Reviews van deze auteur

Matig...

Review over Paiq

De website ziet er leuk, overzichtelijk en verzorgd uit. Vrij vlot krijg je matches toegewezen die toch vaak fout lopen. Vaak reageren dates na een bepaalde tijd niet meer, blokkeren je om de verschillende interesses of zijn er zelfs om aandacht te krijgen. Gelukkig zijn er toch een kleine categorie mensen die het daten wel serieus neemt en die maken de site toch wel leuker.

Ook het speeddaten of battledaten dat erin is gebouwd werkt 9 van de 10 keer niet. Dat is jammer, want het biedt extra de gelegenheid contact te zoeken. Dit is tevens nog een nadeel, het systeem zoekt de contacten voor je of je kunt dus via de speeddates of battledates contact op doen. Maar zelf criteria bepalen is niet specifiek mogelijk. Alleen als je betaalt mag je "weinig zeggende" sliders aanpassen wat moeilijk aangeeft hoe de balans is opgesteld. Is het een score tussen 1 en 10 of 1 en 5?

Desondanks is het wel leuk dat je elkaar niet meteen ziet. Hierdoor heeft men meer reden om te praten en let men minder op het uiterlijk (in het begin). En contact krijg je, ook al bestaat de grote kans dat het snel afgelopen is. En een andere leuke optie is dat je foto's kan beoordelen zodat het matchingsysteem je beter leert kennen. Of dat nu ook het geval is, vraag ik me sterk af. Maar het is een leuke toevoeging.

Sterke punten
Overzichtelijk
Snel contact
Automatische matching
Foto's niet meteen zichtbaar

Zwakke punten
Vaak matches gehad die niet serieus opzoek zijn (vaak mismatches)
Speeddates en battledates wordt vaak niet gebruikt
Eigen zoekcriteria toevoegen kost geld en is onduidelijk
Foto's beoordelen lijkt geen invloed te hebben op je matches

Lexa

Review over Lexa

Ik dacht eens kennis te gaan maken met internet dating. Lexa komt vaak in het nieuws en is wel eens op TV (reclame). Helaas had ik dit NOOIT moeten doen. Het aanmelden en registreren is geen enkel probleem. Maar de mensen die erop zitten, zijn naar mijn idee allemaal nep, inactief of niet eens opzoek. Ik heb inmiddels al 20 berichtjes gestuurd en helemaal geen reactie meer op gehad.

Ja wat moet je hiermee. Dus ik besloot contact op te nemen met Lexa. Maar ook dat is tevergeefs. Er is GEEN enkele manier om in contact te komen met de mensen achter Lexa. Geen e-mailadres, geen telefoonnummer, nee niets.

Dus om kort samen te vatten: als je opzoek bent naar een datingssite waar mensen op zitten en een helpdesk achter zit voor eventuele vragen, sla Lexa dan alsjeblieft over. Het is waardeloos. Geldverspilling ten top!

Sterke punten
Duidelijke website en een goede matchingservice, waar je niets aan hebt
Verbergen van contactgegevens
Promoten van reclame en andere rommel

Zwakke punten
Niemand reageert op berichten
Matching is nutteloos, mensen reageren niet
Is het wel een datingssite met mensen?
Geen helpdesk/contactgegevens
Kost geld terwijl je er niets voor terug krijgt

reacties:

Review: Lexa

Beste Christine,

Dit heb ik al eens gedaan. Tot zover geen reactie op gekregen. Maar waarom zo omslachtig? Waarom is er geen mogelijkheid om bijvoorbeeld via de mail of telefoon contact te leggen? Dit geeft zeker geen vertrouwen en blijf daarom bij mijn standpunt.