Reviews van deze auteur

Let op met Parship

Review over Parship

Een paar dagen eerder heb ik al commentaar gegeven op Parship. Ik ben het nog steeds eens met wat ik toen opgeschreven heb maar heb nog wel een \"kleine\" toevoeging. \r\n\r\nIk had opgegeven dat mijn lidmaatschap niet automatisch verlengd mag worden. Hierbij zag ik eveneens dat mijn lidmaatschap per 22-11-2008 werd beeindigd.\r\n\r\nNiets aan de hand zou je zeggen... Nou, wel dus. Gisteren keek ik in hoeverre ik niet meer bij de e-mails enzo kon, want dat zou niet meer mogelijk moeten zijn. Ik kon nog steeds overal bij.\r\n\r\nNu was dat wel de dag waarop mijn lidmaatschap zou verlopen, maar voor de zekerheid heb ik nog even gekeken bij \"mijn lidmaatschap\" en tot mijn grote schrik zag ik dat die spontaan gewijzigd was naar \"automatisch verlengen\".\r\n\r\nDit heb ik niet doorgegeven, heb geruime tijd vooraf ook gekeken of alle instellingen juist waren m.b.t. verlenging. En toch is het lidmaatschap verlengd. Ik ga uiteraard wel de incasso storneren want ik heb gelukkig wel een printscreen (pdf) waarop te zien is dat mijn lidmaatschap zou verlopen.\r\n\r\nIk heb Parship hiervan per e-mail op de hoogte gebracht en dat meteen maar CC naar Radar en Kassa gezonden (ik wist even niets anders).\r\n\r\nIk heb gisteren op internet gekeken en heb geconstateerd dat mijn klacht slechts het topje van de ijsberg is. Ik ben nu bezig met een weblog waarop iedereen zijn slechte ervaringen met Parship kan noteren. \r\n\r\nHeb JIJ ook NEGATIEVE ervaringen met Parship, laat ze dan weten op: antiparship punt web-log punt nl.

\r\n\r\nAlvast bedankt.

Wat is een goede datingsite?

Review over Parship

Ik ben 2x Parship-lid geweest, waarvan korte tijd tegelijkertijd. In de ene periode zat ik in een redelijke dip (misschien niet het juiste moment om dan te gaan daten) wat terug te zien was in de "psychologische" test. Een matching% van 40% was hoog! Toch ook enkele dates gehad, maar die waren niet om naar huis te schrijven. Een maand of wat later liep mijn privesituatie weer goed en besloot ik om een nieuw profiel aan te maken omdat het niet mogelijk is die "psychologische" test opnieuw te maken. Direct heel andere matching% en meteen ook contactverzoeken. (Die had ik eerder niet gehad)

Ik besloot om wel Parship te verlengen, maar met mijn nieuwe profiel. Het contact met Parship zelf is er wel maar het loopt behoorlijk stroef en vooral erg langzaam. Dat is vervelend. Heel veel functies werkten niet. (Bijvoorbeeld contact uitstellen, maar die functie komt in de nieuwe lay-out niet meer voor). Het is ook bizar dat als ik geen contact meer wil met een van mijn contactpersonen dat ik die niet zonder meer kan verwijderen, terwijl een van mijn contactpersonen mij wel zonder bericht kon verwijderen. Heb een klacht ingediend bij PS en kreeg later het bericht dat ze hem geregistreerd hadden en op zwarte lijst gezet. Later dacht ik dat het ook een "mol" van PS zou kunnen zijn.

Omdat ik teveel bedenkingen heb bij PS ga ik mijn lidmaatschap niet verlengen (loopt morgen af), ik heb een aantal prettige ontmoetingen gehad, een aantal fiasco's. Ik heb erg veel contact met een PS-lid en zie wel hoe dat gaat aflopen, het is vooral erg gezellig. Ik heb een conclusie: internetdaten is gewoon niet mijn ding. (Heb ook recensie bij RP gezet)

Sterke punten
- In het begin is die anonimiteit erg prettig, later werkt het alleen tegen.

Zwakke punten
- Elke maand rond de 8e een nieuw succesverhaal. Wel erg toevallig. De 2 verhalen die bijna identiek waren zijn intussen verwijderd.
- Het is een erg trage datingsite. Niet alleen een kwestie van geduld bij het invullen van de profielen, ook bij het daten moet je een lange adem hebben.
- Hoewel bij de geschikte partners bij hun code de eerste 2 cijfers van hun postcode staan, kan je niet op postcode zoeken terwijl het volgens mij erg eenvoudig moet zijn om dat als zoekcriterium op te nemen. of bij de volgorde bij het overzicht met geschikte partners. Dat zouden veel leden prettig vinden.
- Het duurt te lang voordat de inhoud van je profiel vrijgegeven wordt.
- Tenminste 1x per maand zou het mogelijk moeten zijn om de test opnieuw te doen. (Maar alleen voor de betalende leden)

reacties:

Review: Let op met Parship

Hoi Eline,

Er zijn inderdaad veel meer mensen met problemen met Parshit. Ik was enorm opgelucht dat ik geen creditcard heb. Het is denk ik veel gemakkelijker om het geld via een automatische incasso te laten storneren dan via een credit card. Heb je een notificatie gehad dat over (ik meen) een maand je lidmaatschap verloopt? Als dat niet het geval is leeft Parship eigen voorwaarden niet na. Aangetekende brief met ontvangstbevestiging naar Parship sturen, cc'tje naar je bank en maar hopen op een goede afloop. En vooral je ervaring aan de grote klok hangen. Misschien dat die samenwerkingspartners (Volkskrant, Elsevier, Psychologie Magazine, NRC, RTL etc.) hun samenwerkingsverband dan beeindigen...