Reviews van deze auteur

Veel matches inrelevant

Review over Paiq

Ik ben over verschillende periodes lid geweest van Paiq. In het verleden heb ik er een relatie aan over gehouden en nu sinds enkele maanden ben ik (nadat de relatie al enige tijd over was) opnieuw lid geworden. Ik vind het niet meer zoals ik paiq kende van een paar jaar geleden. De vernieuwde interface vind ik zelf helemaal niet zo prettig werken bijvoorbeeld.

Je krijgt elke 2 weken een automatch. Daarnaast kun je optioneel, wanneer anderen jouw quiz-vragen invult en door de eerste 3 gesloten vragen-ronde komt je optioneel toevoegen, waarbij 1 match per dag gratis is. Wil je meer matches, dan zul je credits moeten aankopen, iets wat in mijn ogen niet echt lonend is.

De meeste matches die gemaakt worden, hebben toch een statisch profiel waar niet mijn voorkeur naar uit gaat. Ik vind het bijvoorbeeld van belang dat de match in mijn omgeving woont, binnen een straal van 50 km vind ik acceptabel. Op enkele matches na is dit te doen, maar binnen de quiz-optie op de website krijg ik veel vragenlijsten van vrouwen die verder dan 50 km van mij wonen, terwijl ik heb aangeduid de afstand als erg belangrijk te vinden.
Als je al een match krijgt, is dit overigens niet per definitie een actief lid. Zo zijn er in mijn contactenlijst talloze matches van vrouwen die simpelweg niet actief zijn en maandenlang niet online komen. Ook wanneer je credits betaald voor een match, loop je deze kans, waardoor je voor niets iets betaald.

De vrouwen op paiq zijn (niet) onterecht kritisch. Echter waar het "steekt" is dat er vrouwen zijn die zonder enige vorm van communicatie je direct blokkeren... Daar gaan dan je "duur" betaalde credits. Ook bij een open vraag als "Hoe gaat het met je?" als je al start, kun je toch bij 1 op de 3 matches verwachten dat je een blokkade krijgt, of dat de ander je simpelweg negeert of wekenlang erover doet om een antwoord te formuleren. Het is jammer dat het zo moet!

Het concept op zichzelf is leuk: je ziet elkaar pas als je met elkaar communiceert. Alleen in veel gevallen word er niet gecommuniceerd en krijg je deze gelegenheid niet meer. Dit was enkele jaren geleden (rond 2014) toch een heel stuk anders waarin vrouwen ontvankelijker waren.

Sterke punten
Je kan -als je geluk hebt- elkaar leren kennen op de inhoud i.p.v. op de uiterlijkheden

Zwakke punten
- Veel vrouwelijke leden zijn in-actief, maar worden wel aan je gematched
- Je kunt spontane blokkades krijgen zonder dat er enige vorm van een dialoog is geweest
- Wanneer je een betaalde "match" maakt, is dit geen garantie tot een dialoog: de vrouw kan je blokkeren en je credits zijn weg.
- Er word onvoldoende rekening gehouden met de wens van locatie; matches en quiz-matches zijn veelal te ver voor een goede relatie
- Er zijn ook regelmatig vrouwen actief die een relatie hebben en er puur zijn vanuit nieuwsgierigheid of een chat.

Als je mensen écht wil leren kennen

Review over Paiq

Ik ben jaren lang lid geweest van Paiq, zeker wel een jaar of 3-4. Ik heb zowel positieve als negatieve ervaringen gehad. Ook heb ik perioden gehad dat ik wel een betaald abonnement gehad. Als gratis member kun je best veel, je kan in elk geval chatten en mensen ontmoeten. Wellicht niet zoveel als je zou willen, maar voor die mogelijkheid kun je met credits extra chat-matches kopen. Daarbij probeert paiq aan de hand van jouw ingevulde vragenlijsten iemand te vinden die daar het beste op matcht. Wanneer je een betaald abonnement hebt, krijg je elke avond een match en daarnaast de optie om 5 matches bij te kopen per week.

De profielen zijn zover ik heb ontdekt wel echt, alleen zijn er ook leden die al wel een relatie hebben en paiq enkel alleen als chat website gebruiken. En dat kan ook, paiq geeft namelijk aan dat zij een ontmoetingssite zijn om mensen te leren kennen, daarvan hoeft niet persé de intentie te zijn om een (liefdes)relatie op te starten. Dit is soms wel erg sneu op het moment dat je betaald voor een match: dan wil je toch wel graag dat er en optie is tot een (liefdes)relatie, anders zou je wel naar een chatbox gaan, lijkt mij zo.

Ik heb opgemerkt dat sommige profielen langere tijd inactief zijn, ook al word je gematcht, soms duurt het weken lang voordat je een reactie krijgt van de gesprekspartner. Persoonlijk moet ik zeggen, dat ik daar het geduld niet voor heb, om eens in de zoveel weken een reactie te krijgen. Ik zie dat voor een eventuele relatie ook niet als een goede basis... En dat is waar ik wel naar kijk op een datingsite. Daarnaast heb ik gemerkt dat je soms direct na een match al geblokkeerd word door de vrouw. Dan heb je bij wijze van alleen nog maar gedag gezegd en hoe het met iemand gaat (lijkt mij toch een redelijke basisvraag), en je krijgt al een blokkade. Hierop heb ik de klantenservice meermaals op gewezen en zelfs een plan voor geopperd dat er eerst een redelijke basis van uitwisseling zou moeten plaatsvinden in het gesprek, bv. dat er eerst 5.000 tekens uitgewisseld moeten worden, en mocht de gesprekspartner echt niet willen, daar credits voor moet betalen om de gesprekspartner echt te dumpen. Wanneer ik dan bv. voor zo'n match betaald zou hebben, zouden die credits ten dele weer terug moeten gaan naar mij, dat zou het meest eerlijke zijn.
Daarnaast zou het goed zijn dat paiq hun bestand eens opfrist en inactieve leden verwijderd.

Ook nog een positief verhaal: tijdens de lidmaatschap heb ik van paiq een leuke meid leren kennen waar ik een paar maanden een relatie mee heb gehad: dus ja, dat kan wel. Echter hou er wel rekening mee met paiq, dat de meeste dames niet de stap zullen zetten om fysiek / face-to-face een date te hebben.

Sterke punten
- Elkaar leren kennen zonder vooroordelen van een foto
- Elkaar leren kennen op basis van gesprek i.p.v. statische profielen
- Veel gratis mogelijkheden

Zwakke punten
- Veel inactieve leden of leden die niet vaak online zijn
- Bij betaalde matches krijg je niet altijd een match omdat de vrouw je direct blokkeert: het is geen garantie voor een match
- De kunstmatige intelligentcijfer klopt niet: ik heb regelmatig met mensen contact gehad die een 8/9 voor mij zouden zijn, maar het totaal niet mee klikte.

reacties: