Oplichters

Ik ben dus ook zo dom geweest om me aan te melden. Merk nu dus dat er maandelijks 29,95 afgeschreven wordt door idd Mempay bv, nadat je eenmalig 7,95 hebt betaald. Er staat dus in de kleine letters dat je een jaar vast zit aan dat abonnement.
Ik ga deze bedragen, maar gewoon storneren, want ze halen je eigenlijk onder valse voorwendselen binnen.
Iemand die hier toevallig ook tegen aan is gelopen. En er toevallig onderuit is gekomen?

Sterke punten
Niks. Opdoeken die site

Zwakke punten
Alles aan de site

Bezoek FuckBuddy.nl Reviews over FuckBuddy.nl

42 reacties


Idd flinkl genaaid.
ook zo'n invoie bericht ontvangen.
Email gestuurd dat het account opgeheven is omdat de site niet aan mijn verwachting voldeed en dat ik binnen de wettelijke termijn die daar voor staan het abonement opgezegt heb.
Nog geen reactie ontvangen.

Iemand die van dat abonement afgekomen is ?
En hoe ?

idd, ik ook. t zijn oplichters, ik ga gewoon niks betalen.

Ik ben al een jaar bezig om diverse dating en sex sites te onderzoeken. Je moest eens weten wat er allemaal speelt. Daarbij is het Gratis aanbieden van sites en aanmeldingen bijna 96% een leugen, daar je dus meestal uiteindelijk na aanmelding credits moet kopen (en niet echt goedkoop) om iets te kunnen. Daarnaast blijkt dat zeker 90% van de profielen nep zijn, en beheerd door operators die vrij snel reageren op nieuwe leden om ze zo te doen denken dat ze echt geïnteresseerd zijn. Het zijn dus de operators die reageren en zo vooral mannen proberen om langdurige (en dus dure) gesprekken te voeren die nergens op uitdraaien. Daarnaast heb je inderdaad sites die goed verstopte "kleine lettertjes" hebben en je meteen aan abonnementen onderwerpt waar je heel moeilijk onderuit kan. Alleen mensen met een lange adem (en wat extra geld ter beschikking) kunnen er onderuit komen met een reachtzaak die gewoon veel tijd in beslag neemt. Geloof me, behalve een enkele professionele site zoals Pepper en een enkele echte gratis site als happysingles.nl zijn er weinig sites bij de echt te vertrouwen zijn. Ik ben druk bezig nog mijn onderzoeken af te ronden en te bekijken of rechtzaken tegen deze praktijken iets op kunnen leveren. Daar is ook weer veel tijd en geld voor nodig.

MT en hoe gaat het met stoneren? heb je al aanmaning gehad ?
Of een reaktie van fb?

Ik heb ook de datingsite FBuddy geklikt en gezien dat de eerste 30 dagen onbeperkte toegang heb en het bedrag van €7,95 betaald,dat is voor de activatie dat bedrag werd afgeschreven . Ik ben heel erg geschrokken dat ik onbedoeld een abonnement aan vast zit dat was niet de bedoeling. En dat er zonder optie tussentijds op te kunnen zeggen , ik kan niet eens op de site inloggen , omdat ik mijn account heb laten verwijderen.Omdat ik verder geen behoefte heeft naar de site te gaan. Mijn vraag is hoe kom ik ervan af. Ik heb inmiddels het abonnement geld terug geboekt. Ook ik voel mij opgelicht.Wat moet ik doen??????????

Ik ben erg ver in mijn juridische strijd!! ik zoek gedupeerde om mij bij te staan.
Consumentenrecht van Malta is bij hum van toepassing en deze is nog strenger dan het onze.

ter aanvulling: het bedrijf dat achter de website zit heet Xl Internet Services B.v.

...update...bedrijf werkt er niet meer mee

Ik heb het bedrijf gevonden. Ik heb de registrar gebeld. Ik ben bereid om aangifte te doen van oplichting tegen dit bedrijf. Graag zou ik jullie hulp willen hebben als we een kans willen maken. e-mail aangemaakt hiervoor: [email protected]

op consuwijzer staat er een lezersvraag die positief wordt beantwoord in het voordeel van vele klachten hier. de link kan ik hier niet plaatsen iv spam. lezersvraag-spits-over-lidmaatschap-van-een-datingsite zijn de zoektermen

Hoi,

Hier hetzelfde verhaal..ik heb nu onlangs een mailtje gehad dat ze me gaan dagvaarden. Alleen via mail, mijn adres gegevens hebben ze niet.
Maar kunnen ze daarachter komen?ik heb eenmaal 7,95 betaald dus wellicht via de bank?
Mogen ze me überhaupt dagvaarden?

Of is dit gewoon blufpoker?als ze me weten te vinden had het incassobureau toch al lang een brief naar mijn adres gestuurd?

Ze mogen je niet direct dagvaarden. Heb je deze e-mail van ene mevr Walraven?

Nee, van dhr Bruma van het CIB, vestiging Rotterdam
Mempay heeft me ooit factuur gestuurd, vervolgens een aanmaning van CIB en nu wil CIB me dus dagvaarden.
Ik heb nooit ergens op gereageerd...maar vind het nu toch wel vervelend worden..

Vaak zitten de incasso bureaus onder de zelfde holding als in dit geval Mempay BV. Dit doen ze om druk uit te oefenen. Als er een dagvaarding komt dan komt er iemand aan de deur met een vordering en dagvaarding.
Als je het niet eens bent met die website dan kun je met de juiste argumenten bij de kanton rechter vragen om onder de overeenkomst te komen. Ik neem aan dat je het niet eens bent met die website enz. maar eerst eens zien waarmee ze komen.

Nee ik ben het zeker niet eens met de website.
Zag op een andere site de tip om nergens op te reageren, dat ze vooral hard roepen en weinig doen.... Maar goed ze dreigen met een dagvaarding, moet dat soort shit natuurlijk niet hebben.
Maar ik heb een verkeerd adres e.d. opgegeven bij mijn aanmelding. Ik heb ook nog nooit post gehad van ze.
Ik vraag me af of ze dan mijn adres überhaupt kunnen achterhalen.

fbuddy is verplicht informatie te aan te schaffen volgense de wetgeving koop op afstand. Je kan ook altijd tot 3 maanden na aankoop de verkoopverbintenis opzeggen. In geval van gebrekkige communicatie kan je fbuddy een mail sturen dat je het contract verbreekt. Antwoorden ze niet dan falen ze in het verlenen van informatie en stemmen ze stilzwijgend toe. Het kan zijn dat ze antwoorden met-- Fuckbuddy.nl is statutair gevestigd te Curacao - om deze reden is de Nederlandse wetgeving op het gebied van aankopen op afstand uitdrukkelijk niet van toepassing.-- hier moet je niet opletten , mocht het komen tot een juridische zaak zal de rechter vaak beslissen dat Een statutair op Curacao gevestigde N.V. is feitelijk in Nederland gevestigd. Voet bij stuk houden.

Beste heren,

Om misverstanden te voorkomen even een reactie van onze zijde. Onze firma is gevestigd te Curacao en wij opereren naar de wet- en regelgeving van dit land.

Het Curacaosche wetboek geeft aan dat de consument bij een koop op afstand 7 dagen de tijd heeft zijn aankoop terug te draaien. Zie hiervoor ook "Titel 1 van boek 7 Burgerlijk Wetboek", afdeling 9A 'Overeenkomsten op afstand':
Aldus artikel 7:46d "Een koop op afstand kan gedurende zeven (7) dagen na ontvangst van de zaak zonder opgaaf van redenen door de koper worden ontbonden."

Klanten die zich binnen de wettelijke afkoelingsperiode bij ons melden, kunnen zich per direct afmelden van de lopende diensten. Na het verstrijken van de wettelijke afkoelingsperiode gaat het abonnement in, op basis van de voorwaarden die zeer duidelijk op onze website staan beschreven (zowel op de betaalpagina als in de algemene voorwaarden). De betaalpagina is hier terug te vinden en omschrijft dat het gaat om een jaarlidmaatschap (fuckbuddy.nl/subscribe).

Om alle communicatie centraal te houden verzoeken we klanten met vragen direct met ons contact te zoeken via [email protected]. De meest gestelde vragen vind je ook terug op www.crsnv.co.uk.

Met vriendelijke groet,

Team Fuckbuddy.nl (CRS)

Het lijkt er op dat ik er van af ben (nu alleen nog een bevestiging).
Ik hoop op coulance van fbuddy, en dat de voorwaarden nog duideliijker worden gemaakt voor potentiële klanten.

Aanvulling van mijn kant: na mijn argumentering naar Joost van CRS heb ik een bevestiging gekregen dat ik 'verlost' ben van Fbuddy. Ben dus in het gelijk gesteld.
Ook kreeg ik een excuus voor het ongemak.
Uiteraard zal ik deze mail bewaren mocht er toch nog een afschrijving gebeuren (welke ik nu niet meer verwacht) zodat ik juridisch ingedekt ben.

Van mijn kant lijkt alles nu opgelost.

beste andre_e
ik ben er ook ingestonken.. wat heb jij gedaan om eronderuit te komen

Simpel: binnen de wettelijk gestelde 7 dagen melden dat ik er van af wilde. Hierop werd in beginsel gereageerd "Dat kan niet, je zit er voor minimaal een jaar aan vast. Zie voorwaarden".
Mijn reactie was dat zowel de wet op Curaçao als de wet in Nederland een bescherming van de consument kent bij een koop op afstand. (Google is your friend!)
Ik kreeg vervolgens (na volhouden) een verzoek om 'bewijs' hiervan welke ik binnen 5 minuten geleverd had, en prompt wat het opgelost.

Overigens: Bij mijn weten valt Curaçao onder de Nederlandse Antillen en daarmee onder het Koninkrijk der Nederlanden en is dus de Nederlandse wet van toepassing op Curaçao. Maar zeker weten doe ik het niet omdat ik geen jurist ben.
Mijn tip: binnen de 7 dagen na 1e betaling per e-mail (dus schriftelijk!!) melden dat je er van af wilt, opgaaf van redenen is niet nodig. Doe je dit niet, loop je i.d.d. de kans dat je er toch voor een jaar aan vast zit.

Succes!

bedankt,
je bedoeld de eerste betaling van € 7.95? of de eerste betaling van € 29.95 of € 49.95? Of is er een andere manier om er tussen uit te komen, kunnen ze idd geld van je rekening afhalen?

I.d.d. na de €7,95. Als je betaald hebt via IDEAL kan dat nooit een toestemming voor een automatische incasso zijn. IDEAL is slechts een éénmalige betaling.
Als je betaalt gaat de abbo in, en dan heb je 7 dagen de tijd om op te zeggen.

Hoewel ik hier nu aan twijfel omdat Curaçao een deel van de Nederlandse Antillen is en daarmee onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en dus de Nederlandse wet kent. Maar dit weet ik niet 100% zeker, ben n.l. geen jurist.
Google "welke wet geldt op curaçao" en dan de 1e link (wetten van overheid punt nl)
Als blijkt dat er i.d.d. de Nederlandse wet geld, is het geen 7 dagen maar ik dacht 30 dagen.

Het artikel dat Fuckbuddy zelf noemt is vervallen per 13-06-2014, zowel in het Curacaosche BW als in het Nederlandse BW.

@Stan: Dan nog, er is altijd een vorm van consumentenbescherming. Is het niet via net NLD BW dan wel via het Curaçaose BW.
Ik blijf er bij dat ik heel sterk het vermoeden heb dat NLD-se BW geld op dat eilandje.


Bezoek FuckBuddy.nl Reviews over FuckBuddy.nl

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over FuckBuddy.nl
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden