Reviews van deze auteur

Inderdaad het werkt!

Review over Just2Match

Hallo!

Na wat vergelijken, wikken en wegen, informatie vergaren heb ik me ingeschreven bij Just2Match. De ‘gewone’ datingsites spraken mij absoluut niet aan (ik ben er niet eens aan begonnen), het is gewoon niets voor mij. Terwijl ik wel van enige successen in mijn omgeving heb vernomen. Omdat ik nogal nuchter ben, druk met werk, sport, sociaal leven en geen kroegtijger, was het voor mij lastig om potentiele singel mannen onder de 49 tegen te komen die nog een kinderwens hebben. Wanneer ik met vrienden afspreek ben ik niet bezig met contacten te leggen. Daarbij, wanneer je iemand tegenkomt (waar je enige klik mee hebt) is hij meestal bezet.. Mijn vriendinnen waren wel ontzettend verrast en verbaasd dat ik me wilde inschrijven bij een relatiebureau! Want aan interesse en aandacht ontbrak het niet, dat was niet het probleem. Het probleem voor mij was meer in het vinden van een serieuze, geschikte man waar je ook lol mee hebt en een ‘echte klik’.

Vooral die ‘klik’, het leek er bijna op dat een leuke man met dezelfde raakvlakken niet bestond. Je blijft n.m. een beetje in het zelfde cirkeltje van werk, vrienden waardoor de kans dan kleiner wordt om iemand zomaar tegen te komen die een ‘match’ zou kunnen zijn. Je kan al snel iemand aardig vinden, leuk, aantrekkelijk, enige raakvlakken hebben etc.. Maar goed, is het voldoende om een duurzame relatie mee op te bouwen? Dat is waar ik opzoek naar was. Raakvlakken en een klik zijn ontzettend belangrijk om een relatie te laten slagen. En dat je dezelfde taal spreekt. Wat ik hiermee bedoel is dat je al met weinig woorden genoeg hebt in welke taal dan ook. Communicatie is toch echt de sleutel …

Nadat ik wat onderzoek had gedaan viel de keuze op Just2Match. Ook J2M had ik gebeld om meer toelichting op de werkwijze. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Voor mij was het vanaf het begin een interactief proces. Ik ben voor mezelf nagegaan waarom het bij eerdere relaties niet lukte en wat ik graag in een man wil zien en wat niet.

Belangrijke sleutelwoorden zonder dat degene onrealistisch of onbereikbaar wordt (de normale wensen) kunnen hierbij helpen. Je kan je ook afvragen wat voor type jezelf bent bv. sportief of wordt je al moe bij de gedachte. Avontuurlijk, luxe hotels of camping etc. Zodat jezelf ook echt bewust hiervan bent, dat maakt ook dat je raakvlakken kan herkennen of juist de dingen herkent die je absoluut afweert binnen in een relatie.

De intake was zeer helder, ik had al vooronderzoek gedaan en wist goed wat ik wilde en absoluut niet wilde. Daarbij had ik geen onmogelijke verwachtingen ook niet van J2M. De wijze waarop ik erin stond was ‘we gaan het samen doen’. J2M zoekt naar aanleiding van mijn feedback.

Het eerste voorstel kwam al snel binnen. Ik had hier mijn vraagtekens bij maar ik was wel benieuwd. We hebben uiteindelijk afgesproken en het was voor mij geen match. De redenen heb ik helder teruggekoppeld en daar kon J2M verder mee. Normaal gesproken zou je nog willen kijken bij een 2e afspraak of je iemand wat beter kan leren kennen. Maar in dit geval was het al duidelijk.

Enige weken later kwam het 2e voorstel (P. 47jr). Mijn eerste reactie was ‘nou, op papier lijkt hij perfect’. Met enige scepsis ‘wat zou er nou mis met hem zijn’, hebben we heel leuk en kort gemaild en gelijk afgesproken. Hij bleek erg leuk te zijn (en nog steeds), klik en raakvlakken zijn er voldoende. We zijn nu bijna 6mnd verder, nog steeds gelukkig samen. So far so good. Dus, inderdaad het werkt. De eerste afspraak was gelijk leuk, maar je kan er zo weinig van zeggen. Ik weet van mezelf dat ik altijd gereserveerd en terughoudend ben, een eigenschap dat mensen op een verkeerd spoor zou kunnen zetten. Dat vond ik van P. ook (hijzelf overigens niet). Daarom is het handig om iemand eerst beter te leren kennen. Na een aantal afspraken kan je eigenlijk pas zeggen of het een eventuele ‘match’ is of niet…

Nog even over de kosten:
Er wordt veel over de fee gesproken. Ja, inderdaad EUR. 1.750,- is veel geld. Voor mij ook! Maar voor mij is het nooit een issue geweest. Ik had meer zoiets van, degene die zich inschrijven zijn er wel serieus mee bezig, wil je er dit bedrag voor over hebben. Daarbij moet het bureau ook steeds zorgen dat er genoeg mensen in hun bestand zijn om iedereen te kunnen voorzien. Daarbij komen nog de nodige administratie, beurzen en alle werkzaamheden die voor ons niet zichtbaar zijn.


Veel geluk en plezier!!

Sterke punten
- Een redelijke realistische aanpak
- Voor zover ik kan beoordelen kloppen de matchen met de basiseisen
- Ze geven zoveel mogelijk een normaal verwachtingspatroon

Zwakke punten
- Geen foto's (kan ook een voordeel zijn ;) )..

- Het blijft natuurlijk een relatiebureau, anders dan bij een spontane ontmoeting. De spontaniteit is dan misschien er een beetje af, maar het blijft erg spannend. Goed, ik had besloten om het heft in eigen handen te nemen en actief met ondersteuning op zoek te gaan. Als je ervoor kiest, dan heb er ook plezier in. Zie de lol ervan en geniet van de rit ; )..

Just2Match - het werkt!

Review over Just2Match

Hoi,
Met een redelijke dosis scepsis heb ik mij ingeschreven bij Just2Match. Na pogingen bij 'gewone' datingsites besloot ik tot Just2Match omdat zij actief koppelen. Ik wil nog kinderen en had het idee dat ik bij gewone sites niet toegang kreeg ik tot dates met vrouwen onder de 40. Zij hebben genoeg keus aan mannen onder 40, ook al zie ik er jonger uit dan 47 (en heel sportief gezond). Dus misschien dat een actieve koppeling wel zou werken. Wel een dure grap dat J2M dus je mag echt eisen stellen.

Ten eerste, Ik ging gewapend met scepsis het gesprek aan en heb daar een afspraak gehad. Leuk gesprek en een intake-formulier van mijn basiswensen ingevuld. Bewust heb ik daar niets getekend en alles mee naar huis genomen om nog even goed na te denken. Andere recensies waarin men zegt 'overvallen' te zijn herken ik niet en je bent er zelf bij als je tekent. M.i. gewoon dom gedrag. En anders heb je trouwens nog steeds 7 dagen de tijd om het contract te ontbinden (EU-regel).

Eerst het eindresultaat: Het werkt. Via hen heb ik uiteindelijk een erg leuke 39-jarige vrouw (S.) ontmoet en wij zijn helemaal gelukkig samen. So far, so good.

Hoe ging het in zijn werk?
Na een goed gesprek waarin je allerlei algemene vragen moet beantwoorden kreeg ik diverse voorstellen. In de 10 maanden voordat ik S. ontmoette kreeg ik om de zoveel tijd (steeds ca. 2 weken nadat ik aangaf het te willen) een voorstel. Waarom het niet klikte lag vooral aan de dames en aan mijzelf. Niet aan J2M. Zij vragen terecht aan hun klanten om normale wensen te stellen: zorg voor een leuke 1e date. Als het een leuke avond was spreek nog een keer af, leer elkaar beter kennen, etc.

Ook S. was na een paar dates veranderd van een 1e indruk naar een compleet persoon die erg leuk bleek te zijn maar soms ook anders. Het werd daarna alleen maar leuker ...

Ik had 1 keer dat ik totaal niet begreep waarom J2M mij aan die dame koppelde. Zij klopte niet met mijn basiseisen en dat heb ik hen verteld. Daar reageerde men goed op. Ook was dit toevallig in de vakantieperiode en duurde het allemaal erg lang. Ook daar heb ik J2M op aangesproken. vervolgens ben ik kritischer geworden en heb ook nee gezegd bij voorstellen (daarvoor zei ik eigenlijk altijd ja).

Ik heb trouwens het vermoeden dat leuke mensen (niet perse mooi) het ook bij J2M het wat makkelijker hebben. Er staan misschien ook minder mannen ingeschreven dan vrouwer en dus hebben mannen waarschijnlijk ook meer dates.

Mijn lessen:
- Denk eerst zelf goed na of en waarom je een relatie wilt en wat je verwacht van een datingbureau. Dat maakt je realistisch en ongevoelig voor een reclame-praatje. Teken niks ter plekke maar ga naar huis en denk goed na. Teken alleen uit overtuiging.
- Blijf vooral bij jezelf. Zeg eerlijk wat je wilt en leg het uit aan J2M.
- Wijs een voorstel af als je het echt niet ziet zitten maar wees reeel in je eisen.
- Blijf zelf ook actief. Bel J2M als je het langer dan een paar weken duurt. Ten slotte betaal je daar voor.
- Zorg voor een plezierige avond met je date zoals je normaal ook zou doen als iemand voor het eerst op een feestje spreekt. Zoek naar leuke eigenschappen en wat interessant is. Afkraken kan altijd nog :)

veel geluk :)

Sterke punten
Rustige en volgens mij redelijk realistische aanpak. De match die zij maken klopt meestal met je basiseisen.
Zij proberen mensen een normaal verwachtingspatroon mee te geven.

Zwakke punten
Matching blijft een mechanisch iets wat ook J2M niet anders doet. Naar mijn mening moet je dat ook echter ook niet van hen verwachten. Je moet zelf actief de lol inzien en een match in karakters vinden. Of het klikt kunnen zij toch niet beoordelen.

En het blijft duur! Ik heb gevoel dat het best wat goedkoper kan. Als zij 2 uur per maand a 50 euro /uur voor je bezig zijn is dat 1.200 euro per jaar.

reacties: