Reviews van deze auteur

Leuke avond - maar er valt best wel wat aan te merken...

Review over SpeedDaten.nl

Ik ben gisteravond naar een speeddate avond van deze organisatie geweest, en ik moet zeggen dat het op zich wel een ervaring was. Maar, niet alles ging vlekkeloos...

Eigenlijk had ik me namelijk aangemeld voor een speeddate sessie die een maand eerder was - en die werd een dag van tevoren afgelast. Te weinig dames hadden zich aangemeld, zo bleek.

Dat was op zich al een veeg teken. De sessie was namelijk in Utrecht, en het was voor de leeftijdscategorie 20-35. Utrecht is een studentenstad met behoorlijk veel dames in die leeftijdscategorie - dus als ze zelfs daar niet genoeg kandidates kunnen vinden, dan zegt dat wel het één en ander.

Mijn aanmelding werd automatisch verzet naar een sessie die een maand later gepland stond. Naar keuze verder verplaatsen was wel een optie; geld terugvragen niet. Maar mij kwam de nieuwe datum verder wel uit, dus ik ging ermee akkoord.

De nieuwe sessie ging, zoals gezegd, gelukkig wel door.

De avond zelf was best gezellig. De locatie was zeker niet slecht (het café de Winkel van Sinkel in Utrecht). Er was best veel achtergrondgeluid, en soms moesten we even moeite doen om elkaar te verstaan, maar voor de rest beviel het allemaal best goed.

Het publiek dat op de speeddate sessie af kwam was ook behoorlijk gevarieërd, wat eveneens een pluspunt is. De dames zagen er niet slecht uit, en van de 27 kandidates was er eigenlijk maar één met wie het gesprek niet echt op gang kwam.

Bij verschillende dames kon ik ook merken dat er meer dan platonische interesse was. Ik vond het alleen wel jammer dat het best lastig was om ook in de pauzes gesprekken met mensen aan te knopen.

Dat heeft namelijk ook een reden - het merendeel van de dames kwam in groepsverband. Dat waren gewoon groepen vriendinnen die zich met z'n allen hadden aangemeld. Tijdens de pauzes gaan die dus gewoon met z'n allen bij hun groepje staan, en dan kom je er bijna niet tussen.

Maar de speeddate avond was me wel goed bevallen, en het is me (ondanks het eerdergenoemde groepjesgedrag) me wel gelukt om naderhand nog even wat met een paar mensen na te praten.

En toen kwam de matchmail...

Je kreeg aan het begin van de avond namelijk een kaart waarop je per persoon (per dame, in mijn geval) in kon vullen met wie je wel of geen match voelde - en ik had bij 26 van de 27 dames 'match' aangekruist.

Ik geef toe dat ik opzettelijk voor de brede aanpak ging. Maar het was ook weer niet zo dat ik iederéén maar als match opgaf - ze moest in ieder geval gezellig of interessant genoeg zijn om voor voor vervolgcontact in aanmerking te komen. En de selectie dames op die avond was gewoon best goed.

Dus het was best wel een domper toen ik te zien kreeg dat ik geen enkele match had.

Dat was niet alleen een teleurstelling; ik vind het ook gewoon raar. Ik ben niet wereldvreemd, en ik kan het heus wel herkennen wanneer een dame het soort interesse heeft dat verder gaat dan gewone gezelligheid. Dat heb ik die avond dus ook bij een paar dames gezien.

...maar als ik me dan even bedenk dat er best veel dames zijn die dit soort avondjes gewoon voor de lol doen - en dat heeft één van die speeddate dames me gisteravond ook letterlijk verteld - dan is dit eigenlijk ook niet zo vreemd meer.

Al met al is zo'n avond dus wel de moeite waard. En ik zou het ook zeker aanraden - alleen niet aan mensen die serieus op zoek zijn naar een date. Want dat zijn de meeste vrouwen op zo'n avond ook niet.

En om het nog maar even te zeggen: dat verhaal van die 91% matchgarantie is dus gewoon klinkklare onzin.

Sterke punten
Gezellig evenement.

De site is redelijk overzichtelijk, en je kan per evenement ook op de site zien of er wel of niet voldoende mannelijke en vrouwelijke aanmeldingen zijn.

Zwakke punten
Ietwat luidruchtige locatie.

Geen mogelijkheid tot geld terugvragen wanneer het evenement afgelast wordt.

Veel kandidates die er voor de lol zitten en eigenlijk gewoon niet op zoek zijn naar een date.

reacties: