Reviews van deze auteur

Muslima.com sluit transgenders uit

Review over Muslima

Over mij: ik ben transgender. In mijn geval: ik leef zowel als man maar ook voor een deel als vrouw. Vanwege mijn interesse in Islam en de wens mij daar verder in te verdiepen, zocht ik specifiek vriendschappen met moslims. Daarom ingeschreven bij datingsite muslima.com. Omdat ik specifiek voor mijn vrouwelijke kant op zoek was naar een man en je alleen kan inschrijven als man of vrouw (en overigens alleen kan zoeken naar de andere sexe) heb ik mij ingeschreven als vrouw. Ik heb mijn situatie en persoonlijkheid keurig uitgelegd in mijn profiel, met duidelijke foto's.

Ik heb in twee weken letterlijk honderden reacties gehad van geïnteresseerden uit Nederland alleen al. Een enkeling was simpelweg geïnteresseerd in transgenderisme, wat resulteerde in positieve, opbouwende correspondentie. De meesten wilden ook echt contact.
Van de honderden reacties slechts één negatieve reactie gehad: ik 'hoorde hier niet'. Mijn uitleg met argumentatie en mijn beroep op redelijkheid, objectiviteit en zo nodig empathie was aan hem niet besteed. Een paar dagen later was mijn profiel afgesloten.

Navraag bij muslima.com levert het volgende antwoord op: “Om maximale interesse voor uw profiel te verkrijgen en de respons te verbeteren adviseren we uw profiel opnieuw aan te melden bij een van onze andere sites in ons dating netwerk”.
Eh? Ik wijs erop dat ik meer reacties krijg dan ik aan kan en dat ik graag bereikbaar wil blijven voor diegenen waarmee ik correspondeer.

Het antwoord van muslima.com: “Na een overzicht van uw profiel is het onder onze aandacht gekomen dat je het aantal reacties sterk kan vergroten op een van onze andere grote dating sites”.
Blijkbaar is de strekking van mijn argumentatie volledig langs hen heen gegaan of wenst muslima.com deze te negeren.
Ik benadruk dat ik specifiek op zoek ben naar een moslim en dat hun andere datingsites die specificatie niet hebben. Muslima.com sluit het meest aan op mijn wensen en ik krijg meer dan genoeg reacties. Ik verzoek mijn profiel te reactiveren of de échte reden van afsluiting te geven.

Ik krijg nu bericht terug in het Engels dat ze mijn bericht niet konden lezen, maar wel dat ze mijn profiel (overigens geschreven in het Nederlands) hadden bekeken en dat mijn profiel niet meer geactiveerd kon worden.
Ik argumenteer nog eenmaal in het Engels en verzoek nogmaals de échte reden van mijn afsluiting te geven. Ik krijg nooit meer antwoord.

Kom op zeg! Ik heb nergens aanstoot gegeven in mijn profiel en ben volkomen transparant geweest. Verschuil jullie niet achter een laffe facade van non-argumentatie. Activeer mijn profiel of geef gewoon toe dat jullie geen transgender op muslima.com willen!
Ondanks dat er op individuele basis onder moslims – gelukkig – zeer zeker tolerantie voor transgenders bestaat, blijven veel moslimorganisaties, in dit geval muslima.com, groepen medemensen buitensluiten! Enige vorm van Verlichting is blijkbaar nog steeds een brug te ver. Gemiste kans.

Sterke punten
- Als je in hun wereldbeeld past, voor wat dat waard is, kan je ongetwijfeld prima contacten leggen.

- Mogelijkheid om tekst te vertalen (handig want door het internationale karakter van de site krijg je berichten in de meest exotische talen)

Zwakke punten
- Het moge duidelijk zijn dat ik de beheerders van de site gezien mijn ervaringen als internettrollen kwalificeer. In het verlengde daarvan: conservatief, intolerant, reactionair, bekrompen, onvermogen tot objectieve argumentatie, mystificeren van werkelijke beweegredenen.
Triest te moeten constateren dat anno 2017 nog steeds personen geen respect kunnen opbrengen voor andersdenkenden en andersvoelenden, terwijl andersom wél altijd alle respect geëist wordt.

- Er zijn veel gebruikers met een gratis profiel die berichten blijven sturen naar iemand anders met een gratis profiel en onophoudelijk niet door hebben dat je die berichten na een paar woorden niet verder kunt lezen (geblokkeerd). Daarvoor moet één van de twee een betaalabonnement hebben.

reacties:

Review: Muslima.com sluit transgenders uit

@ Dirk: nu dicht je een helpdesk meer onschuld toe dan ze verdient. Als er iemand zelfstandig genoeg kan denken en besluiten om een profiel te sluiten, kan iemand daar ook verantwoording voor afleggen.
Nee, de poppetjes achter de schermen weten donders goed waar ze mee bezig zijn en waken ervoor te benoemen waar het om gaat zodat ze niet beticht kunnen worden van discriminatie. Daarom blijven ze om de hete brei heendraaien met knullig vormgegeven, zwakzinnig repliek of simpelweg negeren.

Neem nu inshallah.com. Die schieten blijkbaar ook al in de kramp maar pakken het anders aan: iedere keer wordt mijn profieltekst weggehaald en iedere keer wordt iedere foto van mij geweigerd terwijl die prima aan de hele lijst richtlijnen voldoet. Navraag bij de helpdesk? Geen antwoord. Pff.

Nu dit alles geconstateerd en uitgesproken te hebben; het is het niet waard om hier je energie aan te verspillen. I'm moving on.