5 dating tips voor online anoniem daten

Internet heeft ons leven flink veranderd. Dat hoeven we jou niet uit te leggen. Contact leggen met een leuke meid of jongen is in een paar muisklikken gebeurd tegenwoordig. Maar uiteraard zit daar ook een schaduwzijde aan. Elke muisklik wordt immers geregistreerd en opgeslagen en je weet nooit zeker of de persoon aan de andere kant wel echt is wie hij of zij zegt te zijn. In dat geval wil je er van verzekerd zijn dat de website waar je je inschrijft vertrouwelijk omgaat met je gegevens. Daarnaast wil je er voor zorgen dat andere gebruikers niet zomaar alles op je profiel mogen lezen, en dat je zelf controle hebt over de gegevens of foto’s die je deelt.

Gelukkig zijn er wel datingsites te vinden waar privacy en veiligheid hoog in het vaandel staat. We hebben de betrouwbaarste voor je geselecteerd.

Je hebt een leuke datingsite uitgekozen, maar het is niet de bedoeling dat je onbedoeld herkent wordt. Met behulp van de onderstaande 5 tips date je zo veilig en anoniem als je zelf wilt.

1# Deel nooit persoonlijke gegevens

Misschien moeilijk te geloven, maar toch zijn er mensen die hun naam,adres en andere persoonlijke gegevens in online delen. Gelukkig zijn er datingsites zoals Second Love en Parship die hun leden attenderen wanneer zij privacygevoelige gegevens in hun profiel plaatsen. Deze twee datingsites controleren de profielen op hun website handmatig. Daardoor zijn zij extra alert op wat er gebeurd op de website. Gelukkig maar.

Helaas is het niet vanzelfsprekend dat de beheerders van een datingsite je attendeert op het delen van privacygevoelige informatie. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

De volgende gegevens moet je NOOIT delen op een online datingsite:

  • Jouw volledige naam
  • Adresgegevens
  • Social media gegevens
  • Waar je werkzaam bent
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Natuurlijk kun je zodra je wat beter contact hebt met een leuke man of vrouw je wel wat persoonlijke zaken delen zoals je e-mailadres of je telefoonnummer. Maar zet zulke informatie dus nooit in je profiel. Deel zulke informatie ook niet in de eerste paar gesprekken die je met iemand hebt.

2# Communiceer via de datingsite

Sommige mensen willen gewoon te snel. Haast is zelden goed, zeker tijdens online daten. Spreek elkaar in het begin alleen via de datingsite. Wil je toch op een andere manier communiceren dan via de datingsite, maak dan gewoon een alternatief e-mailadres aan die je alleen voor datingsites gebruikt. Heb je dan toch een gek aan de haak geslagen, dan is je privé e-mailadres in ieder geval nog veilig. Je hebt natuurlijk ook nog de mogelijkheid om een prepaid telefoonnummer aan te schaffen. Zo kun je lekker anoniem bellen en blijft je reguliere nummer ook privé.

3# Ga niet te snel

“Wauw, die meid of guy is wél erg leuk zeg!” Je wil meteen afspreken, liever vandaag dan morgen…” Alsjeblieft, slaap er een nachtje over en doe rustig aan. Het is niet verstandig om gelijk met iemand af te spreken. Neem de tijd om iemand te leren kennen voordat je afspreekt.

Wees bedachtzaam en kijk de kat uit de boom. Wat zegt je gevoel? Skype en bel voordat je met elkaar afspreekt. Zorg dat je weet met wie je afspreekt als het zo ver komt.

4# Wanneer iets te mooi lijkt te zijn om waar te zijn…

Dan is het ook zo! Laat je niet voor de gek houden door mooie praatjes en mooie mensen die meteen een relatie met je willen zonder dat jullie elkaar ooit gezien hebben. In de meeste gevallen heb je te maken met oplichters. Deze mensen zitten achter je geld aan of proberen je identiteit te achterhalen en te stelen.

Gebruik gewoon altijd je gezond verstand. Bedenk hoe de situatie en je reactie zou zijn wanneer dit je normaal zou overkomen. Er zijn al heel wat mensen slachtoffer geworden door oplichters die mensen online via datingsites weten te vinden.

5# Oplossing om altijd anoniem te blijven

Het is vrij simpel, gebruik een online datingsite die je privacy waarborgt en waar de beheerders van de datingsite de profielen handmatig controleren. Pas de bovenstaande dating tips toe. Zo date je veilig anoniem.

Gepubliceerd op 27 oktober 2016