Wat schrijf ik in mijn eerste bericht bij het online daten?

Wat schrijf ik in mijn eerste bericht bij het online daten?

Een ieder heeft wel eens het probleem gehad om een bericht op te stellen, vooral als het gaat om een eerste bericht op een online datingsite. Meestal gaat men ervan uit dat mannen de berichten versturen en vrouwen deze berichten ontvangen. Daarnaast is de vraag ook wat bepalend is voor een eerste indruk. Meestal is het eerste bericht bepalend voor verdere contact met de andere persoon. Het is goed om te weten, dat geen enkele aanpak van het eerste bericht goed of fout is. Er zijn wel een aantal zaken, die men in overweging moet nemen om een goede eerste indruk achter te laten bij de andere persoon. 

Spelfouten 

Het is van eminent belang om spelfouten en sms- taal te vermijden. Dit is het ergste wat men in een eerste bericht kan gebruiken. Sommige mensen begrijpen de afkortingen niet en anderzijds kan het de indruk wekken, dat men niet zo veel waarde hecht aan dat bericht om de spelfouten te controleren. Het komt slordig en lui over wat absoluut niet bijdraagt aan een goede eerste indruk. Een uitzondering hierop zijn woorden die met humor te maken hebben, zoals LOL of haha of hehe. Dit zou in beginsel niet voor problemen moeten zorgen. 

Geef geen complimenten over iemand zijn of haar lichaam 

Het is geen goed idee om complimenten als “knapperd”, “lekker ding” en “sexy” te gebruiken in een eerste bericht. Dit wordt door de andere persoon meer gezien als een slechte versierpoging. Het klinkt vooral niet goed omdat er nog geen ontmoeting is geweest of persoonlijke kennismaking. 

Het is beter om algemene complimentjes te geven aan de andere persoon. Een complimentje over bijvoorbeeld iemand zijn kapsel, reizen, hobby's of wat dan ook past altijd wel in een berichtje. Dit geeft de andere persoon het idee dat je zijn of haar profiel hebt bekeken. 

Aparte groet 

De manier hoe de andere persoon begroet wordt in een eerste bericht is meestal de eerste indruk. Het is niet raadzaam om in dit geval sms of straat taal te gebruiken. Daarnaast is het van belang om vooral geen spelfouten te maken. Men kan kiezen voor een eigen originele begroeting of een van de standaard begroetingen zoals “beste”, “hallo”, goedemorgen/middag/ avond” of een simpele “hoe gaat het”. Het is ook aan te raden om de naam van de andere persoon te gebruiken bij het groeten. 

Laat merken dat je het profiel van de andere persoon hebt doorgenomen 

Mensen vinden het fijn als andere personen welgemeende interesses in hen tonen. Bij het online daten staat op een profiel meestal aangegeven wat de interesses van de andere persoon zijn. Hier kan gebruik van gemaakt worden. Men kan de andere persoon laten weten, dat ze dezelfde interesses delen. 

Twijfel 

Over het algemeen gaat men ervan uit dat mannen heel zelfverzekerd moeten zijn om een eerste indruk te maken op vrouwen. Dit kan waar zijn in het ‘echte leven’, maar in de wereld van berichten en online daten zit de waarheid iets ingewikkelder in elkaar. Juist berichten met woorden waaruit enige twijfel, kwetsbaarheid of onzekerheid naar boven komen, doen het goed bij het online daten. Mannen moeten er echter wel voor waken dat ze niet wanhopig beginnen te klinken bij het wekken van een schijn van kwetsbaarheid. 

Stel een vraag 

Het voornaamste doel van een eerste bericht is om antwoord te krijgen van de andere persoon en het gesprek lopende te houden. Een goede manier om dit te bewerkstelligen is door een vraag te stellen. Het stellen van vragen geeft de andere persoon het gevoel dat je geïnteresseerd bent. Nog meer tips voor online anoniem daten? Klik dan hier.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden