Reviews van deze auteur

Het draait om geld

Review over Parship

Bij aanmelding en betaling wordt meerdere malen duidelijk vermeld dat jouw lidmaatschap met eenzelfde periode wordt verlengd als waarmee je inschreef. Ik melde mij aan voor een half jaar en probeerde mij dus gelijk af te melden voor het einde van de periode. Dit was echter zo onduidelijk: welke instellingen veranderde ik daarmee? wat bleef er zichtbaar van mijn profiel? Waar koos ik voor? dat ik er op dat moment vanaf zag.
Vervolgens vergat ik het na het half jaar. Ik ontdekte dat er weer 180 euro van mijn rekening was geschreven en storneerde dat. Nu wordt ik bedreigd met een
incassobureau.
Parship claimt voldaan te hebben aan de informatieplicht, dat zal kloppen, maar ik vind het dermate oneerlijk dat dat alleen aan het begin van de periode gebeurt en niet als herinnering voor het aflopen van de periode. Bij vragen hierover vergelijkt Parship zichzelf met kranten en tijdschriften. Ik wil waarschijnlijk wel mijn hele leven dezelfde krant leven, maar toch niet mijn hele leven op de datingsite blijven zoeken?
Vervolgens blijkt dat er twee gescheiden lijnen in de organisatie zijn: ik mail over mijn probleem en schrijf dezelfde tekst in een brief naar Parship-Utrecht. De reacties zijn verschillend. Mijn mail werd niet gelezen. Ik kreeg standaard antwoorden terug. Na een klacht hierover: 'U leest mijn brieven niet', krijg ik als antwoord: 'Waren de brieven aangetekend verzonden? Kunt u mij een verzendbewijs tonen?'
Wonderlijk, want het betekent dat ik de nietaangetekende brieven van Parship waarin de 'Bedrijfsjurist onverwijld stappen tegen mij zal ondernemen' ook als onverzonden mag beschouwen.
Binnenkort komt er in Nederland een wet die dit soort praktijken aanpakt. Niet voor niets, het is dermate oneerlijk en klantonvriendelijk dat ieder bonafide, dat zijn goede naam hoog wil houden, daar zelf voor zou mogen waken.

Zwakke punten
Traag, soms lijkt de site niet te werken. Medewerkers controleren veranderingen traag.

Foto is niet te zien, dat levert teleurstelling en vertraging op. Ik zou zelf willen/mogen kiezen voor het tonen van mijn foto.

De medewerkers lezen mijn vragen, problemen niet en zenden standaard antwoorden terug.
Het is een site van Duitse origine, soms wordt er Duits geschreven en dat levert wonderlijk onduidelijkheden op, waar men niet van plan lijkt iets aan te doen. Ik heb bijvoorbeeld de eerste kandidaat afgewezen omdat hij zijn verzoek begon met: 'Ik wil U graag leren kennen'. In het verdere berichtje werd ik wel een keer aangesproken met je. Ik vond het dermate afstandelijk, dat ik meldde er niet op in te zullen gaan. Maar achteraf bleek het gewoon Duits!

Moeite met onmiddellijk afmelden voor het eind van je periode en als je je dan aan het einde niet op tijd afmeld zit je er voor EENZELFDE periode aan vast, ook als dat een vol jaar is.

reacties: