Reviews van deze auteur

Teleurstellend en bedrieglijk

Review over RubensDating

Als vollere vrouw heb ik nu al jaren een haat-liefde verhouding met deze site. De keren dat ik een kortlopend abonnement afsloot, veelal voor 1 week, maximaal 1 maand, gebruikte ik om berichten te kunnen lezen. Ik ben van nature een hoopvol en positief mens en na een slechte ervaring, nam ik een tijd afstand, of meldde het bij de beheerder, om na verloop van tijd toch weer een keer 'verleid te worden' een abo te nemen, omdat het zo 'onbeschoft' voelt om niet te reageren op berichten, zelfs wanneer ik geen interesse had in de persoon. Ooit, in het verleden, kreeg je bij een abo ook een aantal credits, waarmee je ook berichten kon versturen. Dit werkte prima, zo kon je over langere tijd binnenkomende berichten beantwoorden.

Dat werd op een zeker moment afgeschaft met als reden dat het de site actiever zou maken. Hun nieuwe website biedt nu zelfs enkel nog de optie voor een maandelijks abonnement à 9,95, per maand opzegbaar.

In theorie klopt het dat websites waarbij abonnementen verplicht zijn om iets te kunnen inderdaad actiever zijn. Maar, en in dit geval een maar die al het verschil maakt, de vijver waarin we vertoeven is aanzienlijk kleiner dan bij de concurrenten. (Liefhebbers van) Vollere vrouwen weten allang dat onze club veel bekenden bevat. Je komt so-to-speak veelal bekenden tegen en meer naamsbekendheid, een nieuwe website of verplichte abonnementen zorgen niet voor 'meer liefhebbers'. Het blijft grotendeels dezelfde groep, zeker wanneer het gaat om diegenen die op zoek zijn naar iets serieus. In de hoek van jonge mannen die het weleens met een (oudere) vollere vrouw willen doen zie je veel verloop, maar dat is een groep die veelal op zoek is naar eenmalige ervaringen.

Rubensdating was al weinig waar voor je geld en dat is nu 10 x erger geworden. Je betaalt meer voor hetzelfde, correctie, voor een slechter werkende site die meer aanvoelt als een goedkope app dan een mooie, volwaardige website.

Na 2 jaar wachten op de nieuwe website, waarbij de leuke kanten van Rubensdating (credits) ons alvast ontnomen werden met als lokkertje de 'geweldige nieuwe website die in de maak was', is wat mij betreft de teleurstelling groter dan ooit. De enige die erop vooruit zijn gegaan, zijn Emmi Wolting(eigenaresse) en haar beheerder.

Oh ja, ook wil ik nog even benadrukken dat 1 van de redenen voor de nieuwe abonnementsvorm bij de nieuwe website die steeds genoemd werd, was dat ze op deze manier ook eens even goed de bezem door oude, fake en inactieve profielen konden halen. Nu heb ik zelf al meerdere malen melding gemaakt van scammers profielen, fake profielen, etc. Op iedere datingwebsite kom je deze tegen, dat is nu eenmaal zo en dat neem ik de eigenaar ook niet kwalijk. Wat ik wel kwalijk vind, is dat met zo'n melding niets gedaan wordt. Ik heb in totaal aardig wat profielen eruit gefilterd en doorgegeven (veel fake profielen gebruiken foto's van bekende acteurs) en zag dat ze gewoon nog steeds ook op de nieuwe website staan. De scammers zijn lastiger, maar een geoefend oog haalt deze er ook snel uit (het is in mijn leven onderdeel van mijn werk) en er zijn websites waar je kunt checken of de gebruikte naam/foto van scammer is. Wanneer ik bewijs vond hiervan, deelde ik dat met de beheerder. Helaas werd hier nooit iets mee gedaan.

Als kers op deze taart heb ik via deze website een zeer dierbare vriendschap gevonden. Helaas is hij in oktober 2018 overleden. Ik heb een kopie van zijn rouwkaart opgestuurd per e-mail met de melding dat hij overleden is, en ook dit profiel staat er nog steeds op.

Deze 'afwezige en onbetrokken' houding kwam ik ook geregeld tegen wanneer ik wel een abonnement voor een week nam. Ik mocht altijd weer aan de bel trekken, want ondanks idealbetaling, werd het lidmaatschap niet geactiveerd. Dit heeft me toch al een paar keer een veelbelovend contact gekost.

In de praktijk heb ik mijn laatste langdurige relaties ook via een datingsite ontmoet, maar in mijn geval middels Lexa. En ik ben een echte volle vrouw, niet mollig of volslank, maar bij Lexa daar verloopt het zowel qua website, als qua bezoekers normaler. Persoonlijk vind ik mijn vollere postuur een ondergeschikt kenmerk, net zoiets als blauwe ogen of lang haar, je vindt iemand aantrekkelijk of niet. Bij Rubensdating merk ik dat ik veel respectlozer word benaderd dan wanneer ik bv op Lexa sta, met hetzelfde profiel, dezelfde foto's. Eerdere reviews teruglezend proef ik her en der dezelfde respectloosheid (omhooggevallen dikke vrouwen, ze hebben het hoog in hun bol, zijn zelf dik maar hun partner moet slank zijn, etc... ) Wat iemand aantrekkelijk vindt is gewoon een persoonlijke voorkeur, niet een recht dat je alleen maar hebt wanneer je slank bent, alsof je wanneer je vol bent niet goed genoeg bent om op slank te vallen. Dit soort mensen kom ik op Rubensdating vaker tegen, bij Lexa nog nooit. Toch typisch als je bedenkt dat de site juist bedoeld is om 'een veilige omgeving te creëren voor de vollere medemens, een plek waar je gewoon jezelf kunt zijn'. Overal is het een kwestie van het kaf van het koren scheiden, maar ik kom aanzienlijk meer kaf tegen bij Rubensdating. In mijn ogen iets waar met wat meer aandacht vanuit het beheer, zeker aan gewerkt kan worden.

Ik heb er een aantal waardevolle contacten aan overgehouden, en daar ben ik dankbaar voor, maar al met al is het gewoonweg geen goede site. En met de nieuwe website is het voor ons leden alleen maar meer achteruitgegaan. De vooruitgang zit hem in de financiën en dat is puur voor de eigenaar.

Jammer :-(

Sterke punten
De credits, maar die bestaan inmiddels al een jaar of 2 niet meer.

Zwakke punten
Oppervlakkiger dan ooit, duur, weinig waar voor je geld, veel scamners, fake profielen en afwezigheid van de beheerder. Huidige website werkt slecht. Lijkt alsof er heel veel actieve profielen zijn, maar een oplettend kijker ziet dat na 15 profielen ze gewoon geshuffled en herhaald worden.

reacties: