Reviews van deze auteur

Paiq, i like!

Review over Paiq

Paiq is één van de weinige die het internetdaten op een heel ander niveau benaderd. Om te beginnen hoef je geen honderden profielen door te spitten, je krijgt vanzelf mensen aanbevolen op basis van hun match systeem. Dit kan dagelijks (betaald) of wekelijks (gratis).

Het grappige aan Paiq is dat je echt blanco begint te praten met iemand. Je ziet niet hoe die persoon eruit ziet en je weet eigenlijk maar heel weinig van die persoon. Hierdoor krijgt iedereen een gelijke kans en dat is ontzettend netjes. Naar mate je meer praat met iemand worden de kenmerken en de foto steeds beter zichtbaar. Dit maakt het spannend en uitdagend.

Wat ik krachtig vind is dat iedereen zo natuurlijk overkomt. Je kan jezelf niet afstemmen op het profiel van een ander. (ja ik heb het meegemaakt)

Sterke punten
Unieke benadering
Iedereen gelijke kansen
Spannend
Goedkoop
Veel actieve leden

Zwakke punten
In de loop der tijd zal je balk met mensen die je kent behoorlijk vol raken. Dit kan je opruimen maar daarbij geef je wel bij de ander aan dat je interesse weg is. Dit is best wel bot soms en het enige alternatief is het verbergen van een contact, maar dat kost credit en dat had gratis gemogen van mij.

Lexa, je wordt subtiel genomen

Review over Lexa

Lexa is een website waar je op veel fronten flink in de maling wordt genomen. Om te beginnen start iedereen met een gratis abonnement. Op dat moment verschijn je hoog in de zoekresultaten. Wanneer je genoeg berichten ontvangen hebt en je neemt een abonnement dan verdwijn je onderaan in de zoekresultaten*. Dit getuigd in veel opzichten van misleiding. Daarnaast, als je je profiel opschort en je maakt geen gebruik meer van de diensten van Lexa dan laten ze gewoon vrolijk je abonnement doorlopen. Dat ze hier juridisch gezien mee wegkomen is mij een raadsel.

*) Ik heb dit getest door 2 profielen aan te maken (man en vrouw) en de zoek resultaten te analyseren. Wat ik schrijf is geen speculatie maar een feit, ik heb dit ook voorgelegd bij Lexa zelf maar die weigeren een reactie te geven. Blijkbaar weten ze er daar absoluut meer vanaf en is er echt sprake van opzet.

Voor de rest wat betreft de mensen op Lexa ben ik wel redelijk tevreden. Ik ben maar weinig profielen tegen gekomen die onbeheerd zijn. Ook heb ik geen sporen van fake profielen kunnen ontdekken of chat bots.

Samenvattend; Lexa heeft best wel redelijk goede profielen staan, de mensen lijken echt te zijn maar Lexa houd er ook smerige streken op na. De manipulatie van de zoekresultaten en het laten doorlopen van je abonnement zijn ronduit smerig. Laat je dus niet verleiden en kijk even verder dan Lexa.

Sterke punten
Geen chatbots of fake profielen kunnen ontdekken.

Zwakke punten
Manipulatie van de zoekresultaten (tussen gratis en betaalde members)
Het laten doorlopen van een abonnement terwijl je al hebt opgezegd.

reacties: