Reviews van deze auteur

Review Chatplaza

Review over ChatPlaza

Regelmatig aanwezig op deze site. Zoals bij ieder chatplatform een zeer uiteenlopend scala aan gebruikers. Groep 1: Mensen die simpelweg gewoon leuk willen chatten. Groep 2: Mensen die op zoek zijn naar een date/contact via internet en blijkbaar ook allerlei onderling contact hebben buiten deze site om via WhatsApp, Skype etc. ... Groep 3: Mensen die door een bepaald in het oog springend idiosyncratisch gedrag reacties willen oproepen bij een van de hiervoor genoemde groepen en door wat voor reden dan ook de internettrol willen uithangen en zodoende hier hun 'slachtoffers' zoeken.
Deze laatste groep heeft ook een aantal wat ik noem volgers/meelopers die mijns inziens bang zijn om zelf aan de beurt te komen en daarom alles maar leuk vinden en goedpraten.

Uit de gesprekken en de spelling op de scroll kan overduidelijk worden afgeleid dat we hier over het algemeen te maken hebben met een nogal laaggeschoold publiek. Hoewel ik de laatste zal zijn die mensen beoordeelt op hun achtergrond en/of opleiding en dat voor veel dingen ook helemaal niet belangrijk is is het hier toch wel een behoorlijke uitdaging, zoniet een bijna niet te nemen horde, om een eloquent iemand te vinden en een enigszins ‘normaal’ gesprek te kunnen voeren.
Oordelen over anderen, alluderen en uitlatingen van (volwassen) mensen naar elkaar toe die elkaar helemaal niet kennen is hier aan de orde van de dag. Het lijkt voor sommigen een dagtaak te zijn. Allotria ten overvloede.

Dan zijn er ook nog de 'admins'. Wat deze mensen ertoe drijft zich te lenen voor een dergelijke functie blijft voor mij één groot raadsel. ‘Vervelende’ chatters worden (tijdelijk) van de site gegooid waarna deze binnen enkele minuten via een VPN of mobiele inlog weer kunnen wederkeren.
Totaal zinloos en al met al een functie waarbij een ieder met gezond verstand zich even flink achter de oren zal krabben.

Kortom een site zoals elke andere chatsite; leuk om wat mee te lezen, wat te lachen en je vooral steeds weer te verbazen.
Voor mij persoonlijk een uitlaatklep om na een drukke werkdag samen met een boek en een glas wijn mijn hoofd leeg te maken en een leuke manier om soms een rustige nachtdienst door te komen.
Zeker niet om al te serieus te nemen en al helemaal niet de manier om mensen te leren kennen.
Maar dat is mijn persoonlijke kijk op het gehele internet en dat mag een ieder uiteraard voor zich uitmaken.

Sterke punten
N.v.t.

Zwakke punten
N.v.t.

reacties: