Teleurgesteld

Helaas waren de matches die ik kreeg totaal niet wat ik zocht. Toen ik een keer om uitleg vroeg over wat de achterliggende motivering van de match was, kreeg ik een zeer defensieve persoon aan de telefoon. Bij de intake werd al wel aangegeven dat de hoeveelheid ‘leuke’ mannen ‘wat’ achter bleef op de hoeveelheid ‘leuke’ vrouwen, dat vond ik al wel eerlijk van ze. Alleen ik had op basis hiervan niet verwacht dat ik in al de maanden die ik lid was maar 1 keer zou kunnen aangeven dat de match oké was voor mij. Ik ben teleurgesteld in dit bedrijf en ik vind het weggegooid geld.

Bezoek Partner Select Reviews over Partner Select

15 reacties

Er zijn niet zo veel mensen die de gok wagen om een groot bedrag te betalen zonder niet goed geld terug garantie. De meeste mensen zoeken een goedkoper alternatief met veel meer keuze zoals Tinder of Paiq. De meeste mensen hebben geen bemiddelaar nodig, ze zijn volwassen en bepalen zelf wel bij we ze passen. Bovendien hebben leuke mannen en vrouwen geen datingsite nodig en zeker geen dure relatiebureau die gebakken lucht verkoopt.

@Dirk; uitstekend verwoord.
Overigens is het wel erg verwacht dat men bij de intake al aangeeft dat er sprake is van een ongunstige verhouding (normaal gesproken zijn er juist meer mannen dan vrouwen). Alsof men al wist dat het niks zou worden en het excuus al klaar had.

Ik denk dat hoe meer je betaalt des te hoger de eisen zijn die men stelt aan de partner. Een vrouw zei tegen haar vriendin: "het lijkt net of je een man koopt". Liefde is niet te koop, ook niet bij een relatiebureau.

Op gratis sites en apps is er geen enkele barriere en worden vrouwen massaal benaderd door mannen 'beneden hun stand'. Het idee is dan dat wanneer iets heel duur is er de serieuze en waardevolle mannen overblijven. Maar weinig waardevolle mannen die het goed op een rijtje hebben gaan honderden euro's doneren aan een vaag bureau zonder garanties en zonder te weten of er uberhaupt aanbod is. Dus zijn het vooral de onnozelen en de echt wanhopigen.

Hieronder staat niets of je het geld terugkrijgt als ze niet slagen om een partner voor je te vinden. Het is niets gevonden-geld-weg-garantie.

Veel gestelde vragen

Wat als het niet lukt om een partner te vinden?

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Leuk is het niet, en daarom is ons er veel aan gelegen om dit te voorkomen. Mocht het ondanks onze inspanningen toch niet lukken, dan onderzoeken wij waarom dit zo is. Waren de voorstellen wel goed? En de persoonsbeschrijving? Of is er wellicht iets anders aan de hand? Afhankelijk hiervan bekijken wij of het verstandig is om nog langer ingeschreven te staan of dat er naar een andere oplossing gezocht moet worden.

Het antwoord laat zich raden. Natuurlijk is het volgens het bureau verstandig om langer ingeschreven te staan. Nog langer heel veel geld betalen. Ze zullen nooit eerlijk toegeven dat er gebakken lucht wordt verkocht.

Op de website van Partner Select staan twee keurmerken die niets voorstellen, dat zijn:

1 Singles Keurmerk en
2 Branche Vereniging Singles Keurmerk (BVSK)

Dat zijn allebei hetzelfde, namelijk de BVSK, dus ze hebben één keurmerk, wat niets voorstelt. Er is nog een keurmerk voor relatiebureaus en dat is SWRB wat staat voor Samen Werkende Relatie Bureaus en dat stelt ook niets voor.

Deze twee keurmerken weigeren samen te werken met de Consumentenbond en de Rijksoverheid. De twee keurmerken worden niet erkend door de Consumentenbond en de Rijksoverheid. De twee keurmerken zijn in feite van het principe van WC-eend adviseert WC-eend, met andere woorden de slager die zijn eigen vlees goedkeurt.

Ik ben benieuwd of Partner Select gaat reageren en of ze durven toe te geven dat ze geen geld terug geven bij geen succes. Als een aannemer niets uitvoert bij een opdracht dan mag de aannemer toch geen rekening brengen? Waarom is dat bij relatiebureaus dat dan wel het geval? Zou dat de reden zijn, dat de twee keurmerken niet willen samenwerken met de Consumentenbond en de Rijksoverheid? Want waarschijnlijk eisen ze een geld-terug-garantie bij geen succes. Ik denk dat relatiebureaus wel kunnen sluiten als ze geld terug geven bij geen succes.

Hun keurmerken zijn inderdaad een wassen neus. Vermoedelijk zitten er in de vertegenwoordiging van dit zogenaamde keurmerk familie of vrienden van de uitbaters van het bureau.
Succes is overigens een lastig te definieren en te controleren begrip.
Dit soort bureaus verschuilen zich daarom graag achter het feit dat ze een paar dates hebben ingepland. Dat dit passende voorstellen moeten zijn staat nergens omschreven. Als de date dan ook op niets uitdraait dan is het volgens het bureau de klant zelf die weigert ergens op in te gaan en kunnen zij er niets aan doen. Je leest dit vaak terug in de reviews van slachtoffers van datingbureaus.

Beste SVB,

Vervelend om te lezen dat je teleurgesteld bent over de matches die je van ons hebt ontvangen. Omdat je anoniem je reactie plaatst, kunnen we slechts op je geschreven woorden reageren en de situatie niet van onze kant met inhoudelijke kennis belichten.

We zijn trots op ons werk en doen dit al 23 jaar met evenveel inzet. Duizenden mensen hebben elkaar gevonden en voor 1 op de 4 mensen lukt het ons helaas niet om succesvol te werken. Teleurstelling en regelmatig ook een stukje boosheid, moeten wij omzetten in positieve zin en vertrouwen in de toekomst. Deze gesprekken vragen veel van ons en ik herken het wel dat je soms zelf voor de verdediging kiest. Het verdedigen van het werk en het bedrijf waar je trots op bent, omdat je weet dat het voor de meeste mensen een bijdrage levert aan hun levensgeluk. Dit heet dan dat je niet professioneel bent en je zou het beter moeten weten. Hier blijven we ons dan ook in trainen om zo nog meer mensen succesvol van dienst te zijn.

Gelukkig is het ons gelukt om tussen de voorstellen ook iemand te matchen bij wie je wel een goed gevoel had. Uit je reactie maak ik op dat dit contact niet succesvol was.

Gelukkig sta je bij PartnerSelect ingeschreven met de mogelijkheid om je maandelijks ook weer uit te schrijven. Zo lopen de spanningen niet onnodig hoger op. Ik hoop dat je via een andere weg een fijne partner zult vinden en als je ons nog eens de kans wilt geven, dan zullen we ons weer maximaal voor je inzetten.

Met vriendelijke groeten,

Arjan

--------------------------------------------------------
PS SERVICEBELEID
--------------------------------------------------------
Wij werken continu aan de verbetering van onze dienstverlening en streven naar maximale klanttevredenheid. Relatiebemiddeling is mensenwerk, per definitie complex en het gaat vaak gepaard met al dan niet hevige emoties. Liefde, geluk en teleurstelling staan soms dicht bij elkaar.

Verloopt onze bemiddeling niet naar wens: stuur een e-mail naar [email protected] of bel met 088-1997000. Elke situatie nemen wij serieus. We zullen ons maximaal inzetten om tot een oplossing te komen. In de praktijk slagen we hier bijna altijd in.

@Arjan (van PartnerSelect): Kan je verklaren waarom jullie weigeren samen te werken met de consumentenbond en de overheid, wat dat keurmerk betreft?

Beste Stan,

Graag ga ik in op je vraag waarom wij weigeren samen te werken met de Consumentenbond en Overheid. Dit is voor mijn gevoel en naar mijn weten niet van toepassing.

Mogelijk dat je het woord weigeren bewust hebt gekozen? Ik ben me er niet van bewust dat het woord weigeren van toepassing is op de insteek van PartnerSelect.

Meer dan 10 jaar terug bestond de Geschillencommissie in Den Haag nog. Deze werd door de Consumentenbond erkend en hier is PartnerSelect jarenlang bij aangesloten geweest. Destijds zijn in samenwerking met de Sociaal Economische Raad (SER), de Consumentenbond en de brancheverenigingen ook de Algemene Voorwaarden Relatiebemiddeling tot stand gekomen. Bij de overleggen waren wij actief betrokken en de voorwaarden hebben wij jarenlang gebruikt.

Door bezuinigingen en deregulering vanuit de overheid werd de Geschillencommissie te duur om in stand te houden en is uiteindelijk voor de relatiebemiddeling gestopt met bestaan. Daarna zijn er vanuit de Overheid en Consumentenbond voor zover bij ons bekend geen initiatieven meer geweest om ons bij aan te sluiten of samen te werken. PartnerSelect staat hier echter zeker voor open.

Ik hoop hiermee antwoord te hebben gegeven op je vraag. Zou je me er nog over willen spreken, dan ben ik bereikbaar op 088-1997077.

Met vriendelijke groeten,

Arjan


--------------------------------------------------------
PS SERVICEBELEID
--------------------------------------------------------
Wij werken continu aan de verbetering van onze dienstverlening en streven naar maximale klanttevredenheid. Relatiebemiddeling is mensenwerk, per definitie complex en het gaat vaak gepaard met al dan niet hevige emoties. Liefde, geluk en teleurstelling staan soms dicht bij elkaar.

Verloopt onze bemiddeling niet naar wens: stuur een e-mail naar [email protected] of bel met 088-1997000. Elke situatie nemen wij serieus. We zullen ons maximaal inzetten om tot een oplossing te komen. In de praktijk slagen we hier bijna altijd in.

Waarom niet de geschillencommissie vermijden door ZELF open en transparant te handelen. Maar dat gebeurt niet! Het ledenbestand ken je vooraf niet. Zijn er überhaupt voldoende vrouwen per leeftijdscategorie? En wanneer is de bemiddeling succesvol? Is er garantie? Wat als er niemand voor je gevonden wordt? Is er wel sprake van een service als de weinige kandidaten die je krijgt niet eens aan je vooraf opgegeven criteria voldoen? Waarop zijn de tarieven van vele honderden euro's dan gebaseerd? Het antwoord: gebakken lucht!

Helaas , ik ben ook in zee met deze zonder garantie club,was 7 maanden lid Voor 80 per maand, enige wat ze zei in die maand helaas geen match en dat was het , kort door de bocht, nu zijn tijden veranderen wie gaat nog betalen voor bureau,,, je word weer wijzer nu

Ik heb gisteren mijn eerste voorstel gekregen en schrok een beetje. Totaal niet het type vrouw waar ik op val. Houden geen rekening met je wensen en wat je ongeveer zoekt. Mijn vriend noemde het geldklopperij.
Wacht nog maar ff een maandje af, maar anders kap ik er mee. Valt me wel op dat leuke jongere vrouwen me heel leuk vinden terwijl ik toch al 55 jaar ben, dus wie weet...

Ik kan me voorstellen dat je schrikt van een vrouw die bij partner select staat ingeschreven. Een beetje normale vrouw die zelfs maar matig in de markt ligt, wordt op gratis apps bedolven onder de aandacht en slaagt gegarandeerd. Zo'n vrouw moet wel gek zijn om woekerbedragen te betalen voor partner select.

Bezoek Partner Select Reviews over Partner Select

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Partner Select
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden