurstelling

Ik ben 'ervaringsdeskundige' als het gaat om PartnerSelect (ik heb dit beschreven in mijn tekst van 11 december 2015, op deze pagina), en ik kan alleen maar herhalen wat ik eerder al aangaf, dat ik mijn ervaringen niet herken in de soms zeer negatieve verhalen die ik hier van tijd tot tijd lees.

Ik denk dat het goed is dat PartnerSelect (in dit geval Arjan) een duidelijke en gefundeerde reactie heeft gegeven, en het blijft natuurlijk belangrijk om te bedenken: het verloop van een contact tussen een man en een vrouw, na een eerste kennismaking, laat zich niet voorspellen.

In reactie op Dirk: een televisie is een voorwerp dat je aankoopt, en dat in die zin niet kan 'tegenvallen' (als het 100% functioneert, uiteraard). Een televisie blijft nu eenmaal altijd die televisie. Maar het contact tussen twee personen is niet vast omlijnd, zal per definitie een ontwikkeling doormaken en wordt beïnvloed door zeer veel factoren (met name door de persoonlijke geschiedenis van ieder: eerdere relaties, teleurstellingen enzovoorts, ieder van ons brengt 'bagage' mee). Er is dus altijd een zeker risico dat een rol speelt, en een investering in een relatiebemiddeling geeft per definitie geen 100% zekerheid (zoals ik zelf nu ook heb ervaren). Maar wat is wél zeker in het leven? Overal kun je wel of geen interessante personen tegenkomen en je kunt wel of geen geluk hebben. En een relatiebemiddelingsbureau kan je in contact brengen met iemand, die misschien heel goed met jouw profiel overeenkomt, en van wie het de moeite waard is om een eerste kennismaking aan te gaan.

Niet meer, maar zeker ook niet minder!

Review: Partner Select begin er niet aan!

Mevrouw,

Uw beoordeling heb ik met belangstelling gelezen.

Als u MIJN beoordeling leest (datum 15 december 2015), dan ziet u dat ik een TOTAAL andere ervaring heb gehad met PartnerSelect, en dat ik VEEL positiever dan u ben.

Uiteraard respecteer ik volledig uw teleurstelling, en dat spijt me ook voor u, maar het blijft toch een vreemd iets, dat dit bureau zulke uiteenlopende reacties oproept: misschien dat dit dan toch met de verwachtingen (vooraf) van de verschillende cliënten te maken heeft.

Uw ervaringen met PartnerSelect, zoal u die beschrijft, worden door mij in ieder geval totaal NIET herkend, het lijkt mij eerlijk gezegd ook sterk dat u maar één voorstel zou hebben gehad, ieder heeft namelijk recht op ZES voorstellen (en dat er dan ook wederzijds contact volgt). Maar wellicht bedoelt u, dat u vijf van de zes contactvoorstellen eenzijdig heeft afgewezen, tja, dat kunt u dan PartnerSelect niet verwijten, lijkt me.

Hopelijk komt PartnerSelect zelf nog, op deze site, met een reactie op uw beoordeling, om het een en ander te verduidelijken. Blijkbaar is er tussen het bureau en u iets totaal niet goed gegaan qua communicatie, hopelijk kan dit worden opgehelderd.

Hoe ik ZELF denk over PartnerSelect, kan men lezen in mijn beoordeling (15 december 2015), ik sta nog steeds 100% achter mijn verhaal! En gelukkig ben ik ook niet de enige, die wél positieve ervaringen heeft gehad met dit bureau.

Review: Partner Select begin er niet aan!

Kleine aanvulling op bovenstaande tekst: ik had me per ongeluk vergist in de datum van mijn beoordeling, excuses. Het gaat om 11 december 2015, i.p.v. 15 december.

Review: Partner Select begin er niet aan!

Beste Dirk, dank voor je reactie.

Ik heb zojuist per mail hierover navraag gedaan bij PartnerSelect, eerlijk gezegd zou ik het nogal onverstandig vinden als ze niet zouden reageren op reviews, zeker als deze negatief zijn.

Potentiële klanten zullen uiteraard de ervaringen van eerdere klanten meenemen in hun afweging om wel of niet met een bedrijf in zee te gaan, vanzelfsprekend heb ik zelf óók gekeken naar de reviews van andere personen voordat ik mij inschreef bij PartnerSelect.

Het zou dus in het belang zijn van PartnerSelect als ze reageren, vooral bij negatieve verhalen, waar een lezer al snel zal denken: "Waar rook is, is vuur?"

Review: Partner Select begin er niet aan!

Beste Conny,

Prettig dat PartnerSelect weer reageert op reviews (zoals ik ook al eerder had vernomen van je collega Arjan, in een persoonlijke mailwisseling met mij).

Om misverstanden te voorkomen bij andere personen die dit bericht (of mijn andere berichten) lezen: ik heb verder geen enkele betrokkenheid bij PartnerSelect, ik ben ook op geen enkele manier aan dit bureau verbonden (en dat ik daarom op de negatieve beoordeling van Sonja reageerde), maar ik vind wél dat op een eerlijke manier naar dit bureau moet worden gekeken en dat er geen onwaarheden moeten worden verteld.

Daarom vond ik het belangrijk dat het verhaal van Sonja werd onderzocht, haar opmerkingen kwamen namelijk zeer vreemd op mij over, en het leek me goed dat PartnerSelect een nadere uitleg zou geven.

Review: Partner Select begin er niet aan!

Beste Henk,

Dank voor je reactie. Je opmerking over "hoofdletters" kan ik eerlijk gezegd niet zo goed plaatsen: de naam PartnerSelect wordt nu eenmaal zo geschreven, met een hoofdletter in het midden.

Veel belangrijker vind ik je twijfel aan mijn integriteit, die mij eerlijk gezegd wel raakt. Ik ben absoluut NIET betrokken bij PartnerSelect, ik ben 'gewoon' een cliënt bij dat bureau geweest en heb mijn ervaringen daarover ook gedeeld op dit forum. Dat ik reageerde op Sonja, en het in die zin opnam voor PartnerSelect, was omdat ik mij TOTAAL niet herkende in haar ervaringen, en zeer verbaasd was om haar verhaal te lezen. Ik weet verder ook NIETS van de achtergronden van de klacht van Sonja, in betrekking tot PartnerSelect, maar ik heb wel vermoedens: misschien heeft Sonja meerdere keren eenzijdig negatief gereageerd op een contactvoorstel (waarbij de voorgestelde man dus wél positief heeft gereageerd op het profiel van Sonja), en heeft PartnerSelect dit iedere keer als een geldend contactvoorstel beschouwd.

Dit schreef ik overigens ook al in mijn eerste reactie, van 30 mei, maar voor alle duidelijkheid: dit was alleen maar een vermoeden van mij, ik heb uiteraard geen idee van wat er tussen Sonja en PartnerSelect is voorgevallen.

Review: Partner Select begin er niet aan!

Beste Henk, nog even ter aanvulling: misschien bedoelde je met "hoofdletters" dat ik enkele woorden nadruk heb gegeven. Normaal gesproken (b.v. als ik een mail verstuur) zou ik dit met "vette letters" of met een onderstreping doen, maar bij het schrijven van een reactie op dit forum is dit niet mogelijk.

Nu ik, naar aanleiding van je bericht, mijn eerdere bijdragen nog eens teruglees, kan ik me voorstellen dat de hoofdletters onbedoeld wat "schreeuwerig" overkomen, dit was uiteraard niet mijn bedoeling.