Reviews van deze auteur

Wie zwijgt stemt toe

Review over Mens en Relatie

Het is bekend dat de mensen van het Mens en Relatoe bolwerk in Venlo, regelmatig kijken op deze site. Heel af en toe reageren ze, zoals bijvoorbeeld op Goudkust 2008.

Op de reactie van Connie, die duidelijk stelt dat er sprake van oplichting, reageert men helemaal niet. Mens en relatie ziet zich zelf af betrouwbaar en integer, als dat zo is, zou ik zulke reacties als die van Connie direct tegenspreken, tenzij het verhaal klopt en uit de ervaringen die ik heb met mens en relatie, zouden haar ervaringen zeker kloppen.

Wie zwijgt, stemt toe en dat geeft veel aan over de handelswijze van Mens en relatie.

oud, doof en bedonderd

Review over Mens en Relatie

Connie,rnrnIk raad je aan, om via het juridisch loket actie te ondernemen. Bijvoorbeeld een advocaat in de arm nemen. Gezien het inkomen van je schoonvader (alleen AOW) kan hij via de raad van rechtsbijstand, gesubsidieerde rechtshulp ontvangen. Zal hem rond de 75a 100 euro kosten.rnrnMens en relatie heeft naar eigen zeggen een inkomstentabel, waarop ze de bijdrage berekenen. Gezien het inkomen, is het bedrag voor deze 'bemiddeling' extreem hoog. Ik weet niet, wanneer je schoonvader is benaderd en heeft getekend. Als het binnen 7 werkdagen na de overeenkomst is, kun je het aangetekend opzeggen. Mens en relatie berekent dan wel kosten, maar dat klopt juridisch ook niet haalbaar voor hun. Succes en misschien is een artikel over het handelen van Mens en relatie in de media (lokale krant, consumentensites van Kassa en Radar ook een goede optie. En vergeet vooral de sociale media niet. Succes

charme offensief?

Review over Mens en Relatie

Er komen ook positieve geluiden op dit forum over mens en relatie binnen. Zo schrijft Nienke die er heel lang werkt ( 2 maanden) dat er goed bemiddeld wordt. Natuurlijk zullen er zeker resultaten zijn en dat gun ik de direct betrokkenen van harte.

Uit een reactie van Boudewijn Visser op een eerdere review maak ik op dat hij nu wel weet wie ik ben. Inderdaad 12 jaar geleden heb ik bij M en R ingeschreven gestaan. Ik heb mijn negatieve ervaringen in Kassa verteld, maar dhr Visser ontkende mij ooit te hebben ingeschreven. Dreiging met juridische stappen richting Kassa en mij werden niet gehonoreerd omdat ik kon aantonen dat mijn verhaal klopte en ik kon aantonen dat ik ingeschreven heb gestaan. Het feit dat Visser mij als leugenaar weg zet en daarna al het contact weigert met mij, zegt genoeg. Ik was M en R al lang vergeten en heb inmiddels een leuke relatie, toen ik op een verjaardagfeestje iemand iets vertelde over recente everaringen over dit bemiddelingsbureau. Ik zou dat verhaal zelf gescrheven kunnen hebben.

Visser meldde onlangs dat er duizenden mensen worden ingeschreven en dat hij daar trots op is. Per duizend ingeschrevenen lukt het M en R om voor 250 mensen om geen partner te vinden. 250 x (laat ik het laag houden) gemiddeld 600 euro = 150.000 euro betalen voor een niet gewenst resultaat.
Consulentes krijgen geen contract bij M en R zijn werken dus op basis van no cure no pay, lijkt mij. Dus als een inschrijving niet doorgaat betekent dat de consulente niet wordt betaald.
Uit de duizenden inschrijvingen blijkt dat er op basis van 1000 inschrijvingen 6.000.000 euro binnenkomt. He gaat dus om grote bedragen. Het is niet te controleren of M en R 75% score haalt, dus neem ik dat aan. Feit is wel dat 25% van de klanten ontevreden is, ik daar als ondernemer niet tevreden zal zijn. Bij M en R ligt dat anders, mede gezien de tonnen die dat oplevert.

waar moet een consulente aan voldoen?

Review over Mens en Relatie

Wie zoeken wij: De relatieconsulentes die wij zoeken zijn uitstekend in staat om hun eigen werk in te delen. Ze zijn zelfstandig, autonoom gemotiveerd en beschikken over een groot inlevensvermogen. U heeft een open- en communicatief karakter en beschikt over een meer dan gemiddelde interesse in mensen en wat hen bezighoudt. U werkt vooral omdat u het leuk vindt. U heeft een opleiding op minimaal HBO niveau en beschikt over vrije tijd die u graag zinvol wilt invullen. Last but not least; U bent een prettig mens! Wat beiden wij: Als relatieconsulente werkt u op de manier zoals het u uitkomt. Aan deze flexibiliteit zit wellicht één nadeel. Mens

reacties:

Review: Manipulerende praktijken

Beste Syp,

Mens en relatie is wel degelijk gebonden aan de voorwaarden van colportage. Ik zit nu in de nachtdienst, maar zal je zaterdag via deze site aantonen, dat je in je rechten staat.

Review: Manipulerende praktijken

Beste Syp,

Mens en Relatie (MR)is aangesloten bij de Algemene Vereniging Relatiebemiddelingsbureaus (AVR) Als je deze link aanklikt kom je uit bij singleskeurmerk.
Klik op voorwaarden en dan zie je aan welke afspraken MR moet nakomen.

artikel 4 waarin vermeld staat dat kennismaking gratis, tenzij MR anders vooraf heeft aangegeven en artikel 6 afkoelingsperiode zijn voor jouw het belangrijkst.

Ik heb eerder Dave op deze voorwaarden gewezen. Dit tot groot ongenoegen van de directeur van MR Radboud Visser (review dd 22 0ktober 2010) die vond dat ik onzin uitkraamde en mensen tegen zijn broodwinning in het harnas joeg.

Het feit dat hij als directeur niet op de hoogte is van zijn eigen voorwaarden geeft te denken.
Advies als MR voet bij stuk houdt: ga met de bewijsstukken naar het juridisch loket (is gratis) Er zijn nog wel meer mogelijkheden om je recht te halen. Ik ben enigszins bekend met juridische procedures, als ik iets voor je kan doen, laat mij dat dan weten.
Succes!

Review: Manipulerende praktijken

Beste Syp,

In ieder geval adviseer ik je om contact op te nemen met het Juridisch loket. De geschillencommissie van de AVR zetelt inderdaad in Venlo. De AVR heeft sterke banden met de Mens en Relatie (MR) Omdat MR ,'zwart op wit'bevestigd lid te zijn van de AVR moeten ze deze voorwaarden toepassen. Juridisch sta je daarom sterk.
via [email protected] kun je mij bereiken. We kunnen dat wat specifieker ingaan op je ervaringen met MR.

Review: Manipulerende praktijken

Beste Radboud Visser,

. In de AVR reglement is er wel degelijk sprake van een afkoelingsperiode van 7 dagen.
Jammer om te vernemen dat u mijn redenatie, gebaseerd op dat artikel, niet begrijpt of zo interpreteert dat het in uw voordeel is.

De overeenkomst met de consumentenbond dateert van 6 jaar geleden. Daarbij het laatste jaarverslag van de geschillencommissie dateert van 2008. Zijn er daarna geen geschillen geweest? of heeft de commissie nog geen tijd gehad om het verslag van 2009 te publiceren?


ARTIKEL 6 - Afkoelingsperiode
1. Cliënt en bureau hebben het recht binnen een week na het sluiten van de overeenkomst de overeenkomst langs schriftelijke of elektronische weg te ontbinden. Het hier bedoelde recht van de cliënt kan door het bureau niet worden uitgesloten. Voor de cliënt zijn aan de ontbinding geen kosten verbonden, behoudens de kosten voor annulering, welke voor ondertekening bij cliënt bekend dienen te zijn.
2. In geval de overeenkomst is gesloten bij het eerste contact tussen bureau en cliënt en vervolgens de cliënt gebruik maakt van het recht genoemd in lid 1, mag het bureau uitsluitend de kosten van het kennismakingsgesprek in rekening brengen.
3. In het geval dat er reeds een contactmogelijkheid geweest is vervalt de mogelijkheid genoemd in lid 1 en.