Reviews van deze auteur

Elke dag hetzelfde

Review over ChatPlaza

Een tijd geleden was ik met iemand aan het privéchatten en stuurde ik een aantal copy/paste-teksten door. Het vervolg was dat wij beiden geband werden. Het is natuurlijk erg toevallig dat wij allebei tegelijk geband werden. Mijn idee was dat het hoogst waarschijnlijk te maken had met een automatische systeemfout. Na 2 maanden is de ban van mijn toenmalige chatpartner er afgehaald maar die van mij is om de een of andere reden blijven staan. Vlak na mijn ban heb ik Chatplaza gemaild met de vraag of ze de ban konden verwijderen, maar er volgde natuurlijk geen reactie.

Ik vind het behoorlijk typisch dat mensen allerlei narigheid kunnen uithalen en vervolgens een ban van een paar weken krijgen, terwijl iemand die af en toe een scherpe mening geeft een maandenlange ban krijgt. Waarschijnlijk komt dit omdat het grote probleem van de eigenaren altijd geweest is dat ze absoluut niet tegen kritiek kunnen, ook al wordt dit op een normale manier verkondigd.

Mede om deze reden denk ik ook dat het opnieuw invoeren van admins die controle over de zogeheten chatters moeten uitoefenen totaal niet gaat werken. Er zullen weer mensen komen die in hun echte leven nooit wat te vertellen hebben en vervolgens denken dat ze een enorm verantwoordelijke en autoritaire functie uitoefenen op een chatsite. Het vervolg zal zijn dat ze een soort orgastisch gevoel krijgen wanneer ze met hun muis over het gebruikersaccount gaan van de desbetreffende persoon die in hun ogen een straf verdiend heeft.

Het anarchistische systeem waarin er geen controle plaatsvindt is misschien niet perfect, maar wel de enige juiste in mijn optiek. Wat ook behoorlijk absurd is is dat er sinds een korte tijd geld gevraagd wordt om iemand te blokken. Nu kun je mensen niet meer voor een langere tijd blokken, maar moet je een premiumaccount nemen. Het terugzetten van deze optie zal al heel veel narigheid oplossen.

reacties: