Reviews van deze auteur

Onvoldoende

Review over Second Love

Even kort:
SL vind ik veel te duur voor wat ze bieden; Erg weinig profielen van vrouwen buiten de Randstad; Nog minder van die dames zijn recent ingelogd; De mails die ik van SL kreeg vond ik zeer onhandig: zogenaamd nieuwe aanmeldingen die of allang aangemeld waren (dus al een poos lid waren), dan wel compleet aan de andere kant van Nederland woonden. Hoe je foto's nou precies indeelt in die verschillende albums is me nooit duidelijk geworden, raar opgezet. Leuk idee, uitvoering kan veel beter.

Sterke punten
Klein pluspuntje: je mag onherkenbaar of minder herkenbaar op de foto.

Zwakke punten
Veel te duur, te weinig inschrijvingen, slechte site navigatie, onoverzichtelijk, zeer weinig recent ingelogde vrouwen, veel dode profielen (Dames die al vele maanden niet meer hadden ingelogd), de meeste vrouwen hebben geen foto geupload, etc etc.

Slecht

Review over Match.com

Eerst heb ik een gratis account gemaakt bij match.com, met de bedoeling om een betaalde te nemen als ze betrouwbaar overkwamen. Niet dus.
Paar dingen die mij opvielen: als je een 1-maands betaalde account wilt hebben ben je verplicht met credit card te betalen;
Hun "systeem" is zeer ingewikkeld: niemand schijnt op jou te kunnen antwoorden als je een berichtje hebt verstuurd: alleen als je een "Gouden abonnement" a 120 euro voor 6 maanden neemt, dan kunnen alle vrouwen terugschrijven. Met korter lopende abonnementen kunnen ze dat blijkbaar niet. Erg misleidend.
Lees svp heel goed de "kleine lettertjes" van deze relatiesite!

Ook erg vreemd: na mijn registratie (ik heb alle vragen beantwoord/alles ingevuld) kreeg ik af en toe mails van match.com met de zogenaamde "nieuwe aanmeldingen" in mijn regio.....
Zeer merkwaardig: als ik dan klikte op één van die "nieuwe" profielen dan stond er vrijwel altijd naast hun nickname: "Meer dan 3 weken geleden actief". Met andere woorden: Match.com doet alsof dit "nieuwe" leden zijn, maar dat is pure misleiding: blijkbaar registreert zich vrijwel niemand op hun site. Begrijpelijk, want hun betalingssysteem, en erg verneukeratieve wel/niet kunnen reageren wekken slechts wantrouwen.

Eindoordeel: misleidend en slecht.

Sterke punten
Ik heb er geen kunnen ontdekken.

Zwakke punten
Misleidend, onduidelijk, leugenachtig, duur, zeer hoofdpijn veroorzakende layout van de profielen, vrijwel onleesbaar.
Ze sturen je mails met "72 uur gratis kunnen reageren", maar dan blijkt dat je eerst een betaalde account moet nemen en daarna krijg je die 3 dagen gratis blijkbaar?

Goed

Review over e-Matching

Sta bijna 1 jaar op eMatching. Kwalitatief goede serieuze site. Streng wat het goedkeuren van jouw profieltekst betreft, maar die goedkeuring geven ze snel. Dwz, ook 's-avonds of op zon-en feestdagen. (Dat is bij Lexa wel anders, die zijn in het weekend gewoon weg).
Ze halen de "dode" profielen ook snel weg, dat doen helaas niet alle site's. Je kunt niet zien of iemand een gratis of betaalde account heeft, maar dat is geen probleem: als ik een bericht stuur naar een vrouw met een gratis profiel, dan kan zij mij wel antwoorden (een volwaardig bericht terugschrijven dus). Maar zij kan geen berichten versturen, tenzij ze een betaalde account neemt, wat ook redelijk is.

Prettig is ook dat wanneer je een bericht verstuurt of ontvangt, je in beide gevallen een kopie krijgt op je mailadres. Je hoeft dus niet per se in te loggen op eMatching als je een bericht binnenkrijgt en dat wilt lezen, kun je gewoon via je mail bekijken. (Als je wilt terugschrijven moet je natuurlijk wel inloggen).

Op vragen kreeg ik via email snel antwoord.

Er staanl minder mensen op eMatching dan op bijvoorbeeld RP, wat ook een voordeel kan zijn: op enorm grote site's zoals RP heb je bijna een overkill aan leden. Je moet echt selecteren anders kom je er niet meer doorheen. EMatching is kleiner maar overzichtelijker.

En 2 nadelen: de site werkt (nog) niet 100% met de Google Chrome browser;
En: als je 1 van je 5 foto's wilt verwijderen dan "vraagt" de site niet of je wel zeker weet dat je de foto wilt deleten, maar is je afbeelding meteen weg. Een extra tussenstap zou wat veiliger zijn om te voorkomen dat je per ongeluk een geuploade foto wist.

Ze zijn makkelijker met foto's dan RP: daar moet je echt in de camera kijken, op eMatching mag je ook een foto plaatsen waar je "van de zijkant" opstaat zeg maar.
Je krijgt geen mails van vage Oostblok dames die je in gebroken Engels verzoeken naar een dubieus Russisch mailadres te schrijven. Blijkbaar houdt eMatching streng toezicht op dat soort malafide accounts en/of treedt snel op.

Hun "hoger opgeleid" reclame is uiteraard bedoeld om een bepaald publiek te trekken. Ze vragen natuurlijk niet om diploma's :)

Sterke punten
Betrouwbaar
Goed toezicht
Serieus
Overzichtelijk
Veilig

Zwakke punten
Maximaal 5 foto's plaatsen, en zoals bij meer site's, de grootte van de foto's mag niet boven de ongeveer 1 MB uitkomen (dacht ik). Je moet dus af en toe foto's verkleinen voor je ze kunt uploaden.

reacties: