Just2Match - het werkt!

Just2Match - het werkt!

Hoi,
Met een redelijke dosis scepsis heb ik mij ingeschreven bij Just2Match. Na pogingen bij 'gewone' datingsites besloot ik tot Just2Match omdat zij actief koppelen. Ik wil nog kinderen en had het idee dat ik bij gewone sites niet toegang kreeg ik tot dates met vrouwen onder de 40. Zij hebben genoeg keus aan mannen onder 40, ook al zie ik er jonger uit dan 47 (en heel sportief gezond). Dus misschien dat een actieve koppeling wel zou werken. Wel een dure grap dat J2M dus je mag echt eisen stellen.

Ten eerste, Ik ging gewapend met scepsis het gesprek aan en heb daar een afspraak gehad. Leuk gesprek en een intake-formulier van mijn basiswensen ingevuld. Bewust heb ik daar niets getekend en alles mee naar huis genomen om nog even goed na te denken. Andere recensies waarin men zegt 'overvallen' te zijn herken ik niet en je bent er zelf bij als je tekent. M.i. gewoon dom gedrag. En anders heb je trouwens nog steeds 7 dagen de tijd om het contract te ontbinden (EU-regel).

Eerst het eindresultaat: Het werkt. Via hen heb ik uiteindelijk een erg leuke 39-jarige vrouw (S.) ontmoet en wij zijn helemaal gelukkig samen. So far, so good.

Hoe ging het in zijn werk?
Na een goed gesprek waarin je allerlei algemene vragen moet beantwoorden kreeg ik diverse voorstellen. In de 10 maanden voordat ik S. ontmoette kreeg ik om de zoveel tijd (steeds ca. 2 weken nadat ik aangaf het te willen) een voorstel. Waarom het niet klikte lag vooral aan de dames en aan mijzelf. Niet aan J2M. Zij vragen terecht aan hun klanten om normale wensen te stellen: zorg voor een leuke 1e date. Als het een leuke avond was spreek nog een keer af, leer elkaar beter kennen, etc.

Ook S. was na een paar dates veranderd van een 1e indruk naar een compleet persoon die erg leuk bleek te zijn maar soms ook anders. Het werd daarna alleen maar leuker ...

Ik had 1 keer dat ik totaal niet begreep waarom J2M mij aan die dame koppelde. Zij klopte niet met mijn basiseisen en dat heb ik hen verteld. Daar reageerde men goed op. Ook was dit toevallig in de vakantieperiode en duurde het allemaal erg lang. Ook daar heb ik J2M op aangesproken. vervolgens ben ik kritischer geworden en heb ook nee gezegd bij voorstellen (daarvoor zei ik eigenlijk altijd ja).

Ik heb trouwens het vermoeden dat leuke mensen (niet perse mooi) het ook bij J2M het wat makkelijker hebben. Er staan misschien ook minder mannen ingeschreven dan vrouwer en dus hebben mannen waarschijnlijk ook meer dates.

Mijn lessen:
- Denk eerst zelf goed na of en waarom je een relatie wilt en wat je verwacht van een datingbureau. Dat maakt je realistisch en ongevoelig voor een reclame-praatje. Teken niks ter plekke maar ga naar huis en denk goed na. Teken alleen uit overtuiging.
- Blijf vooral bij jezelf. Zeg eerlijk wat je wilt en leg het uit aan J2M.
- Wijs een voorstel af als je het echt niet ziet zitten maar wees reeel in je eisen.
- Blijf zelf ook actief. Bel J2M als je het langer dan een paar weken duurt. Ten slotte betaal je daar voor.
- Zorg voor een plezierige avond met je date zoals je normaal ook zou doen als iemand voor het eerst op een feestje spreekt. Zoek naar leuke eigenschappen en wat interessant is. Afkraken kan altijd nog :)

veel geluk :)

Sterke punten
Rustige en volgens mij redelijk realistische aanpak. De match die zij maken klopt meestal met je basiseisen.
Zij proberen mensen een normaal verwachtingspatroon mee te geven.

Zwakke punten
Matching blijft een mechanisch iets wat ook J2M niet anders doet. Naar mijn mening moet je dat ook echter ook niet van hen verwachten. Je moet zelf actief de lol inzien en een match in karakters vinden. Of het klikt kunnen zij toch niet beoordelen.

En het blijft duur! Ik heb gevoel dat het best wat goedkoper kan. Als zij 2 uur per maand a 50 euro /uur voor je bezig zijn is dat 1.200 euro per jaar.

Bezoek Just2Match Reviews over Just2Match

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Just2Match
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden