Reviews van deze auteur

Vergane glorie en geldklopperij

Review over Paiq

Paiq was ooit een hoopvolle kandidaat om verbetering te bieden in het dating landschap. Helaas gooit men er teveel met de pet er naar. De website heeft last van diverse technische 'bugs' waarvan men blijkbaar teveel moeite vindt om die binnen aanzienlijke tijd te repareren.

Zo kan men meerdere keren aan dezelfde persoon gekoppeld worden. Dit gebeurd vrij regelmatig. Detail is dat als je betaalt om gematcht te worden met credits, dat je dus dubbel betaald. Klantenservice weigert dan om geld terug te geven.

De reden?

Nee is nee, wordt niet geaccepteerd bij Paiq. Men vindt dat iemand met een andere foto of one-liner het opnieuw moet kunnen proberen. Daar boven op kan iemand nog een keer gematcht met je worden. Ja, dag. Als ik geen klik voel met iemand dan voel ik die niet. Dan heb ik niet Paiq nodig om die persoon door mijn strot te duwen.

Het speeddate systeem werk vermoeiend, en lastig. Zet het aan op de achtergrond en ga maar wat anders doen de rest van de avond.

Rondvraag leert dat veel matches (zowel man als vrouw) nooit wat van zich laten horen. Druk of fake?

Klantenservice is belabberd, belerend, en beledigend (bijna kinderachtig)

Een stel studenten met een goed idee, dat faalt op de uitwerking en dienstverlening.

Je mag betalen en het daarna uitzoeken, ook als er problemen zijn.

Sterke punten
Je kan er af en toe een gezellig gesprek hebben.

Zwakke punten
Afgewezen kandidaten worden opnieuw aangeboden.
Arrogante, luie, en onbeleefde klantenservice
Match systeem ondoorgrondelijk, en regelmatig inaccuraat
Omslachtig en trage manier om matches aan te bieden. Website vooral gericht op geld verdienen (via credits).
Vage leden (onduidelijk of ze nep zijn) Klantenservice biedt geen vertrouwen op dat punt. Komt als lui en laks over.
Kan geen profielen selecteren.
Afwijzen gaat er bot aan toe
Veel mensen laten nooit wat van zich horen

Teveel op uiterlijk gericht

Review over Match4Me

Als je een leuk uiterlijk hebt en beetje normaal leventje dan staat je mailbox vol met (interesse)berichtjes van vrouwen. Er wordt meer naar de foto gekeken dan de inhoud van het profiel. Alsof ik daar op zit te wachten... Had meer verwacht van een site voor hoger opgeleiden. Je voel je als man echt een stuk vlees. Zou fijn zijn als je wat beter kon aangeven wie reageert op je profiel. Dus meer op basis van overeenkomsten.

Ook leuke mensen ontmoet en regelmatig gelachen. Al met al voelt de website gedateerd en moeilijk navigeerbaar.

Sterke punten
Fijne website al met al
Er zitten leuke mensen tussen
Redactie is actief

Zwakke punten
Teveel op uiterlijk gericht
Weinig leden
Te duur voor het aanbod
Zoekfunctionaliteit is onoverzichtelijk

reacties:

Review: Vergeet de etalage

Alsof vrouwen niet op uiterlijk oordelen. Zijn net zo erg als mannen. Leuke foto en je wordt platgespamd als man op datingsites. Laat me niet lachen. Zoooo oppervlakkig.

Zitten leuke mensen tussen. Vond beide betogen van zowel Hanneke en Martin handige tips bevatten. Die opmerking over het uiterlijk van vrouwen vond ik ook een beetje apart. Zelf vind ik iemand die bij je past beter. Uiterlijk is zo oppervlakkig.

Maar vrouwen online zijn soms compleet doorgeslagen en onrealistisch in wat ze zoeken. En mannen reageren daar op hun manier op. Het blijft gewoon moeilijk een gevoelskwestie zoals liefde in woorden te vatten. Als je met elkaar er om kan lachen, en daar door heen kan kijken, ontstaan soms de leukste contacten. Beetje zelfspot en het allemaal niet te serieus nemen. Gewoon lol blijven hebben. Of dat op een dating site (zoals e-matching)? Meh. Ik vond het een verschrikkelijk website.

Glaasje wijn op een terrasje gaat drinken.

Review: hoogopgeleid en hoogbejaard

Dat van dat leden online zijn is al vaker aangekaart bij e-matching als wens van datende mensen. Desalniettemin weigert men dat steevast al jaren. Klant is koning? Men schijnt het allemaal beter te weten. Je geld kun je echt beter aan leukere dingen besteden.

Review: Parship is zelf niet zo kritisch

Dat iemand een partner zoekt van een gelijkwaardig opleidingsniveau heeft niks met zich beter te voelen te maken. De gedachte alleen al.

Mijn ervaring is dat je met verschillende onderwerpen bezig bent, en verschillende interesses er op na houdt. Dat we al snel saai of encyclopedisch worden gevonden. Kortom op elk potje past een dekseltje.

Zelf, ga ik er bij voorbaat niet van uit dat het iemand met een universitaire opleiding moet zijn, integendeel. We zijn allemaal op zoek naar een date en doen dat zo goed en kwaad als het kan.

Dat sommige arrogant zijn en in rangen en standen denken. Dat is een ander verhaal op zich en heeft niks met opleidingsniveau te maken.

Julia kaart gewoon een inhoudelijk en degelijk punt aan. En er wordt gelijk bovenop haar gesprongen, omdat men zichzelf blijkbaar (ooit) gekleineerd voelt. Dat ligt toch echt bij jezelf en nodigt niet uit om met je te daten. Wees wat zelfverzekerder en laat jezelf niet zo kennen. Wees een beetje trots op jezelf. Kom op zeg.