Reviews van deze auteur

de Virtuele kroeg van PAIQ

Review over Paiq

Op de veelal gratis chat- en dating-site Paiq kun je, na het invullen van een profiel en persoonlijke lifestyle vragen aan de slag: je wordt direkt gematched met andere singles die je berichtjes kunt sturen. Als je beiden online bent en een paar minuutjes chat zie je elkaars foto. Het voelt een beetje als een virtuele kroeg, bij gebrek aan een echte: je kunt wat babbelen met je contacten online, of via een "speeddate" knop kijken of er andere geinteresseerde "matches" online zijn.

Sterke punten
Je kunt snel singles uit de buurt leren kennen en chatten en als het klikt spreek je af. De omgeving is veilig en contacten kunnen makkelijk geweerd worden als je dat wenst.

Zwakke punten
Het blijft een chat, dus je ziet de ander alleen op foto, terwijl je berichtjes typt. Het grootste nadeel is dat je iemand chattend niet echt kan aanvoelen. Dat gebeurt natuurlijk pas bij een eerste gesprek of ontmoeting. De computeromgeving met al die knoppen waarmee je iemand na 5 minuten wegdrukt of toevoegt blijft kil als de personen ieder de chat anders hebben ervaren, of iemand niet eerlijk durft te schrijven dat-ie je niet leuk vindt en je daarna toch wegdrukt.

reacties: